CZ P10 C iskustva
CZ P10 C iskustva
Planiram kupiti novi pištolj, zanima me imali netko u grupi iskustva sa CZ P10C u kakibru 9mm ili sa Glock-om 45 u kalibru 9 mm.
Re: CZ P10 C iskustva
Za Glock 45 a i CZ P10C ćeš naći 99% informacija svih mogućih na You Tubeu. U suštini mogu malo prokomentirati Glock generalno pošto sam jedno vrijeme bio vlasnik modela 19 5. generacije u MOS konfiguraciji. Pouzdan i provjeren dizajn, nekome legne u ruci, nekome ne i nema tih izmjenjivih stražnjih strapova debljih ih tanjih koji će izmjeniti kut drške. Meni osobno nije legao. Nedostatak je što za relativno visoku lovu dobiješ plastične ciljnike od kojih za naše tržište možeš očekivati da su al baš nedostojni Glockove kvalitete i tradicije. 500 do 600 kuna kupovina kod Rusana i imaš set Trijicon noćnih ciljnika koji su visoko kontrastni pa ako imaš problema s astigmatizmom npr kao ja ili samo s lošijim vidom općenito, vrijede svake lipe. Okidač je malo čudnjikav, ali ništa čudno za striker pištolj. Svatko tko je imao jedan u životu zna o čemu pričam. Naravno ni to nije tako ekstra veliko ulaganje, cjenovnih rangova od 100 pa do 300 eura možda i više. Brdo dijelova za modificirati, solidna količina non ITAR stvari odnosno ono što ne zahtjeva američke izvozne dozvole pa se da na Brownellsu naći, kupiti i dostave u Hrvatsku. Futrole, spremnici i ostatak stvari isto u izobilju. Solidna kydex futrola za prekriveno nošenje koje radi jedan gospodin iz Kaštela, mislim Kaštel Sučurac, policajac... te neće koštati bogatstvo... oko 600 kuna a imati ćeš ju godinama i najvažnije za neke, neće ti oguliti finiš na pištolju tako brzo i grubo kao neke druge kydex futrole (osobno iskustvo).
O P10C ne mogu reći ništa, gledao sam par videa, razmatrao sam ga kratko zbog pristupačnije cijene nakon prodaje Glocka, a na kraju sam dobio odličnu cijenu za XDM OSP direktno u HS-u i prešao na XDM koji sam opet za kratko vrijeme riješio dalje jer nije to to što mi leži u ruci. Osjetno bolje baratam i pucam iz HS-9 koji dužim i nosim na poslu.
Ako te pali lijep dizajn, montaža elektro-optičkog ciljnika, visok kapacite spremnika, cijev s navojem...pogledaj Canik. Za do 6000 kuna plafon nudi najviše u paketu. Npr dobivaš 4 različite pločice za montažu elektro-optičkog ciljnika koje će te kod Glocka koštati od 100 eura pa na dalje po komadu. Pretpostavljam da to gledaš u Bojni. Nisam njihov fan, imao sam probleme s njima. To po strani. Prođi tamo, sve što imaju na lageru stavi pred sebe, isprobaj kako ti leži u ruci, dobro pregledaj da ne dobiješ defektni pištolj kao ja pušku kod koje je cijev bila banana i još uvijek tu istu prodaju u Zagrebu, SDM AKM.
Ja govorim za sebe, ima još ljudi na forumu koji su imali negativnih iskustava, za to neka pišu sami u svoje ime.
Ako zaključiš možda da ti prodavač kod nas ne odgovara, toplo mogu preporučiti Rebeca u postojni u Sloveniji. Cjenovno ćeš proći isto ili mrvicu skuplje zbog papira i puta. Ali meni je uslužnost, mogućnost dogovora, količina pažnje koja ti se posveti i profesionalizam iznad nekih drugih stvari. Sve možeš probat, raskopat, okinut, repetirat...dobit odgovor za svako pitanje. Procjeni sam, nadam se da sam ti malo pomogao oko izbora.
