Polimerski kundak za M76
Re: Polimerski kundak za M76
Ono što je gore je verzija Teleoptika i nije ovaj o kome sam govorio . što se mene tiče lovite garonjama zaboli me ona stvar . Tu su i tako nekoliko prepametnih ljudi koji su se sa oružjem prvi i jedini put sreli na nekoj streljanii djele pamet . ponavljam po stoti put nisam nikome rekao da ne lovi sa M76 nego da nije lovačka puška .
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Uuuuuuu.... kaj ste se tak uzrujali Trapavi? Nema potrebe za takvom spikom, kaj onda kaj nisam bil u ratu? Čak vam je i Mike napisal gore da ima ljudi iz vojske, policije i rata koji govore gluposti i nebuloze.
Čini se da su sve puške koje su bile upitne za lov (tipa M48, M76 i H&K MR308) jedino upitne u slučaju lovačkog postrojavanja, dakle njihovog strašnog izgleda. Zakonski i što se tiče korištenja njihovih kalibara za sam lov , naučio sam da su sasvim okej. To je ono što me je zanimalo.
Čini se da su sve puške koje su bile upitne za lov (tipa M48, M76 i H&K MR308) jedino upitne u slučaju lovačkog postrojavanja, dakle njihovog strašnog izgleda. Zakonski i što se tiče korištenja njihovih kalibara za sam lov , naučio sam da su sasvim okej. To je ono što me je zanimalo.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Za cjeneni auditorij naravno da nisam bio na ratištu u Sarajevu ali svaka budala zna i imala je čak i na snimkama gledat kako ljude i čaki žene skidaju snajperskom vatrom kad su pretrčavale sa kantama po vodu .Uostalom i za to negdje imaju podaci koliko je ljudi stradalo od vatre iz nekog vida snajperskih pušaka.Vidim da je komentar išao u smjeru da ja nisam ni vidio razbijač pucnja nego našao na internetu . Epa nisam jer imam pojma o informatici ko i o medicini, dakle ništa .
Pa nosi ih ko ti brani .johnnyboyy1711 wrote:Uuuuuuu.... kaj ste se tak uzrujali Trapavi? Nema potrebe za takvom spikom, kaj onda kaj nisam bil u ratu? Čak vam je i Mike napisal gore da ima ljudi iz vojske, policije i rata koji govore gluposti i nebuloze.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ok, ja sam se susreo sa tim teleoptikovim...Trapavi wrote:Ono što je gore je verzija Teleoptika i nije ovaj o kome sam govorio.
ovo cu preskociti...što se mene tiče lovite garonjama zaboli me ona stvar.
ne kuzim u cemu je problem susresti se s oruzjem na streljani? iskreno, bolje na streljani nego u lovu, tamo se svasta krivog moze nauciti, a koliko ih tek u lovackim drustvima ima koji prodaju pamet... po nekima je sasvim ok odstreliti srnjaka sa .22lr... Meni osobno netko tko misli da je svo znanje o oruzju pokupio u Domovinskom ratu bude osoba koji u vecini slucajeva zaobilazim, osim nekih izuzetaka, nekima je rat bio prvi susret s oruzjem i misle da su pobrali svu pamet svijeta... vec sam ranije spominjao primjere te "pameti". Ne moze netko tko je 5-6 puta pruzio prvu pomoc nastreljenom ili unesrecenom zbog svog prakticnog rada biti pametniji od nekog tko se 5-8 godina skolovao za medicinara pa makar ne imao niti sekunde prakse. Tako da omalovazavati nekoga tko je svoje znanje stekao i stice iz provjerenih izvora, bile to knjige, bili to razgovori sa priznatim strucnjacima na tom podrucju ili sa interneta (naravno prebrana literatura, a ne kojekakvi hostaplerski clanci)Tu su i tako nekoliko prepametnih ljudi koji su se sa oružjem prvi i jedini put sreli na nekoj streljanii djele pamet.
