COVID19 - opasnost 21. stoljeća
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća
Sad ide mantra "što bi tek bilo da nije bilo mjera".Hawk wrote:Pa jebemumater, kad se moran tako izrazit, ovaj graf i sada stoji na stranicama HDZS, a tu se laprda nadugo i naširoko, uzduž i popriko, a niko od štovatelja Covid-a ne more u par suvislih rečenica objasnit jednostavan graf ??? Moje objašnjenje je jednostavno, stožer laže na sve moguće načine, selektivno izvlačeći crne brojke iz konteksta s kojima straši i ubija peniće i budale u mozak, ignorirajući i to da svak brojke koje ga interesiraju more naći i sam. Ajte vi što sve znate, objasnite vi.
Kojih je bilo ali nisu ni blizu bile sprovedene kako su bile zamišljene. Isto kako ih se nismo niti blizu pridržavali kako su bile zamišljene.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Da da, tako je, biće jope nadugo i naširoko, ali ništa suvislo, ka i do sada. A za mjere, najbolja su mi bila ona dva odgovora stožera novinarima:johnnyboyy1711 wrote: Sad ide mantra "što bi tek bilo da nije bilo mjera". Kojih je bilo ali nisu ni blizu bile sprovedene kako su bile zamišljene. Isto kako ih se nismo niti blizu pridržavali kako su bile zamišljene.
Novinar: Što je s Gripom ove godine? Stožer: Pa Gripe nema jer su se ljudi pridržavali mjera
Novinar: Zašto imamo ovoliko novoboljelih od korone? Stožer: Pa zato što se niko ne pridržava mjera.
Znači, za zaključiti je da su nan odredili krive mjere, negdi su se zajebali, mjere dobre za Gripu, ali ne za Covid ?
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Penziće i budaleHawk wrote:Pa jebemumater, kad se moran tako izrazit, ovaj graf i sada stoji na stranicama HDZS, a tu se laprda nadugo i naširoko, uzduž i popriko, a niko od štovatelja Covid-a ne more u par suvislih rečenica objasnit jednostavan graf ??? Moje objašnjenje je jednostavno, stožer laže na sve moguće načine, selektivno izvlačeći crne brojke iz konteksta s kojima straši i ubija peniće i budale u mozak, ignorirajući i to da svak brojke koje ga interesiraju more naći i sam. Ajte vi što sve znate, objasnite vi.
Budimo realni, Zavod za statistiku kaže da nema povećanog broja umrlih od dolaska korone.
Mortalitet u Hrvatskoj je cca 150 mrtvih u prosjeku dnevno i taj broj je konstanta unazad godina i godina(osim onih neobjašnjivih skokova koje sam opisao,ali nitko nema odgovora).
Pa ako sada umire kažu 80 tak osoba od korone dnevno, kako je ukupni broj umrlih dnevno i dalje oko 150?
Da ga boguješ 80 + umrlih bi morao povećati taj broj,a on je i dalje u prosjeku isti!
Mortalitet u Hrvatskoj je cca 150 mrtvih u prosjeku dnevno i taj broj je konstanta unazad godina i godina(osim onih neobjašnjivih skokova koje sam opisao,ali nitko nema odgovora).
Pa ako sada umire kažu 80 tak osoba od korone dnevno, kako je ukupni broj umrlih dnevno i dalje oko 150?
Da ga boguješ 80 + umrlih bi morao povećati taj broj,a on je i dalje u prosjeku isti!
Još jednom si nepristojan i nazivaš nekoga anemićkomMirok wrote:Zašto stalno prenosite teżište u nešto imaginarno?
Pa postavili smo niz konkretnih pitanja i ni na jedno nema odgovora?
Odgovori su vam da slušamo krive informacije ,krive medije,krivo mislimo.....
Evo još jedno pitanje-kako tumačite Capakovo sjedenje na sanduku sa cjepivima.....?
Čak su potvrdili da je on to sjeo,a kasnije zbog zgražanja javnosti su opovrgnuli!
Meni se to sa njegove strane čini jako ponižavajućim......kao p dim vam ja na to!?
Ili izjava anemićka da se ni on,ni nitko iz vlade sigurno neće cijepiti još nekoliko tjedana?
To je suprotno onome što su pričali nekidan!
Mislim da bi se trebao pogledati u ogledalo prije dijeljenja titula
Tvoje sigurno kaže da si najljepši na svijetu.
Ogledalce ,ogledalce moje.......
Ogledalce ,ogledalce moje.......
Mirok wrote:Tvoje sigurno kaže da si najljepši na svijetu. Ogledalce ,ogledalce moje.......
