Preporuka pištolja 9x19 mm duty/concealed carry
Preporuka pištolja 9x19 mm duty/concealed carry
Tražim preporuku pištolja u kalibru 9x19 mm za duty/concealed carry namjenu. S obzirom da radim na poslovima s povećanim rizikom kao zaštitar odlučio sam da je vrijeme nakon dodatne obuke za rukovanje i manipulacijom pištoljem krenuti u ozbiljnije istraživanje opcija pištolja za navedenu namjenu. Za sada nemam niti mislim tražiti dozvolu za držanje i nošenje u svrhu samoobrane, već bi pištolj uzeo na dozvolu za držanje i nošenje u svrhu sporstkog streljaštva s obzirom da sam član streljačkog kluba.
Dogodine ću promjeniti branšu i radno mjesto te dozvola za samoobranu više neće biti problem za dobiti, a do tada želim riješiti geweru kako bi mogao raditi suhe treninge i pucati na streljani.
Nešto tipa HS-9 me ne zanima jer moj uvjet za pištolj je da mora imati zatvarač tvornički prilagođen montaži eletkro optičkog ciljnika, popularnije zvanog red dot. Ne želim ići ispod compact klase. Pištolj će također imati montiranu lampu, vjerovatno bez lasera, još nisam odlučio po tom pitanju jer moja razina obuke i znanja je na osnovnoj razini i još će proći podosta vremena dok se uvježbam na neku višu razinu gdje bi u igru ušla borba s pištoljem i taktika.
Za sada naginjem na Glock 19 gen 5 MOS, no isti još nisam uspio nigdje pronaći za kupiti kod nas, u Sloveniji ili Austriji s obzirom da je riječ o vrlo friškom izdanju. Drugi izbor je padao na XDM OSP no isti nije moguće naručiti ni kupiti direktno u HS-u ili nekoj od trgovina. Svaka preporuka bi bila dobrodošla i molio bih da se u obzir uzme da sami pištolj u osnovnoj konfiguraciji ne košta više od 750 eura/5500 kn, poželjno je da je kompaktnijih dimenzija od full size zbog prekrivenog nošenja.
Samo napomena, Glock Gen 3 ili 4 ne dolazi u obzir zbog izbočina da dršći pištolja, isprobavao sam razne airsoft replike i prave modele tih generacija i nikako mi ne odgovaraju ruci niti držanju.
Dogodine ću promjeniti branšu i radno mjesto te dozvola za samoobranu više neće biti problem za dobiti, a do tada želim riješiti geweru kako bi mogao raditi suhe treninge i pucati na streljani.
Nešto tipa HS-9 me ne zanima jer moj uvjet za pištolj je da mora imati zatvarač tvornički prilagođen montaži eletkro optičkog ciljnika, popularnije zvanog red dot. Ne želim ići ispod compact klase. Pištolj će također imati montiranu lampu, vjerovatno bez lasera, još nisam odlučio po tom pitanju jer moja razina obuke i znanja je na osnovnoj razini i još će proći podosta vremena dok se uvježbam na neku višu razinu gdje bi u igru ušla borba s pištoljem i taktika.
Za sada naginjem na Glock 19 gen 5 MOS, no isti još nisam uspio nigdje pronaći za kupiti kod nas, u Sloveniji ili Austriji s obzirom da je riječ o vrlo friškom izdanju. Drugi izbor je padao na XDM OSP no isti nije moguće naručiti ni kupiti direktno u HS-u ili nekoj od trgovina. Svaka preporuka bi bila dobrodošla i molio bih da se u obzir uzme da sami pištolj u osnovnoj konfiguraciji ne košta više od 750 eura/5500 kn, poželjno je da je kompaktnijih dimenzija od full size zbog prekrivenog nošenja.
Samo napomena, Glock Gen 3 ili 4 ne dolazi u obzir zbog izbočina da dršći pištolja, isprobavao sam razne airsoft replike i prave modele tih generacija i nikako mi ne odgovaraju ruci niti držanju.
Re: Preporuka pištolja 9x19 mm duty/concealed carry
....ako je razlog nabave sportsko streljaštvo tada ne postoji dozvola za držanje i nošenje, već samo za držanje.AR15 fan wrote: dozvolu za držanje i nošenje u svrhu sporstkog streljaštva s obzirom da sam član streljačkog kluba.
uzmi ti sebi za početak neki HS9, jeftino ih se nađe pa nauči pucati sa mehaničkim nišanima.. već će se pojaviti glock19 mos.. bio je jedan na njuškalu prije mjesec dana.. i manje prati što ameri pišu i s čime se naslikavaju
moje službeno oružje je G19 i ne bi mi palo napamet išta staviti dodatno na njega i ovakav kakav je smeta mi kad ga nosim 5 dana u tjednu.. ali za nositi je najbolji.. u svemu ostalom je prosječan
evo ti guna ispod si naručiš i pristojnu futrolu https://www.czub.cz/en/produkty/pistole/cz-p-10-c.html
moje službeno oružje je G19 i ne bi mi palo napamet išta staviti dodatno na njega i ovakav kakav je smeta mi kad ga nosim 5 dana u tjednu.. ali za nositi je najbolji.. u svemu ostalom je prosječan
evo ti guna ispod si naručiš i pristojnu futrolu https://www.czub.cz/en/produkty/pistole/cz-p-10-c.html
Pištolj će imati montiran red dot,lampu i laser?....tacticooool
Hajde da zanemarimo da ne mozes dobiti drzanje i nosenje .
