Oružje u kalibru 300 AAC Blackout
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Re: Oružje u kalibru 300 AAC Blackout
Mike,
Unosis glas razuma. Moje je misljenje u skladu sa citatima koje si naveo!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

to mi i je cilj, razumno i objektivno sagledati situaciju. Jer prepoznajem ovo drugo, i sam sam se nekad tako zanosio, imao neka mladenacka romanticarska uvjerenja itd. ocito sam konacno sazorio. izgleda da ipak dođe s godinamajolly wrote:Mike,
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Složiti se ili ne je demokratski i zrelo razmišljanje a ne produkt hira ili nečega drugoga. Citirao si neke dobre stvari s kojima se nužno ne slažem u potpunosti. Modalitet kojem sam skloniji bi bio 40% tvoga, 40% moga i 20% prihvatljivog obojici čime kada bi nas se poslušalo i implementiralo u zakonodavstvo i kulturu bi po mom osobnom mišljenju radilo na koristi i opće sigurnosti i rada policije i DORH-a. Daj stvarno napravi jedan opći topic na kojem bi se raspravljalo samo na tu temu. 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pa ni ja se ne slazem u potpunosti sa svime sto sam citirao, samo moras priznati da su clanci intrigantni.AR15 fan wrote:Složiti se ili ne je demokratski i zrelo razmišljanje a ne produkt hira ili nečega drugoga. Citirao si neke dobre stvari s kojima se nužno ne slažem u potpunosti. Modalitet kojem sam skloniji bi bio 40% tvoga, 40% moga i 20% prihvatljivog obojici čime kada bi nas se poslušalo i implementiralo u zakonodavstvo i kulturu bi po mom osobnom mišljenju radilo na koristi i opće sigurnosti i rada policije i DORH-a. Daj stvarno napravi jedan opći topic na kojem bi se raspravljalo samo na tu temu.
pa sta ja imam otvarati, mozete i sami, postoji podforum opca rasprava, otvorite temu i udrite, ja ionako samo random "trolam" kad i koliko stignem
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

čuo sam da je otišla da merado više u uredu tomtimmy75 wrote:1.Nažalost Ivice od kada ste vi radili tu dozvolu u Požegi se promijenila teta u referadi, načelnik, voditelj upravnih poslova, a bojim se i mogućnost dobivanje DiN dozvole na ovakav način.dundoivica wrote:požega tam sam i ja podizao prvu dozvolu i da nije bilo tete u uredu za oružije nebi imao din radi sigurnosti jer mi je ona upravo predložila pošto sam zaštitar da si uzmem din a ne samo držanje jedna od rijetkih dobrih i uslužnih a i zgodna bila mlađa u 30- ima plava
2. Operator - o kojoj se PU radi u tvom slučaju?
Da ima, no ja predlažem jednu skupnu temu koja bi bila temeljna tema foruma...Mike_Torello wrote:pa ni ja se ne slazem u potpunosti sa svime sto sam citirao, samo moras priznati da su clanci intrigantni.AR15 fan wrote:Složiti se ili ne je demokratski i zrelo razmišljanje a ne produkt hira ili nečega drugoga. Citirao si neke dobre stvari s kojima se nužno ne slažem u potpunosti. Modalitet kojem sam skloniji bi bio 40% tvoga, 40% moga i 20% prihvatljivog obojici čime kada bi nas se poslušalo i implementiralo u zakonodavstvo i kulturu bi po mom osobnom mišljenju radilo na koristi i opće sigurnosti i rada policije i DORH-a. Daj stvarno napravi jedan opći topic na kojem bi se raspravljalo samo na tu temu.
pa sta ja imam otvarati, mozete i sami, postoji podforum opca rasprava, otvorite temu i udrite, ja ionako samo random "trolam" kad i koliko stignem
- jolly
- Cinker - bojna

Prije par godina smo predlagali moderatorima da se otvori podforum (nazovimo to tako) o optikama.AR15 fan wrote: Da ima, no ja predlažem jednu skupnu temu koja bi bila temeljna tema foruma...
Nije se desilo. Forum je po podjeli na podfurume isti vec vise od desetak godina. Ali, i funkcionalan.
Ideja dobra, ali sumnjam da ce se desiti. (ovisi o moderatorima)
Ono sto mozes, otvori svoju temu, kao sta Mike veli, koja ce se pratiti i dopunjavati.
Turn better into best!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

