COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Post by Mirok » 08 Dec 2020, 14:39

Kod mene dvoje penzića se trebalo testirati,ali nisu otišli ,bole ih noge pa odustali.
Nakon par dana stigao im je nalaz da su pozitivni ......???

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 08 Dec 2020, 14:45

Mirok wrote:Kod mene dvoje penzića se trebalo testirati,ali nisu otišli ,bole ih noge pa odustali.
Nakon par dana stigao im je nalaz da su pozitivni ......???
Ma ima takvih slučaja na sve strane :D
Kod mene dvi penzićke čekale red za testiranje, oduljilo se, dojadilo im, odustale i otišle doma bez tesriranja.
Prekosutra obadvije dobile potvrdu da su pozitivne :D
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 08 Dec 2020, 14:48

timmy75 wrote:
damirdj75 wrote: Znači nebitan je Capak i stožer ,politika...Tu je bolest od koje se umire. Da li su mjere dobre ili loše ,vjerojatno nisu savršene ali bez toga ćemo imati 500 umrlih dnevno.
A tko je bitan? Premijer je izjavio da se mjere donose politički, a ne na temelju znanosti. Drugi najgori u EU po broju zaraženih, drugi najgori po padu BDP-a. I nikakve odgovornosti nema? Što smo točno spašavali? Ekonomiju, ljude? Na oba polja su zakazali i mislim da je ljudski tražiti neku odgovornost.
Upravo tako!
Najgori smo po pojavnosti,smrtnosti,ekonomiiji........???
Netko bi valjda trebao odgovarati ?
I još nešto ,sve što je vlada stopirala u gospodarstvu,svakodnevno se zadužujemo i dug nam raste.......dokle ,kako.......?

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 10 Dec 2020, 15:45

Eh, znate kako kažu da se moramo prilagoditi na "novo normalno"?
Ja se u potpunosti prilagođavam , tako da sam sa 31. 12. odjavio privatnu praksu,podnio zahtjev Ministarstvu zdravstva i čekam rješenje.
Mislim da je to najbolje rješenje,jer plaćati drżavu i kojekakve uhljebe je samo gubitak.
Pošto računam da prije 4. mj 21. neće biti popuštanja mjera,nego pooštravanja,to je predug period za propadajuće poslovanje i zapravo polagano umiranje.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 13 Dec 2020, 15:11

ljudi moji umire se i od gripe prije 6 god otprilike žena i majka umrla živa i zdrava nike bila kronični bolesnik ni išta tako ali općenito imala slabiji imunitet kolko godišnje dosad umre ljudi od gripe uvjek su obkavljivali kolko tu ima smrti koje su pripisane umrlima od korone a nije tako pogledajte statistiku umrlih u hr zadnjih godina i u 2020 nema neke promjene u okvirima prošlih godina .je ok postoji korona i hara svjetom ali interes određenih grupa ljudi je bio da se napravi velila panika u svjetu a razlog je zbog cjepiva da bi određene grupe imale profit i to je to ništa više. mojoj ženi kroničnom bolesniku su prije 12godina kad je dobila dijagnozu su rekli da bi ju i obična gripa mogla ubiti a njena imunologinja tadašnja doktorica bosnič jedna od vodečih imunologinja u hr kojoj i izvana dolaze na lječenje ljudi je poludila kada su je na rebru na odjelu di je bila hospitalizirana htjeli cjepiti protiv gripe. tako da o čemu mi pričamo ako ti je odzvonilo da budem malo bezobrazan umrijet ćeš i od prdca ili od toga što te žena najašila pa ti sva krv ošla u mali mozak bez obzira što si mislio da si dobra zdravlja. ljudi moji sve je prenapuhano.
recite šta god hočete i ismijavaj te me. nemorate mi vjerovat al jednog dana sve će izač na vidjelo.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 13 Dec 2020, 16:35

Ma naravno!
Evo ,dobio sam rješenje o gašenju privatne prakse sa 31.12. ,baš na vrijeme prije gašenja svega u HR.
Naravno ,naši to neće nazvati gašenjem , to će za njih biti samo nove mjere. :)

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 3 times

Post by Darko11 » 13 Dec 2020, 17:04

dundoivica wrote:ljudi moji umire se i od gripe
Itekako,moja tetka koja je imala 65 g umrla je od obicne gripe prije 20g.

