Mauser K98
Re: Mauser K98
I ja, no nakon sat vremena ciscenja jos uvijek izlazi crno, a cijev djeluje kao dimnjak .....javim nakon jos par sati guljenja.....Woolf Blaser wrote:Sretno. Nadam se da ce ti dobro sluziti!
Nemoguće je Nemoguće
Par metaka još pa naulji dobro i neka stoji. Zatim uzmi mesinganu četkicu i sprej za čišćenje kočnica, bilo koji. Dodavaj sprej u ležište i ribaj dok ne počne curiti čista tekućina iz cijevi. To bi trebalo biti to, traje samo koji minut i očisti najbolje od svega što sam probao. Štedi trud, vrijeme i krpe.
Jesi probao Permetal? Uspi unutra i malo pricekaj i dobro isperi i tako par puta. Onda uzmi plasticnu cetkicu i sa carlijem ili slicnom tekucinom probaj. Ako imas bojler podesi temperaturu cim vise da se jako zgrije cijev.
Sprej za ciscenje kocnica? Ja to koristim samo za odmastit pusku prije treninga jer je to u principu nitro razrjedjivac u spreju.
Sprej za ciscenje kocnica? Ja to koristim samo za odmastit pusku prije treninga jer je to u principu nitro razrjedjivac u spreju.
Hvala na svijetima, no mislim da je puska uzasno zapustena i neodrzavana vise od 10g. Pucano je vjerovatno sa svime sto je moglo upasti u leziste i tako spremana bez ciscenja...
NEka se safta par dana pa cemo vidjeti kojim putem krenuti.....
NEka se safta par dana pa cemo vidjeti kojim putem krenuti.....
Nemoguće je Nemoguće
Jesi pucao iz nje??? Ako je tako kao što pišeš bojim se da je jako loša. Može i nitro, sprej od kočnica , za karburatore...
Mislim da je i losija nego sto izgleda, kada sam izgulio svu cadju van onda je pocelo izlaziti ono sto ne treba, tj. zuto smedja boja koja znaci samo jedno RDJA !!! Vidjet cu ima li smisla ici na neko poliranje ili drugu zajebanciju kada posudim endoskop od kolege pa napravim mali filmic kroz cijev, ako prizori budu strava i uzas onda cemo je ostaviti za napucavanje kroz sumu, do 150m ce biti vise nego zadovoljavajuca za malo tezim zrnom !!!
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Ocekivo sam malo vise ,opreza, od tebe prilikom kupnje Lex!
Head in the City. Hearth in the Field.
A neeeeeeeeee....
Funkcionalnost u ovom slucaju nije previse bitna, ne brini...
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Iz ovog se primjera vidi da po HR cirkuliraju mauseri (ukljucujuci sve varijacije do m48) koji su u svakakvom stanju zbog (vjerojatno) loseg korozivnog streljiva koje je proslo kroz cijev.
Dakle - kod kupnje - "macak u vreci", lutrija - sta dobijes ako nisi obazriv.
Promjena cijevi - igraz zivaca, i novaca vise od vrijednosti puske.
Preostaje zadnje pitanje:
da li postoje nove m48 na trzistu?
Vidim na stranicama "zastave" da postoje u ponudi, a da li je to tako, i da li nek to uvozi?
Dakle - kod kupnje - "macak u vreci", lutrija - sta dobijes ako nisi obazriv.
Promjena cijevi - igraz zivaca, i novaca vise od vrijednosti puske.
Preostaje zadnje pitanje:
da li postoje nove m48 na trzistu?
Vidim na stranicama "zastave" da postoje u ponudi, a da li je to tako, i da li nek to uvozi?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Koliko ih je samo u Hrvatskoj bilo!? Mozes misliti koliko ih ,burazeri, imaju po skladistima!
- jolly
- Cinker - bojna

Vrlo, malo - skoro nista. Sve su izveli, i polovni mauseri su preplavili americko trziste, a za njima i PAP-ovke.Woolf Blaser wrote:Koliko ih je samo u Hrvatskoj bilo!? Mozes misliti koliko ih ,burazeri, imaju po skladistima!
Problem je toliki, da fali pojedinacnih pusaka da ih stave u muzej.
Govorim za Srbiju, a za BH, ne znam.
Turn better into best!
Jel bar u originalnom stanju ili je yugo obrađena sa grbom?lex-lutor wrote:A neeeeeeeeee....
>> Dakle - kod kupnje - "macak u vreci", lutrija - sta dobijes ako nisi obazriv.
Ma kod svake normalne kupnje imam sa sobom kompletan pribor za ciscenje pa si dam truda da vidim sto se krije u magli, no ovaj put to stvarno nije bilo bitno !!
Ma kod svake normalne kupnje imam sa sobom kompletan pribor za ciscenje pa si dam truda da vidim sto se krije u magli, no ovaj put to stvarno nije bilo bitno !!
Nemoguće je Nemoguće
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Ma da ! Jolly nisam to znao! Ide im biznis dobro! A sto je sa Frankonijom!?
- jolly
- Cinker - bojna

Ako mislis na frankoniu, i nabavku vojnog mausera k98 preko njih - o tom nisam razmisljao, priznajem.
A i trenutno... imam neke druge prioritete
... pa je k98 daleko-daleko od neke realizacije....
A i trenutno... imam neke druge prioritete
Turn better into best!
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Sory man! Nisam mislio u tome kontekstu. Sjecam se da je po katalozima bila hrpa
takvih pusaka. Kolika je razlika ,original, Mausera M 48 i onog napravljenog u bivsoj jugi,
tj srbiji!?
takvih pusaka. Kolika je razlika ,original, Mausera M 48 i onog napravljenog u bivsoj jugi,
tj srbiji!?
Yugo Mauser, tj. kako su radili na tim serijama koje su bile svapske, ali je inace sve isti broj i izvana puno bolja nego iznutra....Berto wrote:.........Jel bar u originalnom stanju ili je yugo obrađena sa grbom?
Nemoguće je Nemoguće
Obicno je broj tim yugo mauzerima sa desne strane , a originalni su bili na lijevoj. Bude yugo grb na glavi i sa desne strane preduzece 44.lex-lutor wrote:Yugo Mauser, tj. kako su radili na tim serijama koje su bile svapske, ali je inace sve isti broj i izvana puno bolja nego iznutra....Berto wrote:.........Jel bar u originalnom stanju ili je yugo obrađena sa grbom?
![]()
![]()
![]()
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Ne kuzim!? Radili na serijama koje su bile Svapske!? Sto je sto na kraju!?