COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Post by lex-lutor » 25 Dec 2020, 20:41

Imamo problem kojeg smo svi svjesni a ne zalimo ga vidjeti. "povijest se ponavlja i to stoljecima" , igraju samo drugi glumci i druge tehnike a razlozi su uvijek isti!
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 25 Dec 2020, 20:56

lex-lutor wrote: a razlozi su uvijek isti!
Kinezi? :A00:
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

IB43
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by IB43 » 25 Dec 2020, 20:59

lex-lutor wrote:Imamo problem kojeg smo svi svjesni a ne zalimo ga vidjeti. "povijest se ponavlja i to stoljecima" , igraju samo drugi glumci i druge tehnike a razlozi su uvijek isti!
Nema zavjere Lex. Ali da se stvara plodno tlo za nešto ekstremno je točno.
Ovu situaciju treba završiti što prije.

Razumijem da ljudi nemaju povjerenja u brzo izrađeno cjepivo, sumnjiv sam i ja. Ali to je jedino riješenje i riješi brzo.

Što se tiče smanjenja populacije. Nisu problem razvijene države koji radi malog nataliteta gube populaciju prirodnim putem. Nego neke druge, koje niti mogu priuštiti cijepivo.
Sada razmisli kako bi netko bogat smanjivao populaciju, cijepivom i uništenjem vlastitog bogastva, ili....?
Ali to je samo mašta, u stvarnosti se ne događa.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Dec 2020, 21:01

IB43 wrote:....Teško je procijeniti tko je u krivu. Bitno je ne dezinformirati i ne sijati paniku (doći će i sijači panike na red).....
Pametnog i informiranog covjeka NE mozes zastrasiti niti natjerati u paniku OSIM ako ga uplasis da je smrtno ugrozen, u tom trenutku nitko od nas nije Rambo imun na metke i postaje podlozan manipulaciji. No bojim se da puno vise ljudi trenutno umire zato jer NE mogu doci do potrebne zdravstvene skrbi i termina nego sto umire od Covida, zapravo masa ljudi je sigurno umrla sa Covidom ali nikako od Covida. U ovom slucaju prostora za manipulaciju imaju SVE strane jer su obustavljene obdukcije, znaci istina ce biti na strani onoga tko IMA VISE LOVE ZA P.R. Jednostavno ..
Nemoguće je Nemoguće

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 25 Dec 2020, 21:12

Lex

To je upravo ono što je glavni problem. Otišlo je zdravstvo kvragu, ne samo kod nas. Prevelik je priljev pacijenata.

Već odavno su ameri i belgijanci zaključili da je broj ljudi umrlih radi korone višestruko veći. Nisu svi imali koronu, ali nisu svi dobili medicibsku skrb. Nisu je dobili radi korone.

Istina je ono što utvrdi znanost.

Situacija je preozbiljna i puno se velikih igrača bori za opstanak. Nitko se neće igrati manipulacijama. Preopasno je.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Dec 2020, 21:18

IB43 wrote:......Razumijem da ljudi nemaju povjerenja u brzo izrađeno cjepivo, sumnjiv sam i ja. Ali to je jedino riješenje i riješi brzo....
RAK je bolest koja ubija MILIJUNE , recimo da je poznata cca jos 500g prije Nove Ere ili kako vole napisati B.C. Za Covid viruse znamo dugo koliko i za Gripu, zar nije logicno pitanje kako bolest staru 2000g ne znamo izljeciti a mutirani virus star 1g rjesimo u par mjeseci ?

Ako Vlade STVARNO zeli pomoci radi cega dozvoljavaju IZUZECE od odgovornosti svih proizvodjaca, distributera i uvoznika cjepiva? Zar ne bi bilo logisno da preuzmu odgovornost SVI u tom lancu pa i sam zakonodavac koji propisuje obavezno cjepljenje.

Ako ti kao firma uvezes novi model obicnog mobilnog telefona na podrucje EU moras potpisati izjave o odgovornosti , CE kompatibilnosti, kvaliteti RF spektra, itd..itd. i snosis SVU odgovornos ukoliko uredjaj radi smetnje i slicno... ovdje nekom ubrizgas koktel koji mjenja RNA , sutra mu mozda izrastu 3 ruke ili dobije djete sa 8 nogu i nikom nista !!
Nemoguće je Nemoguće

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 25 Dec 2020, 21:26

Lex. Niti jedna od tih bolesti nije zaprijetila čovječanstvu. Korona jest.

