SUB-COMPACT VS. COMPACT???
SUB-COMPACT VS. COMPACT???
Pozdrav ekipa! Moze li mi netko pojasniti zasto se skracena verzija pistolja u liniji HS(npr. HS-9 sub-compact) naziva SUB-COMPACT, a u liniji XDM(npr. XDM-9 compact) samo COMPACT? Dakle, zanima me samo razlika u imenu! Zna li netko? Da li je to zato sto je u HS liniji cijev jos kraca nego u XDM liniji? Bit cu zahvalan na odgovoru!
BUM BUM...
Re: SUB-COMPACT VS. COMPACT???
Koliko ja kužim SUB-Compact je 3 incha cijev i kraća drška i naravno manji kapacitet magazina, a Compact je 3,8 incha cijev sa skraćenom drškom. Full grip Xdm sa 3,8 incha cijevi nema naziv Compact.
Ovisno o proizvodjacu, dakle nema odredjenih kriterija, postoji naziv...U svakom slucaju, sub-compact je manji od compacta opcenito!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
Onaj na kojemu piše Compact... je manji od onoga na kojemu to ne piše.
A onak na kojemu piše Sub-Compact je manji od onoga na kojemu piše Compact...
a još manji od onoga na kojemu ne piše ništa...
E sad... zašto je HS Sub-Compact i dalje veći od CZ M70...??? E Jbt ga... ne znan...

E sad... zašto je HS Sub-Compact i dalje veći od CZ M70...??? E Jbt ga... ne znan...
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

To što negdje piše, to ti je ko da uspoređuješ pimpeke. Nitko ne želi imati sub...... , a neki je veći od nekog manjeg. 
Ni talijanske cipele 45 nisu iste veličine ko ove naše...sa Kajzerice...made in Kinez...45. A kaj se pimpekof tiće...svi mi imamo 20cm samo su neki veči a neki manji.Hawk wrote:Onaj na kojemu piše Compact... je manji od onoga na kojemu to ne piše.
E sad... zašto je HS Sub-Compact i dalje veći od CZ M70...??? E Jbt ga... ne znan...![]()
CZ M70 je jedan i takav kakav je, to je njegov standard, a hs-ova i xdm-ova ima nekoliko verzija! Nadam se da sam shvatio! Kako je kolega naveo u prijasnjem postu, nema pisanog pravila kako nesto nazvati u odnosu na drugu! Cudi me da su dali ime sub compact, a tada jos nisu imali compact! To me je zbunilo pa sam i zato otvorio temu... Al eto, brzo se odgonetnulo!Hawk wrote:Onaj na kojemu piše Compact... je manji od onoga na kojemu to ne piše.
E sad... zašto je HS Sub-Compact i dalje veći od CZ M70...??? E Jbt ga... ne znan...![]()
BUM BUM...