COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Post by Mirok » 29 Nov 2020, 18:34

Trapavi wrote:
frulica wrote:Pojedinci koji vjeruju izjavama lekarkonog sina, udbaša Božinovića, narcisa Capaka, prostitutke Đikića i bespogovorno njihove laži prihvaćaju kao istinu vjerojatno i imaju nekakvih medicinsko-kognitivnih stanja koja bi se mogli dijagnosticirati. Toj kamarili agitpropova nimalo ne smeta okupljanje u slovenskoj za vrijeme prvog nelegalnog lockdowna i to da nitko nije podnio ostavku ili bio smjenjen radi toga.
Kakav bi po tebim trebao bit legalni lockdown? bili situacija po tvome mišljenju bila pravno utemeljena akobi se proglasilo izvanredno stanje . Bili se onda bunio na policijski sat ili druga ograničenja ? No za to se dobro pozna kadrvski sastav udbe, medicinsko stanje stožera civilne zaštite i drugo .
Ajd ako nemaš ništa pametnije za reć barem ćuti . Ko si ti da ocjenjuješ jednog znanstvenika kalibra Đikića koga cjeli svijet cjeni a ti se našao pametan djeliti pogrdne epitete . Sve mi se čini da tu ima kandidata za Vrapče i to vrlo ozbiljnih.
Nitko nikome ne bi smio braniti da piše,ni govoriti da šuti.
Pobogu,pa ovo je forum,zar da na forumu ljudi šute???
Niti se może nekoga smještati u Vrapče,to je uvredljivo,a taj tebe nije ničim uvrijedio!
Hajdemo govoriti o činjenicama,raspravljati o njima i na kraju i nešto naučiti.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 29 Nov 2020, 19:01

Mirok wrote:
Trapavi wrote:
frulica wrote:Pojedinci koji vjeruju izjavama lekarkonog sina, udbaša Božinovića, narcisa Capaka, prostitutke Đikića i bespogovorno njihove laži prihvaćaju kao istinu vjerojatno i imaju nekakvih medicinsko-kognitivnih stanja koja bi se mogli dijagnosticirati. Toj kamarili agitpropova nimalo ne smeta okupljanje u slovenskoj za vrijeme prvog nelegalnog lockdowna i to da nitko nije podnio ostavku ili bio smjenjen radi toga.
Kakav bi po tebim trebao bit legalni lockdown? bili situacija po tvome mišljenju bila pravno utemeljena akobi se proglasilo izvanredno stanje . Bili se onda bunio na policijski sat ili druga ograničenja ? No za to se dobro pozna kadrvski sastav udbe, medicinsko stanje stožera civilne zaštite i drugo .
Ajd ako nemaš ništa pametnije za reć barem ćuti . Ko si ti da ocjenjuješ jednog znanstvenika kalibra Đikića koga cjeli svijet cjeni a ti se našao pametan djeliti pogrdne epitete . Sve mi se čini da tu ima kandidata za Vrapče i to vrlo ozbiljnih.
Nitko nikome ne bi smio braniti da piše,ni govoriti da šuti.
Pobogu,pa ovo je forum,zar da na forumu ljudi šute???
Niti se może nekoga smještati u Vrapče,to je uvredljivo,a taj tebe nije ničim uvrijedio!
Hajdemo govoriti o činjenicama,raspravljati o njima i na kraju i nešto naučiti.
Poštovani kolega Mirok
Skrenuo bih vam pažnju na post uvaženog kolege Frulice gdje piše nešto slično a uz to se razbacuje epitetima koje sam u trenucima dokolice sastavlja. Agresivna manjina kako ja to vidim na ovaj način pokušava nametnuti volju odgovornij većini.Što se činjenica tiče,ljudi umiru a neko to shvaća kao zajebanciju. I za kraj bih rekao " Ostanimo odgovorni "
Last edited by damirdj75 on 29 Nov 2020, 19:10, edited 1 time in total.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 29 Nov 2020, 19:09

Kolega Damir,kolega Frulica nije nikoga osobno sa foruma uvrijedio.
A tko je zapravo većina ,treba malo bolje pogledati.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 29 Nov 2020, 19:20

Poštovani kolega Mirok nisam primjetio niti da je kolega Trapavi nekoga osobno smještao u Vrapče.
Naravno da sam pogledao ,17 ljudi na skupu koji zagovara neke slobode definitivno se ne može nazvati većinom :D opet činjenica...

