COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Post by Mirok » 28 Nov 2020, 12:34

Evo i prijedloga,Fauci kaže da se cijepiti moraju i oni koji su preboljeli koronu...??? :?:

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 28 Nov 2020, 14:09

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15009708
Skupili su se skoro svi teoretičari ,njih 17.
Onih par koji nisu došli otkrili su urotu i u ovom prosvjedu :mrgreen:

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 28 Nov 2020, 14:27

Da li djeca moraju biti cjepljena prije upisa u vrtić ? moraju . Da li moraju proći propisana cjepljenja prije škole ? da . Dali ako ideš na brod moraš imati knjižicu cjepljenja da bi opće ušao na brod ,odgovor je da . Mi smo poznati kao nediscipliniran narod koji samo voli puno filozofirati . Pa iako je srećom velika većina ljudi krenula u rat (inače bi nas ostatak bio na Madagaskaru) poznati smo da volimo bit samoupravljači .
Ukratko rečeno kad sve mjere mogu provodit najveća većina evropskih i svjetskih zemalja ko smo mi da smo najpametniji .Recimo da poslodavac kaže ili se cjepi ili ne dolazi na posao jer ne želim da mi druge inficiraš što bi onda . Vjerovatno angažirali najskupljeg advokata i tužili .

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 28 Nov 2020, 15:11

Trapavi wrote:Da li djeca moraju biti cjepljena prije upisa u vrtić ? moraju . Da li moraju proći propisana cjepljenja prije škole ? da . Dali ako ideš na brod moraš imati knjižicu cjepljenja da bi opće ušao na brod ,odgovor je da . Mi smo poznati kao nediscipliniran narod koji samo voli puno filozofirati . Pa iako je srećom velika većina ljudi krenula u rat (inače bi nas ostatak bio na Madagaskaru) poznati smo da volimo bit samoupravljači .
Ukratko rečeno kad sve mjere mogu provodit najveća većina evropskih i svjetskih zemalja ko smo mi da smo najpametniji .Recimo da poslodavac kaže ili se cjepi ili ne dolazi na posao jer ne želim da mi druge inficiraš što bi onda . Vjerovatno angažirali najskupljeg advokata i tužili .
Kratko i jasno, potpuno se slažem.
μολὼν λαβέ

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 28 Nov 2020, 16:28

Trapavi wrote:Da li djeca moraju biti cjepljena prije upisa u vrtić ? moraju . Da li moraju proći propisana cjepljenja prije škole ? da . Dali ako ideš na brod moraš imati knjižicu cjepljenja da bi opće ušao na brod ,odgovor je da . Mi smo poznati kao nediscipliniran narod koji samo voli puno filozofirati . Pa iako je srećom velika većina ljudi krenula u rat (inače bi nas ostatak bio na Madagaskaru) poznati smo da volimo bit samoupravljači .
Cijepljenje....da,ali protiv čega,kakvim cjepivom....neispitanim,neodobrenim..?
Velika većina provodi sve mjere? Koje ,koliko,pa u većini zemalja su otpori sve veći i pitanje kako će to sve završiti?
Pogledaj samo Sloveniju,u Ljubljani svakodnevni prosvijedi.....?
Naravno naša dalekovidnica ni riječi o tome.
Ali tko hoće,pa samo naprijed,mi koji smo sumnjićavi nikome ne branimo ni cijepljenje,ni bilo šta drugo.
A poslodavci mogu sutra reći svi nosite brnjice i svi će ih nositi?
Mada poslodavcima bi to pasalo!

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 28 Nov 2020, 16:53

Neki su se vratili sa prosvjeda :mrgreen: :mrgreen:

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 28 Nov 2020, 17:17

A neki i danas šefu moraju nešto prikazati!

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 28 Nov 2020, 19:54

Mirok wrote:
Cijepljenje....da,ali protiv čega,kakvim cjepivom....neispitanim,neodobrenim..?
Velika većina provodi sve mjere? Koje ,koliko,pa u većini zemalja su otpori sve veći i pitanje kako će to sve završiti?
Pogledaj samo Sloveniju,u Ljubljani svakodnevni prosvijedi.....?
Naravno naša dalekovidnica ni riječi o tome.
Ali tko hoće,pa samo naprijed,mi koji smo sumnjićavi nikome ne branimo ni cijepljenje,ni bilo šta drugo.
A poslodavci mogu sutra reći svi nosite brnjice i svi će ih nositi?
Mada poslodavcima bi to pasalo!
Koji autoritet u vezi ispitivanja i odobrenja cjepiva biste prihvatili? Ako je sve ovo zavjera, onda mora biti van ove planete.