Recimo da izostavimo da sa privatnim pištoljem na poslu kršiš zakon o privatnoj zaštiti .
Koje to poslove sa povećanim rizikom možeš raditi da trebaš pištolj ?
Recimo da izostavimo da sa privatnim pištoljem na poslu kršiš zakon o privatnoj zaštiti .
Koje to poslove sa povećanim rizikom možeš raditi da trebaš pištolj ?
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Tema se razvija, u meni vrlo zbunjujucem smjeru.
Moram priznati da pratim sa zanimanjem!
Moram priznati da pratim sa zanimanjem!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Koliko pratim ovu tematiku, CCW pištolj sa lampom/laserom i/ili red-dotom je tacticool izmišljotina koju serviraju Ameri i ništa više. Za CCW čak i XD mod.2 SC mnogi kude kao gnjavažu za nositi i tu je recimo jedan XD-S mod.2 po pisanjima odličan. Duty sa dodatcima i ccw u jednom pištolju? Pa, sretno.
XD mod.2 SC se kod nas prodaje po više nego dobroj cijeni pa sam gotovo siguran da uskoro njega uzimam i stavljam pearce +0 na kratki spremnik. Jedina buba u uhu mi je novi Taurus 605 jer, eto, tko ne voli revolvere.
XD mod.2 SC se kod nas prodaje po više nego dobroj cijeni pa sam gotovo siguran da uskoro njega uzimam i stavljam pearce +0 na kratki spremnik. Jedina buba u uhu mi je novi Taurus 605 jer, eto, tko ne voli revolvere.
Nitko nije kao prvo pročitao dio posta u kojem sam naveo da mjenjam branšu što znači da se mičem iz privatne zaštite i čime nošenjem privatnog pištolja za samoobranu neću kršiti zakon. Dovoljno je da radim za neku državnu instituciju ili agenciju pa taman da radim i za privatnika gdje se vrti velika lova, posao s povećanim rizikom je kako god se okrene.
NE, montirana lampa ili eventualno lampa s integriranim laserom te elektro optički ciljnik nisu gluposti što Ameri pišu i s čime se snimaju/slikaju. Prođite imalo ozbiljniji ciklus obuke iznad osnovne razine rukovanja i manipulacije oružjem pa i lampa i red dot itekako imaju smisla i korisni su.
Nazad na temu... ne HS nikako... nosim ga na poslu svaki dan, pucam s njim na streljani (klupski pištolj)... izuzev meni prijatnijih ciljnika Mod 2 mi nikako nije drukčiji u odnosu na originalni HS-9 što se tiče držanja i rukovanja. Kao što sam naveo, XDM mi je bio drugi izbor dok direktno u tvornici nisam dobio odgovor da se OSP ne može kupiti jer ih nema na stanju.
Tako da ostajem pri svome pitanju, osim Glocka 19 gen 5 MOS, ima li netko za preporučiti nešto drugo? Sig Sauer sam istraživao, imao je ponekih ozbiljnijih problema, tako da za sada nisam za to da idem na novi dizajn, koji još nije provjeren i testiran kroz duži period.
Ima li netko S&W možda? Ili H&K?
NE, montirana lampa ili eventualno lampa s integriranim laserom te elektro optički ciljnik nisu gluposti što Ameri pišu i s čime se snimaju/slikaju. Prođite imalo ozbiljniji ciklus obuke iznad osnovne razine rukovanja i manipulacije oružjem pa i lampa i red dot itekako imaju smisla i korisni su.
Nazad na temu... ne HS nikako... nosim ga na poslu svaki dan, pucam s njim na streljani (klupski pištolj)... izuzev meni prijatnijih ciljnika Mod 2 mi nikako nije drukčiji u odnosu na originalni HS-9 što se tiče držanja i rukovanja. Kao što sam naveo, XDM mi je bio drugi izbor dok direktno u tvornici nisam dobio odgovor da se OSP ne može kupiti jer ih nema na stanju.
Tako da ostajem pri svome pitanju, osim Glocka 19 gen 5 MOS, ima li netko za preporučiti nešto drugo? Sig Sauer sam istraživao, imao je ponekih ozbiljnijih problema, tako da za sada nisam za to da idem na novi dizajn, koji još nije provjeren i testiran kroz duži period.
Ima li netko S&W možda? Ili H&K?
