ALFA PROJ 3563 SPORT, .357 MAG, vaša iskustva

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
Onty
Narednik
Narednik
Been thanked: 2 times

ALFA PROJ 3563 SPORT, .357 MAG, vaša iskustva

Post by Onty » 26 Mar 2020, 18:42

Gledam revolver ALFA PROJ 3563 SPORT STAINLESS, .357 MAG https://www.proarmis.si/guns/handguns/r ... ss-357-mag .

Image

PROARMIS traži za njega € 819, uz napomenu da cijena uključuje i 22% VAT, pretpostavljam njihov nešto poput našeg PDV-a. Ako kupujem u Sloveniji, da li to znači da nam neće naplatiti taj VAT?

Važnije pitanje, vrijedi li taj revolver te novce, kako se uspoređuje sa S&W 686? Koliko je izdržljiv?

Dalje, pretpostavljam da proizvođač šalje i metu, baš me zanima kakve su grupe. Koliko je precizan iz vaših iskustava

Ako sam dobro primjetio, cijev je instalirana kao i na Dan Wesson revolverima, cijev i navlaka cijevi. Također, primjećujem da bravi bubanj na dva mjesta, naprijed sa šipkom za izbacivanje, i nazad slično kao i S&W.

Hvala na svakom komentaru.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Re: ALFA PROJ 3563 SPORT, .357 MAG, vaša iskustva

Post by jolly » 26 Mar 2020, 19:35

Onty wrote: PROARMIS traži za njega € 819, uz napomenu da cijena uključuje i 22% VAT, pretpostavljam njihov nešto poput našeg PDV-a. Ako kupujem u Sloveniji, da li to znači da nam neće naplatiti taj VAT?
Sta se kupovine u SLO tice, isto kao da kupujes hranu ili bilo sta drugo - kupis i platis racun sa VAT aka kao kod nas PDV, a kad uvozis u HR, nema nameta carine i slicno.

Naravno, za oruje moras imati nabavnu dozvolu, eu obrazac nabavne, potvrda upravnih enota, i mozda ovlastenje trgovcu, ovjereno kod biljeznika, da te zastupa da rijesi upravne enote i druge papire.
Detalji postupka ti mogu varirati od trgovine do trgovine, ali nazovi ih pa pitaj.

Znaci nameta nekih nema, ali nema ni da ti vrate ili oproste PDV.

na ostala pitanje, neko ko zna vise nek kaze,... ja to nisam nikad ni drzao u ruci.

FYI, VAT = Value added tax. (porez na dodanu vrijednost, pdv)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 26 Mar 2020, 19:43

Nemam praktičnog iskustva sa navedenim.
Porez ti Slovenije ne vraća otkada smo u EU.
Mislim da si u pravu što se tiće bravljenja bubnja.

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 26 Mar 2020, 20:11

jolly wrote:Sta se kupovine u SLO tice, isto kao da kupujes hranu ili bilo sta drugo - kupis i platis racun sa VAT aka kao kod nas PDV, a kad uvozis u HR, nema nameta carine i slicno.

Naravno, za oruje moras imati nabavnu dozvolu, eu obrazac nabavne, potvrda upravnih enota, i mozda ovlastenje trgovcu, ovjereno kod biljeznika, da te zastupa da rijesi upravne enote i druge papire.
Detalji postupka ti mogu varirati od trgovine do trgovine, ali nazovi ih pa pitaj.

na ostala pitanje, neko ko zna vise nek kaze,... ja to nisam nikad ni drzao u ruci.

Hvala na pojašnjenju. Predao za nabavnu dozvolu prije nekih 4 tjedna. Ipak, više bih volio S&W 686 ili 66. Nadam se da će nabavna biti taman gotova kad prođe ova gužva s koronom. Možda neki iskoči kad se ovo sve ohladi.

Prijatelj je prije nekoliko godina prodao 66. Još mu uvijek trljam nos što ga je prodao a da meni nije prije rekao. Bio sam vani, a njemu se žurilo...

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Post by Mirok » 26 Mar 2020, 20:47

Ako je dvojba SW ili navedeni revolver ,moje je mišljene svakako SW,bez dvojbe.
I sam imam 66icu,-3,4in,stainles.

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 26 Mar 2020, 20:59

Imao sam ga u rukama i nije me se baš dojmio...
Težak, dobro balansiran, okidanje tvrdo, drška loša...
Par komada imaju strijelci na području Rijeke...govore da je "precizan", ja ga nisam testirao...
SCORE:303 COMPETITION/209MEDAL; 121 GOLD 61 SILVER 27 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 27 Mar 2020, 07:49

istra champion wrote:Imao sam ga u rukama i nije me se baš dojmio...
Težak, dobro balansiran, okidanje tvrdo, drška loša...
Par komada imaju strijelci na području Rijeke...govore da je "precizan", ja ga nisam testirao...
Drške su mi jnajmanji problem, idu odmah dolje i stavljam standardne, ili neke koju ću sam napraviti. Međutim, ono što me odbija je težina. S 1410 grama je čak i malo teži od Ruger Redhawk 44 magnum 5.5" i S&W 629 6" Classic.

