COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Re: COVID19 - opasnost 21. stoljeća

Post by Mirok » 23 Sep 2020, 21:29

Ja ne trebam isprobavati,ja znam što je maska,a isprobavanje prepuštam tebi.
To temeljim na 36 godina radnoga iskustva i sa tim maskama,pa me zanima koliko ti iskustva imaš sa time?
Nešto što je tebi logično opovrgava današnja virologija,provjeri,za navedeno maska nije nikakva zaštita.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 23 Sep 2020, 21:36

frulica wrote:Svi koji se žele cijepiti, samo naprijed. Nosite foliju na glavi, nikakav problem, ali meni a i jako velikom broju ljudi to nećete nametnuti. Dosta ljudi je ovu prevaru prokužilo još u trećem mjesecu. Ali što mi je drago, nigdje ne ulazim s maskom i neugodnost mi je stvorio samo zaštitar u Konzumu Dubec, ali nakon kvalitetnog verbalnog (i vokalnog :D ) educiranja više nije bilo zahtjeva za maskom, čak zadnjih tjedan-dva ni nema zaštitara tamo.
Niko ne govori o cjepljenju , no što bi da je ko negdje kazna za nenošenje maske 300 eura ili manje . Ako smatraš da je prevara odi ljepo pa se druži sa oboljelima a možeš i volontirat pa pomagat istima . Hm mislim da ćeš onda izmislit nešto što te spriječava u tom .

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 23 Sep 2020, 21:50

Mirok wrote:Ja ne trebam isprobavati,ja znam što je maska,a isprobavanje prepuštam tebi.
To temeljim na 36 godina radnoga iskustva i sa tim maskama,pa me zanima koliko ti iskustva imaš sa time?
Nešto što je tebi logično opovrgava današnja virologija,provjeri,za navedeno maska nije nikakva zaštita.
Imas pravo ,ne moraš isprobavati. Naravno bilo bi korektno da misliš na one koji razmišljaju drugacije od tebe :D
Pa kad idemo u trgovinu ne kašljemo ,šmrcamo i pljujemo jedni u druge :mrgreen: nije to tako teško ;)

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 23 Sep 2020, 21:58

Trapavi wrote: Niko ne govori o cjepljenju , no što bi da je ko negdje kazna za nenošenje maske 300 eura ili manje . Ako smatraš da je prevara odi ljepo pa se druži sa oboljelima a možeš i volontirat pa pomagat istima . Hm mislim da ćeš onda izmislit nešto što te spriječava u tom .
A kako ću ja to znati da su navedeni oboljeli od "korone" ,zato jer to kaže Lauc, Capak, Ivić.. ? Pa proljetne viroze su porodica korone, gripa također.
Blago se ovoj vladi sa ovolikim ovcama...ne trebaju se brinuti da će ih netko upitati za zdravlje. Tako da što se tiče volontiranja pomozi marijnim obrocima ili nečem što je stvarno i realno, a ne korona.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 23 Sep 2020, 22:09

frulica wrote:
Trapavi wrote: Niko ne govori o cjepljenju , no što bi da je ko negdje kazna za nenošenje maske 300 eura ili manje . Ako smatraš da je prevara odi ljepo pa se druži sa oboljelima a možeš i volontirat pa pomagat istima . Hm mislim da ćeš onda izmislit nešto što te spriječava u tom .
A kako ću ja to znati da su navedeni oboljeli od "korone" ,zato jer to kaže Lauc, Capak, Ivić.. ? Pa proljetne viroze su porodica korone, gripa također.
Blago se ovoj vladi sa ovolikim ovcama...ne trebaju se brinuti da će ih netko upitati za zdravlje. Tako da što se tiče volontiranja pomozi marijnim obrocima ili nečem što je stvarno i realno, a ne korona.
Bože moj Đikić ,Radman i x svjetskih umova su valjda budale a kako vidim i sve vlade na svjetu će morati naručit puuno škara za šišanje ovaca po tebi.Ne shvatam da neko može biti ponosan na to što ne nosi masku a u nekom objektu ili situaciji je obavezna . Što time dokazuješ ?, osim da ne poštivaš zakon i podcjenjuješ druge koji tu odredbu o nošenju poštuju i nije im pravo da ti kraj njih ideš bez nje.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 23 Sep 2020, 22:20

