COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
IB43
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Post by IB43 » 24 Dec 2020, 18:55

Nazdravlje vam svima.

I neka ovo ludilo prođe što prije. Da se sve vrati u normalu, krenu natjecanja....

Ipak mi je draže puniti metke i gledati kako koja laboracija drži brzinu i grupira. Nego razmišljati o tamo nekim mikroorganizmima i nuspojavama.

Kakve maske. Stigle mi aktivne slušalice prije neki dan, treba to isprobati.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 24 Dec 2020, 19:13

Hawk wrote:
""U utorak sam zatražio propusnicu za relaciju Kutina - Nova Gradiška jer u Novoj Gradiški radim. Uredno sam priložio potvrdu poslodavca i odgovor o odobravanju mi je stigao u roku od 10 sekundi, što mi je bilo nevjerojatno jer nije moguće da je netko zaprimio u kratkom roku, pregledao, ocijenio, donio odluku i meni poslao propusnicu. To sam htio testirati pa sam priložio nasumičnu PDF datoteku i za polazište i odredište upisao nešto poput 'jqnfjnnf', propusnica mi je također odobrena i to je dokaz da to nitko ne kontrolira", napisao nam je čitatelj.
Jasno mi je da je tu gomila nelogičnosti Hawk :D Ali neću o tome ,pridružujem se tvojim dobrim željama za sve na forumu :A03:
Iduća dva dana sam dobar :D

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 24 Dec 2020, 19:33

Kako malo treba da sve postane normalno! Ne novo normalno ;)
Pa i naš IB kaže.....kakve maske........slušalice! :A02:
:A25:

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 24 Dec 2020, 20:49

Mirok wrote:Kako malo treba da sve postane normalno! Ne novo normalno ;)
Pa i naš IB kaže.....kakve maske........slušalice! :A02: :A25:
Ma ne zovi to slušalice, jbg, aktivne slušalice, antifoni, velika je to razlika, ko to nije prova, ne more virovat.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Dec 2020, 15:12

Jos jedna istina, pogledaje prije nego je uklone ..

https://www.logicno.com/politika/udarno ... I3G8Qz_kh8
Nemoguće je Nemoguće

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 25 Dec 2020, 17:26

lex-lutor wrote:Jos jedna istina, pogledaje prije nego je uklone ..
Svi koji diskutiraju u ovoj temi bi to tribali pogledati. Možda bi tada diskusija bila malo smislenije. Svesrdno preporučan HOLD UP film.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 25 Dec 2020, 17:50

Kao i obično lupate ko štapom po mraku.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 25 Dec 2020, 18:48

Trapavi wrote:Kao i obično lupate ko štapom po mraku.
pa tako se najbolje love šišmiši

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 25 Dec 2020, 19:13

Hawk wrote:
lex-lutor wrote:Jos jedna istina, pogledaje prije nego je uklone ..
Svi koji diskutiraju u ovoj temi bi to tribali pogledati. Možda bi tada diskusija bila malo smislenije. Svesrdno preporučan HOLD UP film.
Ovo je poznati pseudoznanstveni uradak, koji je napravio ogromnu štetu.

Vrlo je vjerovatno da će po smirivanju situacije biti krivičnih prijava radi namjernog dezinformiranja i zbunjivanja javnosti, kao i potpune sabotaže svih poduzetih radnji.

Jedno od osnovnih načela liberalne demokracije bi bilo da je svatko slobodan raditi što želi dok time ne ugrožava drugoga.
Naglasak na "ne ugrožova drugoga".
Već dugo vremena ova sloboda se krivo shvaća i ugrožava se drugoga.

Ovaj video vam je kao da ste se pozvali na uradak Jovana Deretića u raspravi o povijesti ovih prostora.

Sve te teorije i urote su zanimljive i smiješne dok ne rade štetu. Danas rade štetu.

Kada vam se mišljenje ne poklapa sa službenim stavom znanstvene zajednice. Onda prvo preispitivate vlastito mišljenje, a ne obratno.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 25 Dec 2020, 19:26

IB43 wrote: Ovo je poznati pseudoznanstveni uradak, koji je napravio ogromnu štetu..
Kako nas samo ti štručno i argumentirano na brzinu prosvitliš?
Ka prvo, ne virujen da si pogleda cili film. Ali, ako jesi pogleda bar dija filma, valjda si vidija koji autoriteti u njemu govore, pa ajed sad ti meni objasni koje kvalifikacije ti imaš za demantirati ih, ili čak i unaprid ih optuživati, pa i suditi? Evo, reci, to me baš interesira. Po čemu se ti to razlikuješ od nas "teoretičara zavjere" ? Pazi, očekujen suvisli odgovor, kratak i jasan.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 25 Dec 2020, 19:30

