Prvi karabin
Prvi karabin
Lijep pozdrav,
Novi sam na forumu pa ovim putem sve pozdravljam! Također sam mlad lovac i došlo je vrijeme za kupovinu prvog karabina. Odlučio sam se za kalibar 30-06, ali ne i za karabin! Naravno ograničenog budžeta u uži izbor sam stavio Winchester XPR, Howa 1500 te Savage 111 th xp! Zanima me Vaše mišljenje o ovdje navedenim karabinima, te također svaki savjet je dobrodošao!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Novi sam na forumu pa ovim putem sve pozdravljam! Također sam mlad lovac i došlo je vrijeme za kupovinu prvog karabina. Odlučio sam se za kalibar 30-06, ali ne i za karabin! Naravno ograničenog budžeta u uži izbor sam stavio Winchester XPR, Howa 1500 te Savage 111 th xp! Zanima me Vaše mišljenje o ovdje navedenim karabinima, te također svaki savjet je dobrodošao!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Prvi karabin
Definitivno Howa-1500
- ulozeno / dobiveno
- veliki izbor dodatne opreme na EU trzistu
- odlicna kvaliteta za serijsku pusku
( Mada bi trebalo uzeti u obzir i Sabatti sa MRR -Multi Rradial Rrifling sto je "recimo" novost na trzistu i omogucava vece brzine zrna , dobru stabilnost, manje habanje cijevi i cjenovno spada u EU pusku ranga 10.000 Kn )
Prespavaj jos malo pa odluci !
SRETNO !
- ulozeno / dobiveno
- veliki izbor dodatne opreme na EU trzistu
- odlicna kvaliteta za serijsku pusku
( Mada bi trebalo uzeti u obzir i Sabatti sa MRR -Multi Rradial Rrifling sto je "recimo" novost na trzistu i omogucava vece brzine zrna , dobru stabilnost, manje habanje cijevi i cjenovno spada u EU pusku ranga 10.000 Kn )
Prespavaj jos malo pa odluci !
SRETNO !
Nemoguće je Nemoguće
Mislim da. kolega ne misli potrositi 10kkn na karabin!?
Isto tako mislim da je xpr ispod 4,5kkn, howa je isto tu negdje oko 5, jedino ne znam koliko je divljak tezak.
To je ok cijena i svaki karabin bi trebao raditi posao i imati dobre grupe.
Imas jos u toj cijeni i abolt3 , vidim da bojna nudi mosberg karabine, sabatti rover je isto u toj kategoriji.
Mislim da tu nemas kaj fulati, obidji trgovine vidi koja bolje lezi i tu kapari.
Gdje ima savage za kupiti?
Isto tako mislim da je xpr ispod 4,5kkn, howa je isto tu negdje oko 5, jedino ne znam koliko je divljak tezak.
To je ok cijena i svaki karabin bi trebao raditi posao i imati dobre grupe.
Imas jos u toj cijeni i abolt3 , vidim da bojna nudi mosberg karabine, sabatti rover je isto u toj kategoriji.
Mislim da tu nemas kaj fulati, obidji trgovine vidi koja bolje lezi i tu kapari.
Gdje ima savage za kupiti?
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Dobrodošao ti nama na forum!
Ako si lovac, znaj da ćeš kao mladi lovac sigurno dobiti najgoru lokaciju za štand ili najzaje..... stazu za pogon. Znači, da ćeš pušku tegliti, po nepristupačnim terenima. Odstrijeljene pajceke ćeš uz pušku čamariti, tko zna iz kakvih sve gustiša, trnja , kanala.... U takvim uvjetima manja oštećenja na pušci su neminovna. Znači, ne treba uzimati nešto jako skupo, jer to je ipak radni alat, koji ćeš koristiti u svakakvim uvjetima. Druga stvar je trebaš li mehaničke, optičke nišane ili kombinaciju. Ne znam kolikim budžetom raspolažeš, i kakve želje imaš. Možda da se raspitaš na forumu kod dečki koji imaju jeftilene, da probaš dignuti, staviti kundak u rame, pokušati možda na strelištu opaliti koji metak, pa onda odlučiti. Možda bi bilo pametno da objaviš lokaciju, pa ti se možda jave dečki koji imaju oružje koje bi te moglo zanimati, sa namontiranim optikama, da pogledaš i probaš. Evo, ako si blizu mene, ja sam ti istočna okolica Zagreba, mogu ti pokazati neke jeftilene koji , vjeruj mi, dobro i korektno odrađuju posao.
Pozdrav svima!