desilo se to da (konstruktivnih) rasprava o optikama nije bilo dovoljno da bi zasluzile izlazak iz "ostala oprema" podforuma koji ujedno obuhvaca i optike u samostalni podforum. Sta bi onda trebali posebni pdf otvoriti i za nosace optika? posebni pdf za spremnike? sta nije dovoljan ovaj jedan koji sve to obuhvaca? Pa nemamo cak ni podforum STRELJIVO (pri cemu ne mislim na reload), a o njemu se sigurno vise prica nego o optikama... imamo fokus na ORUZJE i onda imamo dodatke... po meni oruzje eventualno moze dobiti pdf ako je to stvarno opravdano.jolly wrote:Prije par godina smo predlagali moderatorima da se otvori podforum (nazovimo to tako) o optikama.AR15 fan wrote: Da ima, no ja predlažem jednu skupnu temu koja bi bila temeljna tema foruma...
Nije se desilo. Forum je po podjeli na podfurume isti vec vise od desetak godina. Ali, i funkcionalan.
Uostalom bio bi samo jos jedan podforum u kojem bi se odlazilo u offtopic u postovima kao i u ovima do sad, dakle oftopicarit u temama o optikama mozete i bez posebnog PDF-a. kao sto smo i na ovoj temi ostali na .300 Blackout kalibru...
A lijen sam, a i nemam bas vremena ni volje
P.S. mozda se optike PDF jednom i dogodi, no to povlaci jos dodatnog posla za sobom, jer treba opremu pregledati i preseliti sve vezano za optike u novi pdf...samo u koju skupinu bi taj pdf pripadao? ORUZJE > LOGISTIKA > TEMATSKI FORUMI > OGLASI > CIVILNI SEKTOR
oruzje je fokus, a optike su bas tamo gdje trebaju biti... u dodatnoj opremi.
- jolly
- Cinker - bojna

optike su danas kompleksna tema, kao i oruzje.
znaci zasebna tema.
Ja bih dodao ovako
Vatreno Oruzje
Hladno Oruzje
ostalo oruzje
Dodatna oprema i sitnice
OPTIKE (Nova cjelina)
Gruba podjela je na lovacke, sportske, takticke, onda za malokalibarsko i zracno oruzje, nocne optike - night vision, thermal. Crvene tocke.
Od lovackih jos podjela na sirokutne, all around optike, optike za sumrak siroke lece, itd...
Opcenito o optikama se malo zna, i onome ko ulazi, recimo, prvi put u long range, vecina nema bas nikakivih orijentira kako birati adekvatnu optiku za odredjenu namjenu.
Kad se uzme u obzir gornja podjela optika - dolazi skoro toliko tipova kao i oruzja... karabini repetirajuci obrnto cepni, linearna akcija radijalnim bravljenjem ili rotirajucom glavom, poluatomati, kiplaufi, pump action, lever action, varmint puske, akcije push feed, control feed, pa sportske puske za FTR, pa za Fopen, pa expresice, pa kombinirke...
Dakle ni optike nisu manje slozena tema, a za mnoge koriisnike optike su obavijene velom tajne. Zato mislim da zasluzuju svoj podforum.
Ali ja ne bih onda prebacivao sve do sad receno o optikama u taj forum, ili ne odmah, nek se teme razvijaju. A kad imas vremena, prebaci, ako nemas vremena, nek ostanu stare teme gdje jesu.
znaci zasebna tema.
Ja bih dodao ovako
Vatreno Oruzje
Hladno Oruzje
ostalo oruzje
Dodatna oprema i sitnice
OPTIKE (Nova cjelina)
Gruba podjela je na lovacke, sportske, takticke, onda za malokalibarsko i zracno oruzje, nocne optike - night vision, thermal. Crvene tocke.
Od lovackih jos podjela na sirokutne, all around optike, optike za sumrak siroke lece, itd...
Opcenito o optikama se malo zna, i onome ko ulazi, recimo, prvi put u long range, vecina nema bas nikakivih orijentira kako birati adekvatnu optiku za odredjenu namjenu.
Kad se uzme u obzir gornja podjela optika - dolazi skoro toliko tipova kao i oruzja... karabini repetirajuci obrnto cepni, linearna akcija radijalnim bravljenjem ili rotirajucom glavom, poluatomati, kiplaufi, pump action, lever action, varmint puske, akcije push feed, control feed, pa sportske puske za FTR, pa za Fopen, pa expresice, pa kombinirke...
Dakle ni optike nisu manje slozena tema, a za mnoge koriisnike optike su obavijene velom tajne. Zato mislim da zasluzuju svoj podforum.
Ali ja ne bih onda prebacivao sve do sad receno o optikama u taj forum, ili ne odmah, nek se teme razvijaju. A kad imas vremena, prebaci, ako nemas vremena, nek ostanu stare teme gdje jesu.
Turn better into best!
Pozdrav svima. Pratim forum godinama i, kad god poželim nešto napisati, vidim da ima mudrijih i iskusnijih koji su tu temu već pokrili.
Posljednih tjedana mi se kroz misli mota ona scena iz Beča gdje prolaznik biva ustrijeljen, kao i slična snimka s Markova trga. Nije li zaštita života u tim situacijama dovoljan razlog da građanin dobije dozvolu za držanje i nošenje? Vjerujem da će se na ovo u MUP-u dići na zadnje noge, spominjati neposrednu ugrozu, prijetnje smrću, nemogućnost zaštite i sl, ali upravo to se tamo i dogodilo. Život prolaznika (i Beč i Zagreb) bio je ugrožen odnosno prolaznik ubijen (Beč), a policije nije bilo (Beč) odnosno policija nije uspjela zaštiti ni sebe prije ranjavanja (Markov trg). A prijetnja smrću stoji svakodnevno od raznih terorističkih grupa.
Posljednih tjedana mi se kroz misli mota ona scena iz Beča gdje prolaznik biva ustrijeljen, kao i slična snimka s Markova trga. Nije li zaštita života u tim situacijama dovoljan razlog da građanin dobije dozvolu za držanje i nošenje? Vjerujem da će se na ovo u MUP-u dići na zadnje noge, spominjati neposrednu ugrozu, prijetnje smrću, nemogućnost zaštite i sl, ali upravo to se tamo i dogodilo. Život prolaznika (i Beč i Zagreb) bio je ugrožen odnosno prolaznik ubijen (Beč), a policije nije bilo (Beč) odnosno policija nije uspjela zaštiti ni sebe prije ranjavanja (Markov trg). A prijetnja smrću stoji svakodnevno od raznih terorističkih grupa.
- jolly
- Cinker - bojna

