Novi Colt Python 6" ili novi S&W 686+ 6"

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Mauseras
Skupnik
Skupnik

Re: Novi Colt Python 6" ili novi S&W 686+ 6"

Post by Mauseras » 19 Apr 2021, 15:20

Malo kasnim, ali vidim da nisi updateao thread pa mislim da nisi još kupio.

U svakom slučaju, moja preporuka je Smith. Po mome mišljenju najbolji revolver za neke "nekolekcionarske" potrebe, znači pucanje, a ne samo vađenje iz ormara i glađenje. Precizan je onoliko koliko ga ti precizno možeš pucati, a ako si jako dobar nemaš problema svih 6 puknut "u istu rupu". Ja imam M627 - 5 inča iz Performance centra, kojeg je gore netko spomenuo i više sam nego zadovoljan. Ispucao sam možda 3000 komada metaka do sad (znam da je relativno malo, ali meni je donekle mjerodavno što se tiče procjene kvalitete nečega), s jednim zastojom za koji sam pročitao da je dosta čest s Smithom, a to je da se vijak, koji je ispod drške i koji pritišće glavnu oprugu koja udaraču daje snagu, odvinuo i udarač mi nije dovoljno tvrdo udarao kapisle (na Bellotu je, na starijim PPU s tvrđim kapislama ne). To se lako sredi, samo se skine drška i zategne vijak. Navodno se to dešava na svim novim Smithovima oko svakih ~2000 metaka, meni se nije ponovilo, a prvi mi se put dogodilo nakon ~500 komada.

Smith je isto bolji što se tiče zamjenskih/servisnih djelova ili upgradeova kao što su nišani, opruge, drške, makar ja na svome nisam ništa mijenjao. Kod nas najviše dijelova imaš za Smitha, a za Colta ne znam, nisam pozorno gledao.

Netko je gore spominjao da su kod Smitha maknuli igle s udarača zbog "sigurnosti" i jeftinije proizvodnje. Kako god bilo, još uvijek je "neuništiv". Kasniji Smithovi, odnosno oni zadnji, koji su imali iglu na udaraču, su imali sistem "transfer bara", koji nije omogućavao da igla dotakne kapislu dok okidač nije pritisnut. Novi, bez igle na udaraču, isto imaju taj sistem. Znači, obje verzije revolvera su sigurne dok nije pritisnut okidač.
Isto tako se priča da je jedan sistem lošije okidati na suho nego drugi, tu neću ulaziti, ali samo ću reći da sam svoj na suho opalio sigurno par tisuću puta, dok sjedim i gledam film ili nešto, i nemam nikakvog kvara. Ako te to baš brine, kao što brine dosta ljudi, ili si kupi pufere (50 kuna komad, nema Boga da to dam), ili ga napuni praznim čahurama (tu moraš STROGO paziti.)
Ako ti treba revolver za pucanje, za koji ti nije žao da se prlja i da kad tad ima tragove nošenja, uzmi Smitha. Imat ćeš ga cijeli život, trpi neodržavanje, precizan, a ako ga budeš prodavao drži cijenu.

Ako si kupuješ revolver za tu i tamo puknut par komada i za kolekcionarstvo ili kao investiciju, uzmi Colta, ali pričekaj dok ČZ malo sredi situaciju, pa ako cijene padnu kod nas. Isto ako te brine estetika, ja kao vlasnik Smitha, kojeg ne bih dao ni za što, moram priznati da su Coltovi ugodniji oku, ali to je samo moje mišljenje.
Volim oružje, volim ga jako,
Da ga nema, jako bih plako,
Osim bullpupova, njih ne volim nikako
Da nestanu bullpupovi ni suze ne bih pustio,

Cezar
Razvodnik
Razvodnik

Post by Cezar » 19 Apr 2021, 20:19

Imaš pravo. Nisam još kupio ali mislim ići idući tjedan u Sloveniju po Smitha.
Hvala ti na odličnim opaskama za koje su mi i drugi rekli. Definitivno novi pošto su rabljeni u HR precijenjeni. I ovo što si napisao u vezi udarne igle kod novoga stoji a isto su mi i svi koji ga imaju rekli. Javim ti kad obavim kupnju.

