CZ P10 C iskustva

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Re: CZ P10 C iskustva

Post by AR15 fan » 06 May 2020, 20:06

istra champion wrote:Svi Glockovi do sada imaju plastične ciljnike (osim G-19X I možda još koji ali to nije bitno...) i to mu je jedina ''mana'' .
Velika većina Glockova ima ujednačenu težinu okidanja od 2.5 kg (ostali 2 kg-oni sa dugom cijevi), ČZ P10C ima vrlo sličnu Glocku dok kod HS (XDm) varira sila od 2.5, 3 kg pa na više. Na svim se da spustiti sila okidanja (od 200 do 700 gr.) zamjenom ''neke'' opruge odnosno disconectora za cca 100 kn.
Preciznost, s obzirom na dužinu cijevi im je ok...
Ovisno o namjeni, izabereš između dostupnih pištolja te ih prilagodiš sebi jer niti jedan pištolj nije ''savršen'', barem meni i moram si ga prilagoditi :mrgreen:
Referiram se na duži hod okidača i ne baš najpozitivniji reset, ne na samu težinu okidanja kod Glocka i XDM-a. Naravno stoji da se već uz izmjenu opruge ili seta opruga može popraviti stanje, ali nije to to...zašto platiti kao što je rečeno bliže 6000 kn za pištolj i onda u njega davati dodatne novce da bi bio pozitivniji i ugodniji za pucanje. Ja od XDM-a nisam imao očekivanja iznad tzv duty pištolja, ali sam definitivno imao veće očekivanje kao platforme u odnosu na jedan HS-90 čiji dizajn postoji komercijalno već 20 godina. Iskreno mi je okidač postao i po mom osobnom mišljenju lošiji na XDM-u nego prije kad sam ga kupio... napominjem opet nisam neki vrsni strijelac, ne smatram se baš preciznim, ali ako uzmem zračni pištolj, s njim okidam OK do vrlo dobre i nemam na sve strane pogotke po meti...ako uzmem HS-9 i s njim puno preciznije pucam nego sa vlastitim XDM-om, jednim HS-9 koji nije čišćen ni podmazivan ni ništa godinama i godinama nego samo terblan i izrabljivan...kad mi netko drugi tko ima XDM ima iste problem, puca mrvicu bolje u smislu grupiranja ali zanaša da se tako izrazim u jednu stranu pištolj... nisam ispucao previše, probao sam samo 6 vrsti tj proizvođača streljiva i FMJ i JHP metke... XDM me razočarao...

Tako da ću definitivno za duty tip pištolja uzeti HS-9. A za nešto drugo u budućnosti, malo finije...e za to imam nešto fkt posebno ali je privatni primjerak i vlasnik ga još ne želi prodati... mislim da jednog dana kada dođe prva slika na forum bude malo šok i nevjerica, ne zbog modela pištolja nego zbog izvedbe i još nekih stvari na njemu.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 07 May 2020, 09:03

AR15 fan wrote:Referiram se na duži hod okidača i ne baš najpozitivniji reset...
Glock ima solidan reset, čak duplo manji (kraći, brži,..kako god) od HS-9...
SCORE:303 COMPETITION/209MEDAL; 121 GOLD 61 SILVER 27 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 07 May 2020, 22:47

istra champion wrote:
AR15 fan wrote:Referiram se na duži hod okidača i ne baš najpozitivniji reset...
Glock ima solidan reset, čak duplo manji (kraći, brži,..kako god) od HS-9...
Ne znam odakle si došao na usporedbu sad HS-9 i Glocka koji ima kraći reset...

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 08 May 2020, 05:43

Mislim da su na nasim prostorim Glock i HS-9 dva najvise usporedjivana pistolja.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 08 May 2020, 14:26

sbullet wrote:Imam P10C i mogu ga samo pohvaliti. Odličan pištolj.
Može koja fotka, rastavljenog, da se vidu mehanizmi :?:
SCORE:303 COMPETITION/209MEDAL; 121 GOLD 61 SILVER 27 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

dragec11
Razvodnik
Razvodnik

Post by dragec11 » 08 May 2020, 22:10

u tom cjenovnom rangu,a da ima podesiv nišan xdm 5,25 9mm,neznam koliko je precizan nisam iz njega pucao,a za ostale modele da imaju podesiv nišan možda kolege više znaju..

Post Reply