Zastava m56, 22lr.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Zastava m56, 22lr.
(da se maknemo s teme o Tikki Tx1, 22lr)
Zastava m56, 22lr.
Danas malo poznata puska.
Nekad vrlo ucestala po klubovima i vjerojatno je jos ima ponegdje u inventaru.
Stavljam sta ima iz literature o njoj, a ko ima vise iskustva slobodno nek nastavi.
Zastava m56, 22lr.
Danas malo poznata puska.
Nekad vrlo ucestala po klubovima i vjerojatno je jos ima ponegdje u inventaru.
Stavljam sta ima iz literature o njoj, a ko ima vise iskustva slobodno nek nastavi.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Re: Zastava m56, 22lr.
Pa i moja je došla iz kluba na Drenovi , ko e bio bliži uletila je Brno 2 , a i m48 jedna je sa Drenove došla.
Ba[š dobro da je jolly stavio slike M56. Na trećoj slici odozgora je jasno vidljiv spoj cjevi sa sandukom . Ljepo se vidi ekscentričan ulaz cjevi u sanduk i bočni prorez (ima 2 ) za ulaz izvlakača. jedina mana te puške je veća težina od ostalih mk pušaka i to što je u tvorničkoj varijanti jednometka . No ostavljeno je mjesto za ugradnju magacina koji je za jednog majstora sitnica.
Ustvari to što je jednometka i nije mana s obzirom daje bila predviđena u klubovima za treninge streljaštva , a tamo i onako puniš po jedan.
Ustvari to što je jednometka i nije mana s obzirom daje bila predviđena u klubovima za treninge streljaštva , a tamo i onako puniš po jedan.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Jolly, koja je to knjiga?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- jolly
- Cinker - bojna

To je knjiga "Serbian and Yugoslav Mausers", autor Branko Bogdanovic.
Ja imam izdanje na engleskom. Ima na amazonu, vjerojatno i po drugim on-line knjizarama.
Za kolekcionare, ljubitelje mausera 98, m48, itd... jako kvalitetno stivo. Razlike od serije do serije, uvoz belgijskih strojeva, duzina akcije, ceske licence, oznake po serijama, zigovi, itd, itd
Ja imam izdanje na engleskom. Ima na amazonu, vjerojatno i po drugim on-line knjizarama.
Za kolekcionare, ljubitelje mausera 98, m48, itd... jako kvalitetno stivo. Razlike od serije do serije, uvoz belgijskih strojeva, duzina akcije, ceske licence, oznake po serijama, zigovi, itd, itd
Turn better into best!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

bome po amazonu i ebayu vidim neke opake cifre za tu knjigu... ima li na domacem trzistu stogod povoljnije? Engleski ili "hrvatski" jezik, meni je svejedno, samo da nije cirilica...jolly wrote:"Serbian and Yugoslav Mausers", autor Branko Bogdanovic.
- jolly
- Cinker - bojna

Kad sam je ja kupio na amazonu bila je oko 20 eur. u medjuvremenu otisla u nebo s cijenom.
Treba pratiti kad se pojavi.
Treba pratiti kad se pojavi.
Turn better into best!
Za ove nove stvarno nemam pojma kakvi su , mislim ipak da pored Zbrojevke nemaju šanse ni prođe na tržištu . Kad sam hvalio staru M56 jasno je da u današnje vrijeme takva proizvodnja po normalnoj cjeni nije moguća. Kad bi bilo koja tvornica radila sve iz komada čelika , glodala i obrađivala pa i finiširala na onom nivou ta puška bi koštala 5 puta više. Pa pogledajte Orginal Mauzer karabine koji su valjda rađeni po ondašnjim metodama i dorađeni na visokom nivou pošto su . Mislim pri tom na karabine mauzer 98, skupa je to izrada sa puno strojne obrade bez cnc strojeva koji bi pojeftinili proizvodnju.
Zato sam ti i napisao da mi je žao za tvoju.
A što se tiće Zbrojovke,imam Brno 2 i nebi je dao nizašto.
A što se tiće Zbrojovke,imam Brno 2 i nebi je dao nizašto.
Od Brno 2 ništa bolje nije potrebno, za lov i rekreativno pucketanje ili treniranje to je to , ja bi nju uzeo ali onda kad se rasprodavalo oružje od klubova nisam jedno vrijeme bio blizu izvora pa mi brno 2 izmakla . Oni malo privilegiraniji ih pograbili, no nema veze.
Imao sam M56 22 lr.Ugradio sam i sinu za optiku i optiku na nju,nevjerovatno precizna i kvalitetno izradjena puska.Na bilo kojem natjecanju dobar strijelac bi bio konkurentan sa njom.Evo je na mom avataru, nisanim sa njom.Moja verzija bila je neka serija koja je imala drugaciji kundak.Slican Zastavinim lovackim karabinima.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Kako bi mi to poslao na mail ako nije preveliko ili jumbomail pa poslati link?Ruda wrote:Imam je ja u PDF-u. Srpsko-engleska verzija
- jolly
- Cinker - bojna

Sprziti na CD, pa poslati postom?
Turn better into best!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

najbezbolnije, upload na jumbo mail, i onda podjelis link, vremenski je ogranicen i mislim brojem downloada... tako vise osoba moze dobiti file sa samo jednim uploadaom
https://jumboiskon.tportal.hr/jumbo-upload
https://jumboiskon.tportal.hr/jumbo-upload