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 29 Nov 2020, 19:46

Pa je uopće nisam primijetio bilo kakav skup koji bi podržao ove mjere....činjenica!
Tko bi koga smjestio u Vrapče......treba pitati autora posta?

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 29 Nov 2020, 19:57

Niko nije sretan što smo dosli u situaciju da se sve zatvara. Međutim ako će to usporiti epidemiju ...
Mi koji podržavamo napore za suzbijanje Covida dajemo podršku na način da ostanemo doma ,odgovorno :D

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 29 Nov 2020, 20:13

Npr Srbija i Slovenija imaju totalno zaključavanje već neko vrijeme.
Situacija nikada gora,brojke rekordne.
Slovenija je pola Hrvatske,a dvostruko više mrtvih.
Npr Norveška skoro bez mjera i nema problema.

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 29 Nov 2020, 22:07

Norveška bez mjera?
https://reopen.europa.eu/en/map/NOR/6001
Plus mentalitet nacije svjetlosnu godinu ispred nas.
μολὼν λαβέ

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 29 Nov 2020, 22:24

Mirok wrote:Npr Srbija i Slovenija imaju totalno zaključavanje već neko vrijeme.
Situacija nikada gora,brojke rekordne.
Slovenija je pola Hrvatske,a dvostruko više mrtvih.
Npr Norveška skoro bez mjera i nema problema.
Zaboravio si ove trenutno na respiratoru . Što misliš koliko će se od njih opće probuditi i otići sa respiraatora , mislim da nažalost malo s obzirom kakvi su svugdje trendovi . Tako da će sad kod nas nažalost biti puno mrtvih jer u odnosu na proljeće i ljeto imamo 10 puta više na respiratoru. E sad ko misli da je to izmišljeno onda ja stvarno ne znam kako bi takvu osobu nazvao a još manje kamo je smjestio .

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 29 Nov 2020, 22:34

Pošto mi je kći gore znam da gotovo nikakvih mjera nema.
Propisane kao eventualne neke stvari postoje, ali se smatra da nisu uvijek i svugdje potrebne.
Zbog te fleksibilnosti gotovo da i ne postoje,a korona je na nekoliko stotina na dan.
Uglavnom,živi se normalno,nema panike ni psihoze.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 29 Nov 2020, 22:54

Mirok wrote:Pošto mi je kći gore znam da gotovo nikakvih mjera nema.
Propisane kao eventualne neke stvari postoje, ali se smatra da nisu uvijek i svugdje potrebne.
Zbog te fleksibilnosti gotovo da i ne postoje,a korona je na nekoliko stotina na dan.
Prije mjesec dva je Švedska bila primjer a sada niko ništa ne govori. Da li su ove mjere najbolje ,možda i nisu ali bolje su nego da se prepusti ulici da odlučuje koje su mjere potrebne. U Norveškoj zasigurno zaraženi ne ide svjesno u pun noćni klub. Kod nas idu.
Trend je zatvaranja u cijelom svijetu ,svi gubimo što je činjenica ali će puno života biti spašeno

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 29 Nov 2020, 23:13

Mirok wrote:Pošto mi je kći gore znam da gotovo nikakvih mjera nema.
Mjere postoje i poštuju se. To je poanta. Postoji i društvena odgovornost.Znam kako je u Norveškoj s poslovne strane, pošto smo usred ovog sranja tamo otvorili bazu i letimo domaće linije. Ali nije bas usporedba posto je njihov bdp po glavi
cca 85k$, a nas15$. Normalno da si mogu priuštiti i “bolje” mjere..
μολὼν λαβέ

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 29 Nov 2020, 23:22

Ono što Norveška ima to je dvotjedna samoizolacija kod ulaska u zemlju.
Po meni pametna stvar jer imaš kontrolu da ti izvana ne ulazi nešto neželjeno.