Jel Mauser Mod.98 lovacka puska? Jel M48 lovacka puska? Jeli M1 Garand lovacka puska? U istoj mjeri koliko i M-76... ionako vecina lovackih pusaka risanica vuce korjene iz prvenstveno vojnog oruzja. Nekad su lovacke puske bile samo sacmarice...ponavljam po stoti put nisam nikome rekao da ne lovi sa M76 nego da nije lovačka puška.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
M98 i m76 su obe lovačke puške jer su tako registrirane kod nas ili drugdje nije bitno . Dok cjeli Ferlach i belgija radi od m98 skupocjene karabine od M76 ne . No dobro po 101 put ko voli nek izvoli.Mike_Torello wrote:ok, ja sam se susreo sa tim teleoptikovim...Trapavi wrote:Ono što je gore je verzija Teleoptika i nije ovaj o kome sam govorio.
ovo cu preskociti...što se mene tiče lovite garonjama zaboli me ona stvar.
ne kuzim u cemu je problem susresti se s oruzjem na streljani? iskreno, bolje na streljani nego u lovu, tamo se svasta krivog moze nauciti, a koliko ih tek u lovackim drustvima ima koji prodaju pamet... po nekima je sasvim ok odstreliti srnjaka sa .22lr... Meni osobno netko tko misli da je svo znanje o oruzju pokupio u Domovinskom ratu bude osoba koji u vecini slucajeva zaobilazim, osim nekih izuzetaka, nekima je rat bio prvi susret s oruzjem i misle da su pobrali svu pamet svijeta... vec sam ranije spominjao primjere te "pameti". Ne moze netko tko je 5-6 puta pruzio prvu pomoc nastreljenom ili unesrecenom zbog svog prakticnog rada biti pametniji od nekog tko se 5-8 godina skolovao za medicinara pa makar ne imao niti sekunde prakse. Tako da omalovazavati nekoga tko je svoje znanje stekao i stice iz provjerenih izvora, bile to knjige, bili to razgovori sa priznatim strucnjacima na tom podrucju ili sa interneta (naravno prebrana literatura, a ne kojekakvi hostaplerski clanci)Tu su i tako nekoliko prepametnih ljudi koji su se sa oružjem prvi i jedini put sreli na nekoj streljanii djele pamet.
Jel Mauser Mod.98 lovacka puska? Jel M48 lovacka puska? Jeli M1 Garand lovacka puska? U istoj mjeri koliko i M-76... ionako vecina lovackih pusaka risanica vuce korjene iz prvenstveno vojnog oruzja. Nekad su lovacke puske bile samo sacmarice...ponavljam po stoti put nisam nikome rekao da ne lovi sa M76 nego da nije lovačka puška.
Epa nisam se sreo samo u domovinskom ratu sa oružjem nego sam sa 20 godina postao lovac i od tada već eto skoro pola stoljeća srećem se sa oružjem , dakle bez rata ,zanemarimo ga .
Onda šta reći nego da sam bio od početka odnosno od osnutka član i dio ekipe koja je osnovala Hoplološko društvo Rijeka . Eto za tvoju informaciju sastanci su se održavali u nekadašnjim prostorijama Češke besede.Dakle ima tu još puno toga ali to nikoga ne zanima pa nije ni bitno . Još samo da kažem da sam prvi put pucao iz sačmarice sa 12 godina jer mi je dao stari . Sa 15 sam kad god je bila prilika išao sa starim u lov sa susjedovom kokotarom . Ustvari kad bolje promislim čitav mi je život oružje bilo preokupacija i osnovni hobi pa sad tako je kako je . U lovu ako imaš posla sa ljudima koji nešto znaju dade se puno naučit u praktičnom smislu , ne sigurno od onih koji napune magacin od 5 metaka sa 3 različite vrste streljiva od kojih je jedno vojno šiljasto zrno . Ida streljanu sam posjećivao relativno često iako se nisam bavio streljaštvom nego sam sa svojim oružjem dolazio pucati i to za svoj gušt .
