CZ M57 - TETEJAC!!
Re: CZ M57 - TETEJAC!!
Pitanje: Taj TT M57 što si ga koristio, da li je itko radio na okidaču? Također, kako njegov okidač uspoređuješ s onim na CZ 75B?jolly wrote:Sa TT m 57, ako treniram - mogu napraviti 150 do 160 krugova, na meti r50, na 25 m udaljenosti. A to je priblizno moj rezultat koji (opet ako treniram) mogu napraviti i s HS 2000 (HS9).
Dakle, o preciznosti su tu negdje, na nivou prosjecnog sluzbenog pistolja.
Za usporedbu sa cz 75b (obicna), mogu postici i do 180 krugova na istoj udaljenosti.
Dakle, to ti daje uvid u preciznost.
Inače, za samilosni hitac, posebno za divlje svinje, uvijek bih koristio radije 7,62x25 Tokarev nego 9x19. Probojnost prvog je veća, i to je uvjet No. 1. Također, kao što ostali rekoše, i ja bih koristio samo kugle s punom košuljicom (FMJ).
Jedan poznati novinar-lovac je bio u neprilici pa je spas pred ranjenim veprom morao potražiti na stijeni. Uzelo mu je cijeli okvir iz CZ 75 da ga zaustavi.
Ako je vepar u pitanju, za minimum bih uzeo 357 magnum, ali s kuglom s punom košuljicom, kugla minimum 158 grain (10,24g), još bolje 180 grain (11,67 g). Osobno, za to imam 44 Magnum Ruger SBH, inox, cijev 5.5", prerađen u Bisley. U obzir dolaze samo kugle s punim košuljicama ili olovne solidne, nikakav SP ili HP, minimum 240 grain (15,55 g), još bolje 300 grain (19,4 g).
Last edited by Onty on 03 Jun 2020, 22:16, edited 2 times in total.
Mada ne bi trebalo mi to mozda nikad al opet nikad se ne zna,kakva budala od zivorinje moze naicMirok wrote:Gledaj,apsolutne sigurnosti nemaš.
Ipak dobro je da imaš nešto sa sobom,nikada se nezna.
Sa pištoljem i na blizu bitno bi bilo sprašiti metak(metke) na pravo mjesto ukoliko se nađeš u rizičnoj situaciji.
Mislio sam da ima neka sigurnost rad velike probojnosti 7.62x25 aa imma i JHP i FMJ pa koju da nosim u tom slucjau mms koja bolji ucnika ima na takve zivotinje
FMJ probija,JHP se deformira.
Pazi ,caka je u tome što i propisi kažu da TT (i ostalo kratko oružje)nije lovačko oružje za odstrel,već samo za samilosni hitac.
Dalje propisi kažu da i nema dovoljnu snagu da bi se smjelo odstreljivati.
Moja objekcija ide u tome smjeru da mislim da je dobro imati nešto čime se možeš samoobraniti ako bi zatrebalo.
I opet u tome slučaju važno je pogoditi pravo mjesto.
Možda je i pitanje od čega se želiš zaštititi?
Pazi ,caka je u tome što i propisi kažu da TT (i ostalo kratko oružje)nije lovačko oružje za odstrel,već samo za samilosni hitac.
Moja objekcija ide u tome smjeru da mislim da je dobro imati nešto čime se možeš samoobraniti ako bi zatrebalo.