To je relativno.
Zašto uvijek svodiš sve na to da mi što drugačije mislimo,ugrožavamo druge?
Možda drugi ugrožavaju nas?
I kada kažeš znanstvena zajednica,to je samo dio,onaj drugi dio znanstvene zajednice ni ne može u javnost i medije.
Tako je i kod nas dr.Sladoljev,dr Gajski.....zašto se ne usude polemizirati sa njima,recimo u nekoj TV emisiji,na nacionalnoj TV,u udarnom terminu?
I kako ovaj film može biti dezinformacija,tu govore stručni ljudi i ljudi na pozicijama.

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 25 Dec 2020, 19:31

@ IB43
Pa i Njemci su na kraju 30-tih godina Židove proglasili onima koji ugrožavaju njemački narod, što kroz rasu, eugeniku, što kroz ekonomiju. Rezultat zakonskog okvira koji su donjeli znamo iz povijesti. E ti sad samo Židove zamjeni sa kako današnja medijska smeća kažu anti-vakserima, a Njemce sa upravljačkim establišmentom. Ali samo se ne smije zaboraviti kako su Njemci završili. Kada prvom političaru mozak bude izvan glave, tada mu nema koristi od mita koji je dobio.

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 25 Dec 2020, 19:41

Imate demante svih tvrdnji po internetu od strane znanstvene zajednice. Jedan link je već na temi.

Čitajte više uradke od stvarne znanosti. Nemam što drugo za napisati.

Ovdje se ne radi o drugom mišljenju, ovo je dezinformiranje i laganje sa ciljem uvođenja nepovjerenja u institucije. Ovo je ozbiljno, zato je video i uklonjen munjevito. Nastavak slijedi, malo kasnije, kada se prašina slegne.

Ovaj video je znanost tipa Jovan Deretić sa sličnom argumentacijom.

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 25 Dec 2020, 19:59

Ma bogati...jel to nama zabranjeno da imamo svoje mišljenje i donesemo vlastiti sud o svemu. Slušaš li ti sebe čovječe? Pa ovo je cenzura najgoreg staljinističko- goebelovskog tipa.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 25 Dec 2020, 20:11

IB43 wrote:Imate demante svih tvrdnji po internetu od strane znanstvene zajednice. Jedan link je već na temi.

Čitajte više uradke od stvarne znanosti. Nemam što drugo za napisati.

Ovdje se ne radi o drugom mišljenju, ovo je dezinformiranje i laganje sa ciljem uvođenja nepovjerenja u institucije. Ovo je ozbiljno, zato je video i uklonjen munjevito. Nastavak slijedi, malo kasnije, kada se prašina slegne.

Ovaj video je znanost tipa Jovan Deretić sa sličnom argumentacijom.
Ne vidim svrhovitosti ovakvog tipa rasprave!
Na konkretna pitanja koja smo postavljali,nikada nije bilo odgovora.
Sa druge strane kažeš da je jedino tvoje mišljenje u redu,naše ne.
Tvoj dio znanstvene zajednice je ispravan,drugi ne.
Film je po tebi dezinformiranje i laž,čak kažeš da nije ni drugo mišljenje.
Ti ZNAŠ da reakcija na film slijedi......ali malo kasnije.....kada se prašina slegne.....kako to sve točno znaš?

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Dec 2020, 20:11

IB43 wrote:...Ovdje se ne radi o drugom mišljenju, ovo je dezinformiranje i laganje sa ciljem uvođenja nepovjerenja u institucije. Ovo je ozbiljno, zato je video i uklonjen munjevito. Nastavak slijedi, malo kasnije, kada se prašina slegne.
...
Recimo da si u pravu 100% a mi ostali da smo u krivu, postavit cu i tebi pitanje na koje jos nisam NIGDJE dobio odgovor, pokusajmo ostati u hrvatskoj. Jesi li negdje dobio mogucnost uvida u ELABORAT, neki znanstveni rad, skupni rad strucnjaka iz medicine na OSNOVU kojeg se provode sve ove mjere ?

Npr. ako zelis izvesti najluplje prekopavanje zupanijekse ceste, da ne spominjem drzavnu prije nego ti odobre glupo kopanje MORAS napraviti kpl. i opsezan ELABORAT privrememe regulacije prometa u kojem prakticki moras dati broj cunjeva, broj znakova, duzine, satnice, trajanje, predvidjene zastoje itd..itd..itd.. poslati mudonjama na odobrenje pa tek onda krenuti sa radovima....