Hawk. Svaka točka na dijagramu je mjesečni broj umrlih.Hawk wrote:Pa jebemumater, kad se moran tako izrazit, ovaj graf i sada stoji na stranicama HDZS, a tu se laprda nadugo i naširoko, uzduž i popriko, a niko od štovatelja Covid-a ne more u par suvislih rečenica objasnit jednostavan graf ??? Moje objašnjenje je jednostavno, stožer laže na sve moguće načine, selektivno izvlačeći crne brojke iz konteksta s kojima straši i ubija peniće i budale u mozak, ignorirajući i to da svak brojke koje ga interesiraju more naći i sam. Ajte vi što sve znate, objasnite vi.
Biti ćete puno pristojniji kada vas čipiraju
A kažu da mudrost sa godinama dolazi...
A kažu da mudrost sa godinama dolazi...
Povećan je za vrijeme visokog broja oboljelih. Ali nije nešto radi čega treba zaključati sve u podrume.Mirok wrote:Budimo realni, Zavod za statistiku kaže da nema povećanog broja umrlih od dolaska korone.
Problem je ekonomski u prvom redu. Koliko sam ovo puta već napisao.
Znači, pretrpane bolnice pa lockdown ili kolaps.
Pogledaj ekonomski efekt pandemije.
Što se tiče ponašanja članova stožera od posta ranije. Oni možda misle da je slika cool, ja ne.
A dobro jutro gospodine Colombo, otkrili ste AmerikuIB43 wrote:Hawk. Svaka točka na dijagramu je mjesečni broj umrlih.Hawk wrote:Pa jebemumater, kad se moran tako izrazit, ovaj graf i sada stoji na stranicama HDZS, a tu se laprda nadugo i naširoko, uzduž i popriko, a niko od štovatelja Covid-a ne more u par suvislih rečenica objasnit jednostavan graf ??? Moje objašnjenje je jednostavno, stožer laže na sve moguće načine, selektivno izvlačeći crne brojke iz konteksta s kojima straši i ubija peniće i budale u mozak, ignorirajući i to da svak brojke koje ga interesiraju more naći i sam. Ajte vi što sve znate, objasnite vi.
To svi znamo, to nije upitno. Meni neko triba objasnit zašto su te točke iz 2020.g. puno niže od onih iz 2017. g. To je ono što mene interesira da neko ko zn objasni.
Hawk wrote:A dobro jutro gospodine Colombo, otkrili ste AmerikuIB43 wrote:Hawk. Svaka točka na dijagramu je mjesečni broj umrlih.Hawk wrote:Pa jebemumater, kad se moran tako izrazit, ovaj graf i sada stoji na stranicama HDZS, a tu se laprda nadugo i naširoko, uzduž i popriko, a niko od štovatelja Covid-a ne more u par suvislih rečenica objasnit jednostavan graf ??? Moje objašnjenje je jednostavno, stožer laže na sve moguće načine, selektivno izvlačeći crne brojke iz konteksta s kojima straši i ubija peniće i budale u mozak, ignorirajući i to da svak brojke koje ga interesiraju more naći i sam. Ajte vi što sve znate, objasnite vi.
To svi znamo, to nije upitno. Meni neko triba objasnit zašto su te točke iz 2020.g. puno niže od onih iz 2017. g. To je ono što mene interesira da neko ko zn objasni.
Totalno ste me izmorili. Od prvog posta se ponavljam u čemu je problem, a u čemu nije.
Problem su pretrpane bolnice i ekonomija, a ne visoka smrtnost. 0.2% ćeš teško primjetiti na statistici i varijacije u tom malom postotku možeš tumačiti na više načina i da svi budemo u pravu.
Ma mene sad interesira jel ti pročitaš to što napišeš? Pa jel vidiš da sam sebi skačeš u usta? Ovaj graf o kojem pričamo je iz linka koji si ti postavija.Valjda si skužija.IB43 wrote:Povećan je za vrijeme visokog broja oboljelih. Ali nije nešto radi čega treba zaključati sve u podrume.
Što se tiče ponašanja članova stožera od posta ranije. Oni možda misle da je slika cool, ja ne.
E sada, ovo ne moreš demantirat, niti ne pokušavaš, ali se sada prebacuješ na "ekonomski efekt pandemije" sad se prekvalificiraš, od Epidemiologa na Ekonomistu?
Znači, slažeš se da nije umrlo više? Da nije bilo razloga ni za mjere, ni za prvi, ni za drugi lockdown, pa ni za cijepljenje? A sve to odobravaš? Pa o tome mi svi pričamo od početka, da se sjebala ekonomija bez dobrog razloga.
Last edited by Hawk on 26 Dec 2020, 19:56, edited 1 time in total.
I što sad reći? Koju posluku porati ? možda: margeritas antes porkus? aj guglaj malodamirdj75 wrote:Penziće i budaleonda ćeš na idućoj strani kmečati kako je neko bio nepristojan prema tebi. Pitaj prijatelje iz Belgije da ti protumače graf
Hawk, vrati se na prve postove koje sam napisao, možeš još jednom sve. Čitavo vrijeme pišem istu stvar. Već sam sam sebi dosadio.Hawk wrote:Ma mene sad interesira jel ti pročitaš to što napišeš? Pa jel vidiš da sam sebi skačeš u usta? Ovaj graf o kojem pričamo je iz linka koji si ti postavija.Valjda si skužija.IB43 wrote:Povećan je za vrijeme visokog broja oboljelih. Ali nije nešto radi čega treba zaključati sve u podrume.