konkretno nemam od ceg osim da prica da ima divlji svinja u velkomm broju i da su vdiijeli medvijeda na tom podrucuju kud mi prolazimo kad planinarimo a nisam nikad imo taki slucaj napada ilč nesto osim ljepote promatarnja srndaca i srna sa dvogledom i nisam lovac,al s obzirom da mi je komsijnog psa usmrtila divlja svinja itd nekako se sigurnije osijeccam sa tetkom.Pa zato i pitam da li je to lazni osijecaj sigurnosti ili mi je uzalud ako nesto od divljaci krene prema mn.Mada ne bi trebalo al za svaki slucaj sma poceo je nosit u zadnje vrijemeMirok wrote:FMJ probija,JHP se deformira.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

jel to znaci da bi onda i u dugom oruzju za lov na vepra imao FMJ zrnje?Onty wrote:Inače, za samilosni hitac, posebno za divlje svinje, uvijek bih koristio radije 7,62x25 Tokarev nego 9x19. Probojnost prvog je veća, i to je uvjet No. 1. Također, kao što ostali rekoše, i ja bih koristio samo kugle s punom košuljicom (FMJ).
Otkad je pre-penetracija (upravo ono po cemu je taj kalibar poznat) nesto pozeljno u lovu na divlju svinju? Koliko sam ja skuzio bolje je zrno koje ne pre-penetrira nego se deformira, veca rupa, veci krvni trag, veci prenos energije (u odnosu na zrno koje ima veliku penetraciju pa izađe na drugu stranu van i ne prenese svu energiju?
Karakteristike najstandardnijeg prosjecnog streljiva u oba kalibra u FMJ varijanti (zanemarimo na trenutak P+ i ostale dostupne varijante)Onty wrote:Jedan poznati novinar-lovac je bio u neprilici pa je spas pred ranjenim veprom morao potražiti na stijeni. Uzelo mu je cijeli okvir iz CZ 75 da ga zaustavi.
9x19mm
7.5g (115gr)FMJ - 360 m/s - 481 J (ČZ-75 pun spremnik 15kom - 7215 J) (XDM pun spremnik 19kom - 9139 J)
8.0g (125gr)FMJ - 350 m/s - 494 J (ČZ-75 pun spremnik 15kom - 7410 J) (XDM pun spremnik 19kom - 9386 J)
7.62×25mm
5.8 g (90 gr)FMJ - 409 m/s - 488 J (CZ M57 pun spremnik 9kom - 4392 J)
5.5 g (85 gr)FMJ - 469 m/s - 605 J (CZ M57 pun spremnik 9kom - 5445 J)
Tom logikom ako mu je trebao pun spremnik metaka iz zbroje (15kom) da zaustavi vepra, znaci da mu pun spremnik iz tetejca ne bi bio dovoljan.
A na kraju sve ove price znas da je jedino bitno "Shot placement"... nekom slucajnosti mogao mu je biti dovoljan jedan dobro smjesten pogodak iz tetejca da zaustavi tog vepra i onda bi se pricalo da je tetejac 15x bolji od zbroje... a to sto je ovaj sa zbrojom 12 od tih 15 metaka opalio u but vepra ako ne i u šumu, to je druga prica...
Da se razumijemo, i meni se tetejac sviđa onako sentimentalno, kao povijesni komad, kao zanimljiv kalibar, ali da je zastario i pregazen vremenom, je. Da danas ima boljeg izbora, svakako ima... kad je jedini izbor, jebeno moze posluziti.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Naravno da ne, u pušci samo ekspanziona lovačke kugle. Osim ako je puška 444, 45-70 ili slična, tada su dovoljne i one s ravnim vrhom 70-80 % promjera od kalibra poput LBT http://lbtmolds.com/ i sličnih.Mike_Torello wrote:jel to znaci da bi onda i u dugom oruzju za lov na vepra imao FMJ zrnje?
