Ovo je već to much...
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Re: Ovo je već to much...
Ljudi su prije vise od 40 god bili na mjesecu. Prije par godina kupio sam Karl Zeis optiku
sa ,lotu tech, premazom leca. Tada su to reklamirali kao nesto najnovije. Poslije se ustanovilo
da su tu tehnologiju koristili kad su isli na mjesec,ali jos sedamdesetih godina proslog stoljeca,
tako da s obzirom na danasnju tehnologiju ovo i nije nesto posebno.
sa ,lotu tech, premazom leca. Tada su to reklamirali kao nesto najnovije. Poslije se ustanovilo
da su tu tehnologiju koristili kad su isli na mjesec,ali jos sedamdesetih godina proslog stoljeca,
tako da s obzirom na danasnju tehnologiju ovo i nije nesto posebno.
Head in the City. Hearth in the Field.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Hehehe! Prestao sam gledati skupe igracke.
E nemoj tako......ima tu par nepoznanica koje cemo a mozda i necemo saznati NIKADA !!!Woolf Blaser wrote:Ljudi su prije vise od 40 god bili na mjesecu...
1. Ljudi NIKADA nisu bili na mjesecu, jer da jesu danas ima dosta Milijunasa koji si to mogu priustiti i sa obzirom na tehnologiju to ne bi smio biti nikakav problem u danasnje vrijeme...znaci LAZ.
2. Druga.NEPOZNANICA je kako su se Ameri i Rusi uspjeli dogovoriti da zajednicki sute o toj prevari, E TO JE ONO sto mene zanima !!!???!!!!
Nemoguće je Nemoguće
Svako lansiranje Saturna V je kostalo (preracunato u danasnje dolare) oko 2,5 milijarde dolara.
Troskovi razvoja daljnih 55 milijardi dolara, a cijeli Apollo program oko 150 milijardi dolara.
Nema bas drzava, a pogotovo ljudi koji to mogu platiti.
Ili imamo opciju dva (koja je istinita), nitko se nije dogovorio, tih 12 ljudi je stvarno bilo na Mjesecu.
Gomila drzava zeli posramiti SAD, a nema boljeg nacina nego dokazati da nisu bili na Mjesecu.
Nakon 44 godine od prvog sletanja nikome nije uspilo, bas se pitam zasto?
Uostalom nema boljeg dokaza nego sama ljudska priroda, dva covjeka ne mogu cuvati tajnu, a da ne govorimo o desecima tisuca ljudi koji su radili na Apollo programu.
Troskovi razvoja daljnih 55 milijardi dolara, a cijeli Apollo program oko 150 milijardi dolara.
Nema bas drzava, a pogotovo ljudi koji to mogu platiti.
Ili imamo opciju dva (koja je istinita), nitko se nije dogovorio, tih 12 ljudi je stvarno bilo na Mjesecu.
Gomila drzava zeli posramiti SAD, a nema boljeg nacina nego dokazati da nisu bili na Mjesecu.
Nakon 44 godine od prvog sletanja nikome nije uspilo, bas se pitam zasto?
Uostalom nema boljeg dokaza nego sama ljudska priroda, dva covjeka ne mogu cuvati tajnu, a da ne govorimo o desecima tisuca ljudi koji su radili na Apollo programu.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Znaci i u tome su me sj.....!? Velim vam da vise ne gledam skupe igracke.
.....Nakon 44 godine od prvog sletanja nikome nije uspilo, bas se pitam zasto?
Zato jer to danas mogu pratiti i amateri sa svojom opremom, a prije 44g jedino NASA je imala pristup takvoj tehnologiji. Uza svu skupocu ne vjerujem da se to danas ne bi moglo ponoviti "kao od sale" .....Ja mislim da ljudi nisu bili na mjesecu, ali i da kojim slucajem jesu nisu se vratii od tamo.....
Eto neka zivim u zabludi...
