COLT PYTHON IS BACK!!!!
Re: COLT PYTHON IS BACK!!!!
istra champion wrote:...budući da si sam dorađujem oružje...
Moj naklon za to. Kad si već u tome, ako imaš kakav "tvrdoglav" revolver, koji pljucka velike grupe, evo kako ga se može prilično dotjerati:
Revolver Accuracy by Alpha Precision, Inc. Taylor Throating
http://www.angelfire.com/ga/alphaprecis ... uracy.html
Inače, Jim Stroh, vlasnik Alpha Precision, je u SAD veoma poznati i cijenjeni majtor za pištolje i revolvere. Na žalost, otišao je umirovinu prije nekih 6-7 godina.
Najveći napredak je kod običnih revolvera, gdje je dosta redovita pojava da je cijev nešto malo sužena tamo gdje je uvidana u kućište. Tolerancijama navoja se dobije prisni spoj kako bi se cijev učvrstila i spriječilo odvijanje (nekad su revolveri imali mali zatik, štift za to https://www.collectorsfirearms.com/prod ... _97672.jpg ). Taylor Throating ukloni to suženje, plus druge pogodnodti.
Zato se ne bih obazirai na ovaj članak "Does Taylor Throating really work?" https://www.grantcunningham.com/2008/08 ... ally-work/ . Tip je to radio na DW revolveru. Stvar je u tome da DW revolveri nemaju prisne spojeve između cijevi i okvira/freme jer se zatežu maticom na ustima cijevi i navlake cijevi.
Više https://www.google.com/search?client=fi ... +Throating
Moja isprika što zavukoh temu u drugom pravcu. Nadam se da će vam barem biti zanimljivo.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Opa!Onty wrote: Imajte u vidu da smo pucali na siluete (pola veličine, 25, 50, 75 i 100 m), tako da nam kugle SWC, TC ili RN nisu pravile bitnu razliku. WC nismo nikad koristili, navodno su neupotrebive na veće daljine.
Novi pristup streljastvu na forumu! Bravo, svaka cast!
O silluete shootingu se opcenito malo zna kod nas u HR (ja pogotovo). Bilo bi fino da otvoris jednu temu i o tome.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Nazad na temu:
Oba clipa, uz onaj prehtodni iz casopisa "Firearms news", poanta novi Python - nije obecavajuci za streljastvo, vec za neke druge vrijednosti koje vlasnici mogu cijeniti.
Oba clipa, uz onaj prehtodni iz casopisa "Firearms news", poanta novi Python - nije obecavajuci za streljastvo, vec za neke druge vrijednosti koje vlasnici mogu cijeniti.
Turn better into best!
Hvala na pozivu, veoma rado bih to pomogao. Ima li tko oko Zagreba (za početak) pa da udružimo snage i proširima dalje? Mogu ti reći da mi je to zbilja zanimljiv sport. Kad pogodiš metu, nešto se dešava, meta zazvoni i vidiš ju da odleti, ne trebaš dalekozor. Ja sam to radio samo onako rekreacijski, za gušt. Volio sam što je to zaista skupni sport, skupiš klapu pa ajmo. Pucamo po redu sve mete koje ne padnu, pa "punte" zbrajamo na kraju.jolly wrote:Opa!Onty wrote: Imajte u vidu da smo pucali na siluete (pola veličine, 25, 50, 75 i 100 m), tako da nam kugle SWC, TC ili RN nisu pravile bitnu razliku. WC nismo nikad koristili, navodno su neupotrebive na veće daljine.
Novi pristup streljastvu na forumu! Bravo, svaka cast!![]()
O silluete shootingu se opcenito malo zna kod nas u HR (ja pogotovo). Bilo bi fino da otvoris jednu temu i o tome.
Pune veličine silueta na 50, 100, 150 i 200m ne bih baš preporučio. Tu bez barem 357 tutta forza ne ide, čak i tada treba mete staviti da djelomično vise preko ruba. A to na 357 revolveru nakon samo koju stotinu naboja znači erozijom nagrižen ulaz cijevi i frema iznad procjepa. Ovako to izgled kad se prži žestoko https://dygtyjqp7pi0m.cloudfront.net/i/ ... EEECEBF190 , naročito s dvobaznim barutima. Zbog toga gađanje silueta pune veličine u principu počinju s 357 i 375 Supermagnum, pa naviše. Naravno, i trošak naboja je znatan, makar svi redovno pune. A ne treba ni zanemariti kad "mravi počnu militi" po šakama radi jakih trzaja. Zato mi je toliko drag Ruger Bisley. Napomena, ovdje se Dan Wesson pokazao veoma dobrim. Dosta su precizni (osim par "loših" godina pri kraju, prije nego ih je kupila ČZ). Kad se pojede ulaz cijevi, izvučeš ju, počistiš i samo uvidaš nazad. Ako treba zamjena cijevi, puno jeftinije nego bilo koji drugi revolver. Raspitajte se koliko bi obrada i podešavanje koštalo na nekom od standardnih revolvera sa solidnom cijevi, naročito kod nas, ako bi to kod nas bilo moguće. Zamjenu cijevi ne ću ni potezati. DW je baš radi toga neko vrijeme prodavao 357 i 375 Supermagnum sa dvije cijevi, za svaki slučaj.