Možeš pitati i moje pacijente kako se štitim,a ja ne pljuckam,ni ne šmrcam nikada i nigdje ni po kome.To je i stvar pristojnosti.
Ako tebi za to treba maska,to je druga stvar.
Nažalost imao sam prilike vidjeti kako nova cjepiva uništavaju zdravlje.
Moj stari se cijepio protiv gripe(i svinjske),pa da vidiš kako se uništava zdravlje.
Svaki dan malo pomalo,čovijek propada,neuromuskularno....nestaje.....
A doktorica....ni prijavila nije te nuspojave,točno opisane u literaturi,a po propisima je morala!
Koga briga,stariji čovijek,dobio bi i odštetu možda......
Zato sam danas pametniji,ali svi koji żele samo naprijed,maske(pune sline, bakterija,virusa)jer ih ne mijenjaju,cijepljenje,čipiranje........
Ja ne.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 23 Sep 2020, 22:27

Pa koje nama kriv što su maske skupe za naše uvjete pa in nose daanima , to se tako ne radi i to svi koji imaju veze sa medicinom znaju. Vidim zubari imaju i vizir i masku i opet nije sigurno. Ove maske su za jednokratnu upotrebu i to je to .

frulica
Narednik
Narednik

Post by frulica » 23 Sep 2020, 22:29

Trapavi wrote: Bože moj Đikić ,Radman i x svjetskih umova su valjda budale a kako vidim i sve vlade na svjetu će morati naručit puuno škara za šišanje ovaca po tebi.Ne shvatam da neko može biti ponosan na to što ne nosi masku a u nekom objektu ili situaciji je obavezna . Što time dokazuješ ?, osim da ne poštivaš zakon i podcjenjuješ druge koji tu odredbu o nošenju poštuju i nije im pravo da ti kraj njih ideš bez nje.
Đikić je znanstvena prostitutka, priča što mu se plati. Radman već polako mijenja retoriku, iako ne smije tako naglo reći da se sa ovim pretjeralo. Kao što Mirok kaže velik broj etabliranih znanstvenika govori kontra medijskih trendova, ali ne...bitno je što kažu Alemka, Đikić, Lauc....i ostala kupljena kamarila.

Trapavi
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Trapavi » 23 Sep 2020, 22:34

frulica wrote:
Trapavi wrote: Bože moj Đikić ,Radman i x svjetskih umova su valjda budale a kako vidim i sve vlade na svjetu će morati naručit puuno škara za šišanje ovaca po tebi.Ne shvatam da neko može biti ponosan na to što ne nosi masku a u nekom objektu ili situaciji je obavezna . Što time dokazuješ ?, osim da ne poštivaš zakon i podcjenjuješ druge koji tu odredbu o nošenju poštuju i nije im pravo da ti kraj njih ideš bez nje.
Đikić je znanstvena prostitutka, priča što mu se plati. Radman već polako mijenja retoriku, iako ne smije tako naglo reći da se sa ovim pretjeralo. Kao što Mirok kaže velik broj etabliranih znanstvenika govori kontra medijskih trendova, ali ne...bitno je što kažu Alemka, Đikić, Lauc....i ostala kupljena kamarila.
Odi ti ljepo pa se rukuj sa oboljelima a pusti što oni kažu , tako i tako je to izmišljotina.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 23 Sep 2020, 22:50

Mirok wrote:Možeš pitati i moje pacijente kako se štitim,a ja ne pljuckam,ni ne šmrcam nikada i nigdje ni po kome.To je i stvar pristojnosti.
Ako tebi za to treba maska,to je druga stvar.
Nažalost imao sam prilike vidjeti kako nova cjepiva uništavaju zdravlje.
Moj stari se cijepio protiv gripe(i svinjske),pa da vidiš kako se uništava zdravlje.
Svaki dan malo pomalo,čovijek propada,neuromuskularno....nestaje.....
A doktorica....ni prijavila nije te nuspojave,točno opisane u literaturi,a po propisima je morala!
Koga briga,stariji čovijek,dobio bi i odštetu možda......
Zato sam danas pametniji,ali svi koji żele samo naprijed,maske(pune sline, bakterija,virusa)jer ih ne mijenjaju,cijepljenje,čipiranje........
Ja ne.
Čekam da krenu udarati po džepu . Nakon prvih kazni nitko neće biti
bez maske i ugrozavati druge.
Čipiranje je vrh ,nadam se nekom intelovom procesoru najnovije generacije i vodenom hlađenju :mrgreen: :mrgreen:
Stvar pristojnonosti je poštovati mjere koje vrijede na određenim mjestima. Trgovine ,ljekarne,pekarne ...traže da se poštuju preporuke
Last edited by damirdj75 on 23 Sep 2020, 22:53, edited 1 time in total.

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 23 Sep 2020, 22:51

frulica wrote:
Zaboravio si reći boljševici i antife :D

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 24 Sep 2020, 05:52

Ne samo udarati po džepu ,početi će oni udarati za ozbiljno!
Pa plus uništeno gospodarstvo,uništena budućnost.........uživajmo!