Samilosni hitac samo u glavu životinje, i samo ako će, ili zbog kompletnog proboja, ili promašaja, završti u zemlji. Nisam siguran da bi svaki naboj 9x19 bio dovoljan za to. Imao sam prilike pucati neke pa mi se čini da nisu svi iste energije, razlika se osjeti u trzaju. Tokarev tih problema nema, svaki je bio "oštar". Samilosni hitac u tijelo je igrati se sa zdravljem ako ne i glavom, jer ranjeni vepar nije šala, čak i kad leži. Ako krene, tu ni 20 komada 9x19 ne pomaže puno, više sreća. 357 Magnum tek nešto bolji. Jedini koji daje šansu u tom slučaju je 44 magnum i više. Navodno je i 10 mm Auto dobar. U svakom slučaju, daleko bolji od 7,62x25, 9x19 i 357.Otkad je pre-penetracija (upravo ono po cemu je taj kalibar poznat) nesto pozeljno u lovu na divlju svinju? Koliko sam ja skuzio bolje je zrno koje ne pre-penetrira nego se deformira, veca rupa, veci krvni trag, veci prenos energije (u odnosu na zrno koje ima veliku penetraciju pa izađe na drugu stranu van i ne prenese svu energiju?
9x19mm
7.5g (115gr)FMJ - 360 m/s - 481 J (ČZ-75 pun spremnik 15kom - 7215 J) (XDM pun spremnik 19kom - 9139 J)
8.0g (125gr)FMJ - 350 m/s - 494 J (ČZ-75 pun spremnik 15kom - 7410 J) (XDM pun spremnik 19kom - 9386 J)
7.62×25mm
5.8 g (90 gr)FMJ - 409 m/s - 488 J (CZ M57 pun spremnik 9kom - 4392 J)
5.5 g (85 gr)FMJ - 469 m/s - 605 J (CZ M57 pun spremnik 9kom - 5445 J)
Tom logikom ako mu je trebao pun spremnik metaka iz zbroje (15kom) da zaustavi vepra, znaci da mu pun spremnik iz tetejca ne bi bio dovoljan.
A na kraju sve ove price znas da je jedino bitno "Shot placement"... nekom slucajnosti mogao mu je biti dovoljan jedan dobro smjesten pogodak iz tetejca da zaustavi tog vepra i onda bi se pricalo da je tetejac 15x bolji od zbroje... a to sto je ovaj sa zbrojom 12 od tih 15 metaka opalio u but vepra ako ne i u šumu, to je druga prica...
Da se razumijemo, i meni se tetejac sviđa onako sentimentalno, kao povijesni komad, kao zanimljiv kalibar, ali da je zastario i pregazen vremenom, je. Da danas ima boljeg izbora, svakako ima... kad je jedini izbor, jebeno moze posluziti.
Oni koji se intenzivno bave lovom s revolverima vele da su najveći faktori težina kugle i njezin kalibar. Energija treba biti dovoljna samo za proboj nekih 70-80 cm. Sve jače daje prejak pucanj i trzaj koji samo otežavaju ispaljivanje drugog i ostalih naboja. Zato oni imaju visoko mišljenje o 45 Colt, revolvera tog kalibra ima u SAD puno, i cijene su dobre, naročito za Rugerove. Međitim, naboj treba biti Colt 45 +P, standarni nema dovoljno proboja. I naravno, revolver mora biti dovoljno jak za taj naboj. Talijanske kopije i slični nisu za to.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

nemoj misliti da provociram, no koliko si razlicitih vrsta streljiva 7,62x25mm probao? a koliko si razlicitih vrsta streljiva probao za 9x19mm... 7,62x25mm PPU slovi kao malo "hotter" load, i mozda jos vojno pakiranje po 70kom ili koliko vec sta su namjenjeni za submachine, pa je logicno da su bili ostri... dok si za 9x19 vjerojatno probavao nekoliko vrsta standarda i subsonica... S&B Police je isti vrag sto i standard, cak mozda i metak losije kvalitete, no sigurno mogu potvrditi da nije ostar... jos se kod nas osobno nisam susreo sa P+, ne tvrdim da ih nema, al' eto, ja nisam imao priliku probati. No uopce ne sumnjam da 9x19mm FMJ, SP ili JHP ne bi korektno odradili samilosni hitac... volim tetejca al' ostavimo ga tamo gdje pripadaOnty wrote:Nisam siguran da bi svaki naboj 9x19 bio dovoljan za to. Imao sam prilike pucati neke pa mi se čini da nisu svi iste energije, razlika se osjeti u trzaju.