Za druge bolesti se vode profitom. Korona je opstanak. Cjepivo je izrađeno uz izdašne financije i suradnju svih svjetskih stručnjaka.

Evo zamisli da si vlasnik tvrtke koja ima cijepivo. Želiš ga testirati po PSu, ali ti zakucaju veliki igrači i zatraže brzo testiranje i stavljanje u upotrebu što prije.
Bili ti od njih zatražio izuzeće od odgovornosti u tom slučaju?

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 25 Dec 2020, 21:28

Sigurnost prije svega!!!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Dec 2020, 21:40

IB43 wrote:Lex. Niti jedna od tih bolesti nije zaprijetila čovječanstvu. Korona jest.
A Sars, AIDS, Pticja gripa, Svinjska gripa ? Procjene su bile gore nego za Covid ako se samo malo prisjetis prica unazad par godina ?
Cjepivo je izrađeno uz izdašne financije i suradnju svih svjetskih stručnjaka.
Odlicno, to znaci da se na njemu NE smije ostvaritvati profit, nego samo pokriti stvarni trosak proizvodnje, radne snage i R&D bez prava na patent ? Hahahahhahah mos si mislit !

..Evo zamisli da si vlasnik tvrtke koja ima cijepivo. Želiš ga testirati po PSu, ali ti zakucaju veliki igrači i zatraže brzo testiranje i stavljanje u upotrebu što prije.
Bili ti od njih zatražio izuzeće od odgovornosti u tom slučaju..
Naravno da bih, ali za sebe kao sto su napravili i svi drugi proizvodjaci, no ajmo okrenuti pilu naopako, recimo da je proizvodajc odgovoran za svoj proizvod i posljedice dozivotno, ukljucujuci sve vlasnike i dionicare tj. sve one koji djele kolac...da li bi dali proizvod na trziste dok nisu sigurni 100% u ono sto su napravili ??

Proizvodjac auta mora povuci sa trzista 500.000 vozila radi neke jebene lampice koja zmiga a ovdje se igras zivotima miliona bez odgovornosti, nije ti barem malo cudno ?
Nemoguće je Nemoguće

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 25 Dec 2020, 21:48

Još jedom. Niti jedna od tih bolesti nije zaprijetila čovječanstvu. Korona jest. Nije procijena, nego stvarna prijetnja.

Naravno da će profitirati, ne bi ni radili drugačije. Ruka ruku mije.
Proizvođaču novac, igračima riješenje.

Ovo zadnje pitanje je skroz na mjestu. I u njemu leži razlog zašto sam i ja sumnjičav.

Planira se velika kampanja u prilog cijepivu. Baš me zanima kako će odraditi ovo pitanje.

PS
Ja nemam izbora. Moram se cijepiti.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 25 Dec 2020, 22:00

IB43 wrote:Imate demante svih tvrdnji po internetu od strane znanstvene zajednice. Jedan link je već na temi.
Ovako IB43, mene si uvridija, a uz mene i još dosta članova ovog foruma, međutim ja sada govorin za sebe. Pita san te jednostavno pitanje, a ti nisi ni pokuša odgovoriti, nego samo laprdaš i vrijeđaš i dalje. Ako ništa drugo, bar bi triba poštivati staž starijih članova foruma, koji imaju 5, 10, 50 i 100 puta više postova od tebe, ali ti osim što nemaš znanja, nemaš ni kućnog odgoja ni osobne kulture. Iz tvojih opširnih a praznih izlaganja vidili smo koliko ti znaš, odnosno neznaš i zato bi ta zamolija da ne čitaš više moje postove i pogotovo da na njih ne odgovaraš na njih, jer im nisi dorastao. I to je sve što ja tebi iman za reći.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Dec 2020, 22:04

IB43 wrote:...Ja nemam izbora. Moram se cijepiti....
Ne znam cime se bavis i za koju stranu kompaniju radis, nisam pricao u zadnje vrijeme sa ekipom koja je na strancima i platformama da vidim jesu li ih uvjetovali cjepljenjem radi produzena ugovora ili dolaska na lokaciju ?
Nemoguće je Nemoguće