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 13 Dec 2020, 19:04

Bravo Splićani.... samo ignorirati staljinističku bagru....
https://m.vecernji.hr/vijesti/ovako-je- ... ja-1453464

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 13 Dec 2020, 21:14

frulica wrote:Bravo Splićani.... samo ignorirati staljinističku bagru....
Svaka čast. Podržavan. Nema goreg nego umirat od straha, kad onaj leš od Božinovića plaši starčad svaki dan na TV.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 13 Dec 2020, 21:27

A gle bogati i NJemci glupi pa sad uvode i još strože mjere . Izgleda da i na njih djeluje Božinović . A možda i Staljinovi NKVD agenti . Bogami ako vam je to ništa ljepo udomite svak po nekoliko pozitivnih na njegu .

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 13 Dec 2020, 21:29

Hawk wrote:
frulica wrote:Bravo Splićani.... samo ignorirati staljinističku bagru....
Svaka čast. Podržavan. Nema goreg nego umirat od straha, kad onaj leš od Božinovića plaši starčad svaki dan na TV.
Odličan opis Božinovića,ma mislim da on zaradi koronu,njemu ne bi mogla nauditi više od ovoga stanja u kome je. :lol:

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 13 Dec 2020, 22:28

Nekako ne znam kakvih dodirnih točaka ima Božinović sa staljinizmom ,ljudi moji izbori su prošli bit će opet za 3 godine i nešto . Nekako mi rano za kampanju pa ako ste toliko zasljepljeni mržnjom prema vladajućim strpite se doć će i vaše vrijeme kad će doć nestaljinisti na vlast.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 13 Dec 2020, 22:45

Moram reći kada gledam dnevna izdanja stožera,da me baš podsjećaju na onoj bini i sa pozadinom Bašćanske ploče 4x12m,na doba SSSRa 48.g. i sastanke politbiroa.
Ili u današnje vrijeme na Sjevernu Koreju ,kada veliki vođa i njegovi se sa visine obraćaju"dragome narodu".

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 13 Dec 2020, 22:56

Mirok wrote:Moram reći kada gledam dnevna izdanja stožera,da me baš podsjećaju na onoj bini i sa pozadinom Bašćanske ploče 4x12m,na doba SSSRa 48.g. i sastanke politbiroa.
Ili u današnje vrijeme na Sjevernu Koreju ,kada veliki vođa i njegovi se sa visine obraćaju"dragome narodu".
Vjerojatno su ti ljudi vama nešto skrivili , možda vam nešto poremetili . Meni nisu niti me se nimalo tiču i boli me ona stvar jel tamo Božinović , capak ili Marko Marković . Ne treba bit baš patološki mrzac to šteti zdravlju jer kad je covid bezopasan patološka mržnja nije bezopasna nego šteti zdravlju.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 13 Dec 2020, 22:57

Mirok wrote:Moram reći kada gledam dnevna izdanja stožera,da me baš podsjećaju na onoj bini i sa pozadinom Bašćanske ploče 4x12m,na doba SSSRa 48.g. i sastanke politbiroa.
Vjerojatno su ti ljudi vama nešto skrivili , možda vam nešto poremetili . Meni nisu niti me se nimalo tiču i boli me ona stvar jel tamo Božinović , capak ili Marko Marković . Ne treba bit baš patološki mrzac to šteti zdravlju jer kad je covid bezopasan patološka mržnja nije bezopasna nego šteti zdravlju.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 13 Dec 2020, 23:02

Patološki mrzac.....?...čini mi se da se tu može reći da svatko sudi prema sebi.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 13 Dec 2020, 23:26

Baš tako meni ni malo ne smetaju nit me briga za njih, dok nekima vidim jako, jako smetaju da ih časte sa pogrdnim epitetima . Kako rekoh ima još dosta do izbora strpite se .