Tokarev tih problema nema, svaki je bio "oštar".
Ipak, razmisli, jel' bolje tegliti sa sobom nesto priblizno iste tezine sa dvostruko vise streljiva pa makar i nijansu slabijeg... moj XDM TB je tezak 1191g. sa punim spremnikom... ili 822g. sa praznim spremnikom (obicni XDM je jos laksi, ČZ 75B je malo teza)... nalazim neke podatke za M57 ali nemam pojma jel to tezina bez, sa ili sa punim spremnikom. I sad recimo da imam za njega dostupno P+ streljivo u 9x19
ili .45 Super... koji se moze koristiti iz vecine .45ACP pistolja uz manje preinake a ekvivalentan je 10mmAUTO.Onty wrote:Međitim, naboj treba biti Colt 45 +P, standarni nema dovoljno proboja. I naravno, revolver mora biti dovoljno jak za taj naboj. Talijanske kopije i slični nisu za to.
Ako je dvojba ,onda je bolje imati nego nemati.nick x326 wrote:konkretno nemam od ceg osim da prica da ima divlji svinja u velkomm broju i da su vdiijeli medvijeda na tom podrucuju kud mi prolazimo kad planinarimo a nisam nikad imo taki slucaj napada ilč nesto osim ljepote promatarnja srndaca i srna sa dvogledom i nisam lovac,al s obzirom da mi je komsijnog psa usmrtila divlja svinja itd nekako se sigurnije osijeccam sa tetkom.Pa zato i pitam da li je to lazni osijecaj sigurnosti ili mi je uzalud ako nesto od divljaci krene prema mn.Mada ne bi trebalo al za svaki slucaj sma poceo je nosit u zadnje vrijemeMirok wrote:FMJ probija,JHP se deformira.
Najvjerojatnije ti za to neće trebati jer od čovijeka sve bježi,ali uvijek postoji .......ako?
Normalno da se osjećaš sigurnije sa tetkom ili nečim drugim,nego da nemaš ništa.
A dalje ako ti i zatreba ovisi i o tvojoj umiješnosti,sposobnosti,spremnosti,pa i sreći.
Ako se dobro sjećam, probao sam 3 vrste 7,62x25, jedan je bio vojni baš kojeg ti spominješ, drugi je bio u zelenoj patroni, i treći znam da je imao drugačiji premaz za zaštitu od vlage oko kapisle nego prvi. Ako je i bilo razlike, nisam primjetio, pucano iz M57.Mike_Torello wrote:nemoj misliti da provociram, no koliko si razlicitih vrsta streljiva 7,62x25mm probao? a koliko si razlicitih vrsta streljiva probao za 9x19mm... 7,62x25mm PPU slovi kao malo "hotter" load, i mozda jos vojno pakiranje po 70kom ili koliko vec sta su namjenjeni za submachine, pa je logicno da su bili ostri... dok si za 9x19 vjerojatno probavao nekoliko vrsta standarda i subsonica... S&B Police je isti vrag sto i standard, cak mozda i metak losije kvalitete, no sigurno mogu potvrditi da nije ostar... jos se kod nas osobno nisam susreo sa P+, ne tvrdim da ih nema, al' eto, ja nisam imao priliku probati. No uopce ne sumnjam da 9x19mm FMJ, SP ili JHP ne bi korektno odradili samilosni hitac... volim tetejca al' ostavimo ga tamo gdje pripadaako ga netko vec ima, posluzit ce mu dobro, ako si kupuje nesto "novo" i ima slab budget, opet ce posluziti, ako si moze priustiti nesto bolje, ja bih ga preskocio. Ako ima viska financija, rado bih ga stavio u kolekciju uz ono sto vec imam
Ipak, razmisli, jel' bolje tegliti sa sobom nesto priblizno iste tezine sa dvostruko vise streljiva pa makar i nijansu slabijeg... moj XDM TB je tezak 1191g. sa punim spremnikom... ili 822g. sa praznim spremnikom (obicni XDM je jos laksi, ČZ 75B je malo teza)... nalazim neke podatke za M57 ali nemam pojma jel to tezina bez, sa ili sa punim spremnikom. I sad recimo da imam za njega dostupno P+ streljivo u 9x19
ili .45 Super... koji se moze koristiti iz vecine .45ACP pistolja uz manje preinake a ekvivalentan je 10mmAUTO.
