Oružje u kalibru 300 AAC Blackout
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Re: Oružje u kalibru 300 AAC Blackout
300 AAC Blackout dizajniran je 2010Mirok wrote:.
Gle,taj kalibar nije naveden u tablicama za samoobranu i sport.
E sad,zašto nije.......?
Pravilnik o kalbrima za sport i onaj o kalibrima za samoobranu izasao je 2008.
Prema vazecem zakonu o oruzju:
Članak 83.
Stupanjem na snagu ovoga Zakona prestaje važiti Zakon o oružju (»Narodne novine«, br.
63/07., 146/08. i 59/12.), Pravilnik o načinu postupanja policijskih službenika u postupku za
izdavanje odobrenja za nabavu oružja fizičkoj osobi (»Narodne novine«, br. 33/08.),
Pravilnik o vrstama i dozvoljenim kalibrima oružja za samoobranu (»Narodne novine«, br.
33/08.) i Pravilnik o vrstama i dozvoljenim kalibrima športskog oružja (»Narodne novine«,
br. 35/08.).
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Tablice za lov definiraju lovacki naboj, prema snazi u joulima... ne prema tipu metkaOperator wrote:
Mislim da nije naveden ni u tablicama za lov kada sam gledao?!
Turn better into best!
Tko će ti dati oruzje za samoobranu u kalibru 7,62x39Mi smo zemlja apsurda.Operator wrote:Onda mi nije jasno zašto se može prodavati streljivo u tom kalibru u bojnoj, ako nije po dozvoljenim kalibrima ni za samoobranu, ni za streljaštvo, ni za lov? Čak sam vidio i u jednoj od naših prodavaonica da prodaju pušku u tom kalibru. E sad šta reći?
E sad,zašto nije.......?
Kao lovac mislim da bi za lov moralo ići.
Mislim da nije naveden ni u tablicama za lov kada sam gledao?!
Al ok. A dali bi se onda mogao npr. za samoobranu nabavljati PPU-ov subsonic 7.62x39?
Mislim da nije naveden ni u tablicama za lov kada sam gledao?!damirdj75 wrote:Mi smo zemlja apsurda.Operator wrote:
Onda mi nije jasno zašto se može prodavati streljivo u tom kalibru u bojnoj, ako nije po dozvoljenim kalibrima ni za samoobranu, ni za streljaštvo, ni za lov? Čak sam vidio i u jednoj od naših prodavaonica da prodaju pušku u tom kalibru. E sad šta reći?
E sad,zašto nije.......?
Al ok. A dali bi se onda mogao npr. za samoobranu nabavljati PPU-ov subsonic 7.62x39?[/quote]
Tko će ti dati oruzje za samoobranu u kalibru 7,62x39
Pa 7.62x39 je na popisu dozvoljenih kalibara za samoobranu koliko znam
Tko će ti dati oruzje za samoobranu u kalibru 7,62x39Operator wrote:Mislim da nije naveden ni u tablicama za lov kada sam gledao?!damirdj75 wrote:Mi smo zemlja apsurda.Operator wrote:
Onda mi nije jasno zašto se može prodavati streljivo u tom kalibru u bojnoj, ako nije po dozvoljenim kalibrima ni za samoobranu, ni za streljaštvo, ni za lov? Čak sam vidio i u jednoj od naših prodavaonica da prodaju pušku u tom kalibru. E sad šta reći?
E sad,zašto nije.......?
Al ok. A dali bi se onda mogao npr. za samoobranu nabavljati PPU-ov subsonic 7.62x39?
Pa 7.62x39 je na popisu dozvoljenih kalibara za samoobranu koliko znam
Znam da ima dosta dozvola čak i DIN dugog oruzja u svrhu samoobrane ali to je vjerojatno iz nekog drugog vremena. E sad dokazati da ti treba duga cijev za samoobranu ,čini mi se teško,mozda i nemoguće. Ako neko ima drugo iskustvo neka me ispravi
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Tablice dozvoljenih kalibara su prestale vrijediti od kada je izašao novi zakon 2018. godine. Od tada su dozvoljeni svi kalibri koji se nalaze u tablicama CIP-a. Prema tome 300AAC Blackout je dozvoljen za sve primjene.istra champion wrote:Taj kalibar za samoobranu se ne može registrirati, niti za streljaštvo.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
7,62x 39 apsolutno prolazi i za samoobranu.
Također dugo oružje nije prepreka da se dobije za samoobranu.
Također dugo oružje nije prepreka da se dobije za samoobranu.
Ne postoji takva mogućnost.damirdj75 wrote: Znam da ima dosta dozvola čak i DIN dugog oruzja u svrhu samoobrane ali to je vjerojatno iz nekog drugog vremena. E sad dokazati da ti treba duga cijev za samoobranu ,čini mi se teško,mozda i nemoguće. Ako neko ima drugo iskustvo neka me ispravi
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
U zakonu definitivno postoji, a sad je pitanje šta će ti reći u tvojoj PU, odnosno da li spadaš u jednakije među jednakima.
The truth is hate to those who hate the truth.
sjekira wrote:Ne postoji takva mogućnost.
Ruda wrote:Teško je pozvati se na bilo koji zakon kad opet PU ima zadnju riječ. Recimo kolega i ja smo tražili dozvole za DiN i uredno dobili kao pripadnici OSRH svako u svojoj PU. Dok treći kolega išao tražiti i nisu mu odobrili "jer mu ne treba to". A prije mjesec dana ovaj drugi kolega koji ima za DiN kupio još jedan pištolj i dali su mu ga samo za nošenje pod razlogom "imate već tri, ne treba Vam četiri". Isto tako sam dobio dopis iz ZG na kojem piše da po zakonu mogu tražiti za DiN i duge cijevi do kalibra 12.7x99 za samoobranu ali nakraju moja PU ima zadnju riječ. A kod nas se odobrava samo kratko naoruzanje. I tako da dok se ne uskladi da svaka PU ima parametre po kojima ce se u svakoj PU u RH razmatrati zahtjevi za dobivanje dozvola a ne da bude po osobnom misljenju pojedinaca tesko je bilo sto isposlovati
Put your money where your mouth is.
Imam masu prijatelja koji imaju papuvke,M48 ,pumperice i poluautomate sačmarice i druge duge cijevi za samoobranu i na dozvolu za držanje.
Ne vidim u čemu bi bio problem?
Mislim da sam znao pročitati negdje da se takvo oružje odobrava kao za zaštitu doma i života.....tako nešto....
Ne vidim u čemu bi bio problem?
Mislim da sam znao pročitati negdje da se takvo oružje odobrava kao za zaštitu doma i života.....tako nešto....
Za držanje i nošenje npr. za samoobranu može samo kratko naoružanje. Dugo jedino za držanje. Kao zaštitar imam za svog glocka dozvolu za držanje i nošenje.
Samo ako si ga imao prije promjena zakona.. i ako imaš sreće pa da te sada ne pozovu i daju ti rok da promijeniš u DiN ili se riješišOperator wrote:Dugo jedino za držanje.
svašta ti možeš tražiti.. a dobiti možeš samo ono što piše u zakonutimmy75 wrote:sjekira wrote:Ne postoji takva mogućnost.Ruda wrote:Teško je pozvati se na bilo koji zakon kad opet PU ima zadnju riječ. Recimo kolega i ja smo tražili dozvole za DiN i uredno dobili kao pripadnici OSRH svako u svojoj PU. Dok treći kolega išao tražiti i nisu mu odobrili "jer mu ne treba to". A prije mjesec dana ovaj drugi kolega koji ima za DiN kupio još jedan pištolj i dali su mu ga samo za nošenje pod razlogom "imate već tri, ne treba Vam četiri". Isto tako sam dobio dopis iz ZG na kojem piše da po zakonu mogu tražiti za DiN i duge cijevi do kalibra 12.7x99 za samoobranu ali nakraju moja PU ima zadnju riječ. A kod nas se odobrava samo kratko naoruzanje. I tako da dok se ne uskladi da svaka PU ima parametre po kojima ce se u svakoj PU u RH razmatrati zahtjevi za dobivanje dozvola a ne da bude po osobnom misljenju pojedinaca tesko je bilo sto isposlovati
dakle, mogućnost ne postoji
To što imaš DIN je više stvar sreće i korektne PPOperator wrote:Za držanje i nošenje npr. za samoobranu može samo kratko naoružanje. Dugo jedino za držanje. Kao zaštitar imam za svog glocka dozvolu za držanje i nošenje.
Kao zaštitar nemaš problema sa dozvolom ali mislim da ne daju baš DIN tek tako lako
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