Da, mjere se provode puuno ozbilnije nego kod nas i puno restriktivnije. Osobno sam se uvjerio i to u Poljskoj, Madjarskoj i Albaniji.

Prosvjedi su širom Europe, istina, ne vidim problema u tome. Ali nikada necu svoje povjerenje u ovoj situaciji dati redikulima, navijackim skupinama, ravnozemljašima i sličnima .Poljska isključena, skidam im kapu, oni imaju razloga ua prosvijede.

Poslodavci ionako mogu po prirodi stvari određivati pravila koja se tiču njihovog biznisa, njihove tvrtke. A boli ih briga za sve ostalo, bez zavaravanja ii BS. Radim u Maintenance operation centru velike avio kompanije.Mi od prvog lockdowna radimo i sa maskama i testiranjima, dodatnim procedurama , backup operativnim centrom i sto gluposti. Zato jer si firma ne moze dopustiti luksuz da smo svi u outu istovremeno. I pored toga ja sam popusio ovo sranje skupa sa desetak kolega. Letačke operacije su na samome rubu u ovome dijelu svijeta.

Ne namjeravam nikoga uvjeravati niti na silu nametati mišljenje, ali ljudi toliko gluposti pišu i prenose dalje da je to čudo, pošast ovoga vremena.
μολὼν λαβέ

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 28 Nov 2020, 21:01

Evo konkretno pitanje?
Policija danas na Trgu popisala sve koje je zatekla jer kao krše nešto!?
Istovremeno na istome mjestu Bandić je omogućio postavljanje kućica,bez obzira što je stožer izjavio da je to KRŠENJE mjera!
Ni policija ni nitko ne reagira!
Uvjeravam sve da Bandić neće snositi konzekvence,jer ipak je on u komplotu sa Plenkijem.
Pitanje:kako su ljudi krivi i nedisciplinirani,a kako oni bliski vlasti nisu ništa krivi i za njih nema posljedica?
Ili ako netko ne razumije, ljudi su opasnost i bioteroristi ,a politički priležnici mogu raditi što hoće i TO nitko ne osuđuje,čak ni mediji!?
I na kraju ,je li ta korona opća opasnost ili je samo za neke?
I onda je nekome čudno da ljudi sumnjaju.....

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 28 Nov 2020, 21:53

Ne mozes sve prikazati crno-bijelo. Covid sve moze biti samo Ne MOZE biti slucajan, dobinik Nobelove nagrade u toj domeni javno izjavljuje da DNA srtuktura Covida ima ubacne segmente Sarsa ( ili neceg slicnog ne znam sada vise sto je pisalo) te da se to prirpdno NIJE i NECE NIKADA dogoditi ! Covjek zivotom garantira da je virus umjetno stvoren. TAkve izjave i video zapisi se brisu sa Interneta permanentno.. Radi cega ne tuze te ljude javno ako lupetaju gluposti ??

Ako nesto MRZIM u zadnih 30g je to jebeno usporedjivanja Njamca ili nekih drugih drzava na nacin da je APSULUTNO SVE sto oni rade dobro a da smo mi SVI glupi i da bi sve trebali prihvatiti bez pogovora i razmisljanja?

Nasi ljudi su godinama naucili da ih uvijek neko izigra i zajebe na bilo koji nacin, vjerujem da ce prihvaiti cjepljenje samo ce puno njih traziti pismene garancije o prihvacanju odgovornosit za posljedice i nuspojave, odstete itd... Pa ako je sve tako dobro i sigurno ne vidim razloga da netko odgovoran ne potpise i ovjeri tu GARANCIJU !