O P10C ne mogu reći ništa, gledao sam par videa, razmatrao sam ga kratko zbog pristupačnije cijene nakon prodaje Glocka, a na kraju sam dobio odličnu cijenu za XDM OSP direktno u HS-u i prešao na XDM koji sam opet za kratko vrijeme riješio dalje jer nije to to što mi leži u ruci. Osjetno bolje baratam i pucam iz HS-9 koji dužim i nosim na poslu.
Ako te pali lijep dizajn, montaža elektro-optičkog ciljnika, visok kapacite spremnika, cijev s navojem...pogledaj Canik. Za do 6000 kuna plafon nudi najviše u paketu. Npr dobivaš 4 različite pločice za montažu elektro-optičkog ciljnika koje će te kod Glocka koštati od 100 eura pa na dalje po komadu. Pretpostavljam da to gledaš u Bojni. Nisam njihov fan, imao sam probleme s njima. To po strani. Prođi tamo, sve što imaju na lageru stavi pred sebe, isprobaj kako ti leži u ruci, dobro pregledaj da ne dobiješ defektni pištolj kao ja pušku kod koje je cijev bila banana i još uvijek tu istu prodaju u Zagrebu, SDM AKM.
Ja govorim za sebe, ima još ljudi na forumu koji su imali negativnih iskustava, za to neka pišu sami u svoje ime.
Ako zaključiš možda da ti prodavač kod nas ne odgovara, toplo mogu preporučiti Rebeca u postojni u Sloveniji. Cjenovno ćeš proći isto ili mrvicu skuplje zbog papira i puta. Ali meni je uslužnost, mogućnost dogovora, količina pažnje koja ti se posveti i profesionalizam iznad nekih drugih stvari. Sve možeš probat, raskopat, okinut, repetirat...dobit odgovor za svako pitanje. Procjeni sam, nadam se da sam ti malo pomogao oko izbora.
koja je namjena pištolja?
meni osobno glock jako dobro leži u ruci, kao i xdm i plastične zbrojovke. ali okidač na glocku je...loš
ako je namjena nošenje imaš zbrojovku P-01 (obični, ne omega). razlika u odnosu na P10C ti je 60 grama više i 4 mm kraća cijev.
meni osobno glock jako dobro leži u ruci, kao i xdm i plastične zbrojovke. ali okidač na glocku je...loš
ako je namjena nošenje imaš zbrojovku P-01 (obični, ne omega). razlika u odnosu na P10C ti je 60 grama više i 4 mm kraća cijev.
Put your money where your mouth is.
znam, otišo sam malo u širinu, p-01 mi je super gun.AR15 fan wrote:Ograničimo se za sada na strikere, pošto je upit za dva ista...
ugl. zaboravio sam napsiati da je glock u prosjeku i 20% skuplji (45 vs P10C), a upitno da li je uopće bolji.
jedino što je sigurno glock u prednosti je dostupnost aftermarket dijelova kod glocka.
meni cz plastika ima bolje okidanje od glocka + za razliku u cijeni od 1000 kn kupiti streljiva i vježbaj
Kod mene je dvojba bila između P10C i Glocka 19. Prevagnuli su nišani i činjenica da mi P10C bolje leži u ruci ali to je individualno.
Aftermarket je ipak na strani Glocka ali to mi nije bila bitna činjenica. Futrole od Glocka odgovaraju i za P10C.
Kupio sam ga u Bojni i moje iskustvo je pozitivno. Imaju dobru ponudu, ljubazno osoblje i povoljne cijene streljiva. Pištolj sam naručio jer ga nisu imali i dobio ga za 2 tjedna. Streljivo sam uzeo od S&B jer je najpovoljnije, a i češko oružje voli češko streljivo.
Aftermarket je ipak na strani Glocka ali to mi nije bila bitna činjenica. Futrole od Glocka odgovaraju i za P10C.
Kupio sam ga u Bojni i moje iskustvo je pozitivno. Imaju dobru ponudu, ljubazno osoblje i povoljne cijene streljiva. Pištolj sam naručio jer ga nisu imali i dobio ga za 2 tjedna. Streljivo sam uzeo od S&B jer je najpovoljnije, a i češko oružje voli češko streljivo.
Hvala vam svima na odgovorima, trebam pištolj za odlazak na streljanu. Gledao sam na internetu testiranja, ovisno tko testira takvi su rezultati. Definitivno neću uzeti Glocka, ako na novom pištolju moram mijenjati ciljnike da bi bili kvalitetni.