Mauseras
Skupnik
Skupnik

Post by Mauseras » 19 Apr 2021, 20:36

Cezar wrote:Imaš pravo. Nisam još kupio ali mislim ići idući tjedan u Sloveniju po Smitha.
Hvala ti na odličnim opaskama za koje su mi i drugi rekli. Definitivno novi pošto su rabljeni u HR precijenjeni. I ovo što si napisao u vezi udarne igle kod novoga stoji a isto su mi i svi koji ga imaju rekli. Javim ti kad obavim kupnju.

Javi, pa mi ga posudi za "testiranje" :)

Cezar
Razvodnik
Razvodnik

Post by Cezar » 19 Apr 2021, 20:47

:A25:

Onty
Narednik
Narednik
Been thanked: 2 times

Post by Onty » 28 Apr 2021, 19:56

Python je odličan revolver, no sam Colt napominje da je novi Python izdržljiviji revolver od starog. Navodno je novi testiran na 40 000 okidanja i bez problema. Istina da su novi imali nekih manjih problema, ali je to otklonjeno.

Mene osobno smeta što na svim mogućim forumima sve se polomiše hvaleći novi Python kako ima fantastičan otponac, posebno DA. Međutim, nigdje niti slova koja je preciznost novog Pythona, te kako stoji u odnosu na stari. Sam sam to par puta pitao, a vjerujem i drugi, do sad nidje ništa.

Ako već hoćeš izvanredan revolver, traži onda S&W 686 DX. Modeli DX su oni koji su na ispitivanju napravili grupu 1.5" ili manju na 50 yard. Navodno ih ima u Europi više nego u SAD, jer su ih najprvo izvozili. Tek sad ih se može naći na SAD tržištu.

Drugi iza DX koji bih uzeo je S&W 686 Target Champion. Nisam našao koliko su bolji od običnog 686, ali s ovim dobiješ udarač s većim krilom, lakše za napeti ga. Osobno bih dao prednost novom ili odlično očuvanom 686-3 ili -4 koji imaju iglu na udaraču/kokotu https://image.invaluable.com/housePhoto ... 224491.jpg . Ti nemaju tzv MIM dijelove, već su od solidnog čelika. Neki kažu da su MIM dijelovi u redu. Međutim, jedan od najpoznatijih majstora za posebne revolvere Clements, odbija raditi na njima http://www.clementscustomguns.com/smith ... lvers.html .

Cezar
Razvodnik
Razvodnik

Post by Cezar » 28 Apr 2021, 20:10

Hvala ti na postu. Upravo danas poslao nabavnu i uvoznu u Sloveniju radi uvoza novog 686 Target championa (nakon silnog mozganja). Šaljem sliku kad dođe.

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 28 Apr 2021, 22:26

Cezar wrote:Hvala ti na postu. Upravo danas poslao nabavnu i uvoznu u Sloveniju radi uvoza novog 686 Target championa (nakon silnog mozganja). Šaljem sliku kad dođe.
Moje čestitke, pravu si stvar odlučio kupiti.

I moj osobni savjet; kloni se pucanja tvorničkih magnum naboja, naročito onih s lakim kuglama od 110 i 125 graina (7,12 i 8,1 grama). Ti naboji kod dužeg pucanja troše ulazni konus cijevi //uploads.tapatalk-cdn.com/2017022 ... 1fb88f.jpg . U ekstremnim slučajevima to izgleda ovako http://rugerforum.com/phpBB3/viewtopic. ... 6&start=30 . Napomena, ovaj je koristio kugle 158 graina, ali barut je bio Lil'gun, najgori od svih kad je u pitanju erozija cijevi.

