COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Hawk
Satnik
Satnik

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Post by Hawk » 23 Dec 2020, 08:20

Trapavi wrote:
Mirok wrote:Za razliku od vas koji nam preporučujete omču kao za Sadama?
Niste li vi meni najprije preporučili odnosno rekli da ću se sam objesiti. Koliko znam jeste, a vi ko se budete vješali i nije potrebna baš inko ljepo izrađena omča ko Sadamova. Proći će i sa običnim komadom špaga .
Opet krivo, Mirok nije spominja vješanje, nego ja, reka san da san ti da dovoljno konopa, ka što i jesan, te da si se sam obisija, ka što i jesi, ali to je figurativan govor, kojeg ti ne razumiš, potrudi se pa skuži.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 23 Dec 2020, 09:33

Ajmo elektroničari, ja baš i nisan kompetentan, komentirajte vi koji znate više. Svi dobronamjerni komentari dobro došli. :D
Attachments
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg

IB43
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 2 times

Post by IB43 » 23 Dec 2020, 09:45

Prepucavate se bez potrebe.

Ako ste pažljivije čitali što sam pisao, lako se zaključi da je COVID u prvom redu ekonomski problem. I to globalni.

Ima medicinskih stručnjaka koji se ne obaziru na ovaj ekonomski dio, i onda ih se ušutka. Sasvim očekivano.

Nema tu nikakvih zavjera. Svjetska ekonomija puca po svim šavovima i svi gube. Otkazi pljušte, i ne samo kod nas. Nitko ne profitira.

Npr. drugi lockdown EU nitko nije očekivao. Onaj prvi je toliko devastirao ekonomiju da je cijena u životima ispala prihvatljivija.

Nemojte misliti da će cijepljenje biti zaustavljeno radi malog postotka nuspojava. Biti će provedeno i sredstva se neće birati.

Nema tu čipova i ljudi guštera. Lockdown je neprihvatljiv sa stajališta globalne ekonomije i to je sve.

Ova cijela priča nije oko života, simptoma.... Ovo je oko novca.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 23 Dec 2020, 10:14

Hawk wrote:
damirdj75 wrote:
Mirok wrote:To bi moglo doći kao slično.
Ipak niste izgubili sav smisao za šalu :D :D :D
Ha ha ha, a jbt damirdj75, baš me nasmijavaš. Još prije san se tija našaliti da iman osjećaj da si preživija neku nezgodu i u njoj izgubija smisao za humor, pa san se suzdrža, a ti i nakon toga nas ostale napadaš sa "smisao za humor" i smisao za šalu". A što misliš, da tu u grupi napravimo anketu, a pitanje da bude: Ko ima jači smisao za humor, ja ili ti? što misliš kakvi bi bili rezultati ankete ??? :D
Hawk samim tim da vjeruješ u globalne zavjere imaš jači smisao za humor :D :D :D

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 23 Dec 2020, 10:15

Hawk wrote:Ajmo elektroničari, ja baš i nisan kompetentan, komentirajte vi koji znate više. Svi dobronamjerni komentari dobro došli. :D
evo još jedna dobra :D :D :D :D :D Galaxy S prvi model :mrgreen:
Pa na što vi nasjedate :D

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 23 Dec 2020, 10:29

Hawk wrote:
Trapavi wrote:
Mirok wrote:Za razliku od vas koji nam preporučujete omču kao za Sadama?
Niste li vi meni najprije preporučili odnosno rekli da ću se sam objesiti. Koliko znam jeste, a vi ko se budete vješali i nije potrebna baš inko ljepo izrađena omča ko Sadamova. Proći će i sa običnim komadom špaga .
Opet krivo, Mirok nije spominja vješanje, nego ja, reka san da san ti da dovoljno konopa, ka što i jesan, te da si se sam obisija, ka što i jesi, ali to je figurativan govor, kojeg ti ne razumiš, potrudi se pa skuži.
A ja san ti ljepo rekao da imam konopa pa bilo to figurativno ili stvarno , drugo ja govorim ono što mislim i iza čega stojim . Ti naravno to ne razumiješ jer si najobičnije bablje blebetalo koje mora blebetat da bi funkcioniralo. To ti je to i tako i nikako drugačije.

