Potrbna pomoč
Potrbna pomoč
Čitam tu po forumu i jedno me zanima dali se može u HR dobit dozvola za oružije ako nisi lovac?
Točnije mene lov trenutno ne zanima več bi hti da mogu jednom do dva puta na mjesec otič na neku streljanu ispucat nekoliko metaka i tako ništa više.
Točnije mene lov trenutno ne zanima več bi hti da mogu jednom do dva puta na mjesec otič na neku streljanu ispucat nekoliko metaka i tako ništa više.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Re: Potrbna pomoč
Ne bi trebao biti problem, ali moras biti clan streljackog drustva. Najbolje ti je da se obratis
u najblize streljacko drustvo, a tamo ces dobiti sve detalje sto i kako dalje.
u najblize streljacko drustvo, a tamo ces dobiti sve detalje sto i kako dalje.
Head in the City. Hearth in the Field.
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Reci kojem području gravitiraš, pa ćemo te uputiti nekome. Moraš biti član nekog streljačkog društva, nastupiti na nekom natjecanju i od Saveza dobiti potvrdu da si aktivni natjecatelj. Nemoj me držati za riječ, no mislim da Savez tu potvrdu nešto naplaćuje. Druga stvar, oružje ti mora zadovoljavati Pravilnik o dozvoljenim kalibrima za sportsko oružje. Ako možemo na bilo koji način pomoći, da omasovimo ovaj sport, svi ćemo to rado učiniti.
Pozdrav!
Pozdrav!
Ja sam iz Nove Gradiške. A sad koje oružije!? Neznam tipa neki karabin m-48 ili nešto na tu šemu ili neki manji kalibar jer prije sam se bavio streljaštvom s zračnim puškama. Al sda bi htio nešto da se puca na veče udaljenosti preko 200-300m. Ako takvo što ima kod nas?
Da sve ovo gore napisano je tocno. Potvrda je nekih stotinjak kuna. Puca se recimo PAP (7,62x39) na 100 i 200m i M48,M24,M98,K98 i sl. (7,9 iliti 8x57) na 100 i 300m. Pogledaj koji streljacki klub kod tebe im VK sekciju i raspitaj se i onda lagano kad krene sezona prema svemu ovome vec napisanome.
I meni je potrebna pomoć pa da ne otvaram temu. Prije par mjeseci jedan član foruma je kupio u Sloveniji jednu pušku, dosta povoljno. Ne sijećam se teme u kojoj se to govorilo niti mi je sad poznata marka karabina? Zna li itko?
Dodatak..pronašao sam što sam tražio. Bila je riječ o ruger r2.
Dodatak..pronašao sam što sam tražio. Bila je riječ o ruger r2.