Ja ću iz svog skoro novog 686 pucati samo čiste olovne kugle nekih 150-160 graina, i punjenje za ne više od nekih 300-350 m/s.

Evo kalupa za kugle za koji svi kažu da su se pokazale odličanima u svim revolverima https://www.mp-molds.com/product/360-64 ... base-mold/ . Pored kalupa od mjedi, može se dobiti i onaj aluminjski s 8 gnijezda https://www.mp-molds.com/product/360-64 ... base-mold/ .

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 29 Apr 2021, 16:10

Mauseras wrote:Ja imam M627 - 5 inča iz Performance centra, kojeg je gore netko spomenuo i više sam nego zadovoljan. Ispucao sam možda 3000 komada metaka do sad (znam da je relativno malo, ali meni je donekle mjerodavno što se tiče procjene kvalitete nečega), s jednim zastojom za koji sam pročitao da je dosta čest s Smithom, a to je da se vijak, koji je ispod drške i koji pritišće glavnu oprugu koja udaraču daje snagu, odvinuo i udarač mi nije dovoljno tvrdo udarao kapisle (na Bellotu je, na starijim PPU s tvrđim kapislama ne). To se lako sredi, samo se skine drška i zategne vijak. Navodno se to dešava na svim novim Smithovima oko svakih ~2000 metaka, meni se nije ponovilo, a prvi mi se put dogodilo nakon ~500 komada.
Stavi na vijak Loctite 243 (može i 242, ali je prvi bolji jer nije toliko osjetljiv ako ima malo masnoće), ima ga CIAK, a najvjerovatnije i ostali trgovci autodijelovima.

Nemoj slučajno koristiti jedan od onih crvenih Loctite, ti su ko da si zavario. Treba to let-lampa da otpusti.

Mauseras
Skupnik
Skupnik

Post by Mauseras » 29 Apr 2021, 17:54

Onty wrote:
Mauseras wrote:Ja imam M627 - 5 inča iz Performance centra, kojeg je gore netko spomenuo i više sam nego zadovoljan. Ispucao sam možda 3000 komada metaka do sad (znam da je relativno malo, ali meni je donekle mjerodavno što se tiče procjene kvalitete nečega), s jednim zastojom za koji sam pročitao da je dosta čest s Smithom, a to je da se vijak, koji je ispod drške i koji pritišće glavnu oprugu koja udaraču daje snagu, odvinuo i udarač mi nije dovoljno tvrdo udarao kapisle (na Bellotu je, na starijim PPU s tvrđim kapislama ne). To se lako sredi, samo se skine drška i zategne vijak. Navodno se to dešava na svim novim Smithovima oko svakih ~2000 metaka, meni se nije ponovilo, a prvi mi se put dogodilo nakon ~500 komada.
Stavi na vijak Loctite 243 (može i 242, ali je prvi bolji jer nije toliko osjetljiv ako ima malo masnoće), ima ga CIAK, a najvjerovatnije i ostali trgovci autodijelovima.

Nemoj slučajno koristiti jedan od onih crvenih Loctite, ti su ko da si zavario. Treba to let-lampa da otpusti.

Stavio sam malo, točno toga 243.

Cezar
Razvodnik
Razvodnik

Post by Cezar » 12 May 2021, 22:30

Ekipa, hvala na savijetima. Došao S&W 686 Target champion.
Attachments
S&W 686 TC.jpg

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 12 May 2021, 22:50

To je to!

Cezar
Razvodnik
Razvodnik

Post by Cezar » 12 May 2021, 23:09

Danas ga donesao iz Kopteksa iz Maribora a ovo su jedine gumene ručke koje su bile u trgovini. Za prvu ruku su OK.

Cezar
Razvodnik
Razvodnik

Post by Cezar » 12 May 2021, 23:11

Pardon. KOPTEX

Post Reply