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 23 Dec 2020, 11:18

Ukratko. Sve dok bolnice nisu pretrpane i uvodi se lockdown, nitko vas neće dirati i prisiljavati na bilo što.

Mogli ste to primjetiti ovoga ljeta kada se radio balans između prihoda od turizma i opterećenja zdravstva. Prošlo je.
Ne radi se to samo kod nas, radi se svuda.

Nemojte misliti da su mali ljudi nebitni u ovoj priči. Upravo mali ljudi diktiraju tijek događaja i sami odlučuju o vlastitoj sudbini.
Sistem maska/distanca funkcionira, ali treba ga se pridržavati.
U suprotnome dolazi se u situaciju da se bira između više ponuđenih loših riješenja.

Čipirati vas neće nitko. Nikoga nije briga ni jeste li živi, a kamoli što drugo. Nitko neće trošiti novac na takve podatke, nema profita u tome. Ako ste VIP, ima netko u čijem je interesu da kunkurencija po mogućnosti za vas niti zna. Nema čipiranja.

Koronu nitko nije umjetno stvorio. Dogodila se, i traži se izlaz.

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 23 Dec 2020, 11:22

IB43 wrote:Koronu nitko nije umjetno stvorio. Dogodila se, i traži se izlaz.
Evo, pokušavam ne zvučat kao "teoretičar zavjere", ali ima li ikakav znanstveni dokaz za tu tvrdnju, ili je ispala iz stražnjice?
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 23 Dec 2020, 11:32

johnnyboyy1711 wrote:
IB43 wrote:Koronu nitko nije umjetno stvorio. Dogodila se, i traži se izlaz.
Evo, pokušavam ne zvučat kao "teoretičar zavjere", ali ima li ikakav znanstveni dokaz za tu tvrdnju, ili je ispala iz stražnjice?
Da, postoji. Istraživanja na tu temu su provođena u početku. Ne da mi se goglati linkove.
SAD je čak pokušao i dokazivati da je Kina namjerno stvorila virus.

Zaključak je da je struktura virusa takva da nije mogao nastati umjetnim putem, nismo mi još na tom stupnju razvoja.
Način prijenosa i prilagodba je tipičan za prijenos virusa sa jednog domaćina na novog.

Originalni domaćin i pirijeklo je još uvijek nepoznato. Kina ima velike šanse, ali tragovi virusa su nađeni u Italiji još i prije Wuhana.

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 23 Dec 2020, 11:53

IB43 wrote:Ukratko. Sve dok bolnice nisu pretrpane i uvodi se lockdown, nitko vas neće dirati i prisiljavati na bilo što.
Znači ako bolnice budu "pretrpane" mogu raditi što žele, nasilno cijepiti i getoizirati ljude. Jel to misliš?

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 23 Dec 2020, 12:02

Frulica. Svijet će zaštiti sebe i vlastiti sustav. Anti-waxeri sigurno neće biti zapreka.

Nitko neće prihvatiti daljne gubitke u novcu i ljudskim životima na račun teorija zavjere.

To je ono što pišem. Ono kakvo stanje jest, a ne onakvo kakvim bih ja želio da bude. To apsolutno nikoga interesira.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 23 Dec 2020, 12:03

Bas sam danas zvao liječnicu opće prakse i prijavio se na cijepljenje. Hawk i Mirok ako se bojite šprice sa vama mogu ići kao podrška :D

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 23 Dec 2020, 12:09

@IB43
Jedna stvar ti mora biti jasna minimalno 60% ljudi se neće cijepiti, i ja među njima. Ostalo je samo laprdanje u prazno. Stvar je relativno jednostavna, ljudi nisu popušili priču oko "korone" i sad su nalogodavci u malom problemu jer su mislili da će kampanjom zastrašivanja ljudi pohrliti na cijepljenje, kad ono "klik"...mauna, valja pokretati agresivne kampanje.

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 23 Dec 2020, 12:15

frulica wrote:@IB43
Jedna stvar ti mora biti jasna minimalno 60% ljudi se neće cijepiti, i ja među njima. Ostalo je samo laprdanje u prazno. Stvar je relativno jednostavna, ljudi nisu popušili priču oko "korone" i sad su nalogodavci u malom problemu jer su mislili da će kampanjom zastrašivanja ljudi pohrliti na cijepljenje, kad ono "klik"...mauna, valja pokretati agresivne kampanje.