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 30 Nov 2020, 00:52

Mirok wrote:Ono što Norveška ima to je dvotjedna samoizolacija kod ulaska u zemlju.
Po meni pametna stvar jer imaš kontrolu da ti izvana ne ulazi nešto neželjeno.
Da, 10 dana. Ali u našem slučaju, ta mjera kod nas vise nema smisla.
μολὼν λαβέ

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 3 times

Post by Darko11 » 30 Nov 2020, 02:37

damirdj75 wrote:Ima na You tube u dokumentarac o 9.11 ( još jedna urota :) ,nobelovac govori o svojstvima čelika i tumači urotu. Međutim nisu napisali da je taj isti dobio nagradu iz područja književnosti :mrgreen: :mrgreen:
Jaser Arafat je dobio nagradu za mir :D
Kada mi se pokvari auto idem automehaničaru,ako trebam pravni savjet idem kod odvjetnika,ako sam bolestan idem liječniku.
Za upalu grla automehaničar nema lijek ma koliko dobar u svom poslu bio :mrgreen:
Epidemije vode epidemiolozi ,liječnici iz te struke .
Sve ostalo je sviranje ...znamo već čemu :D :D
Ostanimo odgovorni :A03:
Mr mainstream oprostite, nisam argumentirao.Ovdje se radi o uglednom epidemiologu.Pa zar i 11 Rujan si zabrijao??,Bin laden se malo provozao :A03: :A03: .A ebga,I samom Romelu su Firerove plinske komore bile teorija zavjere,dok mu nisu podignuli sesir.Da je Firer dobio rat,firerove komore bi i danas bile "teorija zavjere".

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 30 Nov 2020, 09:39

Darko11 wrote:
damirdj75 wrote:Ima na You tube u dokumentarac o 9.11 ( još jedna urota :) ,nobelovac govori o svojstvima čelika i tumači urotu. Međutim nisu napisali da je taj isti dobio nagradu iz područja književnosti :mrgreen: :mrgreen:
Kada mi se pokvari auto idem automehaničaru,ako trebam pravni savjet idem kod odvjetnika,ako sam bolestan idem liječniku.
Za upalu grla automehaničar nema lijek ma koliko dobar u svom poslu bio :mrgreen:
Mr mainstream oprostite, nisam argumentirao.Ovdje se radi o uglednom epidemiologu.Pa zar i 11 Rujan si zabrijao??,Bin laden se malo provozao :A03: :A03: .A ebga,I samom Romelu su Firerove plinske komore bile teorija zavjere,dok mu nisu podignuli sesir.Da je Firer dobio rat,firerove komore bi i danas bile "teorija zavjere".
Od tolikih stručnjaka vi se uvijek primite onog jednog koji drobi ono što želite čuti :D
Drago mi je da te imamo ,sve razotkriješ :mrgreen: :mrgreen:

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 30 Nov 2020, 19:00

Darko11 wrote:
I ne samo to,konclogori su po nekima zapravo bili sanatoriji i toplice, koje su nezahvalni korisnici lažljivo i nezahvalno predstavili. :idea:

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 30 Nov 2020, 19:30

Mirok wrote:
Darko11 wrote:
I ne samo to,konclogori su po nekima zapravo bili sanatoriji i toplice, koje su nezahvalni korisnici lažljivo i nezahvalno predstavili. :idea:
Pa dobro možete li vi teoretičari napisati nešto duhovito :mrgreen: :mrgreen:

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 30 Nov 2020, 20:13

Mene samo zanima što imaju veze plinske komore iz drugog svjetskog rata i 9-11-og sa ovom pandemijom . Pa nemaju nikakve jer epidemija je tu a ko misli da je zavjera valjda cjelog svijeta taj vjerovatno nije sasvim čist.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 30 Nov 2020, 20:40

Imaju veze problemi ugostitelja!
Kako ćeš njima pomoći,kako riešiti njihov(naš)problem?
Mislim da je ovo konačno početak kraja,a i sam razmišljam zatvoriti ovo svoje.....

Post Reply