Etičnost vojnog oružja
Re: Etičnost vojnog oružja
Malo jesam odlutao...Mirok wrote:Mauser......nisi shvatio....???
Otišao si u drugu krajnost!
Ja upravo objašnjavam da tu nema razlike!
Ako se mogu proizvoditi cigarete,mogu se i puške,vojne kako ti navodiš i preispituješ etičnost.
Kako si ti otvorio temu ,vjerojatno imaš neke predrasude,ja ih nemam.
Ali ja nisam, osim ako sam negdje slučajno "skliznuo" pisajući, naveo da imam neke predrasude. Samo razmišljam o takvim stvarima
Mauseras wrote:Osobno, ja jesam svjestan mogućnosti da je baš to oružje koje ja gledam, odnosno kupujem, možda korišteno za "zle" svrhe, odnosno za samo ratovanje (to definitivno), od koje god strane bilo, jer je na svim stranama bilo takvih trenutaka. Ali isto tako smatram da to nije presudno pri donošenju odluke...
A i ovo sam negdje napisao, naravno ako je iz rata razmišljam o tome, ali bez nekih čistih i teških dokaza za ratne zločine mi to ne predstavlja problem.Mirok wrote:Nikakvo vojno oružje meni ne predstavlja problem(ni ako je sudjelovalo u ratu),ali npr da znam da su sa nekom Mauserkom vršena masovna smaknuća,taj komad oružja ja ne bih htio imati!
Volim oružje, volim ga jako,
Da ga nema, jako bih plako,
Osim bullpupova, njih ne volim nikako
Da nestanu bullpupovi ni suze ne bih pustio,
Da ga nema, jako bih plako,
Osim bullpupova, njih ne volim nikako
Da nestanu bullpupovi ni suze ne bih pustio,
Ja čak i o oružju iz rata ne razmišljam na način......joj da nije njime netko nastradao.
Ako tu pušku mogu kupiti,ako mi se omogućava legalna nabava razmišljanja sam da je tu sve ok i da su nadležni to ispitali i u konačnici odobrili.
Ali moraš točno tumačiti što sam napisao:kada bih ZNAO da je puškom počinjeno masovno smaknuće(etnički,žena ,djece,ranjenika i dr),onda ja TU pušku ne bih htio imati,kao ni bilo kakve veze sa osobom koja bi takva zvjerstva činila!
Ako tu pušku mogu kupiti,ako mi se omogućava legalna nabava razmišljanja sam da je tu sve ok i da su nadležni to ispitali i u konačnici odobrili.
Ali moraš točno tumačiti što sam napisao:kada bih ZNAO da je puškom počinjeno masovno smaknuće(etnički,žena ,djece,ranjenika i dr),onda ja TU pušku ne bih htio imati,kao ni bilo kakve veze sa osobom koja bi takva zvjerstva činila!
Tesko je tu biti pametan ali ja se stvarno puno ne zamaram. Kad gledas i ovo streljivo koje je zavrsilo kod mene za potrebe streljastva je isto bilo ko zna gdje po bojistu pa ipak nije tamo potroseno nego na papir tako da
A koji put i autom lupis kakvu macku, pticu ili divljac i onda je i auto "sredstvo". Kud bi dosli da bas sve gledamo tako...
A koji put i autom lupis kakvu macku, pticu ili divljac i onda je i auto "sredstvo". Kud bi dosli da bas sve gledamo tako...
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

tako nešta sam slično i ja napisao ni neznamo kolko postoji automobila koji su sudjelovali u nesrečama di je bilo mrtvih popravlheni i preprodani ev kolega na novom poslu je u slobodno vrijeme automehaničar i kaže sam kupuje slupane aute sređuje ih i prodaje tak je i sebi kupio slupani auto i sređuje ga da ima za sebe.Mario_Zg wrote:Tesko je tu biti pametan ali ja se stvarno puno ne zamaram. Kad gledas i ovo streljivo koje je zavrsilo kod mene za potrebe streljastva je isto bilo ko zna gdje po bojistu pa ipak nije tamo potroseno nego na papir tako da![]()
al ne razmišljamo o tome dali je taj auto nekog ubio ili napravio invalidom.