Zar nije LOGICNO i PROFESIONALNO da nesto slicno i daleko ozbiljnije ima javnost na uvid, pa da znamo TKO su ti ljudi , cime se bave, kakve su im reference, iskustva i da vidimo PROJEKCIJE i ANALIZE stanja prije, stanja za vrijeme mjera i stanja nakon mjera.. i razradu svih detalja po ucinku, maske, zatvoreni javni prostori, kafici, druzenja, kretanje... itd..itd..

- Smatras li da trazim nesto nenormalno ili nerealno ?
- Tvrdim da su sve uvedene mjere kod nas sistem pokusaj-pogreska ili copy-paste
- Nije ti cudno da Bil Gates koji se godinama javno zaleze sa smanjenje populacije na planeti odjednom zagovara globalno procjepljivanje ??

Sebe ne smatram glupanom niti teoreticarem zavjere ali da li je moguce da bas niti jedan javni medij ne moze organizirati suceljavanje ljudi iz struke ili jednostavno NE SMIJE ?
Nemoguće je Nemoguće

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 25 Dec 2020, 20:20

frulica wrote:.....Njemci su na kraju 30-tih godina Židove proglasili onima koji ugrožavaju njemački narod, što kroz rasu, eugeniku, što kroz ekonomiju. ...
Predlazem ti da pokusas naci neke starije reportaze pa cak i clanke koji su obradjivali tu temu, dosta ih je na njemackom ali mogao bi te iznenadit odnos Zidova prema Njemcima koji su bili radna snaga kod njih, sustav je dovoljno jak da je masa tog materijala trajno nestala, ne bih se petaljao u to ali razmisli sam da li bi netko samo tako bio osvetoljubiv prema drugome da ne postoje razlozi ? Svaki novcic ima dvije strane, uvijek je tako i bit ce tako !
Nemoguće je Nemoguće

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 25 Dec 2020, 20:27

@Lex
Moguće je da ima uporišta to što govoriš, čak i utemeljenog fakografski. No moj osvrt je bio taj kako na organiziran način, kroz spregu medija i države možeš dehumanizirati određene skupine koje ti ne pašu u tom trenutku. To se upravo sada dešava.

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 25 Dec 2020, 20:36

Lex. U pravu si u vezi našeg stožera. Nikada nisu ljudima dali konkretne informacije i rade copy-paste. Uglavnom Njemačke.

Ja informacije dobivam uglavnom iz država zapadne evrope za koje radim. Kao i upute.

Danas sam doznao da oboljeli od korone kod nas dobiju 10 dana bolovanja i natrag na posao bez testa. To je ludo.
Štedeći na bolovanjima i testovima uvalili su se u još veća go....

Nitko od nas na forumu nije stručnjak za ovu temu (možda i ima netko, ali ne vidim da komentira). I svaki od nas može biti zaveden pseudoznanošću. Mogu i ja.

Bill Gates se prepao za bogastvo, ne razmišlja više o idealima. Kada globalna ekonomija padne, pao je i on. Tako da mi uopće nije čudno da se zalaže za cijepljenje. Ima on što izgubiti, prilično.

Sučeljavanja ljudi iz struke imaš. Npr. Radman vs. Đikić. Ali činjenica je da je RH napravila jako malo u vezi informiranja građana. Praktički ništa.

Ja na poslu dobivam tjedni brefing sa rezultatima najnovijih istraživanja i preporuka. Imamo razrađene procudere iza kojih su studije stručnjaka. I sve se to raspravi sa svakim zapislenikom.
Imamo i centralni tim stručnjaka na raspolaganju 24/7 za riješevanje problema.

Takav pristup kod nas ne vidim.

Tko je u pravu, a tko u krivu?
Cijela ova situacija je nova i istraživanja su u tijeku. Npr. na proljeće su nas upozorili da je veličina virusa 5-10 microna i da stavimu u upotrebu FFP3 maske i 5 mikronske filtere na ventilaciju. Da bi kasnije zaključili da uglavnom prelazi kapljično i FFP2 i standardni 10 mikronski filter je OK.

Teško je procijeniti tko je u krivu. Bitno je ne dezinformirati i ne sijati paniku (doći će i sijači panike na red).

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 25 Dec 2020, 20:39

frulica wrote:@Lex
Moguće je da ima uporišta to što govoriš, čak i utemeljenog fakografski. No moj osvrt je bio taj kako na organiziran način, kroz spregu medija i države možeš dehumanizirati određene skupine koje ti ne pašu u tom trenutku. To se upravo sada dešava.
Nitko ne dehumanizira ljude poput vas.

Problem su ljudi sa titulom ispred imena i očito namjerno dezinformiraju. Koji im je kratki spoj, ne znam.

Post Reply