ČZ 75(stari model)
ČZ 75(stari model)
ČZ 75(stari model)...
Gdje mogu najbrze kupiti originalne(ne custom) dijelove za ČZ 75(91.god., dakle stari model, nije B). Salje li netko i kako se placa? Molim za informaciju ukoliko je netko vec kupovao....
Gdje mogu najbrze kupiti originalne(ne custom) dijelove za ČZ 75(91.god., dakle stari model, nije B). Salje li netko i kako se placa? Molim za informaciju ukoliko je netko vec kupovao....
BUM BUM...
Re: ČZ 75(stari model)
ram, navlaku i cijev jedino od proizvođača s nabavnom, direkt ili preko trgovine.
ostalo ovisi što tražiš, ako su u pitanju potpuno originalni dijelovi najčešće czub.cz
od ostalih imaš :
https://www.cz-spare.parts/
imaš i IPSC shopove: seboweapons, luckydelta, cesar-shop, ipscstore, atlas taktik, xrayparts
svi provjereno dostavljaju u hrvatsku.
sad zavisi šta ti treba, idemo redom:
okidač je isti kao B ili na 97B modelu - možeš naručiti novi
šaraf onaj ispod okidača odgovara i novi - isti su
opruge i štiftovi sve je isto kao i na novim modelima - sve možeš naručiti originalne sa IPSC shopova.
trigger bar imaš od shadow modela - odgovara, isti su
disconnector - ako hoćeš baš original imaš "pre B" disconnector na IPSC shopovima
sear i sear cage - odgovara od shadow modela, isti
udarač imaš "retro cz 75 SA/DA" da czub ili cz-spare.parts original
odarna igla i sve oko nje odgovara od bilo kojeg modela bez blokade udarne igle, isti su
izvlakač odgovara od 75B, isti su, samo pazi kalibar
problem koji možeš imati su nišani, kočnica i slide stop. za to ti ostaje ebay, egun, cz firearms forum.
nadam se da sam bar malo pomogao.
ostalo ovisi što tražiš, ako su u pitanju potpuno originalni dijelovi najčešće czub.cz
od ostalih imaš :
imaš i IPSC shopove: seboweapons, luckydelta, cesar-shop, ipscstore, atlas taktik, xrayparts
opruge i štiftovi sve je isto kao i na novim modelima - sve možeš naručiti originalne sa IPSC shopova.
disconnector - ako hoćeš baš original imaš "pre B" disconnector na IPSC shopovima
odarna igla i sve oko nje odgovara od bilo kojeg modela bez blokade udarne igle, isti su
problem koji možeš imati su nišani, kočnica i slide stop. za to ti ostaje ebay, egun, cz firearms forum.
Put your money where your mouth is.
Šteta što na forumu nema neki lajk ili srce za opalit na post... ovo je za svaku pohvalu kada dobiš konstruktivan i cjelovit odgovor na upittimmy75 wrote:ram, navlaku i cijev jedino od proizvođača s nabavnom, direkt ili preko trgovine.
od ostalih imaš :
što se tiče double actiona problem može biti:
1. pokidan/potrošnen/turpijan razdjelnik paljbe (disconnector) u što sumnjam. za svaki slučaj provjeriti jel trigger bar hvata taj dio.
2. pokidana opruga okidača, najčešći slučaj. samo zamjeni oprugu. dobro je imati pomoćni štift, skužit ćeš i sam zašto ako uđeš malo u to. bez pomoćnog štifta moraš imati 3 ruke. kraći kraj opruge mora ići u okidač. duži u ležište.
3. trigger bar spring (googlaj) ne sjeda u šine na trigger baru ili šaraf koji drži tu oprugu je previše ili premalo zategnut pa opruga stoji "grbavo". opruga zna iskočiti iz tih kanalića ako nije dobro zategnuta ili je iskrivljena. najbolje ćeš vidjeti ako skineš drške i posvijetliš. "krakovi" opruge moraju leći u kanale na trigger baru.

4. ako si očistio sa tekućinom za kočnice ili tako nečim moguće je da je pištolj totalno suh. dobro podmazati.
1. pokidan/potrošnen/turpijan razdjelnik paljbe (disconnector) u što sumnjam. za svaki slučaj provjeriti jel trigger bar hvata taj dio.