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 24 Sep 2020, 08:14

Mirok wrote:Ne samo udarati po džepu ,početi će oni udarati za ozbiljno!
Pa plus uništeno gospodarstvo,uništena budućnost.........uživajmo!
Tko su oni ? :mrgreen:

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 24 Sep 2020, 12:12

Ovi tvoji koji su uveli mjere. :lol:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 24 Sep 2020, 15:28

u prostoru zabranjeno pušenje - nije problem, poštiva se
u prostor zabranjeno unošenje oružja - nije problem, poštiva se
u prostor zabranjeno uvoditi zivotinje - nije problem, poštiva se
u prostoru je zabranjeno konzumirati hranu - nije problem, poštiva se
u prostoru je zabranjen ulaz mlađima od 18g. - nije problem, poštiva se
u prostor je zabranjeno ulaziti neprikladno odjeven - nije problem, poštiva se
u prostor je zabranjeno ulaziti na rolama/koturaljkama - nije problem, poštiva se
u prostor je zabranjeno neovlastenim osobama - nije problem, poštiva se
u prostor je zabranjeno ulaziti bez maske na licu - PROBLEM! NECU! OGRANICAVANJE SLOBODE!!!

Koliko sam samo puta nekome iza sebe morao stati na prste u ducanu dok cekam red na blagajni da mi ne bi puhao za vrat... nedavno, taman prije corone, mi jedna "gospođa" ugurala svoj ceker u dupe, cekam u redu zenska nosi masku na bradi/vratu, okrene se iza sebe, kihne i digne masku skroz do nosa, deda koji se nakrkao češnjaka i rakije se ipak manje osjeti kad nosi masku, pred par dana cekam red na mesoreznici u kauflandu i gledam nekog lika koji na pekarskom odjelu prepipao barem 20 raznih štruca kruha, neke je izdrepao i ostavio, neke je stavio u kolica, pa ih kasnije vratio na policu, pa uzeo neki drugi... srecom pa su svi bili pakirani... prethodno tome na odjelu voca skine masku da moze pljunuti u prste da lakse rastvori vrećicu u koje je trpao povrće koje je isto prvo prepipao i nije uzeo sve redom nego ostavio na polici... neki ljudi bi trebali nositi maske (brnjice) i da nema epidemije.

Bila bolest stvarna ili ne, ne vjerujem bas svemu sto mi se servira (u redu je sumnjati u sve, ali ne i negirati) ali ne zelim ni riskirati, imam roditelje koji su i bez toga "jeremije" ne zelim riskirati i pokupiti nesto pa im prenesti pa da postoji sansa i 1% da ostanem bez njih, ne zelim riskirati. Ja od tog 15-20 minutnog nosenja maske dok sam u kupovini se necu ugusiti nit ce mi kruna s glave pasti. Gledam na to kao na protupozarni aparat u hodniku. Isto kako maska mozda nije efektivna no sigurno necemu sluzi, isto tako i taj aparat, kod veceg pozara ni on nije efektivan.

Tu bi se nosilo pistolje sa sobom 24/7 za zastitu ako nedajboze zatreba za svaki slucaj, al' tesko je nositi masku na licu da se ne pokupi neka bolest, za svaki slucaj. Realno mislim da je danas veci rizik ne nositi masku nego ne nositi oruzje sa sobom :D
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 24 Sep 2020, 15:47

Mike, potpuno se slazem s tobom.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Marin Bralic
Skupnik
Skupnik

Post by Marin Bralic » 24 Sep 2020, 15:54

Nisam godinama postao nista, samo lurkam.
Ali, Mike, svaka cast na ovom postu, svaka rijec ti je na mjestu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

damirdj75
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by damirdj75 » 24 Sep 2020, 16:02

Mirok wrote:Ovi tvoji koji su uveli mjere. :lol:
Moja politička opcija nije na vlasti ako to misliš ali na vlasti je NAŠ premijer i NAŠ predsednik :D Znači ovo su NAŠI :D

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 24 Sep 2020, 16:24

damirdj75 wrote:
Mirok wrote:Ovi tvoji koji su uveli mjere. :lol:
Moja politička opcija nije na vlasti ako to misliš ali na vlasti je NAŠ premijer i NAŠ predsednik :D Znači ovo su NAŠI :D
"Mogu što hoću",to nikako ne može biti moj izbor,pa tome niti čovijek kojega bih smatrao svojim ili kako ti kažeš NAŠIM.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 24 Sep 2020, 16:25

jolly wrote:Mike, potpuno se slazem s tobom.
Marin Bralic wrote:Nisam godinama postao nista, samo lurkam.
Ali, Mike, svaka cast na ovom postu, svaka rijec ti je na mjestu.
Hvala decki, drago mi je da imam jos istomisljenika...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Post Reply