COVID19 - opasnost 21. stoljeća
Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća
GSS i vatrogasci možda jesu obučeni i vrlo dobri do odlični u svome poslu, no to ne znači da je država spremna odgovoriti na ugroze i prirodne nepogode adekvatno i promptno... uzmimo za primjer prije koji mjesec bujičnu poplavu u kvartu Trnje u Zagrebu... čovjek koji tamo živi je morao razvaljivati vrata crpne stanice da se otvori protok i ne poplavi se okolo na okolo jer nadležni ne znaju čija je odgovornost i tko treba reagirati!?
Ista stvar koju sam već negdje spominjao po pitanju nuklearnih skloništa...prilog je bio godinama prije još...zadnja provjera i atest skloništa je bio 1996. godine!! Pa tko je tu lud!?
Nuklearka Krško ima još par godina životni vijek, nalazi se možda 45 kilometara zračne udaljenosti od Zagreba...pa da joj je i životni vijek još puno duže, realna opasnost uvijek postoji...
Evo sada zdravstva...dužni 5 milijardi veledrogerijama, ponestaje materijala za testove na COVID-19...a imamo na tisuće zaraženih svakoga dana...
Ista stvar koju sam već negdje spominjao po pitanju nuklearnih skloništa...prilog je bio godinama prije još...zadnja provjera i atest skloništa je bio 1996. godine!! Pa tko je tu lud!?
Nuklearka Krško ima još par godina životni vijek, nalazi se možda 45 kilometara zračne udaljenosti od Zagreba...pa da joj je i životni vijek još puno duže, realna opasnost uvijek postoji...
Evo sada zdravstva...dužni 5 milijardi veledrogerijama, ponestaje materijala za testove na COVID-19...a imamo na tisuće zaraženih svakoga dana...
Ne vidim problem, politicari uzorno pricaju kako dugove TREBA PLACATI inace sljedi OVRHA ??AR15 fan wrote:...Evo sada zdravstva...dužni 5 milijardi veledrogerijama, ponestaje materijala za testove na COVID-19...a imamo na tisuće zaraženih svakoga dana...
Sa druge strane malo je smjesno da Sapun, voda i svjezi zrak uspjesno ubijaju virus Covida a nikako da se nadje ljek za takvog monstruma ??
Nemoguće je Nemoguće
Odem neki dan po burek u pekaru i iza mene uđe simpatična gospođa veoma ozbiljnih godina .Prodavačica je zamoli ako može da stavi maskicu. Na to će ona demonstrativno " E ne može,doviđenja "
Tako je dobila slobodu ali nije dobila pirošku
Priča nema pouku više je to reklama za burek na Kvatriću

Tako je dobila slobodu ali nije dobila pirošku
Priča nema pouku više je to reklama za burek na Kvatriću
Covjek vise nije pametan kako se ponasati i kakav stav zauzeti ! Razvoj situacije je vrlo nezahvalan i postaje vrlo nejasno tko sto smije narediti, gdje su granice slobode i ima li to sve smisla. Jer da kojim slucajem simpaticna gospodja prijavi doticnu kako ju je odbila usluziti siguran sam da bi dobila spor, mogu imati zdravstvenih problema koji mi opravdavaju NE-nosenje maske a nisam se duzan nikome pravdati i dokazivati svoje zdravstveno stanje po X-vazecih zakona ove drzave ??? Svedska, Norveska, Danska Finska..nitko ne nosi masku, nema zabrana okupljana a NEMAJU porast kakav se biljzi u ostatku EU, nekim slucajem se nista NE pise o tim drzavama ??? Nije li to vec previse CUDNO ???
