Glock 17 ili sp2022
Glock 17 ili sp2022
Prije svega zelim da se zahvalim na dosadasnjoj podrci i pomoci. Samo da pitam, imam glock 17 rtf2 privatni za koji sam dobio ponudu da zamjenim za sig pro 2022, koji je ispucao 200 komada metaka, uz doplatu od 200eur. Interesuje me isplativost toga kao i odnos izmedju modela. A promjenio bih radi lakseg nosenja? Svaki savjet je dobrodosao.
Re: Glock 17 ili sp2022
Zašto?
Ako je radi nošenja sumnjam da ćeš se sa SIGom usrećit..
Službeno nosim G19 (nakon HS9 čini se kao perce) a privatno XDs.. imam još ali samo njega nosim.
Netko pametniji i iskusniji od mene je rekao da je suvišno imati pištolj za samo obranu koji broji 15+, kad se 95%+ konflikata završava sa do tri hica
Skuuupa bila je škola "Želim/trebam"
Dakle, nemoj. Ostavi si 200€ i uštedi za G26 ako ti Glock igra.. isti okviri, fina stvar i za na streljanu
Ako je radi nošenja sumnjam da ćeš se sa SIGom usrećit..
Službeno nosim G19 (nakon HS9 čini se kao perce) a privatno XDs.. imam još ali samo njega nosim.
Netko pametniji i iskusniji od mene je rekao da je suvišno imati pištolj za samo obranu koji broji 15+, kad se 95%+ konflikata završava sa do tri hica
Skuuupa bila je škola "Želim/trebam"
Dakle, nemoj. Ostavi si 200€ i uštedi za G26 ako ti Glock igra.. isti okviri, fina stvar i za na streljanu
Ako posjedujes npr. 10 pistolja, a jedan je samo na dozvoli za nosenje, smiju li se nositi i ovi drugi?
BUM BUM...
Hvala sjekira, kod nas je siga tesko naci i taj je u radnji 800eur. Mislim gloka sam osvojio na takmicenju, i ovdje gloka mozes skoro u supermarketu kupitit, al opet volio bi imati sig.
poznata mi je ta bolest... gdje živiš?shakal_pb wrote:Hvala sjekira, kod nas je siga tesko naci i taj je u radnji 800eur. Mislim gloka sam osvojio na takmicenju, i ovdje gloka mozes skoro u supermarketu kupitit, al opet volio bi imati sig.
samo ona koja su upisana u dozvolu za držanje i nošenjeberbenn wrote:Ako posjedujes npr. 10 pistolja, a jedan je samo na dozvoli za nosenje, smiju li se nositi i ovi drugi?
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Jedino ako si kriminalac, pa uopće nemaš dozvolu, a moraš u neku oružanu pljačku, onda možeš nositi šta ti treba, jer kako naš sustav funkcionira, onda ti je to kao alat za predstojeći posao. Prestrašno!
Ok kriminalci i ostali, ja otvorio temu sa jednom tematikom vi otisli na broj oruzja na odobrenju...Otvori brate temu pa pitaj sta ti volja.
ovdje ti vlada familijarna atmosfera ne zamjerishakal_pb wrote:Ok kriminalci i ostali, ja otvorio temu sa jednom tematikom vi otisli na broj oruzja na odobrenju...Otvori brate temu pa pitaj sta ti volja.
Shakal, sjekira je napisa da ima jos pistolja i da samo njega nosi, pa san zato upita moze li se i ostale nositi! Nemojte se odma srditi ako neko skrene s teme....Budite sritni da uopce itko komunicira na forumu jer po 5 dana se post ne napise, a kvalitetan pogotovo! Ja nemam dozvolu za nosenje, ali logicno bi bilo da odobrenje za nosenje osobi koja ga ima pokriva nosenje, a ne model oruzja koji je upisan! Sto npr. ako ti je to oruzje toliko potribno, nosis ga svaki dan i moras ga nositi, i dogodi ti se kvar na pistolju i pistolj zavrsi kod puskara! Bi li bilo logicno da imas drugi uz sebe dok se ovaj ne popravi(hipotetska teorija) jer ipak u policijskoj evidenciji imas dozvolu za takvo nesto, bez obzira koji je upisan u oruzni list! Nelegalne stvari me ne zanimaju! Ali ima i onih koji lovacke i sportske uredno nose, ne misleci kako bi ih gore kostalo da im ga nadju nego da uhvate nekoga tko uopce nema nikakvu dozvolu!!!!