Podnesi zahtjev, i trazi dozvolu za DiN. Opcionalno za osobnu zastitu, za drzanje kod kuce.Ariel wrote:
Posljednih tjedana mi se kroz misli mota ona scena iz Beča gdje prolaznik biva ustrijeljen, kao i slična snimka s Markova trga. Nije li zaštita života u tim situacijama dovoljan razlog da građanin dobije dozvolu za držanje i nošenje? .
Ali nemoj misliti da je to dozvola da ti budes vigilante, i stitis narod od terorista. To je posao MUP-a.
DiN, je iskljucivo ako tebe neko ugorzava vatrenim oruzjem, a ne da ti radis interventni posao policije.
Turn better into best!
Mnogo smo o tome već napisali,ali poanta je upravo ta koju postavljaš kao pitanje!Ariel wrote:Pozdrav svima. Pratim forum godinama i, kad god poželim nešto napisati, vidim da ima mudrijih i iskusnijih koji su tu temu već pokrili.
Da,u konačnici je vidljivo da te država NE može sigurno zaštititi i to je po meni dovoljan razlog da bi imao pravo na DiN oružja.
Stavljam naglasak na tvoje pravo da se možeš samoobraniti,a to možeš samo ako imaš oružje.
Nikako to ne treba miješati da će netko ići loviti teroriste,nego ako se nađe na nišanu da se može obraniti.
Nitko se nije osvrnuo na to da je policajac na Markovom koji je uzvratio vatru, pogađao prvi kat vlade!!!?
I onda bi takav policajac bio garant naše sigurnosti???
To nije kritika samome policajcu,već ukazuje na nedovoljnu obuku i spremnost za koju je kriva država.
Nažalost i ti policajci su u takvim slučajevima fazani za odstrel!
Možeš misliti obuke gađanja sa ispucanih 10 metaka godišnje(ili manje,a nekada ništa)?
Dragovoljni ročnici su, možebitno i sada, pucali 3 + 5 bojevih metaka iz HS-2000 i isto toliko iz AK-47 kao ''krunu'' i završetak dvomjesečne temeljne obuke. Policija svoje nazovimo ih kadeti obučava na način da se iz AK-47 puca na 25 metara.Mirok wrote:Mnogo smo o tome već napisali,ali poanta je upravo ta koju postavljaš kao pitanje!Ariel wrote:Pozdrav svima. Pratim forum godinama i, kad god poželim nešto napisati, vidim da ima mudrijih i iskusnijih koji su tu temu već pokrili.
Da,u konačnici je vidljivo da te država NE može sigurno zaštititi i to je po meni dovoljan razlog da bi imao pravo na DiN oružja.
Stavljam naglasak na tvoje pravo da se možeš samoobraniti,a to možeš samo ako imaš oružje.
Nikako to ne treba miješati da će netko ići loviti teroriste,nego ako se nađe na nišanu da se može obraniti.
Nitko se nije osvrnuo na to da je policajac na Markovom koji je uzvratio vatru, pogađao prvi kat vlade!!!?
I onda bi takav policajac bio garant naše sigurnosti???
To nije kritika samome policajcu,već ukazuje na nedovoljnu obuku i spremnost za koju je kriva država.
Nažalost i ti policajci su u takvim slučajevima fazani za odstrel!
Možeš misliti obuke gađanja sa ispucanih 10 metaka godišnje(ili manje,a nekada ništa)?
Ne bi bio policajcu u koži koji je opalio tri metka u smjeru napadača jer on vjerovatno da je i prošao rat, ne bi htio biti u situaciji da na njega ili blizu njega ide rafalna paljba iz jurišne puške. Naoružan samo pištoljem u kalibru 9x19 milimetara, na izvjesno većoj udaljenosti nego li ih na obuci obučavaju da pucaju, sa možebitno isto 3 metka za probu i 5 za grupu jednom godišnje...
Policajac koji je pogođen...iz one neposredne blizine, da je napadač samo rasklopio kundak i odprilike uperio prema njemu...vrlo vjerovatno bi ga okačilo i više komada i po vitalnim organima. Puka sreća i Bogu hvala što nije.
Ustav, zakon, policija i vojska su tu da nas štite. U realnosti smo nažalost prepušteni sami sebi ako dođe do imalo većeg problema u društvu.
Ja sam se pomirio s tim kada sam prvi puta zadužio oružje/kupio i registrirao svoje...da ako se nađem u situaciji da mi je život ugrožen vatrenim ili hladnim oružjem koje bi me moglo teško ozlijediti ili ubiti, članove moje obitelji, rodbinu, prijatelje... NE DAJ BOŽE da se nađem u takvoj situaciji, ali odlučio sam da ću povući i pucati da si zaštitim život a i drugima. Ići ću rađe u zatvor i biti živ, nego da me nema.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

