Oprez kod jednoradnih (SA, single action) revolvera
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Re: Oprez kod jednoradnih (SA, single action) revolvera
Za profinjene je colt navy 1851, sa osmerukutnom cijevi, u calibru 36. malo trosi, malo trza, fino puca.
Za one kojima fali snage je Colt Walker. (najjaci revolver ikad, do pojave 357 mag)
Za tehnicare je remington 1858, jer se bubanj skida, tehnicki npredan revolver, itd, itd.
Za moderno orjentirane crnobarutase je ruger old army.
Jedino ne znam di da stvrstam colt army 1860, ali nije ni on za zanemariti!
Za one kojima fali snage je Colt Walker. (najjaci revolver ikad, do pojave 357 mag)
Za tehnicare je remington 1858, jer se bubanj skida, tehnicki npredan revolver, itd, itd.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Razmišljao sam da to napravim, ali ovo na bubnju je bilo jednostavnije, a i nisam htio previše petljati po ramu.
Mene je isto šokiralo kad sam prvi put vidio koliko su tanke stijenke bubnja, ali očito je to dovoljno, obzirom da su pritisci niski (oko 500-600 bara).
Uvijek se naglašava da je čelik od kojeg su napravljene današnje replike (a Talijani koriste najmekši čelik koji su mogli naći
) i dalje bolji od onoga od prije 150 godina.
Za usporedbu, i Colt Army također ima tanke stijenke, i kod njega i kod Remingtona debljina je oko 1,3 mm.
Jedino bubanj od Navy modela u .36 kalibru ulijeva povjerenje
https://imgur.com/R4eVr4m
Mene je isto šokiralo kad sam prvi put vidio koliko su tanke stijenke bubnja, ali očito je to dovoljno, obzirom da su pritisci niski (oko 500-600 bara).
Uvijek se naglašava da je čelik od kojeg su napravljene današnje replike (a Talijani koriste najmekši čelik koji su mogli naći
Za usporedbu, i Colt Army također ima tanke stijenke, i kod njega i kod Remingtona debljina je oko 1,3 mm.
Jedino bubanj od Navy modela u .36 kalibru ulijeva povjerenje
https://imgur.com/R4eVr4m
Remington je zbog svoje čvrstoće zahvalan za eksperimentiranje.jolly wrote:Za profinjene je colt navy 1851, sa osmerukutnom cijevi, u calibru 36. malo trosi, malo trza, fino puca.
Tip je sa barutom kućne izrade uspio doći u područje Walkera i .357 Magnuma!
https://1858remington.com/index.php?topic=12422.0
Colt Walker je bio prvi magnum, ali je imao dva grdna problema; jedan je loš materijal bubnja, pa kad se u njega strpa 60 grain crnog baruta, dešavalo se da se bubanj razletio, s teškim posljedicama za strijelca. Drugi problem je bio slaba brava poluge za punjenje, pa je skoro uvijek padala i zaglavljivala revolver. Jedan od načina kako se tome doskočilo je bio vezica od komada kože kojom se učvrstilo plugu za cijev. Naravno, bilo je i drugih, boljih načina, koje su puškari osmislili. Colt ga se vrlo brzo riješio, nakon samo godinu dana, bilo je proizvedeno svega 1100 primjeraka. Zamjena je bila Dragoon. Smanjili su bubanj pa je sad punjenje bilo 50 graina.jolly wrote:...Za one kojima fali snage je Colt Walker. (najjaci revolver ikad, do pojave 357 mag)
Upravo sam naletio na video o Alan Westlake Alfa 357 nitro muzzle loading revolver https://www.youtube.com/watch?v=Y60TG0NxDuM . Uz probleme s neujednačenim debljinama kapisla, čovjek se žali na problem sa štekanjem bubnja. Pogledajte dobro kako je prednja strana bubnja napravljena (8:14). Umjesto da su napravili rukavac kao na svim novim revolverima, proizvođač je napravio totalno suprotno; udubljenje u bubnju.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

nisam ni znao da sam profinjenjolly wrote:Za profinjene je colt navy 1851, sa osmerukutnom cijevi, u calibru 36. malo trosi, malo trza, fino puca.