Zato jer to danas mogu pratiti i amateri sa svojom opremom, a prije 44g jedino NASA je imala pristup takvoj tehnologiji. Uza svu skupocu ne vjerujem da se to danas ne bi moglo ponoviti "kao od sale" .....Ja mislim da ljudi nisu bili na mjesecu, ali i da kojim slucajem jesu nisu se vratii od tamo.....
Eto neka zivim u zabludi...
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
[quote="lex-lutor"].....Nakon 44 godine od prvog sletanja nikome nije uspilo, bas se pitam zasto?
quote]
Lex, nema ekonosmke isplativosti. Eto, zato.
Mars i letovi k njemu jos uvijek predstavljaju "slijedeci korak covjecanstva", pa se fondovi i budgeti jos i nadju.
Za mjesec, puno teze jer je to vec "vidjeno i odradjeno".
90% svemirske industrije, ipak se jos uvijek bazira na komercijanim satelitima, odnosno vojnim. I malo prostora ostaje za ostalo.
U komercijalnom svemirskom programu danas ruska tehnologija ima glavnu rijec. Raketni sustavi koje su razvili dosta ranije i koji se izvoze cak u USA.
u opcoj svemirskoj utrci u doba hladnog rata ostaje meni neobjasnjena cinjenica da rusi nisu nikad niti pokusali sletjeti na Mjesec (usprkos razvijenoj tehnologiji i politickom pritisku 60 tih godina), i postavlja se pitanje - zasto?
Pa onda tvoj skepticizam ima neke osnove.
quote]
Lex, nema ekonosmke isplativosti. Eto, zato.
Mars i letovi k njemu jos uvijek predstavljaju "slijedeci korak covjecanstva", pa se fondovi i budgeti jos i nadju.
Za mjesec, puno teze jer je to vec "vidjeno i odradjeno".
90% svemirske industrije, ipak se jos uvijek bazira na komercijanim satelitima, odnosno vojnim. I malo prostora ostaje za ostalo.
U komercijalnom svemirskom programu danas ruska tehnologija ima glavnu rijec. Raketni sustavi koje su razvili dosta ranije i koji se izvoze cak u USA.
u opcoj svemirskoj utrci u doba hladnog rata ostaje meni neobjasnjena cinjenica da rusi nisu nikad niti pokusali sletjeti na Mjesec (usprkos razvijenoj tehnologiji i politickom pritisku 60 tih godina), i postavlja se pitanje - zasto?
Pa onda tvoj skepticizam ima neke osnove.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Imali su i sovjeti svoj program sletanja na Mjesec.
Sletanje je bilo planirano za kraj 1968, ali njihov raketni genije Sergei Koroljov umro je 1966.
Takodjer su sa TMK brodom planirali let do Marsa i Venere, bez sletanja.
Na njihovu veliku zalost, sovjetski odgovor Saturnu V, N-1 raketa nije se pokazala (blago receno) uspjesnom.
Eksplozija na drugom od 4 neuspjesna lansiranja je jos i danas najveca ne-nuklearna umjetna eksplozija!
S njenom propascu nestala je svaka nada za sovjetski let do Mjeseca, Marsa i Venere.
A sovjeti se nisu bas hvalili sa avojim neuspjesima.
Sletanje je bilo planirano za kraj 1968, ali njihov raketni genije Sergei Koroljov umro je 1966.
Takodjer su sa TMK brodom planirali let do Marsa i Venere, bez sletanja.
Na njihovu veliku zalost, sovjetski odgovor Saturnu V, N-1 raketa nije se pokazala (blago receno) uspjesnom.
Eksplozija na drugom od 4 neuspjesna lansiranja je jos i danas najveca ne-nuklearna umjetna eksplozija!
S njenom propascu nestala je svaka nada za sovjetski let do Mjeseca, Marsa i Venere.
A sovjeti se nisu bas hvalili sa avojim neuspjesima.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Naravno da nisu,jel da jesu nabijali bi nam to na nos dok smo zivi.