nije istina zaštitari imaju pravo za držanje i nošenje i danas nakon novog zakona kao i vojska i policija i još što je stvar svako ko završi za zaštitara bez obzira radio kao zaštitar ili ne ako imaš licencu imaš pravo na dinsjekira wrote:Samo ako si ga imao prije promjena zakona.. i ako imaš sreće pa da te sada ne pozovu i daju ti rok da promijeniš u DiN ili se riješišOperator wrote:Dugo jedino za držanje.
duga cjev uzet će u obzir definitivno licencu.
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

Kojim to zakonom?dundoivica wrote:nije istina zaštitari imaju pravo za držanje i nošenje i danas nakon novog zakona kao i vojska i policija i još što je stvar svako ko završi za zaštitara bez obzira radio kao zaštitar ili ne ako imaš licencu imaš pravo na dinsjekira wrote:Samo ako si ga imao prije promjena zakona.. i ako imaš sreće pa da te sada ne pozovu i daju ti rok da promijeniš u DiN ili se riješišOperator wrote:Dugo jedino za držanje.
duga cjev uzet će u obzir definitivno licencu.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

jesi siguran u ovo sto si napisao? znaci, ako imas dugo za drzanje (D), mogu te pozvati i dati rok da promjenis u Drzanje i Nosenje (DiN) ili da ga se rijesis?sjekira wrote:Samo ako si ga imao prije promjena zakona.. i ako imaš sreće pa da te sada ne pozovu i daju ti rok da promijeniš u DiN ili se riješišOperator wrote:Dugo jedino za držanje.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"