Glede 9x19, prašili smo sve i sva, ali i tu je moralo biti barem 3, ako ne i 4 vrste. Da, ako se može dobiti +P, to je već nešto bolje. Ako se ne varam, to je naboj za strojnice. Nekako mi u sjećanje dolazi da su Nijemci u II svj. ratu imali 2 različita naboja 9x19, jedan slabiji za pištolje, drugi jači za Schmeisser. Također, čini mi se da je Browning HP baš napravljen za jači naboj, kao i drugi moderni vojni pištolji, kako bi se koristilo samo jedan (iači) naboj.
Bitan razlog zašto nisam baš za 9x19; ima veoma malen barutni prostor, te kod punjenja i najmanja varijacija u barutnom punjenju ima drastičan utjecaj na tlakove. S te strane, veći i duži naboji su manje osjetljivi. Poznanik koristi 9x19 za tzv. "Major", ali je naboj duži od standardnog, i koristi 1911.
Tu su također i 357 Sig i 40 S&W, nemam s njima iskustva, ali mogli bi poslužiti. Bolje nego 9x19.
U pravu si glede .45 Super, dobar naboj, još bolji bi bio .460 Rowland, oba s težm kuglama, recimo 250 grain (16,2 g). Međutim, to sve traži posebno prerađene 1911. Sumnjam da to u EU itko radi, uvoz is SAD je vjerovatno jedina opcija. Vjerujem da bi Glock bio bolji, samo bi mu trebalo cijev promijeniti. Njihove cijevi su notorne po velikoj ulaznoj rampi, pa čahura često nije potpuno okružena sa cijevi i nastane tzv. Glock napuhavanje čahure (Glock bulge https://www.google.com/search?sxsrf=ALe ... 0&bih=1058 ) . Možda je još najbolji S&W 4506. Na žalost, ne rade se više odavno, mada ih se može naći. Kao ni S&W 1006 u 10 mm Auto. Još si danas predbacijem što nisam kupio ko nov 1006, a bio mi je na dohvat ruke.
hoces reci da za 9mm luger nisi siguran da ce usmrtiti ranjenu zivotinju pogtkom u glavu?Onty wrote: Samilosni hitac samo u glavu životinje, i samo ako će, ili zbog kompletnog proboja, ili promašaja, završti u zemlji. Nisam siguran da bi svaki naboj 9x19 bio dovoljan za to.
Put your money where your mouth is.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

istu pricu sam cuo i za 7,62x25, da su pakiranja po 25kom pistoljski a oni od 70 ili 72 ili 75 vise se ne sjecam broja komada, za PPSh i slicne strojnice...Onty wrote:Ako se dobro sjećam, probao sam 3 vrste 7,62x25, jedan je bio vojni baš kojeg ti spominješ, drugi je bio u zelenoj patroni, i treći znam da je imao drugačiji premaz za zaštitu od vlage oko kapisle nego prvi. Ako je i bilo razlike, nisam primjetio, pucano iz M57.