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 14 Dec 2020, 00:03

nemrzim ja nikoga od njih niti kažem da je kovid bezo0asan ali brate mili pogledaj ovaj članak o splitu i popis umrlih danas pa ti ljudi bi i od gripe umrli ili bronhitisa ili bilo čega što je haralo ovih godina prije korone.
ajmo ovako farmaceutske kompanije su ništa drugo nego firme koje ovise o potražnji svojih proizvoda kao i nike adidas coca cokla pepsi i da ne nabrajam.a po meni je budala ko misli da takve firme gledaju dobrobit drugih primjerice največe i najbogatije firme sve redom imaju tvornice za proizvodnju tamo di ke najjeftinija radna snaga a prava radnika upitna najblaže rečeno. e sad farmacija ako nema bolesnih onda ni oni nemaju posla ni zarade kad bi napravili ljekove koji lječe ostali bi bez posla i zarade a ovako primjer moja žena dobiva ljekove koje mora stalno pit i suzbijaju joj brzi napredak bolesti s time da kad podivlja bolest nevrijede joj ni ti ljekovi .
sta sam htio reć to su firme kao i svake druge samo sto oni ako nema bolesti nemaju ni zarade.( ajmo reči nike da ljudi mogu bez problema hodat goli i bosi oni bi propali) samo sto se farmacija može pobrinut da uvjek ima bolesnih ljudi. evo jedna usporedba pa vi razmisli te.
kompjuterskih virusa je bilo od pojave hakera ali oni su napadali ko i danas računala i servere i šta već ne koji su im od interesa. i onda se našao neko ili neka grupa ljudi koja je dosjetila se kako zaraditi hrpu para napravili viruse i pustili ih na internet da zaraze gomilu računala te nakon toga otvorili firme koje proizvode anti viruse i ponudili ljudima riješenje za njihova bolesna računala. hmm... dali vam ovaj scenarij sa virusom i antivirusom zvuči poznato dali se to negdje drugdje moglo vidjeti i čuti strah zaraza posljedice panika i onda riješenje.
samo molim one koji vjeruju da farmacija nije biznis za zgrtanje para i ko misli da u toj branši svi pršte od etike i ljubavi prema ljudima i ljudakom rodu neka ništa ni ne komentiraju jel oprostite al vi ste budale.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 14 Dec 2020, 00:21

Ko je rekao da farmaceutske tvrtke gledaju dobrobit ljudi ?Taj ko bi to rekao taj nema veze sa mozgom i to totalno. Zna se da farmaceutski divovi imaju izuzetan utjecaj na sve pa i na politiku , ko god vrti toliki novac ne može bit bezgrešan niti bez utjecaja na politiku .
No kakve veze oni imaju sa Capakom ,Božinovićem , ministrom zdravstva kad eto oni su staljinisti i slično.
A opet ovi što leže u komi na respiratorima ili ovi što nisu do tog stigli nego u šatorima leže jer nema mjesta u bolnicama vjerovatno se igraju kampiranja . I gle čuda jako slično ili identično svugdje u svijetu . Mora bit da su Sjeverno Korejski vođa i Staljin još uvjek po celom svijetu od velikog utjecaja.

dundoivica
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by dundoivica » 14 Dec 2020, 00:42

Trapavi wrote:Ko je rekao da farmaceutske tvrtke gledaju dobrobit ljudi ?Taj ko bi to rekao taj nema veze sa mozgom i to totalno. Zna se da farmaceutski divovi imaju izuzetan utjecaj na sve pa i na politiku , ko god vrti toliki novac ne može bit bezgrešan niti bez utjecaja na politiku .
No kakve veze oni imaju sa Capakom ,Božinovićem , ministrom zdravstva kad eto oni su staljinisti i slično.
A opet ovi što leže u komi na respiratorima ili ovi što nisu do tog stigli nego u šatorima leže jer nema mjesta u bolnicama vjerovatno se igraju kampiranja . I gle čuda jako slično ili identično svugdje u svijetu . Mora bit da su Sjeverno Korejski vođa i Staljin još uvjek po celom svijetu od velikog utjecaja.
opet ne mrzim nikoga.
milanović je donedavno bio protiv ovakve manije i panike oko korone a onda je jedna od ovih firmi koje rade na cjjlepivima postala donator njegove žene znanstvenice i njenih istraživanja i bum mili se okreno za 180 u svojim stavovima.

Post Reply