Zastava m56, 22lr.
Re: Zastava m56, 22lr.
Jeli vam sad jasno kad ja tvrdim da je ta puška po kvaliteti izrade neki sasvim drugi svijet u odnosu na sve druge . Neću tu ubrajat puške koje su 10 puta skuplje od nje ali sve ovo što je cirkuliralo u bivšoj Jugi nije joj ni do koljena . Pa njoj je čvršće učvršćena akcija nego karabinima u magnum kalibru , ej ljudi 3 vijka . Da ne spominjemo da je svaki dio izrađen od masivnog komada čelika , nikakav prešani lim ili ne daj bože plastika . Ajde pošto je za streljaštvo za treniranje po klubovima iako nije izvorno za to zamišljena nego za jeftini trening vojnih osoba ima hranjenje na jedan metak . Naravno ostavljena je mogućnostugradnje magazina a čak mislim da je nešto tih pušakai izlazilo sa magazinom .
Vratimo se Brno 2 koja je nešto bolje ergonomije i ima magazin pa je po tom nekako zgodnija i popularnija , ali siguran sam da nije preciznija . Baš mi je žao što sam sa njom napravio ono što sam i što nismo ko normalne države da je pošalješ u firmu i dobiješ popravljenu odnosno zamjenjenu cjev.
Vratimo se Brno 2 koja je nešto bolje ergonomije i ima magazin pa je po tom nekako zgodnija i popularnija , ali siguran sam da nije preciznija . Baš mi je žao što sam sa njom napravio ono što sam i što nismo ko normalne države da je pošalješ u firmu i dobiješ popravljenu odnosno zamjenjenu cjev.
Moja M56 je imala magazin i elegantni lovacki kundak.Cijev na njoj je nepoderiva i nebih je nikad mjenjao za neku noviju ,mozda upitne preciznosti, a kad bi danas pravili tako kvalitetne malokalibarke vecina nas nebi imala love za to.Ta puska se moze porediti i sa najskupljima danasnjice, siguran sam.Trapavi wrote:Jeli vam sad jasno kad ja tvrdim da je ta puška po kvaliteti izrade neki sasvim drugi svijet u odnosu na sve druge . Neću tu ubrajat puške koje su 10 puta skuplje od nje ali sve ovo što je cirkuliralo u bivšoj Jugi nije joj ni do koljena . Pa njoj je čvršće učvršćena akcija nego karabinima u magnum kalibru , ej ljudi 3 vijka . Da ne spominjemo da je svaki dio izrađen od masivnog komada čelika , nikakav prešani lim ili ne daj bože plastika . Ajde pošto je za streljaštvo za treniranje po klubovima iako nije izvorno za to zamišljena nego za jeftini trening vojnih osoba ima hranjenje na jedan metak . Naravno ostavljena je mogućnostugradnje magazina a čak mislim da je nešto tih pušakai izlazilo sa magazinom .
Upravo to je ono što ja cjelo vrijeme tupim . Kad bi u Americi radili istovjetnu malokalibarku ko M56 koštala bi 20 000 dolara.Neka neko proba nać pušku kojoj su svi djelovi tako solidno urađeni i iz masivnih blokova glodanjem . Takve koliko ja znam nema,barem od ovih novih . Neki dan kolega kupio neku poluautomatsku Marlin , ljudi moji kad se to izvadi iz kundaka ono ne liči ni na poštenu igračku . Da ne govorim kundak iz jako solidne orahovine , ma milina .Darko11 wrote:Moja M56 je imala magazin i elegantni lovacki kundak.Cijev na njoj je nepoderiva i nebih je nikad mjenjao za neku noviju ,mozda upitne preciznosti, a kad bi danas pravili tako kvalitetne malokalibarke vecina nas nebi imala love za to.Ta puska se moze porediti i sa najskupljima danasnjice, siguran sam.Trapavi wrote:Jeli vam sad jasno kad ja tvrdim da je ta puška po kvaliteti izrade neki sasvim drugi svijet u odnosu na sve druge . Neću tu ubrajat puške koje su 10 puta skuplje od nje ali sve ovo što je cirkuliralo u bivšoj Jugi nije joj ni do koljena . Pa njoj je čvršće učvršćena akcija nego karabinima u magnum kalibru , ej ljudi 3 vijka . Da ne spominjemo da je svaki dio izrađen od masivnog komada čelika , nikakav prešani lim ili ne daj bože plastika . Ajde pošto je za streljaštvo za treniranje po klubovima iako nije izvorno za to zamišljena nego za jeftini trening vojnih osoba ima hranjenje na jedan metak . Naravno ostavljena je mogućnostugradnje magazina a čak mislim da je nešto tih pušakai izlazilo sa magazinom .
Ja kad sam imao i koristio M56 isao pogledati jednu Marilin XT22RO koju sam mislio kupiti ,sta je ovo kolega pitam ga,jel ovo prava puska ili igracka,hoce li puknuti nesto ako izadjem s njom na malo jaci vjetar
.Al u Amera je to bar jeftino,manje vise i ovi noviji Evropski karabini mi djeluju tako, a kostaju ko sv Petra kajgana ,a nije mi jasno zasto.