Malo alternative:

https://matrixworldhr.com/2020/11/21/st ... dinu-dana/
Nemoguće je Nemoguće

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 28 Nov 2020, 22:31

Za koje se to cjepivo dobije pismena garancija. Ne znam koliko je ko imao godina kad je u Yugi cjepljeno 18 000 000 ljudi protiv velikih boginja, nije bilo cile mile nego cjepi se i šuti . Prosječan čovjek kroz životni vjek dobije puno cjepiva i gle čuda nigdje garancije , naravno jer je niko nikad neće ni za jedno dobiti. U vojsci isto cjepljenja više ni ne znam protiv čega . Ustvari to bi ostavio na volju svakom , no bila bi ograničenja kao ova što sam spomenuo prilikom ukrcaja na brod . Imaš cjepljenje ili nemaš amen nisi za ovu firmu pa ti mudruj.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 28 Nov 2020, 23:34

Link koji je Lex objavio je važan!
Ali osim toga mnogi znanstvenici već sada upozoravaju da proizvedena cjepiva uopće ne djeluju na izmijenjeni virus korone.
Dakako kod nas će se to teško objaviti,kao što se ni domaćim znanstvenicima koji tako misle, ne daje mjesta u medijima.

Darko11
Natporučnik
Natporučnik
Been thanked: 3 times

Post by Darko11 » 29 Nov 2020, 01:16

lex-lutor wrote:
Ne mozes sve prikazati crno-bijelo. Covid sve moze biti samo Ne MOZE biti slucajan, dobinik Nobelove nagrade u toj domeni javno izjavljuje da DNA srtuktura Covida ima ubacne segmente Sarsa ( ili neceg slicnog ne znam sada vise sto je pisalo) te da se to prirpdno NIJE i NECE NIKADA dogoditi ! Covjek zivotom garantira da je virus umjetno stvoren. TAkve izjave i video zapisi se brisu sa Interneta permanentno.. Radi cega ne tuze te ljude javno ako lupetaju gluposti ??

/
HIVa,to je izjavio Francuski nobelovac na njihovoj drzavnoj televiziji.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 29 Nov 2020, 08:37

Ima na You tube u dokumentarac o 9.11 ( još jedna urota :) ,nobelovac govori o svojstvima čelika i tumači urotu. Međutim nisu napisali da je taj isti dobio nagradu iz područja književnosti :mrgreen: :mrgreen:
Jaser Arafat je dobio nagradu za mir :D
Kada mi se pokvari auto idem automehaničaru,ako trebam pravni savjet idem kod odvjetnika,ako sam bolestan idem liječniku.
Za upalu grla automehaničar nema lijek ma koliko dobar u svom poslu bio :mrgreen:
Epidemije vode epidemiolozi ,liječnici iz te struke .
Sve ostalo je sviranje ...znamo već čemu :D :D
Ostanimo odgovorni :A03:

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 29 Nov 2020, 09:53

Pojedinci koji vjeruju izjavama lekarkonog sina, udbaša Božinovića, narcisa Capaka, prostitutke Đikića i bespogovorno njihove laži prihvaćaju kao istinu vjerojatno i imaju nekakvih medicinsko-kognitivnih stanja koja bi se mogli dijagnosticirati. Toj kamarili agitpropova nimalo ne smeta okupljanje u slovenskoj za vrijeme prvog nelegalnog lockdowna i to da nitko nije podnio ostavku ili bio smjenjen radi toga.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 29 Nov 2020, 10:20

Epidemiolog ,pravnik i psihijatar :D neprocijenjivo :mrgreen: :mrgreen:

https://www.google.com/amp/s/www.savjet ... jesa1/amp/

Ostanimo odgovorni :A13: :D

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 29 Nov 2020, 14:19

Trapavi wrote:...nije bilo cile mile nego cjepi se i šuti . Prosječan čovjek kroz životni vjek dobije puno cjepiva i gle čuda nigdje garancije , naravno jer je niko nikad neće ni za jedno dobiti. U vojsci isto cjepljenja više ni ne znam protiv čega . Ustvari to bi ostavio na volju svakom , no bila bi ograničenja kao ova što sam spomenuo prilikom ukrcaja na brod . Imaš cjepljenje ili nemaš amen nisi za ovu firmu pa ti mudruj.
U Yugi si mogao dobiti i Goli otok ako si kresnuo zenu nekog komesara ili ispricao politicki vic na krivom mjestu !