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

i to se moglo nauciti iz holivudskih filmova...Trapavi wrote:Za cjeneni auditorij naravno da nisam bio na ratištu u Sarajevu ali svaka budala zna i imala je čak i na snimkama gledat kako ljude i čaki žene skidaju snajperskom vatrom kad su pretrčavale sa kantama po vodu .Uostalom i za to negdje imaju podaci koliko je ljudi stradalo od vatre iz nekog vida snajperskih pušaka.
https://www.youtube.com/watch?v=7VB7gsHrARM
ali komentar "znas li ti koliko je ljudi u ratu poginulo od snajpera" nije argument osim ako se ne barata tocnim brojkama i podacima, sve ostalo je obicno nagađanje.
nije bas isao u tom smjeru, vise je propitkivao... ali opet kad netko daje 2 cinjenice kao argumente, a znam provjereno i mogu dokazati da jedna od njih nije tocna, jako sam sklon sumnjati i u onu drugu pa makar bila tocna kao i u sveukupno poznavanje materije. Ako mi netko tvrdi da on zna znanje, i da je nebo zeleno i voda mokra... sta da mislim u slucaju?Vidim da je komentar išao u smjeru da ja nisam ni vidio razbijač pucnja nego našao na internetu.
Ali i ovi komentari/upiti su isli u smjeru kao da covjek nema pojma o pravilniku i i zakonu... pokusaj navlacenja na tanak led, valjda da se u slucaju krivog odogovora moze dokazivati nivo znanja ili nesto... ne kuzim cemu propitkivanje o opcim cinjenicama koje treba znati svatko tko je polozio lovacki ispit... jesu to bila kao neka trik pitanja? Onaj tko nije polozio lovacki, nego se za sad bavi samo steljastvom, naucit ce ih kad mu budu potrebne.
Trapavi wrote:A kog bi kalibra trebala bit ta AR 15 i što imaš namjeru sa njom lovit?
isto tako bi netko sa streljane mogao postaviti pitanja o opcim cinjenicama u streljastvu, a kladim se da ih 90% lovaca i prekaljenih dragovoljaca iz DR ne bi znalo beknuti odgovor.Trapavi wrote:Dali ti je poznato što smiješ sa 223 lovit i do koje udaljenosti? Dakle sve veće od srneće divljači zaboravi a i njih do određene udaljenosti (zaboravio točno do koje )ali svakoako oko 100m. Možda koji više ili tu.
Smatram da onaj tko ima bolje argumente od mojih da ima bolje znanje od mene, i sklon sam prihvatiti tuđe misljenje kad mi se podastru argumenti bolji od mojih... "to za mene nije..." "meni su rekli..." "ja sam cuo..." "ja sam vidio..." "zna se da je to tako..." "toga je bilo tko zna koliko..." nisu dobri argumenti u raspravi. Argumenti trebaju biti poduprti cistim dokazima da bi imali neku vrijednost i tezinu...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Trapavi wrote:Mike_Torello wrote:Jel Mauser Mod.98 lovacka puska? Jel M48 lovacka puska? Jeli M1 Garand lovacka puska? U istoj mjeri koliko i M-76... ionako vecina lovackih pusaka risanica vuce korjene iz prvenstveno vojnog oruzja. Nekad su lovacke puske bile samo sacmarice...
Cijeli Ferlah radi skupocjene lovacke verzije vojnicke puske... ali kad Zastava napravi lovacku verziju vojnicke puske onda se to ne priznaje kao lovacka puska? Zasto? jer je na AK47 bazi?M98 i m76 su obe lovačke puške jer su tako registrirane kod nas ili drugdje nije bitno . Dok cjeli Ferlach i belgija radi od m98 skupocjene karabine od M76 ne.
eto, i ja se susretao s oruzjem i ranije od 20te godine kad sam polozio lovacki ispit i postao lovac...Epa nisam se sreo samo u domovinskom ratu sa oružjem nego sam sa 20 godina postao lovac i od tada već eto skoro pola stoljeća srećem se sa oružjem , dakle bez rata ,zanemarimo ga .
koje se na kraju ugasilo i preuzelo ga Hoplolosko drustvo iz Pule. Nego, prijatelj od Edgara Franjula?Onda šta reći nego da sam bio od početka odnosno od osnutka član i dio ekipe koja je osnovala Hoplološko društvo Rijeka.