redovni rocnici nekad, bar u moje vrijeme su pucali na temeljnoj nesto pojedinacno 5 ili 15, ne sjecam se vise, i oko 15kom??? rafalno, pojedinacno na 100 i i rafalno 150m, moj "rumunj" je bio takav da sam sa selektorom na rafalno mogao pucati pojedinacno ako se potrudimAR15 fan wrote:Dragovoljni ročnici su, možebitno i sada, pucali 3 + 5 bojevih metaka iz HS-2000 i isto toliko iz AK-47 kao ''krunu'' i završetak dvomjesečne temeljne obuke. Policija svoje nazovimo ih kadeti obučava na način da se iz AK-47 puca na 25 metara.
ma to je smijesna kolicina koju oni opale godisnje. Vecina ih ni ne voli oruzje a nit ga poznaju dobro. cast izuzecima.Ne bi bio policajcu u koži koji je opalio tri metka u smjeru napadača jer on vjerovatno da je i prošao rat, ne bi htio biti u situaciji da na njega ili blizu njega ide rafalna paljba iz jurišne puške. Naoružan samo pištoljem u kalibru 9x19 milimetara, na izvjesno većoj udaljenosti nego li ih na obuci obučavaju da pucaju, sa možebitno isto 3 metka za probu i 5 za grupu jednom godišnje...
bome da... da je pucao kao "obuceni profesionalac" a ne kao gangster iz Detroita bilo bi puno gore.Policajac koji je pogođen...iz one neposredne blizine, da je napadač samo rasklopio kundak i odprilike uperio prema njemu...vrlo vjerovatno bi ga okačilo i više komada i po vitalnim organima. Puka sreća i Bogu hvala što nije.
navedeni te stite od nekig globalnih ugroza, a od ovih sitnih ne mogu ni sebe kako treba.Ustav, zakon, policija i vojska su tu da nas štite. U realnosti smo nažalost prepušteni sami sebi ako dođe do imalo većeg problema u društvu.
Ja sam se pomirio s tim kada sam prvi puta zadužio oružje/kupio i registrirao svoje...da ako se nađem u situaciji da mi je život ugrožen vatrenim ili hladnim oružjem koje bi me moglo teško ozlijediti ili ubiti, članove moje obitelji, rodbinu, prijatelje... NE DAJ BOŽE da se nađem u takvoj situaciji, ali odlučio sam da ću povući i pucati da si zaštitim život a i drugima. Ići ću rađe u zatvor i biti živ, nego da me nema.