Nemoguće je Nemoguće
Da a da li bi bilo svejedno nekom ko nosi masku i ušao je u pekaru a iza njega ulazi osoba koja je nema .Ne preostaje nam nego se pridržavat mjera , konačno i puno gore su u većini evropskih zemalja. Da li će te mjere dat rezultata vidjet ćemo ako ništa na primjeru Slovenije gdje počimaju sa dosta rigoroznijim mjerama . Treba proć nešto dana da se vide rezultati , no nikad se nećemo rješit virusa dok sam ne nestane . Cjepivo je još daleko od masovne upotrebe a pitanje i koliko će bit učinkovito .lex-lutor wrote:Covjek vise nije pametan kako se ponasati i kakav stav zauzeti ! Razvoj situacije je vrlo nezahvalan i postaje vrlo nejasno tko sto smije narediti, gdje su granice slobode i ima li to sve smisla. Jer da kojim slucajem simpaticna gospodja prijavi doticnu kako ju je odbila usluziti siguran sam da bi dobila spor, mogu imati zdravstvenih problema koji mi opravdavaju NE-nosenje maske a nisam se duzan nikome pravdati i dokazivati svoje zdravstveno stanje po X-vazecih zakona ove drzave ??? Svedska, Norveska, Danska Finska..nitko ne nosi masku, nema zabrana okupljana a NEMAJU porast kakav se biljzi u ostatku EU, nekim slucajem se nista NE pise o tim drzavama ??? Nije li to vec previse CUDNO ???
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Epidemi ... aviji_1972.
U vrijeme epidemije pravo pojedinca ne može biti ispred dobrobiti zajednice nikako. Naravno da ljudi sa respiratornim problemima ne moraju nositi maske ali to moraju dokazati.
Ako se situacija pogorša a čini mi se da hoće ,simpatična gospođa sa stavom će ostati gladna.
U vrijeme epidemije pravo pojedinca ne može biti ispred dobrobiti zajednice nikako. Naravno da ljudi sa respiratornim problemima ne moraju nositi maske ali to moraju dokazati.
Ako se situacija pogorša a čini mi se da hoće ,simpatična gospođa sa stavom će ostati gladna.
Ma kuzimo se mi jako dobro, ali ako je vec tako onda treba neke zakone privremeno SUSPENDIRATI i neke jednako tako PRIVREMENO staviti na snagu ! Postoji LEGITIMAN put za takve situacije pa me zanima radi cega se ne postuje ?damirdj75 wrote:...U vrijeme epidemije pravo pojedinca ne može biti ispred dobrobiti zajednice nikako. Naravno da ljudi sa respiratornim problemima ne moraju nositi maske ali to moraju dokazati. Ako se situacija pogorša a čini mi se da hoće ,simpatična gospođa sa stavom će ostati gladna.
Rukama i nogama su nam nametnuli GDPR , pa da vidimo kako se taj uzasno vazan zakon sada uklapa u ovu pricu sa Covidom, a nije stavljen van snage ni privremeno ???
Nemoguće je Nemoguće
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

špek, češnjak, limun, propolis, med, čaj i slicno ubijaju virus prehlade i gripe, pa eto je svake godine opet i lijeka nema?lex-lutor wrote:Sa druge strane malo je smjesno da Sapun, voda i svjezi zrak uspjesno ubijaju virus Covida a nikako da se nadje ljek za takvog monstruma ??
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ne samo da te zemlje nemaju porast oboljelih ,nego sve zemlje sa najvećim restrikcijama imaju najveći porast.lex-lutor wrote:Covjek vise nije pametan kako se ponasati i kakav stav zauzeti ! Razvoj situacije je vrlo nezahvalan i postaje vrlo nejasno tko sto smije narediti, gdje su granice slobode i ima li to sve smisla. Jer da kojim slucajem simpaticna gospodja prijavi doticnu kako ju je odbila usluziti siguran sam da bi dobila spor, mogu imati zdravstvenih problema koji mi opravdavaju NE-nosenje maske a nisam se duzan nikome pravdati i dokazivati svoje zdravstveno stanje po X-vazecih zakona ove drzave ??? Svedska, Norveska, Danska Finska..nitko ne nosi masku, nema zabrana okupljana a NEMAJU porast kakav se biljzi u ostatku EU, nekim slucajem se nista NE pise o tim drzavama ??? Nije li to vec previse CUDNO ???
Koliko čujem spremaju nam i naši novi lockdown.