@Poki
zašto plastični pištolj za tu svrhu? to nisu pištolji za precizu niti za IPSC.
možda nešto s dužom cijevi, metalno?
ako želiš plastični striker, za streljanu, ima canik. jeftiniji, duža cijev...
nemoj ovo shvatiti kao pametovanje, samo me interesira zašto baš biraš između ova dva, dimezijama gotovo ista pištolja?
možda nešto s dužom cijevi, metalno?
ako želiš plastični striker, za streljanu, ima canik. jeftiniji, duža cijev...
nemoj ovo shvatiti kao pametovanje, samo me interesira zašto baš biraš između ova dva, dimezijama gotovo ista pištolja?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Zasto ne bi bili za ipsc / idpa sportove?timmy75 wrote:@Poki
A za rekreatvino pucanje na streljani su takodjer OK.
Jedino nisu konkurentni na nekom jacem natjecanju u preciznom straljastvu.
Odlazak na streljanju - sto navodi kolega, ne znaci da ide na drzavno prevensvto.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
pa može pucati i sa subcompactom IPSC, tko mu brani?
možda sam se krivo izrazio da nisu za streljaštvo, nego ima boljih i prilagođenijih namjeni za iste ili manje pare.
možda sam se krivo izrazio da nisu za streljaštvo, nego ima boljih i prilagođenijih namjeni za iste ili manje pare.
Walther PPQ slovi kao najbolji striker pištolj po pitanju okidanja. Ima solidan model sa 5" cijevi ako je tendencija k natjecanju danas sutra, a za rekreativno pucanje je odličan. Osobno ga nisam probao, spominjan je na desetke puta u videima na You Tubeu baš zbog okidanja. E sad, moram se složiti s kolegom ako je između Glocka i CZ izbor samo, onda bi se ipak odlučio na CZ...velika razlika u cijeni, a ništa ti ne može nadomjestiti +500 ili +1000 metaka više ispucanih za trening. Moj bivši Glock nije imao toliko loše okidanje ni teško, ali osjećaj okidanja za cijenu koju platiš jer meni osobno bio neprihvatljiv. Pa jedan HS-9 u najosnovnijoj varijanti sa sitnijom doradom okidača u vidu par desetaka eura za opruge mi je bio osjetno bolji. Nije moj osobno, ali sam pucao iz njega solidnu količinu municije pa mogu reći, dok Glock recimo, njega sam baš kupio jer sam išao na tu njegovu reputaciju kao pouzdanog pištolja i mogućnosti nadogradnje, na kraju, popušio lovu, dobio manje od uloženog. Da se razumijemo, ne opravdavam ja ni XDM-a koji sam prodao, samo on je košta u tvornici pola cijene Glocka, pa se na to može izvući, solidno je precizan, čak i za mene koji nisam neki strijelac. Samo poanta svih tih strikera je po meni čisto obrambeno/napadna uloga nekakvog duty oružja za policiju i vojsku ili civilima za samoobranu, s kojim možeš pucat na dalje od 10 metara ali ga koristiš primarno na 10 metara ili bliže.
Sve zavisi šta čovjek želi. Po meni, za jedini pištolj sveopće namjene, tj. za streljanu rekreativno i za imati doma ČZ je majka. 75B je avion od pištolja i mnogi mu nisu ni do koljena po svemu. Kolega ima XDM 5.25 match i pucam njime redovito. Ni njemu ništa ne fali, nišani vidljivi i solidni, a preciznost stvarno dobra. Što reče kolega maloprije, Glock je u globalu ok ali ni meni ne leži baš. lomi mi ruku čudno i HS 9 obični mi puno bolje leži. Kome se da igrati, može se baš HS 9 urediti da bude fantazija za nikakve novce. Podesive nišane sa XDM-a i eventualno okidanje ali i ovako nije za baciti. serijski nišani su grubi i nije za baš precizno pucanje. Ali s drugim nišanima bi bio sasvim konkurentan. Ovako kao službeni pištolj je odličan. Imam 75B i ne bih je dao za ništa, ali to je pištolj ajmo reći za sve, dok je za službenu uporabu, brzo potezanje i repetiranje HS ipak bolji. Ima odličan kut navlaka-rukohvat, prirodno je na meti bez gledanja na nišan. Mislim da puno ljudi forsira Glock zbog prestiža i ne znam ni ja čega, naši pištolji su puno jeftiniji i pitanje je da li su išta lošiji.