Također, koliko god sam tada na smanjenim siluetama koristio Bullseye, nisam veliki ljubitelj dvobaznih baruta. Tražio sam za zamjenu neki drugi jednobazni (samo nitrocelulozni) barut. A onda sam morao u druge vilajete i po terenu radi posla, pa sam bi prisiljen stati.
Glede dvobaznih baruta; oni imaju veću energetsku moć i stoga veće početne brzine kugli, ali to ide s višim temperaturama zbog nitroglicerina. Najgori od svih je Hodgdon Lil' Gun http://www.300blktalk.com/forum/viewtopic.php?t=89276 , Tek da znate...
Na žalost, ništa od toga da je S&W izbacio MIM dijelove s revolvera i opet uveo kovane. Pitao sam na jednom američkom forumu...Stari Maček wrote:MIM se pokazao loš kod prvog S&W - 686. Vratili su izradu sustava okidanja natrag na crne čelike i završili sa " flash chrome plating " za SS modele da izjednače izgled sa ostatkom revolvera.
Colt ponavlja grešku koju je Smith ispravio prije dosta godina.
Ispravljanje "dječijih bolesti" na Python revolveru.
Colt je stavi do znanja da su primili primjedbe kupaca i što su uradili da to isprave:
1. Slab udarca kokota i zatajivanja naboja. Pojačana glavna opruga i savjet da se koristi samo streljivo po SAAMI specifikaciji i izbjegava ono koje ima tvrde kapisle
2. Preskakanjem podizača za okretanje bubnja. Problem je što je došlo do otpuštanja vijaka postranične ploćice. Riješenje je uporaba tekućine koja sprijčava odvrtanje vijaka. Colt traži da im se revolveri vrate pa će ih oni popraviti.
3. Oštećenja usta cijevi. Izgleda da su u brzini neki od revolvera prošli završnu kontrolu a da se nije uhvatilo ta oštećenja. I ovdje Colt traži da im se revolvei vrate o njihovu trošku te će popraviti oštećenja.
4. Izgleda da se čeka za novi Python, pa upućuju kupce da potraže ovlaštene trgovce i prednilježe se.
Colt Addresses Python Issues in New Video https://www.americanrifleman.org/articl ... new-video/ .
Što god bili uzroci, Colt se isprsio da se pokaže kako brine o kupcima, i svaka im čast na tome. Inače, ako niste znali ako ste u SAD i imate Ruger-ovo oružje, popravit će ga o njihovu trošku bez obzira što je garancija istekla, i još će vam platiti poštarinu. Jedino im ne šaljite oružje koje je netko prepravljao, pa makar to bili Bowen, Clements ili netko drugi poznati, i makar ste potrošoli 2-3 tisuće. Vratit će ga u standardnu tvorničku specifikaciju.
Colt je stavi do znanja da su primili primjedbe kupaca i što su uradili da to isprave:
1. Slab udarca kokota i zatajivanja naboja. Pojačana glavna opruga i savjet da se koristi samo streljivo po SAAMI specifikaciji i izbjegava ono koje ima tvrde kapisle
2. Preskakanjem podizača za okretanje bubnja. Problem je što je došlo do otpuštanja vijaka postranične ploćice. Riješenje je uporaba tekućine koja sprijčava odvrtanje vijaka. Colt traži da im se revolveri vrate pa će ih oni popraviti.
3. Oštećenja usta cijevi. Izgleda da su u brzini neki od revolvera prošli završnu kontrolu a da se nije uhvatilo ta oštećenja. I ovdje Colt traži da im se revolvei vrate o njihovu trošku te će popraviti oštećenja.
4. Izgleda da se čeka za novi Python, pa upućuju kupce da potraže ovlaštene trgovce i prednilježe se.
Colt Addresses Python Issues in New Video https://www.americanrifleman.org/articl ... new-video/ .
Što god bili uzroci, Colt se isprsio da se pokaže kako brine o kupcima, i svaka im čast na tome. Inače, ako niste znali ako ste u SAD i imate Ruger-ovo oružje, popravit će ga o njihovu trošku bez obzira što je garancija istekla, i još će vam platiti poštarinu. Jedino im ne šaljite oružje koje je netko prepravljao, pa makar to bili Bowen, Clements ili netko drugi poznati, i makar ste potrošoli 2-3 tisuće. Vratit će ga u standardnu tvorničku specifikaciju.