Malo su nesposobni a malo se ne snalaze. To što se ne snalaze ima djelomično opravdanje,nigdje u svijetu se ne snalaze .lex-lutor wrote:Ma kuzimo se mi jako dobro, ali ako je vec tako onda treba neke zakone privremeno SUSPENDIRATI i neke jednako tako PRIVREMENO staviti na snagu ! Postoji LEGITIMAN put za takve situacije pa me zanima radi cega se ne postuje ?damirdj75 wrote:...U vrijeme epidemije pravo pojedinca ne može biti ispred dobrobiti zajednice nikako. Naravno da ljudi sa respiratornim problemima ne moraju nositi maske ali to moraju dokazati. Ako se situacija pogorša a čini mi se da hoće ,simpatična gospođa sa stavom će ostati gladna.
Rukama i nogama su nam nametnuli GDPR , pa da vidimo kako se taj uzasno vazan zakon sada uklapa u ovu pricu sa Covidom, a nije stavljen van snage ni privremeno ???
Stvar je da ako postoji bilo kakva mogućnost da maska djeluje ( ne tvrdim da djeluje,ali nekako je logično da pomaže ) ili distanca , trebali bi se svi potruditi.
Na kraju o tijeku ove zaraze zavisi puno života,poslova,sudbina .
Slazem se, no ako za nesto ne mozes dokazati da ne-djeluje tada to moze ostati samo kao slobodan izbor a nikako da na osnovu MOZDA krene represija i kaznjavanje. Sto ce se dogoditi ako se kojim slucajem dokaze da su maske napravile vise stete nego koristi, hoce li netko odgovarati, nece.... hoce li netko obestetiti one sa posljedicama , nece !!!damirdj75 wrote:...Stvar je da ako postoji bilo kakva mogućnost da maska djeluje ( ne tvrdim da djeluje,ali nekako je logično da pomaže ) ili distanca , trebali bi se svi potruditi.
Na kraju o tijeku ove zaraze zavisi puno života,poslova,sudbina .
Imamo dijametralno suprotan razvoj situacije u zemljama sa obaveznim maskmama i restrikcijama u odnosnu na zemlje koje su to odbacile, znaci da nesto nije " by the book " ???
Nemoguće je Nemoguće
Naši lumeni su sada zaključili da ženama na porodu više neće stavljati maske !!??
Zamislite ,skužili su da te maske guše žene pri porodu i da žene kolabiraju !?
Čitam g.Radmana......ako je taj čovijek skeptik u vezi korone i cijele situacije i postavlja niz pitanja,mislim da se svi trebaju zapitati.
Ovo sa maskama me podsjeća na onaj vic kada ide jedan i šprica protiv krokodila.
Kako kod nas nema krokodila,zaključak je da špricanje pomaže.
Zamislite ,skužili su da te maske guše žene pri porodu i da žene kolabiraju !?
Čitam g.Radmana......ako je taj čovijek skeptik u vezi korone i cijele situacije i postavlja niz pitanja,mislim da se svi trebaju zapitati.
Ovo sa maskama me podsjeća na onaj vic kada ide jedan i šprica protiv krokodila.
Kako kod nas nema krokodila,zaključak je da špricanje pomaže.
Virus nista ne ubija,ni antibiotici,zato ni nema ljeka za Virus.Postoje samo stvari koje daju "gorivo" nasem imuno sustavu.Mike_Torello wrote:špek, češnjak, limun, propolis, med, čaj i slicno ubijaju virus prehlade i gripe, pa eto je svake godine opet i lijeka nema?lex-lutor wrote:Sa druge strane malo je smjesno da Sapun, voda i svjezi zrak uspjesno ubijaju virus Covida a nikako da se nadje ljek za takvog monstruma ??