Glede 9x19, prašili smo sve i sva, ali i tu je moralo biti barem 3, ako ne i 4 vrste. Da, ako se može dobiti +P, to je već nešto bolje. Ako se ne varam, to je naboj za strojnice. Nekako mi u sjećanje dolazi da su Nijemci u II svj. ratu imali 2 različita naboja 9x19, jedan slabiji za pištolje, drugi jači za Schmeisser. Također, čini mi se da je Browning HP baš napravljen za jači naboj, kao i drugi moderni vojni pištolji, kako bi se koristilo samo jedan (iači) naboj.
sto se 9x19 tice, imam S&B streljivo kojem na kutijama pise POLICE, mislio sam da je to P+ ali nije... razlika od standardnog je to sto je kapisla cijela obojena, valjda zastita od vlage... meni u ČZ75B jako prlja čahure izvana što mi govori da je tlak slab ili normalan, da je jaci tlak, cahura bi bolje zabrtvila i ne bi bila prljava izvana, u XDM ne prlja cahure izvana... to sam tek nedavno skuzio i malo sam pucao nakon toga, uglavnom probao jos standard i nontox ali njima su cahure nakon pucanja ciste i iznutra
malo sam pogledao to vezano za major, uglavnom moglo bi ga se pucati iz modernog 9x19 pistolja...Onty wrote:Bitan razlog zašto nisam baš za 9x19; ima veoma malen barutni prostor, te kod punjenja i najmanja varijacija u barutnom punjenju ima drastičan utjecaj na tlakove. S te strane, veći i duži naboji su manje osjetljivi. Poznanik koristi 9x19 za tzv. "Major", ali je naboj duži od standardnog, i koristi 1911.
to je vec znacajno veci cijenovni razred, po pitanju streljiva i "aparature" cak je i sam 7,62x25 veci cjenovni razred po pitanju streljiva u odnosu na 9x19Onty wrote:Tu su također i 357 Sig i 40 S&W, nemam s njima iskustva, ali mogli bi poslužiti. Bolje nego 9x19.
Zanimljiv svakako, ali to je veca egzotika na nasim prostorima nego .45 Super, imam osjecaj da kod nas ima puno vise pistolja (pistolja, ne revolvera) u .357 i .44 mag pa mozda cak i .50AE nego sto ima .460RowlandaOnty wrote:U pravu si glede .45 Super, dobar naboj, još bolji bi bio .460 Rowland, oba s težm kuglama, recimo 250 grain (16,2 g). Međutim, to sve traži posebno prerađene 1911. Sumnjam da to u EU itko radi, uvoz is SAD je vjerovatno jedina opcija.
no zanimljiva mi je usporedba .45/.460Row sa .38Spec/.357Mag sto se tice multifunkcionalnosti... no koliko sam skuzio rowland ima nekih problema sa spremnicima... no to bi trebali otvoriti zasebnu temu... otisli smo skroz u OT ovdje.
ne znam bas kako tupperware pistolj moze biti bolji od klanfe kad su u pitanju takvi kalibri i pritisci, vise vjerujem full metal poput 1911 nego sintetickom pistolju poput glocka i slicno... Iako, neka mi je zelja kupiti XDM sa 5.25 cijevi, ili jos jedan TB samo u 10mmAUTOOnty wrote:Vjerujem da bi Glock bio bolji, samo bi mu trebalo cijev promijeniti. Njihove cijevi su notorne po velikoj ulaznoj rampi, pa čahura često nije potpuno okružena sa cijevi i nastane tzv. Glock napuhavanje čahure (Glock bulge https://www.google.com/search?sxsrf=ALe ... 0&bih=1058 ) . Možda je još najbolji S&W 4506. Na žalost, ne rade se više odavno, mada ih se može naći. Kao ni S&W 1006 u 10 mm Auto. Još si danas predbacijem što nisam kupio ko nov 1006, a bio mi je na dohvat ruke.