Mislite da sam lud. Svi ćete se cijepiti i to sami tražiti što prije. Živi bili pa vidjeli.

Sve ovisi o gubitku novca, želje su nebitne.

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 23 Dec 2020, 12:42

Da bude jasnije. Gladan čovjek ne pita za prava i nuspojave. I upće ga nije briga za ideale.

Ne znam uopće zašto mislite, ako svjetska ekonomija padne, da ćete zadržati primanja, poslove, mirovine... Neće biti nikoga da vas zaposli ili osigura mirovine.

Ne bojte se ovoga scenarija, neće se dogoditi. Ne sigurno radi anti-waxing urota.

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 23 Dec 2020, 13:01

Nisam ovu urotu čak ni pravilno napisao. :-D

Anti-vaxxer je pravilno.

Vrijedi ovo više od 1000 riječi. Pogotovo što nisam jedini koji ne zna ni pravilno napisati, a kamoli da posveti malo više pažnje ičemu drugome osim naziva.

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 23 Dec 2020, 13:33

Ma dajte ljudi, prestanite špekulirat, imamo mi i "stručnjake", pa poslušajmo njih. Sve oni znaju :D
Attachments
Đikica.jpg

johnnyboyy1711
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by johnnyboyy1711 » 23 Dec 2020, 13:41

Nisam se još rodio za vrijeme Rata, ali stalno slušam starije kako ovakvu depresiju, jad i bijedu nisu osjećali niti kad su bili najriskantniji dani devedesetih. Ovo je kao da si konstantno na fronti. Ovu atmosferu koju su stvorili, s kojom će uništiti brojne mlade živote, ovo pumpanje informacija u mozak preko televizije i radija, preko apsolutno svih medija, poslovi koji su uništeni ljudima koji su ih desetljećima gradili, vraćanje 30 godina unatrag, nadam se da će za to jednog dana netko odgovarati.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway

IB43
Natporučnik
Natporučnik

Post by IB43 » 23 Dec 2020, 13:47

Bez da umanjujem stručnost. Jer u pitanju je zaista vrhunski stručnjak.

Mislim da možete primjetiti da ga ni u Njemačkoj, a ni kod nas ne uzimaju ozbiljno. Piše on premijeru, ali nema ni odgovora ni akcije.

To što je netko vrhunski stručnjak u medicini, ne znači da je dobar u upravljanju kriznom situacijom, kao i na drugim znanstvenim poljima.

Još jednom. Ovo je u prvom redu ekonomski problem.

Panika i stres koji je nametnut je štetan kao i Korona. Ali se poklapa sa interesima globalne ekonomije, pa nitko ne poduzima ništa da to zaustavi.

Tko će odgovarati?
Treba krenuti od čovjeka iz ogledala, pa tražiti dalje.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 23 Dec 2020, 14:42

johnnyboyy1711 wrote:Nisam se još rodio za vrijeme Rata, ali stalno slušam starije kako ovakvu depresiju, jad i bijedu nisu osjećali niti kad su bili najriskantniji dani devedesetih. Ovo je kao da si konstantno na fronti. Ovu atmosferu koju su stvorili, s kojom će uništiti brojne mlade živote, ovo pumpanje informacija u mozak preko televizije i radija, preko apsolutno svih medija, poslovi koji su uništeni ljudima koji su ih desetljećima gradili, vraćanje 30 godina unatrag, nadam se da će za to jednog dana netko odgovarati.
E pa tvoja sreća , nije ni malo ugodno slušat oće li granata preletit ili je evo u tvoju blizinu. Možda za takve ne bi bilo loše da malo i to iskuse pa ne bi u svemu i svačemu tražili znanstvene dokaze . Pazi granata fijuče kad će debelo preletit a počme frfljaave zvukove pravit kad ti je evo i zabijaj nos što dublje u zemlju. Ali nema znanstvena dokaza da je zvuk takav , ili barem niko nije bio toliko blesav da ih za to radi . I još nešto u vojsci(ratu) nema samoupravljanja i takvih propitkivanja o znanstvenim dokazima . Pa se i gine radi nečije krive procjene ali to je to rat je .Mlada ste generacija pa ajde lovite se posla , posložite državu stavite sve u red .

Post Reply