Apsolutno.......,a uz navedeno svježe voće ,povrće,D vitamin i C vitamin u obliku Na askorbata.Darko11 wrote:Virus nista ne ubija,ni antibiotici,zato ni nema ljeka za Virus.Postoje samo stvari koje daju "gorivo" nasem imuno sustavu.Mike_Torello wrote:špek, češnjak, limun, propolis, med, čaj i slicno ubijaju virus prehlade i gripe, pa eto je svake godine opet i lijeka nema?lex-lutor wrote:Sa druge strane malo je smjesno da Sapun, voda i svjezi zrak uspjesno ubijaju virus Covida a nikako da se nadje ljek za takvog monstruma ??
Ukoliko netko želi mogu mu PPom objasniti kako može sam pripraviti Na askorbat.
Mirok objasni javno,pomozi ljudima
Dakle virus nije ziv,on je molekularni algoritam, kodiran tako da stanici daje naredbu da ga neprestano kopira.
Zato se slican cvor naredbi u racunarstvu i zove virus.Ljekovi djeluju samo na bakterije koje su ziva bica, i koje se same razmnozavaju.Tako bar kaze sluzbena znanost.
Neki ljekovi poput Sumameda pomazu zato je kad virusi napadnu obicno i Bakterije iskoriste situaciju i navale pa to olaksa situaciju nasem imuno sustavu u borbi protiv virusa.Tako pomazu i ljekovi protiv npr HiV-a ,ali do izlijecenja nikad nece doci.
Zato se slican cvor naredbi u racunarstvu i zove virus.Ljekovi djeluju samo na bakterije koje su ziva bica, i koje se same razmnozavaju.Tako bar kaze sluzbena znanost.
Neki ljekovi poput Sumameda pomazu zato je kad virusi napadnu obicno i Bakterije iskoriste situaciju i navale pa to olaksa situaciju nasem imuno sustavu u borbi protiv virusa.Tako pomazu i ljekovi protiv npr HiV-a ,ali do izlijecenja nikad nece doci.
Sve si lijepo objasnio!
Dakle,kojekakve upale koje nastaju kao komplikacija zarazom virusa se liječe lijekovima.
Za same viruse lijekova nema u smislu da ubijaju viruse.
Dobar imunitet.....da, to je predmet i smjer koji znanost sve više izučava,iz razloga da se ustanovi kako virus nekoga skrši,a nekome nije ništa.
Dakle,kojekakve upale koje nastaju kao komplikacija zarazom virusa se liječe lijekovima.
Dobar imunitet.....da, to je predmet i smjer koji znanost sve više izučava,iz razloga da se ustanovi kako virus nekoga skrši,a nekome nije ništa.
Da dobar imunitet ali organizam stari pa to sve pada u vodu , mislim na zarazu covid 19 . Nije isto zdrav mlad čovjek ili star sa nekoliko kroničnih bolesti .Mirok wrote:Sve si lijepo objasnio!
Naravno!
Sve ugrožene skupine-stariji ljudi,svi kronični bolesnici,dijabetičari,onkološki bolesnici,srčani bolesnici,transplantirani,bolesnici koji su pod imunosupresijom.......,svi oni se trebaju pripaziti i pokušati zaštititi na način na koji se štite od svih drugih virusa.
Zbog dijagnoza oni su ugrožene skupine podložne svim vrstama izazova.
Sve ugrožene skupine-stariji ljudi,svi kronični bolesnici,dijabetičari,onkološki bolesnici,srčani bolesnici,transplantirani,bolesnici koji su pod imunosupresijom.......,svi oni se trebaju pripaziti i pokušati zaštititi na način na koji se štite od svih drugih virusa.
Zbog dijagnoza oni su ugrožene skupine podložne svim vrstama izazova.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

malo pjesnicke slobodeDarko11 wrote:Virus nista ne ubija,ni antibiotici,zato ni nema ljeka za Virus.Mike_Torello wrote:špek, češnjak, limun, propolis, med, čaj i slicno ubijaju virus prehlade i gripe, pa eto je svake godine opet i lijeka nema?lex-lutor wrote:Sa druge strane malo je smjesno da Sapun, voda i svjezi zrak uspjesno ubijaju virus Covida a nikako da se nadje ljek za takvog monstruma ??
potpuno si u pravuPostoje samo stvari koje daju "gorivo" nasem imuno sustavu.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"