E sada, ovo ne moreš demantirat, niti ne pokušavaš, ali se sada prebacuješ na "ekonomski efekt pandemije" sad se prekvalificiraš, od Epidemiologa na Ekonomistu?
Znači, slažeš se da nije umrlo više? Da nije bilo razloga ni za prvi, ni za drugi lockdown? A odobravaš ga? Pa o tome mi svi pričamo od početka, da se sjebala ekonomija bez dobrog razloga.
Problem COVID je ekonomski. Prijenos je brz i optereti bolnice. Smrtnost je 0.2%
Maske i distanca. Smanji priljev u bolnice i nema lockdowna. Ima se vremena testirati cijepivo.....
Nije ekonomija pala bez razloga. Pad zdravstvenog sustava je kaos koji je isto uništi.
Slažem se zato i ne želim ulaziti u neku prepirku sa vamaHawk wrote:I što sad reći? Koju posluku porati ? možda: margeritas antes porkus? aj guglaj malodamirdj75 wrote:Penziće i budaleonda ćeš na idućoj strani kmečati kako je neko bio nepristojan prema tebi. Pitaj prijatelje iz Belgije da ti protumače graf
Apropo nečije pretpostavke da će neko u Francuskoj uložiti tužbe protiv autora i protagonista filma HULD UP, imamo mi tu kod nas konkretne tužbe već sad:
"Arna Šebalj, podnijela je kaznene prijave protiv Vlade Republike Hrvatske, njenog predsjednika Andreja Plenkovića, te drugih osoba povezanih za korona krizu: Davora Božinovića, potpredsjednik Vlade i ministra unutarnjih poslova, Vilija Beroša ministra zdravstva, Krunoslava Capaka ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), Alemke Markotić člana Stožera civilne zaštite, Maje Grbe – Bujević, članice Stožera, Damira Truta, zamjenika načelnika Stožera i predstavnika Civilne zaštite, Bernarda Kaića, epidemiologa, Zvonimira Šostara, ravnatelja Nastavnog zavoda „Andrija Štampar“.
https://www.logicno.com/politika/kaznen ... MU2bZxmcjs
"Arna Šebalj, podnijela je kaznene prijave protiv Vlade Republike Hrvatske, njenog predsjednika Andreja Plenkovića, te drugih osoba povezanih za korona krizu: Davora Božinovića, potpredsjednik Vlade i ministra unutarnjih poslova, Vilija Beroša ministra zdravstva, Krunoslava Capaka ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), Alemke Markotić člana Stožera civilne zaštite, Maje Grbe – Bujević, članice Stožera, Damira Truta, zamjenika načelnika Stožera i predstavnika Civilne zaštite, Bernarda Kaića, epidemiologa, Zvonimira Šostara, ravnatelja Nastavnog zavoda „Andrija Štampar“.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

“Ali vratimo se u siječanj prošle godine. U vrijeme epidemije gripe Zarazna bolnica u Zagrebu je imala popunjene kapacitete respiratora, o tome se pisalo i to je bila jedna mala drama na koju nitko nije obratio pažnju, ispada da je sada situacija bolja nego tada”
Nije se čuo niti prdež o tome
Nije se čuo niti prdež o tome
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
Hawk. Što da napišem. Jednostavno se ne razumije da je problem ekonomski.Hawk wrote:Apropo nečije pretpostavke da će neko u Francuskoj uložiti tužbe protiv autora i protagonista filma HULD UP, imamo mi tu kod nas konkretne tužbe već sad:
Ono što je u optužnici točno je da je broj žrtava pandemije veći od statistike jer treba dodati smrti usljed:
- zakašnjele medicinske skrbi radi opterećenosti bolnica
- narušeno zdravlje i smrt usljed stresa
- suicide kao posljedicu osobne propasti
- Nemogućnost odlaska u bolnicu kao posljedica ograničenja kretanja.
- itd.
Ali, mislim da će ova tužba biti odbačena. Čak i u optužnici koriste pseudoznanstvenu argumentaciju ili rezultate starih istraživanja koja su danas promijenjena jer se naučilo i napravo nešto novo.
https://www.health.harvard.edu/blog/whi ... 0081020734
https://medicalxpress.com/news/2020-09- ... perts.html
Za one one ne razumiju engleski. Pouzdanost današnjih PCR testova je 100% u ranoj fazi infekcije, do 70% u kasnijoj fazi. Ovo je da bude lažno negativan.
Lažno pozitivni se javljaju usljed grešaka u laboratoriju. Znači, ovisi o osoblju. Ako dobro odrade posao, pouzdanost je 100%
Last edited by IB43 on 26 Dec 2020, 22:17, edited 1 time in total.