Hvala na savjetima, želim si uzeti nešto manji pištolj tipa CZ P10 C ili glock 45 gen 5. Na nekim forumima vlasnika Glocka isti savjetuju da se nišani i okidać promjene odmah nakon kupnje, osobno mi se to ne sviđa. Za CZ P 10 C sam našao neke video snimke s problemima nakon ispaljenih 2000 metaka. Što se tiće HS-a probati ću ga na streljani kada streljana otvori. Ako bude ok sviđa mi se SF 19 3.8 cijev samo za navedni pištolj nema ništa na internetu a u Americi se zove XDM Elite samo sa spremnikom od 20 metaka.
- istra champion
- Cinker - bojna

A zašto bi mjenjao te dijelovePoki wrote:Na nekim forumima vlasnika Glocka isti savjetuju da se nišani i okidać promjene odmah nakon kupnje, osobno mi se to ne sviđa.
SCORE:303 COMPETITION/209MEDAL; 121 GOLD 61 SILVER 27 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
CUSTOM GUN MASTER
Nisam mislio da bi ja mjenjao te dijelove, na navedenom forumu korisnika glocka objasnili su da na glocku gen 5 nišani su od polimera i nisu baš nešto izdržljivi kada se pištolj stavlja u futrolu i preciznost nije baš naj bolja, okidać je malo tvrd za gađanje na streljani.
ako bas zelis manji pistolj (ne vidim svrhu za streljanu, al dobro) imas na njuskalu xd9 mod2 4.0 s pet okvira, talon grip tape za 3200kuna novi.
cz ti je oko 5k, glock minimalno 6.
pištolj je dimenzijama isti kao i ova dva za koje si zainteresiran.
cz ti je oko 5k, glock minimalno 6.
pištolj je dimenzijama isti kao i ova dva za koje si zainteresiran.
Last edited by timmy75 on 01 May 2020, 21:23, edited 1 time in total.
- istra champion
- Cinker - bojna

Svi Glockovi do sada imaju plastične ciljnike (osim G-19X I možda još koji ali to nije bitno...) i to mu je jedina ''mana'' .
Velika većina Glockova ima ujednačenu težinu okidanja od 2.5 kg (ostali 2 kg-oni sa dugom cijevi), ČZ P10C ima vrlo sličnu Glocku dok kod HS (XDm) varira sila od 2.5, 3 kg pa na više. Na svim se da spustiti sila okidanja (od 200 do 700 gr.) zamjenom ''neke'' opruge odnosno disconectora za cca 100 kn.
Preciznost, s obzirom na dužinu cijevi im je ok...
Ovisno o namjeni, izabereš između dostupnih pištolja te ih prilagodiš sebi jer niti jedan pištolj nije ''savršen'', barem meni i moram si ga prilagoditi
Velika većina Glockova ima ujednačenu težinu okidanja od 2.5 kg (ostali 2 kg-oni sa dugom cijevi), ČZ P10C ima vrlo sličnu Glocku dok kod HS (XDm) varira sila od 2.5, 3 kg pa na više. Na svim se da spustiti sila okidanja (od 200 do 700 gr.) zamjenom ''neke'' opruge odnosno disconectora za cca 100 kn.
Preciznost, s obzirom na dužinu cijevi im je ok...
Ovisno o namjeni, izabereš između dostupnih pištolja te ih prilagodiš sebi jer niti jedan pištolj nije ''savršen'', barem meni i moram si ga prilagoditi
SCORE:303 COMPETITION/209MEDAL; 121 GOLD 61 SILVER 27 BRONZE
CUSTOM GUN MASTER
CUSTOM GUN MASTER
Prvo ću pogledati pištolje u oružarnici da vidim koji mi bolje leži u ruci i koji okidać mi bolje paše. Član sam streljane i mogu pucati iz oružja koje imaju mislim da će mi to pomoć kod odabira.