Ako si lovac, znaj da ćeš kao mladi lovac sigurno dobiti najgoru lokaciju za štand ili najzaje..... stazu za pogon. Znači, da ćeš pušku tegliti, po nepristupačnim terenima. Odstrijeljene pajceke ćeš uz pušku čamariti, tko zna iz kakvih sve gustiša, trnja , kanala.... U takvim uvjetima manja oštećenja na pušci su neminovna. Znači, ne treba uzimati nešto jako skupo, jer to je ipak radni alat, koji ćeš koristiti u svakakvim uvjetima. Druga stvar je trebaš li mehaničke, optičke nišane ili kombinaciju. Ne znam kolikim budžetom raspolažeš, i kakve želje imaš. Možda da se raspitaš na forumu kod dečki koji imaju jeftilene, da probaš dignuti, staviti kundak u rame, pokušati možda na strelištu opaliti koji metak, pa onda odlučiti. Možda bi bilo pametno da objaviš lokaciju, pa ti se možda jave dečki koji imaju oružje koje bi te moglo zanimati, sa namontiranim optikama, da pogledaš i probaš. Evo, ako si blizu mene, ja sam ti istočna okolica Zagreba, mogu ti pokazati neke jeftilene koji , vjeruj mi, dobro i korektno odrađuju posao.
Pozdrav svima!
Na puno mjesta, samo te ne smiju uhvatiti....dive37 wrote:Gdje ima howa za 5 tkn?
Nemoguće je Nemoguće
Bojna howu prodaje sa optikom nikko stirling za 7500,
U austriji vjerujem da je samo puska oko 800€, nije 5kkn ok.
Ali nije ni deset, nedvno sam gledao sabatti rover je bio ispod 400€ u frankoniji na akciji.
Sad je na akciji malo luksuzniji
http://m.frankonia.de/Mercury+870+Luxus ... ryId=62205
U austriji vjerujem da je samo puska oko 800€, nije 5kkn ok.
Ali nije ni deset, nedvno sam gledao sabatti rover je bio ispod 400€ u frankoniji na akciji.
Sad je na akciji malo luksuzniji
http://m.frankonia.de/Mercury+870+Luxus ... ryId=62205
Kao sto kolega kaze, u pogonu bus ziher narednih 5-10 godina.
Za to ne najbolja kakva duplenka ili preradena tandjara za 1000-1500kn.
Za ceku sam izvazi koliko para mislis uloziti pa cemo ti dati prijedlog.
Za to ne najbolja kakva duplenka ili preradena tandjara za 1000-1500kn.
Za ceku sam izvazi koliko para mislis uloziti pa cemo ti dati prijedlog.
Hvala na savjetima, koliko sam čitao vidim da je sve to tu negdje, kako kažete trebam ići u dućan probati kako koja leži i to je to! Gledao sam po slovenskim trgovinama i naišao na Winchester m70 ultimate shadow za 770€. Čini mi se da je to dosta dobra cijena za takav karabin, koliko sam čitao to bio bio neki rang iznad gore spomenutih karabina,ako se ne varam. Što se tiče novaca, računam do nekih 8-9 tisuća, naravno sa optikom!
Howa i na njoj širokokutni Yukon, oko 10000 sve. Ili jeftini Marlin u 308., sasvim solidna radna puškica. A za te novce nađe se i extra polovna puška s optikom, naleti se na jako dobru kombinaciju povoljno pa ne žuri.
Pozdrav kolega i dobro dosao! Mozda nekakav Mauser polovni , sigurno je bolji i kvalitetniji od dosta pusaka novih koje se prodaju kod nas. Opet kako su ti rekle kolege na tebi je da odlucis sto ti odgovara oku i novcaniku. Sretno i dobar pogled!
Gledam i rabljene no za sa sada nisam naletio na ništa što bi mi se dopalo, nekako bi možda rađe novo pa makar "nižeg" ranga, svjestan sam da to neće biti karabin za života, al da posluži nekoliko godina bit ću zadovoljan, a za par godina dok se skupi iskustva znat ću i što će mi više odgovarati. Imate kakva iskustva sa Remington 770, vidim u lovcu da su dobili Remington 770 SS AP-HD CAMO cal. 30-06 (sa optikom) za manje od 6 tisuca kuna, koliko sam čitao mišljenja oko te puške su dosta podijeljena.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ako si samo lovac, a ne pucaš na papir, karabin će služiti i tebi i tvojim unucima. Normalno uz korektno održavanje.
Pozdrav svima!
Pozdrav svima!
Potpisujem nema bolje od howe za te novce , druga solucija ruger americanIggy wrote:Howa i na njoj širokokutni Yukon, oko 10000 sve. Ili jeftini Marlin u 308., sasvim solidna radna puškica. A za te novce nađe se i extra polovna puška s optikom, naleti se na jako dobru kombinaciju povoljno pa ne žuri.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Što se tiče Rugera, sve 5, ali ne mogu ne zamijetiti da su poprilično poskupjeli. Kad sam ga kupio bio je 100 eurića jeftiniji nego sada, a to nije zanemariv postotak.
Uzmi si K98 ili slicno 8x57. Nisu skupe a municije ima kolko te srce zeli za probu na metu da se malo ispraksiras. Lako poslije kupis "bolju" pusku.