koji kalibar
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: koji kalibar
da samo lovac, bilo tko kome je oruzje pri srcu... ALI!!! imas nabavnu za dugo a ono izleti kratko... isto kao da ju i nemas :S al ajd bare vise ne moras definirati jel dugo s uzljebljenim ili glatkim cijevima ili jel kratko pistolj ili revolver, kao da to cini neku razliku prilikom odobravanja nabavne :Sjolly wrote:Svaki lovac, vrijedan vlastitog znoja mora u svakom trenutku imati valjanu nabavnu dozvolu pri ruci!
A onda se desi da neko to nema!!! puska da promakne ispred nosa!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

-
dundoivica
- Stožerni Narednik

ma kažem evo tako su se stvari odigrale u ponedjeljak odlazim u sloveniju na rad. počelo je tako da bit će oba i 223 i 308 men za dušu da ublažim bol odlaska na duže vrijeme od kuče.
a 308 me uvjek nekako privlačio kalibar sad i budem uzeo kad skupim neki karabin u tom kalibru vjerojatno neki od ovih jeftinijih a ako mi se bude dalo malo više skupljat možda i neka bergara u 308
a 308 me uvjek nekako privlačio kalibar sad i budem uzeo kad skupim neki karabin u tom kalibru vjerojatno neki od ovih jeftinijih a ako mi se bude dalo malo više skupljat možda i neka bergara u 308
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
za 223 rem, ja predlazem ceski cz527.
Medjutim, za 308 win, morat cemo malo rasporaviti na forumu, sad mi ne pada nista napamet za neki prijedlog, u jeftinijoj varijanti. Bergara nije losa opcija.
Medjutim, za 308 win, morat cemo malo rasporaviti na forumu, sad mi ne pada nista napamet za neki prijedlog, u jeftinijoj varijanti. Bergara nije losa opcija.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Sretno ti bilo i da se dobro snađeš!dundoivica wrote:ma kažem evo tako su se stvari odigrale u ponedjeljak odlazim u sloveniju na rad. počelo je tako da bit će oba i 223 i 308 men za dušu da ublažim bol odlaska na duže vrijeme od kuče.
I da nam se brzo vratiš i tu pitanje posla riješiš!
Sretno, pa nadajmo se da će i kod nas krenuti na bolje, pa ih donesi.dundoivica wrote:ma kažem evo tako su se stvari odigrale u ponedjeljak odlazim u sloveniju na rad. počelo je tako da bit će oba i 223 i 308 men za dušu da ublažim bol odlaska na duže vrijeme od kuče.
Kad je već tako, onda (barem meni izgleda) optimum je 308 W, i u Browning BAR.
Baš sam razgovarao s prijateljem. I on je zainteresiran za Browning BAR, ali stariji model Mislim da je Mark II, i s kućištem od čelika. Ne želi ni čuti za one lagane Mark II ili MK 3 od aluminija. U potpunosti se slažem s njim.
Jedno upozorenje; ako ne misliš nositi stalno zaštitu za uši i u lovu, izbjegavaj ko kugu pušku s BOSS plinskom kočnicom. Puno ljudi koji su pucali u lovu bez zaštite kažu da je jeziva na uši. Čitao sam izjave ljudi koji kažu da im je samo par hitaca gadno oštetilo sluh. Navodno da neki vodiči u lovu u SAD i Kanadi ne žele ni čuti za lovce koji imaju puške s plinskim kočnicama.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

ar 15 ce biti 223 kal. a 308 sam gledo puške tipa remington 783 i mosberg patriot ili winchester xpr svi negdje oko 4500 do 5000kn a bergara b14 bi bila ono...jolly wrote:za 223 rem, ja predlazem ceski cz527.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

hvala ljudi i ja se nadam da neče ovo trajat odlaženje van radit ali neke 3 godine mi negine osim ak neubodem neki dobar job tute