stvarno ne znam sto bih s tom informacijom sad, niti po cemu je ista relevantnaEto za tvoju informaciju sastanci su se održavali u nekadašnjim prostorijama Češke besede.
gotovo identicno i kod mene...Još samo da kažem da sam prvi put pucao iz sačmarice sa 12 godina jer mi je dao stari.
to ne garantira znanje i poznavanje oruzja...Sa 15 sam kad god je bila prilika išao sa starim u lov sa susjedovom kokotarom.
odprilike isto kod mene...Ustvari kad bolje promislim čitav mi je život oružje bilo preokupacija i osnovni hobi pa sad tako je kako je.
ali se isto tako moze nauciti hrpa gluposti, ali ono TOTALNIH gluposti, naslusao sam se takvih nebuloza za dva života... to je uz konzumaciju alkohola u prisutnosti oruzja jedan od glavnih razloga zasto vise ne volim lovacka okupljanja... dok sam bio mlad i naivan upijao sam sve te price kao spuzva, kad sam se dovoljno educirao da mogu razluciti nebulozu od kvalitetne informacije, udaljio sam se od mjesta gdje nebuloze prednjace kolicinom.U lovu ako imaš posla sa ljudima koji nešto znaju dade se puno naučit u praktičnom smislu, ne sigurno od onih koji napune magacin od 5 metaka sa 3 različite vrste streljiva od kojih je jedno vojno šiljasto zrno.
isto tako, koliko god su financije mogle podnesti, do tad se kondicija odrzavala zracnom puskom...Ida streljanu sam posjećivao relativno često iako se nisam bavio streljaštvom nego sam sa svojim oružjem dolazio pucati i to za svoj gušt .
dakle otprilke opisali ste mene, samo 20tak godina ranije... ja i dalje kupujem i skupljam literaturu o oruzju, educiram se, ucim, informiram se... skupljanje takvog znanja preko interneta nije nikakva sramota niti manje vrijedno znanje (ukoliko je naravno doslo sa provjerenih izvora) i uopce ga ne treba omalovazavati. Danas se i skolska nastava odvija preko interneta... danas se i poslovi obavljaju preko interneta...
Mike.......DA!
Budimo realni,kako vrijeme ide masa lovačkoga oružja poprima moderniji izgled,neki modeli upravo vuku i na militari stil,čak i sačmarice,čak i dvocijevke.
Od klasičnoga izgleda prelazi se na sportski.
Ne vidim tu nikakav problem .
Usporedio bih to sa gradnjom crkava.
Pogledajte crkve iz ranijih perioda,a pogledajmo kako se crkve grade danas i kako izgledaju,neke podsjećaju na futuristički kozmo izgled.
Kakvu će tko pušku nabaviti,kakvoga izgleda?
Ja bih to prepustio svakome na volju i kakvu god tko pušku kupio ,on je u pravu.
Samo ,nitko ne smije drugome nametati svoj ukus i mišljenje,sve dotle dok je sve u okviru propisa i zakona.
I još jednom,neka čovijek mijenja kundak ako želi,neka eksperimentira sa M76 ako želi!
Budimo realni,kako vrijeme ide masa lovačkoga oružja poprima moderniji izgled,neki modeli upravo vuku i na militari stil,čak i sačmarice,čak i dvocijevke.
Od klasičnoga izgleda prelazi se na sportski.
Ne vidim tu nikakav problem .
Usporedio bih to sa gradnjom crkava.
Pogledajte crkve iz ranijih perioda,a pogledajmo kako se crkve grade danas i kako izgledaju,neke podsjećaju na futuristički kozmo izgled.
Kakvu će tko pušku nabaviti,kakvoga izgleda?
Ja bih to prepustio svakome na volju i kakvu god tko pušku kupio ,on je u pravu.
Samo ,nitko ne smije drugome nametati svoj ukus i mišljenje,sve dotle dok je sve u okviru propisa i zakona.
I još jednom,neka čovijek mijenja kundak ako želi,neka eksperimentira sa M76 ako želi!