Kad su u pitanju plastika i aluminij na oružju, ne hvala, samo čelik, tu sam 100% s tobom. Ipak, neki daju prednost Glock-u u 10mm i .45 zbog navodno veće čvrstće sklopa cijev-navlaka zatvarača. I naravno 15 naboja je i te kakav bonus.Mike_Torello wrote:ne znam bas kako tupperware pistolj moze biti bolji od klanfe kad su u pitanju takvi kalibri i pritisci, vise vjerujem full metal poput 1911 nego sintetickom pistolju poput glocka i slicno... Iako, neka mi je zelja kupiti XDM sa 5.25 cijevi, ili jos jedan TB samo u 10mmAUTO, sa spremnikom od 15 komada streljiva u tom kalibru mislim da ne trebas strahovati ni od grizlija
![]()
![]()
![]()
Glede 9x19 na vepra za samilosni u glavu, vjerovatno je dosta. Ali, ako se beštija skoči na noge i krene (dešavalo se), mogu zaboraviti hitac u glavu. Mislim da su mi veće šanse izvući se iz gabule pucajući po njemu s nečim što ga može bolje od 9x19 probiti i u predjelu prsa. Tu je 7,62x25 u prednosti.
Ipak, ni Tokarev se ne može mjeriti s 357, 10 ili 44. Želo bih spomenuti i meni najdraži kalibar; 41 magnum. Izvanredna kombinacija naboja i oružja, i da sam mogao naći 41 Bisley u inoxu, ne bi mi trebao 44.
Onty.......ako vepar skoči ,ne treba mu samilosni već još jadan pravi po boku(karabinski ili slug).
Samilosni hitac je ipak kako mu ime kaže.
Znam, samo bilo je situacija kad su ljudi mislili napraviti samilosni, a vepar iznenada skočio.Mirok wrote:Onty.......ako vepar skoči ,ne treba mu samilosni već još jadan pravi po boku(karabinski ili slug).
Malo sam potražio pa sam našao da su bile dvije različite kutije za 7,62x25:Mike_Torello wrote: istu pricu sam cuo i za 7,62x25, da su pakiranja po 25kom pistoljski a oni od 70 ili 72 ili 75 vise se ne sjecam broja komada, za PPSh i slicne strojnice...
Jedna na kojoj stoji da je samo za automate https://www.njuskalo.hr/image-w920x690/ ... 015648.jpg
Druga i za automate i pištolje https://www.libertytreecollectors.com/p ... 62x25Y.JPG
Da li se tu radi o dva različita punjenja ili ne, nepoznato mi je.
- istra champion
- Cinker - bojna

Razlika je u kapisli....''za automate'' ima tvrđu kapislu, a i starije je proizvodnje.Onty wrote:Da li se tu radi o dva različita punjenja ili ne, nepoznato mi je.
SCORE:303 COMPETITION/209MEDAL; 121 GOLD 61 SILVER 27 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
CUSTOM GUN MASTER
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

znaci to je provjereno jedina razlika? nema nikakve razlike u jacini punjenja?istra champion wrote:Razlika je u kapisli....''za automate'' ima tvrđu kapislu, a i starije je proizvodnje.Onty wrote:Da li se tu radi o dva različita punjenja ili ne, nepoznato mi je.
- istra champion
- Cinker - bojna

Punjenje je isto, 8.0 grs. (+-0.2), težina zrno ista od 85 grs. (+-0.2); osim u tvrdoći berdan kapisle i boji oko kapisle, razlika je u proizvođaču. Starija proizvodnja streljiva (u mojoj usporedbi) je iz 1957.g proizvođača PG (Pobeda Goražde), dok je ''novije'' iz 1981.g. proizvožača PPU.Mike_Torello wrote:znaci to je provjereno jedina razlika? nema nikakve razlike u jacini punjenja?istra champion wrote:Razlika je u kapisli....''za automate'' ima tvrđu kapislu, a i starije je proizvodnje.Onty wrote:Da li se tu radi o dva različita punjenja ili ne, nepoznato mi je.
SCORE:303 COMPETITION/209MEDAL; 121 GOLD 61 SILVER 27 BRONZE
CUSTOM GUN MASTER
CUSTOM GUN MASTER