BUM BUM...
Ovako, imam tri pištolja na dozvoli za držanje i nošenje u svrhu osobne zaštite, a kad stvarno nosim (rijetko) onda nosim XDs.. Bilo koje drugo oružje (lovačko) na dozvoli za držanje i nošenje, a koje nije u svrhu osobne zaštite se ne smije nositi van lova. isto vrijedi i za sportsko.. ako ima takvih avanturista onda su van zakona.
Zašto se u vlastitoj kući ne smijete braniti lovačkim ili sportskim oružjem nitko ne zna pa ni zakonodavac ali tako je.
Zašto se u vlastitoj kući ne smijete braniti lovačkim ili sportskim oružjem nitko ne zna pa ni zakonodavac ali tako je.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Sjekira, tocno si rekao sve.
A jos tocnije opisao profil "avanturiste"!
A jos tocnije opisao profil "avanturiste"!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Sve jasno! Ja samo konstatiram kako je! To sto je sa dozvolama za nosenje nije isto od postaje do postaje..... Znam 5 postaja koje izdaju dozvolu za samo jedan pistolj, ne za tri npr.! Zato sam i naveo to kako nositi ostale, ponukan spoznajom do sada da je na dozvoli za nosenje samo jedan pistolj! Nadam se da razumite o cemu pricam....
BUM BUM...
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
E sad si ga izvalio....sjekira wrote:Zašto se u vlastitoj kući ne smijete braniti lovačkim ili sportskim oružjem nitko ne zna pa ni zakonodavac ali tako je.
Tko ti je to rekao?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
Da je drugačije zakonodavac ne bi ni izdavao dozvolu za oružje čija je namjena samoobrana. Imaš pištolj sportski, lovački i za samoobranu.... zašto ti ne daju jedan za sve?
Ljudi... kad razmišljate o hipotetskim situacijama, u RH, odaberite najnepovoljniju za vas i ta će biti najrealnija.
Nema dugo da je jedan kolega dobio otkaz jer si je nabavio onaj Roni za glocka i uslikao se s niim na streljani. Zašto? Zato jer je u RH.
Nema dugo da je jedan kolega dobio otkaz jer si je nabavio onaj Roni za glocka i uslikao se s niim na streljani. Zašto? Zato jer je u RH.
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
To sam se već raspitao u MUP-U.sjekira wrote:Da je drugačije zakonodavac ne bi ni izdavao dozvolu za oružje čija je namjena samoobrana. Imaš pištolj sportski, lovački i za samoobranu.... zašto ti ne daju jedan za sve?
Dakle, da bi mogao nabaviti oružje, kod nas nažalost moraš imati "valjani" razlog, što već svi znamo. Ne možeš kupiti oružje samo zato jer ga želiš. Zato postoje te kategorizacije. Ali to ne znači da oružje nabavljeno u jednu svrhu ne možeš koristiti i u druge legalne svrhe. Jedini problem je to što su zakomplicirali stvar kad su ukinuli dozvolu za držanje i nošenje za sportsko oružje. Tako da sportski pištolj nije dopušteno nositi u lov jer nije na dozvoli za nošenje. Obratno je moguće, jer lovačkim pištoljem možeš pucati na streljani. Pištolj za samoobranu isto ne možeš nositi u lov osim ako imaš dozvolu za nošenje.
Ali ako se nađeš u situaciji da ti je život ugrožen, sigurno se možeš braniti bilo kojim oružjem.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
Da ne otvaram novu temu, cisto me interesira sto bi vecina vas iskusnih koristila za nosenje izmedju ova dva modela: GLOCK 19 GEN 4 FS ili XD9 MOD. 2 GRIP ZONE? Te, kada nosite pistolj, kakvo nosenje preferirate: u torbici, ispod pazuha ili za pasom?
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
Sprijeda ili straga za pasom ???RANGER94 wrote:..... za pasom?
Nemoguće je Nemoguće