Zato mi je toliko privlačan S&W 66. Ionako ću koristiti streljivo koje ću sam puniti na razinu malo "oštrijeg" 38 Special, na 300-330 m/s za 158gr (10,2g).

Čisto iz radoznalosti, znaš li kako je toj Alfi cijev rađena, da li je iz 2 dijela, sama cijev + navlaka?

istra champion
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by istra champion » 27 Mar 2020, 08:24

Onty wrote:Čisto iz radoznalosti, znaš li kako je toj Alfi cijev rađena, da li je iz 2 dijela, sama cijev + navlaka?
Nisam obratio pažnju...bilo je sve na brzaka :idea:
SCORE:303 COMPETITION/209MEDAL; 121 GOLD 61 SILVER 27 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 01 Apr 2020, 03:27

jolly wrote:
Onty wrote: PROARMIS traži za njega € 819, uz napomenu da cijena uključuje i 22% VAT, pretpostavljam njihov nešto poput našeg PDV-a. Ako kupujem u Sloveniji, da li to znači da nam neće naplatiti taj VAT?
Sta se kupovine u SLO tice, isto kao da kupujes hranu ili bilo sta drugo - kupis i platis racun sa VAT aka kao kod nas PDV, a kad uvozis u HR, nema nameta carine i slicno.

Hrvatska nabavna dozvola i prethodna suglasnost za unos oružja u RH, prethodno dobivanju suglasnosti u MUP kod nas prilažeš potvrdu o CIP-u i predračun za oružje koje kupuješ. Ako kupuješ u Mariboru onda sam ideš u upravnu enotu podnjeti zahtjev za slovensku nabavnu i izvoznu dozvolu sa hrvatskom nabavnom dozvolom i prethodnom suglasnosti za unos, treba ti kopija osobne iskaznice. Taksa kod Slovenaca je 41 euro. Možda ti Nikola iz Pro Armisa izađe u susret pa ide s tobom ili se dogovorite da oni odradi, u tom slučaju potpišeš izjavu kojom ih ovlašćuješ, ništa se ne ovjerava kod javnog bilježnika.

Ako kupuješ kod Rebeca u Postojni, vrijedi sve prethodno napisano osim što njima možeš poslati papire poštom i dođeš samo preuzeti komad kad budu gotovi papiri, tako sam i ja išao.

Slovencima plaćaš punu cijenu s njihovim PDV-om.

Na granici Slovencima samo otvaraš kofer da vide komad i daš im sve papire. Oni ti vrate naše papire i račun. Našima opet otvaraš kofer da vide, oni ispunjavaju papire...na nabavnu obavezno ide žig iskorišteno, a na suglasnost za unos potpis policijskog službenika koji pregledava i ovjerava te žig. Meni je prošlo bez žiga na lijepe oči jer je potpis prepoznao njegov bivši rukovoditelj. Inače bez štambilja iskorišteno na nabavnoj i štambilja MUP-a i potpisa na suglasnosti nemoj preuzimati papire i otići dalje dok ti to ne stave.

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 17 Apr 2020, 18:44

Veoma lijepe i velike slike gdje se odlično vidi kako Alfa revolveri brave bubanj, odnodno nosač bubnja:

https://www.egun.de/market/item.php?id=8649345 , slike 3 i 4.

Također, primjetite kako su utori za blokadu rotacije bubnja dosta u stranu od sredine, tako da ne slabe bubanj tamo gdje je najslabiji, kao što je to na S&W revolverima sa 6 naboja. Baš zbog tih utora, S&W 686 PLUS sa 7 naboja je, po mišljenju mnogih, ništa manje čvrstoće od standardnog 686 sa 6, a možda je PLUS čak i čvršći od standardnog 686.

Cezar
Razvodnik
Razvodnik

Post by Cezar » 04 Feb 2021, 20:25

Kako si na kraju napravio? Alfa proj ili S&W?

Onty
Narednik
Narednik

Post by Onty » 05 Feb 2021, 23:30

Cezar wrote:Kako si na kraju napravio? Alfa proj ili S&W?
Na kraju sam uzeo S&W 686-3, 152mm cijev, u odličnom stanju. Nema traga eroziji na ulaznom konusu. To me najviše brinulo.

Ipak, moram priznati da bih više volio duži list udarača kao što ga ima Target Champion. Nisam ga još probao, morat ću dok se ukaže prilika. Zbog ove korone još nisam išao dovući opremu za punjenje iz Dalmacije. Također, ne da mi se petljati s onim pobakrenim kuglama, radije čiste olovne. Razmišljam da si uzmem od MP-Molds njihov 360-640, 155 grains, 10 grama https://www.mp-molds.com/product/360-64 ... base-mold/ . Prema onom što sam saznao od drugih, ova kugla se pokazala izvanredno preciznom u svim revolverima.

Tko zna, možda taj 686 na kraju zamjenim s S&W 66 poput ovog:

Image

Ionako nemam namjeru koristiti ništa više od malo jačeg 38 Special, recimo +P. Za to ne trebam 686.

Post Reply