Dakle ti znaš sve od malih nogu ,svepametni si pametnjaković dok su svi koji misle drugčije od tebe gledali holivudske filmovei nemaju blage veze o ničemu . O razbijaču pucnja neću više jer ovo je ipak javno , a ti oćeš vjerovat ili ne tvoja stvar . Češku besedu sam spomenuo jer nam je jedan od istaknutih članova tog društva to omogućio . Svi koji su dolazili na Drenovu bilo kao sportski strelci ili na kojekava druženja bez da iznosim ime znaju o kome je riječ. Iznosiš ime osobe ne bi li provjerio o kome je riječ i da li sam čuo za nju , tvoja stvar misli što oćeš .Da znam za tu osobu i poznam ga kao i pokojnog Nikolića i druge ali to je nebitno . Treba li te podsjetit da je početkom devedesetih počeo rat pa su razne aktivnosti takvih društava prestale , negdje su pokrenute nanovo no ovdje ne jer je svako otišao za svojim brigama .
Uostalom samo ti budi još pametniji pa ćeš i nas valjda nešto naučiti.
Uostalom samo ti budi još pametniji pa ćeš i nas valjda nešto naučiti.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Imamo slicna iskustva.Mike_Torello wrote:ali se isto tako moze nauciti hrpa gluposti, ali ono TOTALNIH gluposti, naslusao sam se takvih nebuloza za dva života... to je uz konzumaciju alkohola u prisutnosti oruzja jedan od glavnih razloga zasto vise ne volim lovacka okupljanja... dok sam bio mlad i naivan upijao sam sve te price kao spuzva, kad sam se dovoljno educirao da mogu razluciti nebulozu od kvalitetne informacije, udaljio sam se od mjesta gdje nebuloze prednjace kolicinom.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Da samo znate koliko.jolly wrote:Imamo slicna iskustva.Mike_Torello wrote:ali se isto tako moze nauciti hrpa gluposti, ali ono TOTALNIH gluposti, naslusao sam se takvih nebuloza za dva života... to je uz konzumaciju alkohola u prisutnosti oruzja jedan od glavnih razloga zasto vise ne volim lovacka okupljanja... dok sam bio mlad i naivan upijao sam sve te price kao spuzva, kad sam se dovoljno educirao da mogu razluciti nebulozu od kvalitetne informacije, udaljio sam se od mjesta gdje nebuloze prednjace kolicinom.
Koliko ?Mirok wrote:Da samo znate koliko.jolly wrote:Imamo slicna iskustva.Mike_Torello wrote:ali se isto tako moze nauciti hrpa gluposti, ali ono TOTALNIH gluposti, naslusao sam se takvih nebuloza za dva života... to je uz konzumaciju alkohola u prisutnosti oruzja jedan od glavnih razloga zasto vise ne volim lovacka okupljanja... dok sam bio mlad i naivan upijao sam sve te price kao spuzva, kad sam se dovoljno educirao da mogu razluciti nebulozu od kvalitetne informacije, udaljio sam se od mjesta gdje nebuloze prednjace kolicinom.
- jolly
- Cinker - bojna

Kod mene dovoljno za ispis na vlastiti zahtjev iz jednog LD, i upis u drugo LD.
Treba reci, da najmanje losih iskustava u smislu alkoholizma, i pristupa lovcu, pa i kad sam tek pocinjao loviti, i nisam znao nista, pa sve do danas, imam iz komercijalih lovova u gostima.
Sta se ucenja tice, kao mlad lovac, opet najvise sam naucio sa placenim vodicima, nego da sam imao mentora.
Recimo lovim srnjaka ispod medalje, komercijalno.
Onda upijam sta vodic kaze, recimo, onaj ti je srebrna medalja, srednje dobi.
Zasto?
Pa, vodic objasni.
E, onaj je zreli, ali skart... Njega cemo vaditi...
Po cemu je zreo, zasto je skart?
Vodic objasni.
Takvog mentora, u drustvu, na zalost nisam nikad sreo, Ali sam se naslusao prica, i prica...