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 25 Dec 2020, 22:09

Hawk wrote:
IB43 wrote:Imate demante svih tvrdnji po internetu od strane znanstvene zajednice. Jedan link je već na temi.
Ovako IB43, mene si uvridija, a uz mene i još dosta članova ovog foruma, međutim ja sada govorin za sebe. Pita san te jednostavno pitanje, a ti nisi ni pokuša odgovoriti, nego samo laprdaš i vrijeđaš i dalje. Ako ništa drugo, bar bi triba poštivati staž starijih članova foruma, koji imaju 5, 10, 50 i 100 puta više postova od tebe, ali ti osim što nemaš znanja, nemaš ni kućnog odgoja ni osobne kulture. Iz tvojih opširnih a praznih izlaganja vidili smo koliko ti znaš, odnosno neznaš i zato bi ta zamolija da ne čitaš više moje postove i pogotovo da na njih ne odgovaraš na njih, jer im nisi dorastao. I to je sve što ja tebi iman za reći.
Hawk. Nisam te imao namjeru uvrijediti. Ali zaista ići demantirati tvrdnju po tvrdnju iz tog videa je priličan posao. Pa i skupiti sve linkove.

Jednostavno sam kratko odgovorio da se denanti mogu naći. I da bi informiranje iz službenih i priznatih izvora bilo bolje.

Ovaj video je poznat.

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 25 Dec 2020, 22:12

lex-lutor wrote:
IB43 wrote:...Ja nemam izbora. Moram se cijepiti....
Ne znam cime se bavis i za koju stranu kompaniju radis, nisam pricao u zadnje vrijeme sa ekipom koja je na strancima i platformama da vidim jesu li ih uvjetovali cjepljenjem radi produzena ugovora ili dolaska na lokaciju ?
Singapoure je već najavio, a cijepivo još nije ni u upotrebi.
O potvrdi o cijepljenju kao uvjetu ulaska u državu se naveliko priča.

Situacija je prilično jasna.

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 25 Dec 2020, 22:16

Dobro IB43, da li je tebi normalno da “anemičikus koronikus” naređuje i uvjetuje medijima kako će pisati i izveštavati. Jesi li ti svjestan koliko je to kontraproduktivno.

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 25 Dec 2020, 22:18

frulica wrote:Dobro IB43, da li je tebi normalno da “anemičikus koronikus” naređuje i uvjetuje medijima kako će pisati i izveštavati. Jesi li ti svjestan koliko je to kontraproduktivno.
Naravno da nije. Bila je to velika greška premijera.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Dec 2020, 22:34

IB43 wrote:..O potvrdi o cijepljenju kao uvjetu ulaska u državu se naveliko priča.
Situacija je prilično jasna.
Iskreno mislim da to nece proci, sada je nabrijana atmosfera pa se malo koristi, ali to bi bilo previse i direktan udar na slobodu izbora, sto u stvarnosti znaci da danas dobijem cjepivo a da sam sutra u Singapuru. Mada ako igra bude globalna moze se ocekivati i prisilno cjepljenje na ulazu u drzave koje ces jos moratii i masno plaititi jer nisi dosao SPREMAN !
Nemoguće je Nemoguće

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 25 Dec 2020, 22:37

Evo javlja mi prijatelj iz Belgije, kaže 70% liječnika se odbija cijepiti.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 25 Dec 2020, 22:38

Sve smiješniji i agresivniji teoretičari :D Zašto poštovati nekoga ako je napisao 7000 postova a sada recimo piše gluposti ?
Vaša sloboda može biti samo do mjesta gdje počinje moja sloboda. Živite u zajednici ,i bez obzira koliko htjeli ili se trudili biti drugačiji. morate se prilagoditi. Ne očekujete valjda da se većina vama prilagođava .
Uostalom kakvo bi to drušvo bilo kada bi svi bili takvi :mrgreen:

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Dec 2020, 22:41

IB43 wrote:....Naravno da nije. Bila je to velika greška premijera....
Mislis da je? Koliko medija je to javno osudilo i napravilo bilo kakvu emisiju na tu temu do danas?

Javi mi kada se to dogodi u hrvatskom Eteru ?
Nemoguće je Nemoguće

Post Reply