sad smo u eu ,jej -trosarina na uvoz ??

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
skviki
Razvodnik
Razvodnik

sad smo u eu ,jej -trosarina na uvoz ??

Post by skviki » 12 Jul 2013, 16:48

posto smo u eu ,pdv placamo u drzavi u ojoj kupujemo
carine nema vise
e sad sto su uspjeli sakriti ,meni, sta se jos placa ?
npr 1000€ oruzje kupim u francuskoj -donesem kuci i prijavima s nabavnom u mup
dal i je to to ili ima jos nesto ??

hvala

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: sad smo u eu ,jej -trosarina na uvoz ??

Post by lex-lutor » 12 Jul 2013, 19:23

NEMA NISTA....!!!

Samo je malo vjerovatno da ces dobiti oruzje u ruke u bilo kojoj clanici EU-a izvan svoje maticne zemlje !!
Nemoguće je Nemoguće

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 12 Jul 2013, 20:37

A izvozna dozvola :?: :roll:
SCORE:303 COMPETITION/209MEDAL; 121 GOLD 61 SILVER 27 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

skviki
Razvodnik
Razvodnik

Post by skviki » 13 Jul 2013, 04:14

frend je kupio merlinku u minkenu prije 3 godine i nist od papira nije trebao ,dao putovnicu oni mu upisali pusku na nju dobio njene papire i vozi
neznam kako je sada

znaci nema vise trosarine i poreza na luksuz ?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 13 Jul 2013, 09:29

Raspravljali smo nekidan o tome.
Pogledaj po forumu.

Nije ti problem trosarina.
Prvi problem je sto trgovci traze evropski formular za transfer oruzja - to je informacija koju sam ja dobio u SLoveniji.
Sad ispitujem kako je u Austriji.

Nasa nabavna nije dovoljna. (SL)

Nas mup jos nema pojma o tom Evropskom forumularu, niti to izdaju.
Zvao sam nekidan pa pitao.

Inace - na jednom postu, kolega Lex-Lutor je stavio zaglavlje tog evropskog formulara.

E kad rijesis tu enigmu oko EU dozvole za transfer, nakon tog ti ostaje rijesiti misterij trosarina ako ih uopce ima.

U svakom slucaju, zelim ti uspjeha u nabavci oruzja u evropi, i svakako podijeli s nama detalje ako ti uspije.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 13 Jul 2013, 12:03

Evo jednog "pametnog odgovora" nasih institucija na tu temu, dobio prije par dana na mail !!!

Poštovani,

Zakonom o oružju („Narodne novine“, broj: 63/07., 146/08. i 59/12.) propisano je odobrenje za nabavu oružja kao isprava o oružju temeljem koje se može kupiti oružje u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

Naime, člankom 7. Direktive Vijeća 91/477/EEZ od 18.06.1991. o kontroli nabavljanja i držanja oružja (SL L 256, 03.09.1991.) i 2008/51/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 21.05.2008. kojom se izmjenjuje i dopunjuje Direktiva Vijeća 91/477/EEZ o kontroli nabavljanja i držanja oružja (SL L 179, 08.07.2008.), propisano je da nitko ne smije nabaviti vatreno oružje kategorije B na teritoriju države članice osim ako mu to država članica prije ne odobri.

Navedenom Direktivom nije propisan poseban obrazac za nabavu oružja u inozemstvu, niti su države članice Europske unije obvezne na propisivanje posebnog EU obrasca za nabavu oružja.

Međutim, istom Direktivom (Anex II) propisuje se obrazac europske oružne propusnice, a Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o obrascima isprava te obrascima i načinu vođenja evidencija o oružju i streljivu („Narodne novine“, broj: 52/13.) propisan je obrazac europske oružne propusnice u Republici Hrvatskoj - obrazac 24, tako da zahtjev za izdavanje europske oružne propusnice možete podnijeti u policijskoj upravi/policijskoj postaji prema mjestu prebivališta.

S poštovanjem,
Služba za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova RH
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 13 Jul 2013, 14:02

Ako sam dobro shvatio:
Nama sad treba neko odobrenje drzave clanice gdje zelis kupiti oruzje: Slovenije, Austrije, itd...

Dakle-po tom ispada da bi to trebao rijesiti ili trgovac - na osnovu tvoje nabavne (iz HR), ili ti kao fizicka osoba u mup-u drzave gdje kupujes?
Jel to tako? Jesam dobro shvatio?
Ili sam krivo povezao?
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 13 Jul 2013, 15:24

Mislim da je opet neki PAMETNI radio na prevodjenju zakona pa je sve malo nejasno... Po meni to ispada da ako si ishodio nabavnu dozvolu u bilo kojoj clanici EU onda ona vazi za sve zemlje EU, jer do sada si npr. nasu dozvolu slao u njemacku a oni su je slali u BAFU-u koja je odobralava izvoz, i uglavnom se najvise cekala ta dozvola od BAFE.

No jako brzo cemo saznati jer je u PON vec aktiviramo postupak pa cemo najbrze nauciti....
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 13 Jul 2013, 16:10

Ajde i to da vidimo.
Kad saznas nesto - javi.
LP
Turn better into best!

Post Reply