Pucam u srnjaka, u prethodnom drustvu, 100 m, udaljenost, s ceke. S naslona. Srnjak ode u sikaru. Zovem prvog kolegu iz grupe da dodje s psom da mi pomogne traziti. Odjebe me. Zovem drugog, Odjebe me. Zovem treceg, Odjebe me. Svi imaju pse. Svi iz moje lovne grupe. I svakom Sam pomogao za ovo ili ono prethodno kad je trebalo za bilo sto.
Nakon 3 sata trazenja, nadjem srnjaka u najguscoj sikari. Usput skupim krpelja. Prostrel dlaka iznad srca, kroz oba plucna krila. Zrno nije otvorilo, samo proslo, otisao 100 m, od mjesta nastrela. U najguscu sikaru, da puzis na sve 4 dok se provuces. Ali prica ilustrira odnose u drustvu, iz kojeg sam se ispisao. I svi od navedenih vole "popiti" kad je lovacko "druzenje"...
Treba reci, da najmanje losih iskustava u smislu alkoholizma, i pristupa lovcu, pa i kad sam tek pocinjao loviti, i nisam znao nista, pa sve do danas, imam iz komercijalih lovova u gostima.
Sta se ucenja tice, kao mlad lovac, opet najvise sam naucio sa placenim vodicima, nego da sam imao mentora.
Zasto?
Pa, vodic objasni.
Vodic objasni.
Takvog mentora, u drustvu, na zalost nisam nikad sreo, Ali sam se naslusao prica, i prica...
Pucam u srnjaka, u prethodnom drustvu, 100 m, udaljenost, s ceke. S naslona. Srnjak ode u sikaru. Zovem prvog kolegu iz grupe da dodje s psom da mi pomogne traziti. Odjebe me. Zovem drugog, Odjebe me. Zovem treceg, Odjebe me. Svi imaju pse. Svi iz moje lovne grupe. I svakom Sam pomogao za ovo ili ono prethodno kad je trebalo za bilo sto.
Nakon 3 sata trazenja, nadjem srnjaka u najguscoj sikari. Usput skupim krpelja. Prostrel dlaka iznad srca, kroz oba plucna krila. Zrno nije otvorilo, samo proslo, otisao 100 m, od mjesta nastrela. U najguscu sikaru, da puzis na sve 4 dok se provuces. Ali prica ilustrira odnose u drustvu, iz kojeg sam se ispisao. I svi od navedenih vole "popiti" kad je lovacko "druzenje"...
Turn better into best!
Naravno da toga ima koliko oćeš ,m bio bi budala ko bi tvrdio drugčije , no ne može se generalizirat . Uostalom onaj ko zna osnove već može razlučiti koga za nešto poslušat a ko nema ni osnovnog pojma . Naravno da baš nećeš previše naučit o balistici u lovačkim društvima , ili bolje rečeno nećeš ništa ali ima profesionalnih djelatnika koji recimo rade u komercijalnim lovištima i u uzgojnom odstrelu odstrijeljuju na stotine pa i tisuće grla . Pa od koga ćeš naprimjer bolje saznati o djelovanju zrna na pojedine vrste divljači . Od sportskog strijelca to ne možeš ako i sam nije u tome do guše . Badava Hornadijeva i Barnesova promidžbena materija ali ovo je potvrda ili negacija tih istih materijala. A što ljudi piju , pije ko pije a na lovniku je da takvu osobu udalji iz lova.jolly wrote:Kod mene dovoljno za ispis na vlastiti zahtjev iz jednog LD, i upis u drugo LD.
Zasto?
Pa, vodic objasni.
Vodic objasni.
- jolly
- Cinker - bojna

Ali da dodam i o etici. U istoj situaciji.
Zovem prvog, za ispomoc u traganju, s psom, pa kaze.
Jel ima krvi?
Nema.
Onda si promasio, nema smisla da trazimo, sutra lovi drugog. Ne brini ti za promasaj, desava se.
Sva tri isti odgovor. Identicno razmisljanje.
Mladi lovac ne zna pucat, promasio, ne da mi se gubit vrijeme s time.
Razlika za ispriku, da ne dodju, je bila.
Prvi kolega, farba kupatilo, nema vremena.