Iskreno se nadam da je narod EVOLUIRAO u zadnjih 50g i shvatio da ima PRAVO NA SVOJ ZIVOT i moze birati zeli li neki otrov u sebi ili ne zeli. No vrlo je neozbiljno davati usporedbe sa cijepivima koja su u optciju vise od 100g i necim sto je napravljeno u 1g.

A sto se tice broda i cjepljena to sam prolazio i radilo se iskljucivo ako su destnicaije bile u podrucjima Zute groznice, Malarije, i slicnih bolestina, takvom cjepljenju se podrvgavaju i ljudi koji idu na Safarije, Godisnje odmore itd..itd.. Mi cak nismo ni morali pristati na cjepivo ali bi tada morali prolaziti karantenu pri ulasku, zapravo vise pri izlasku iz te zemlje na svoj trosak...
Nemoguće je Nemoguće

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 29 Nov 2020, 15:30

frulica wrote:Pojedinci koji vjeruju izjavama lekarkonog sina, udbaša Božinovića, narcisa Capaka, prostitutke Đikića i bespogovorno njihove laži prihvaćaju kao istinu vjerojatno i imaju nekakvih medicinsko-kognitivnih stanja koja bi se mogli dijagnosticirati. Toj kamarili agitpropova nimalo ne smeta okupljanje u slovenskoj za vrijeme prvog nelegalnog lockdowna i to da nitko nije podnio ostavku ili bio smjenjen radi toga.
Kakav bi po tebim trebao bit legalni lockdown? bili situacija po tvome mišljenju bila pravno utemeljena akobi se proglasilo izvanredno stanje . Bili se onda bunio na policijski sat ili druga ograničenja ? No za to se dobro pozna kadrvski sastav udbe, medicinsko stanje stožera civilne zaštite i drugo .
Ajd ako nemaš ništa pametnije za reć barem ćuti . Ko si ti da ocjenjuješ jednog znanstvenika kalibra Đikića koga cjeli svijet cjeni a ti se našao pametan djeliti pogrdne epitete . Sve mi se čini da tu ima kandidata za Vrapče i to vrlo ozbiljnih.

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 29 Nov 2020, 16:10

Trapavi wrote: Kakav bi po tebim trebao bit legalni lockdown? bili situacija po tvome mišljenju bila pravno utemeljena akobi se proglasilo izvanredno stanje . Bili se onda bunio na policijski sat ili druga ograničenja ? No za to se dobro pozna kadrvski sastav udbe, medicinsko stanje stožera civilne zaštite i drugo .
Ajd ako nemaš ništa pametnije za reć barem ćuti . Ko si ti da ocjenjuješ jednog znanstvenika kalibra Đikića koga cjeli svijet cjeni a ti se našao pametan djeliti pogrdne epitete . Sve mi se čini da tu ima kandidata za Vrapče i to vrlo ozbiljnih.
Da bi bilo koje odluke i mjere ovog kvazi stožera i nesposobne vlade, a tiču se slobode ljudi bile legalne moraju se donijeti dvotrećinskom većinom u saboru što oni nisu napravili. Kvazi stožer je samo ekspozitura HDZ-a.
A Đikić je obična kujurina koja se u sve petlja, kao kvaziznanstvena Kardašijanica ili Severina i nitko njega ne cijeni osim naših smrdljivih medija. Tako da nemoj ti meni “ ćuti”, već idi gledaj koliko će biti “oboljelih” i kako su sljedeći tjedni ključni.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 29 Nov 2020, 18:01

Ma kakvi oboljeli , pa eno stavljaju na respiratore zdrave ljude i gle čuda od tih na respiratoru veliki postotak umre. Valjda zbog hira umiru jer je to in. Što imam gledat koliko je oboljelih pa već u susjedstvu imam ženu od 30 godina sa temperaturom 39 već 8 dana , išla je slikat pluća i ide dalje na obradu , naravno da je pozitivna . Ljepo to kažem nađi nekog pozitivnog i druži se sa njim do mile volje , naravno ne poštivaj nikakve mjere jer tu bolest je neko izmislio .A ljudi napunili bolnice da vide koliko im zdrastveni djelatnici mogu itdržat raditi , tako da znadu za neke ne daj bože druge stvari.
Pa kad im ni to nije dosta počeli punit šatore da se igraju kampiranja . Bogami sve mi se čini da ima stvarno ljudi kojima je bog rekao laku noć.

Post Reply