-
GROUND_ZERO
- Razvodnik

Bilo koji hologramski red dot....recimo docter...se može montirati na bilo koju navlaku...svih ovih modernih pištolja.... makne se stražnji ciljnik...na njegovo misto ide odgovarajući nosač....na kojeg se onda stavlja red dot...međutim po meni je bolja solucija nešto što se zove pistol scope mount....od plastike ili aluminija....imam baš od plastike (made in Israel)... čvrsto ko beton...to se montira na recimo na one picatiny tračnice na kučištu od HS-a....to na sebi također ima picatiny tračnice na koje možemo postaviti....lampu ili laser...ili oboje...A onda na taj nosač možemo staviti bilo koju optiku..red dot...hologram:)....pritom mehaničke ciljnike isto možeš koristiti...ovaj video baš pokazuje što ja imam (nosač...NE I OSTALO)
https://youtu.be/PBfK4d0NIu8
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
https://youtu.be/PBfK4d0NIu8
GUN CONTROL isn't about guns, it's about CONTROL
Za tako nešto nositi bi morala biti custom futrola koja bi pri tome bila jako masivna. Nula bodova za CCW. Meni nije žao dati lovu za nešto kao što je Trijicon RMR type 2 adjustable. Mali kompaktni red dot, ručno podesiva ili auto podešavanje zatamnjenja, čvrst kao tenk, trajanje baterije iznimno dugo, godinama može biti konstantno upaljen.
Isto tako mi nije žao dati lovu za Streamlight ili Surefire lampu.
Koristim dosta proizvoda od IWI (futrole za pištolje, spremnike, razne dodatke za futrole) i uopće ne sumnjam u kvalitetu njihovog polimera, ali za ono što ja želim da pištolj ispunjava u primjeni, taj dodatak koji ti imaš meni ne odgovara ni najjmanje.
Isto tako mi nije žao dati lovu za Streamlight ili Surefire lampu.
Koristim dosta proizvoda od IWI (futrole za pištolje, spremnike, razne dodatke za futrole) i uopće ne sumnjam u kvalitetu njihovog polimera, ali za ono što ja želim da pištolj ispunjava u primjeni, taj dodatak koji ti imaš meni ne odgovara ni najjmanje.
-
GROUND_ZERO
- Razvodnik

Imaš u Zagrebu kupiti streamlight lampu sa ugrađenim laserskim ciljnikom...koja se montira na picatiny tračnice na kućištu...dođe oko 3000kn
da.. lakše te je ciljati u mrakuAR15 fan wrote:
Msm da i vrapci na grani znaju da se lampa koristi za zasljepljivanje i da ju škljocaš upaljena/ugašena...a ne kao na filmu upaljena non stopsjekira wrote:da.. lakše te je ciljati u mrakuAR15 fan wrote:
Isto tako se malo potraži po netu i nađeš Streamlight TLR 8 s ugrađenim laserom i strobe funkcijom za 1150 kn bez poštarine...GROUND_ZERO wrote:Imaš u Zagrebu kupiti streamlight lampu sa ugrađenim laserskim ciljnikom...koja se montira na picatiny tračnice na kućištu...dođe oko 3000kn
-
GROUND_ZERO
- Razvodnik

Ako kolega može reći...odakle za 1150kn a da nije iz USA...koliko sam ja tražio u EU ne vidim tu cijenu.. Zahvaljujem
Ispričavam se na svome previdu, iz USA je lampaGROUND_ZERO wrote:Ako kolega može reći...odakle za 1150kn a da nije iz USA...koliko sam ja tražio u EU ne vidim tu cijenu.. Zahvaljujem
Sumnjam da ćeš ga nositi sa svim tim dodatcima, osobno imam dozvolu za nosenje u svrhu samoobrane i nosim pistolj vec jedno 3 godine, imam za sada 7 komada raznih kalibara od 6.35 do 9mm, najcesce nosim CZ 75B Compact za koji imam IWB Alien Gear Holster, uz sve to treba jos neki bolji remen odnosno cvrsci, kod nas nisam naisao jos na takav ali vani ima za kupit kozni remen a unutra nesto kao alu traka cijelom duzinom. Malo sam skrenuo sa teme, ali sam htio reci da sa lampom i red dotom bi mogao imati problema sa samim zuljanjem oruzja i dodataka, pogotovo ako ga planiras nositi iznad desnog dzepa, tada je jos veca vjerojatnost da ti se odjeca podize ili da ostetis nesto. To funkcionira sa holsterima i nosenjem izvan hlaca. Uzmi si jedan za nosenje a onda ako ces si slagati nesto za gadanje uzmi si nesto vece.
Kolega, kako mozes imati 7 komada na nosenje?
BUM BUM...
Mogu neograniceno komada imati, kao pripadnik OSRH. Cak i dugo se moze imati u svrhu samoobrane, i to do kalibra 12.7x99, ali u mojoj policijskoj postaji nisu bas bili odusevljeni s tom mojom idejom, a ja nisam htio forsirati s tim posto su stvarno dosada bili fer i korektni.berbenn wrote:Kolega, kako mozes imati 7 komada na nosenje?