Drugi upravo ima dovoz nekog drva.
Trecem bas dosao neko u goste.
Sva trojica, svaki od 20 do 30 godina lovackog staza.
Krasno.
Zato mislim, u takvim drustvima, mladi lovac, tesko ce se probiti i nesto nauciti. A kad takav profil dodje za mentora a... Jel ima gora kombinacija, prijenos neetickog ponasanja na novu generaciju?
Zovem prvog, za ispomoc u traganju, s psom, pa kaze.
Jel ima krvi?
Nema.
Onda si promasio, nema smisla da trazimo, sutra lovi drugog. Ne brini ti za promasaj, desava se.
Sva tri isti odgovor. Identicno razmisljanje.
Mladi lovac ne zna pucat, promasio, ne da mi se gubit vrijeme s time.
Razlika za ispriku, da ne dodju, je bila.
Prvi kolega, farba kupatilo, nema vremena.
Drugi upravo ima dovoz nekog drva.
Trecem bas dosao neko u goste.
Sva trojica, svaki od 20 do 30 godina lovackog staza.
Krasno.
Zato mislim, u takvim drustvima, mladi lovac, tesko ce se probiti i nesto nauciti. A kad takav profil dodje za mentora a... Jel ima gora kombinacija, prijenos neetickog ponasanja na novu generaciju?
Turn better into best!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

isto koliko je i M76 smaknuo casnika u DR i Sarajevu zbrojeno.Trapavi wrote:Koliko ?Mirok wrote:Da samo znate koliko.jolly wrote: Imamo slicna iskustva.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pa ti si sebe tako prezentirao, ja sam rekao da smo slicini, ali ovdje si presao granicu, kad ne znas kulturno diskutirati, nego nemas argumenata pa pribjegavas uvredama, sad odmori 7 dana...Trapavi wrote:Dakle ti znaš sve od malih nogu ,svepametni si pametnjaković dok su svi koji misle drugčije od tebe gledali holivudske filmovei nemaju blage veze o ničemu.
meni ni iz dzepa nit u dzep...O razbijaču pucnja neću više jer ovo je ipak javno , a ti oćeš vjerovat ili ne tvoja stvar.
ok, to je valjda nesto nobl onda bilo... oprosti meni neznalici sto nisam impresioniran tom informacijom.Češku besedu sam spomenuo jer nam je jedan od istaknutih članova tog društva to omogućio
to je valjda neka garancija za tvoje znanje na podrucju oruzja ili sta?Svi koji su dolazili na Drenovu bilo kao sportski strelci ili na kojekava druženja bez da iznosim ime znaju o kome je riječ.
ocito si jako blizak s navedenom osobom, vidim slicnog ste karaktera, zato sam te pitao, nisam u kontaktu s njim, bar ne vise, a znam ga po cuvenju...Iznosiš ime osobe ne bi li provjerio o kome je riječ i da li sam čuo za nju , tvoja stvar misli što oćeš
Eee Branko, laka mu zemlja.Da znam za tu osobu i poznam ga kao i pokojnog Nikolića i druge ali to je nebitno.
to je razumljivoTreba li te podsjetit da je početkom devedesetih počeo rat pa su razne aktivnosti takvih društava prestale , negdje su pokrenute nanovo no ovdje ne jer je svako otišao za svojim brigama .
budem bez brige...Uostalom samo ti budi još pametniji pa ćeš i nas valjda nešto naučiti.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

opet cu ponoviti, imam svoje misljenje o određenim stvarima i neke argumente, tko god dođe s drugacijim misljenjem ali s boljim argumentima od mojih priznat cu pogresku i promjeniti misljenje... volim dobru raspravu, nemam nista protiv da me se dotuce konkretnim provjerenim i provjerljivim argumentima, posipam se pepelom ako sam bio u krivu, mislis/znas da sam u krivu, slobodno mi pokazi i dokazi, ispravit cu gresku... ali kad padnu prve uvrede, tu podvlacim crtu. Smatram da osobe koje imaju utemeljeno znanje i cvrste argumente ne pribjegavaju uvredama.