GLOCK 43X vs HELLCAT?
GLOCK 43X vs HELLCAT?
Ima li ih itko oba pa da ih je usporedio za skriveno nosenje? Razlike su minimalne, hellcat je ipak sa 13(veci okvir)+1 metak, a glock 43x sa "samo" 10+1 metaka....
BUM BUM...
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

Re: GLOCK 43X vs HELLCAT?
malo istražio ono što sam ti rekao nekidan shield arms firma proizvodi aftermarket spremnike za glock 43x od 15 metaka kapaciteta a ništa ne vire više od standardnog spremnika glockovog.
Imam hellcat, a glock drzao u ducanu. U isti tren nisam usporedjivao oba. E sada, pošto već imam hellcat, mozda bi se odlucio na glock pa da imam razlicite(to je vec vrsta sakupljanja). Dobro glock lezi, nema sto, ali je meni i hellcat legao na prvu. Firma shield arms radi spremnike od 15 metaka za glock 43x(vidio na youtubu) i to funkcionira vrhunski. U biti, istih je dimenzija, ali sa 5 metaka vise nego standardan okvir(ne znam kako im je to uspjelo). Jedino sto vidim, treba promjeniti gumb za izmjenu spremnika i to je to. Oba pistolja su super, hellcat sa manjim okvirom bude skroz malen, glock ima standardni rukohvat bez dvije razlicite duljine okvira. Za samoobranu i skriveno nosenje, tesko je odluciti....
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
Uzeti oba u ruku i probati ako je moguće. Ja sam za prvi pištolj imao Glock 19, idući je bio XDM-9 OSP. Nisu visinom isti ni dimenzijama, ali Glock koji god primim u ruke mi ne leži zbog kuta drške. Kad moraš kupovati dodatne spremnike od kojih 1 košta 60 do 70 eura... Za 5 metaka više, ne isplati se. Glock u startu ima višu cijenu od Hellcata. Nedavno je, prije možda mjesec dana izbačen Hellcat RDP koji dolazi sa dužom cijevi, kompenzatorom i gen 2 okidačem. Ako H11 dolazi s novim okidačem kod nas na tržištu, s obzirom da imamo tvornicu gdje se kupuje na popust, ja bi ipak išao na H11.
Da odmah budem otvoren, moj izbor je H11 odnosno Hellcat već duže vrijeme, ma da mi se financijski malo pomrdalo da ga već nisam uzeo i dobro da nisam pošto ću sada onda iskopati ovaj s dužom cijevi i kompenzatorom. Još kad bi išao u desert boji, ajoj
Da odmah budem otvoren, moj izbor je H11 odnosno Hellcat već duže vrijeme, ma da mi se financijski malo pomrdalo da ga već nisam uzeo i dobro da nisam pošto ću sada onda iskopati ovaj s dužom cijevi i kompenzatorom. Još kad bi išao u desert boji, ajoj
Razumljivo ukoliko gledamo isplativost, tj. cijenu ili ulaganje. Gledajuci nosenje, osim triggera, sve dodatno je nepotrebno. Niti red dot, niti duza cijev, niti navoj, a a kamoli kompenzator. Tako cemo, mic po mic doci do gabarita pistolja koji ne opravdavaju njegovu ulogu kao najboljeg pistolja za skriveno nosenje, a uz to kao micro compact ima najveci kapacitet spremnika. Sto se tice dodatne kupovine dijelova, ako se nesto ima za cijeli zivot, mislim da cifra od 50-ak dolara ukupno ipak ne bi trebala predstavljati problem. Jer niti jedan nije idealan i ne moze imati sve sto ima drugi, zato ce svaki po potrebi zatraziti dodatan ulog. Sve je to stvar osobnog gusta, zadovoljstva, potrebe....
Osobno se ne vidim u nosenju pištolja sa red dotom.
Osobno se ne vidim u nosenju pištolja sa red dotom.
BUM BUM...
@AR15
Kompenzator na tako kratkoj cijevi mislim da je više marketing nego neka stvarna korist... A i cijela priča H11 se bazira na (maloj) veličini. Ukoliko dodaš kompenzator, pa okvir od 13, pa crvenu točku, to više i nije baš dimenzijama mali pištolj. U tim dimenzijama onda imaš i mali milijun drugih (boljih?) opcija.
Još jednom, uvjeren sam, da na tako kratkoj cijevi ni kompenzator ne pomaže, pištolj je previše lagan, ritat će se tako i tako.
Kompenzator na tako kratkoj cijevi mislim da je više marketing nego neka stvarna korist... A i cijela priča H11 se bazira na (maloj) veličini. Ukoliko dodaš kompenzator, pa okvir od 13, pa crvenu točku, to više i nije baš dimenzijama mali pištolj. U tim dimenzijama onda imaš i mali milijun drugih (boljih?) opcija.
Još jednom, uvjeren sam, da na tako kratkoj cijevi ni kompenzator ne pomaže, pištolj je previše lagan, ritat će se tako i tako.
Put your money where your mouth is.
Ništa više od normalnog pištolja s kompenzatorom Hellcat nema trzaj. Ni svaki red dot nije gabaritima ne znam kako velik, a i spremnik od 13 metaka je tek neznatno duža drška od ovoga sa 11...
Da, ali je itekako drugaciji osjecaj vadjenja pistolja iz futrole sa ovim duzim spremnikom....
BUM BUM...
Da, ali je itekako drugaciji osjecaj vadjenja pistolja iz futrole sa ovim duzim spremnikom.... Hvat je bolji
BUM BUM...
Sa produženim spremnikom je hvat taman za nekoga tko nosi rukavice L veličine ili ti ga veličina 10... za pucanje se treba potruditi da se svlada, kao i svaki drugi pištolj. Glock se ponavljam, kut drške mi je ne baš odgovarajući, usporedno nemam prilike, pojedinačno jedan i drugi jesam probao. Dio oko manipulacije i potezanja iz futrole ili torbice također nisam probao, no ako ću prema onome što mi kako leži u ruci, Hellcat.
Jedino što bi toplo preporučio, za neznatno veću cijenu, uzeti OSP verziju. Koristili ili ne red dot, bolje je imati već pripremljeno iz tvornice nego davati raditi naknadno ili kupovati još jedan pištolj.
Čisto ako koga zanima informacije radi, duža cijev s navojem uopće ne remeti dinamiku i manipulaciju, tako da bi u principu i futrole trebale biti identične, da li je riječ o standardnoj ili varijanti s produženom cijevi.
Jedino što bi toplo preporučio, za neznatno veću cijenu, uzeti OSP verziju. Koristili ili ne red dot, bolje je imati već pripremljeno iz tvornice nego davati raditi naknadno ili kupovati još jedan pištolj.
Čisto ako koga zanima informacije radi, duža cijev s navojem uopće ne remeti dinamiku i manipulaciju, tako da bi u principu i futrole trebale biti identične, da li je riječ o standardnoj ili varijanti s produženom cijevi.