2. pokidana opruga okidača, najčešći slučaj. samo zamjeni oprugu. dobro je imati pomoćni štift, skužit ćeš i sam zašto ako uđeš malo u to. bez pomoćnog štifta moraš imati 3 ruke. kraći kraj opruge mora ići u okidač. duži u ležište.
3. trigger bar spring (googlaj) ne sjeda u šine na trigger baru ili šaraf koji drži tu oprugu je previše ili premalo zategnut pa opruga stoji "grbavo". opruga zna iskočiti iz tih kanalića ako nije dobro zategnuta ili je iskrivljena. najbolje ćeš vidjeti ako skineš drške i posvijetliš. "krakovi" opruge moraju leći u kanale na trigger baru.
4. ako si očistio sa tekućinom za kočnice ili tako nečim moguće je da je pištolj totalno suh. dobro podmazati.
A o Shadow 2 zna još i višeAR15 fan wrote:Šteta što na forumu nema neki lajk ili srce za opalit na post... ovo je za svaku pohvalu kada dobiš konstruktivan i cjelovit odgovor na upittimmy75 wrote:ram, navlaku i cijev jedino od proizvođača s nabavnom, direkt ili preko trgovine.
od ostalih imaš :
Servis u Lovcu ti ima originalnih dijelova, a isto tako sve za zbrojovku, kao i znanje, ti ima Kavur tako da ne bi tribalo biti problema, tj. nadam se da ces uspjesno rijesiti kvar!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
Hvala ljudi! Vec cu nekom odnijeti pa da poprave.... Uglavnom, kada pistolj okrenem naopako, radi apsolutno sve. Cim ga vratim u pravi polozaj, ne radi DA. Moja logika jaze da tu ne valja zapinjac duple akcije!
BUM BUM...
Po opisanom mislim da nije veliki kvar.
Najbolje da se ne mučiš ,a mislim i najjeftinije je posjetiti nekoga puškara.
Ne znam koja ti je lokacija,ali kod Rusana mislim da ćeš riješiti problem.
Ovako napamet kupovati i naručivati se ne isplati.
Vidiš ima tu kod nas na forumu ljudi koji su puškari ,možda bi i oni mogli pomoći?
Ja mislim da je to i jedna od biti ovoga foruma-međusobno pomaganje!!!
Želim ti da brzo riješiš problem!
Najbolje da se ne mučiš ,a mislim i najjeftinije je posjetiti nekoga puškara.
Ne znam koja ti je lokacija,ali kod Rusana mislim da ćeš riješiti problem.
Ovako napamet kupovati i naručivati se ne isplati.
Vidiš ima tu kod nas na forumu ljudi koji su puškari ,možda bi i oni mogli pomoći?
Ja mislim da je to i jedna od biti ovoga foruma-međusobno pomaganje!!!
Želim ti da brzo riješiš problem!
Evo kolege, popravio ga je Kavur za 5 minuta! Ili je netko prije dirao, ili ne znam sto vec, jer i sam on kaze da se sa tim kvarom do sada nije susreo, a popravio ih je i rastavio na tisuce. Problem je bio u opruzi trigger bara. Ona nije bila dobra i nije trigger bar drzala kako treba! Uglavnom, kvar nije bio velik i pistolj je sada tip top!
BUM BUM...
eto, napisao sam ti pod broj 3. čest problem kod cz75 modela. jel se reset okidača dobro osjeti i čuje?berbenn wrote:Evo kolege, popravio ga je Kavur za 5 minuta! Ili je netko prije dirao, ili ne znam sto vec, jer i sam on kaze da se sa tim kvarom do sada nije susreo, a popravio ih je i rastavio na tisuce. Problem je bio u opruzi trigger bara. Ona nije bila dobra i nije trigger bar drzala kako treba! Uglavnom, kvar nije bio velik i pistolj je sada tip top!
Da!timmy75 wrote:eto, napisao sam ti pod broj 3. čest problem kod cz75 modela. jel se reset okidača dobro osjeti i čuje?berbenn wrote:Evo kolege, popravio ga je Kavur za 5 minuta! Ili je netko prije dirao, ili ne znam sto vec, jer i sam on kaze da se sa tim kvarom do sada nije susreo, a popravio ih je i rastavio na tisuce. Problem je bio u opruzi trigger bara. Ona nije bila dobra i nije trigger bar drzala kako treba! Uglavnom, kvar nije bio velik i pistolj je sada tip top!
BUM BUM...