usput evo prigodne slike s modifikacijom nisana na 1851 (to nije moj)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

uspoređujes dva bubnja razlicitih kalibara, naravno da onaj veci ima tanje stjenke. Kolike bi stjenke bile na lijevom bubnju da je istog kalibra kao desni?Onty wrote:No ono što me totalno odbija su tanke stijenke bubnja između komora. Koliko je ta stijenka debela, ima li barem 1mm?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Kad za sebe biram, prvo bih krenuo od toga koliko je revolver siguran, kalibar i sve ostalo nakon toga. Inače, onaj desni Remingtonov bubanj možda i nije tako očajno tankih stijena kao što izgleda. Koliko se vidi, radi se o starom, istrošenom oružju, na kojem je netko možda malo skinuo srh na rupama, pa zato na prvi pogled izgleda da je većeg kalibra nego jest, odnosno tanjih stijenki.Mike_Torello wrote:uspoređujes dva bubnja razlicitih kalibara, naravno da onaj veci ima tanje stjenke. Kolike bi stjenke bile na lijevom bubnju da je istog kalibra kao desni?
Potražio sam više i ovako izgleda bubanj novog Remingtona:
Usput, primjetite upuštenje na središnjoj rupi, ko lijevak da usmjeri što više čestica baruta i olova unutra.
A da nisam jedini koji ima isto mišljenje glede tankih stijenki izvornog designa na reprodukcijama starih revolvera na crni barut, evo bubnja s 5 rupa za korištenje 45 Colt:
Prednja stranaRe: Oprez kod jednoradnih (SA, single action) revolvera
Evo nešto za tebe, pogledaj kako je poznati majstor Clements riješio taj problem http://castboolits.gunloads.com/showthr ... ost4857646 . Kao što se vidi, u sredini je smanjio promjer tako da bubanj leži samo na krajevima osovinice.Hrvoje wrote:Taj "bushing" kako ga zovu Ameri, sigurno pomaže, ali glavni problem je tanka osovina. Colt ima debelu, masivnu osovinu sa mnoštvom utora koji s jedne strane funkcioniraju kao labirint brtva za barutne plinove, a također i zadržavaju mazivo u sebi. Zato Colt može puno duže pucati od Remingtona.
Probao sam Remingtonov problem malo ublažiti tako da sam na bubnju napravio taj umetak kojim sam smanjio zazor između osovine i bubnja a također i zazor između bubnja i cijevi, jer što je zazor manji (kod mene je oko 0,1 mm) manji je gubitak barutnih plinova a samim tim i manje gareži prodire u osovinu bubnja.
Na osovini sam također napravio utore po uzoru na Colt.
Stanje se malo popravilo, ali i dalje mi Colt Army i Colt Navy omogućuju puno duže pucanje bez čišćenja od Remingtona.
https://imgur.com/3bDvoPX
https://imgur.com/kRklhlw
Većina novih SA revolvera ima neku vrstu zaštite. Najpoznatiji je Rugerov "transfer bar",s kojim možeš potpuno sigurno nositi 6 naboja.. Znam da i Pieta ima neki čudni sistem sa pomičnom udarnom iglom.. Uglavnom,ovisi o proizvođaču i modelu..
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Nije samo pietta.
Postavljeni su pinovi izmedju komora na zadnjem dijelu bubnja, a onda zub na kokotu sjedne na njih, izmedju komora.
Kod potpunog napinjanja kokota na drugi zub, bubanj se okrene, i poravna se sa osi cijevi preko zuba koji je uskladjen sa mehanizmom napinjanja.
Kad gledam te stare revolvere, odnosno njihov dizajn, sa minimum pokretnih dijelova uvijek se nanovo cudim genijalnosti starih majstora.
Savrsenstvo jednostavnosti i finomehanike.
Postavljeni su pinovi izmedju komora na zadnjem dijelu bubnja, a onda zub na kokotu sjedne na njih, izmedju komora.
Kod potpunog napinjanja kokota na drugi zub, bubanj se okrene, i poravna se sa osi cijevi preko zuba koji je uskladjen sa mehanizmom napinjanja.
Kad gledam te stare revolvere, odnosno njihov dizajn, sa minimum pokretnih dijelova uvijek se nanovo cudim genijalnosti starih majstora.
Savrsenstvo jednostavnosti i finomehanike.
Turn better into best!