HS Produkt izvozni brend?
HS Produkt izvozni brend?
Srbi i Kuvajćani ''poludjeli'' za hrvatskim puškama i pištoljima
Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović otvorio je jučer u Spaladium areni u Splitu Jadransku vojnu i zrakoplovnu izložbu - ASDA 2013. (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference). Izložba se drugi put održava u Hrvatskoj, ali ove godine, ponajprije zbog ekonomske krize, s dosta manje izlagača nego što je to bilo 2011. Ipak je organizator izložbe, američka tvrtka TNT Production, okupila više od stotinu izlagača iz dvadesetak zemalja iz jugoistočne i zapadne Europe, Azije, sjeverne Afrike i Srednjeg istoka.
Kao i prošli put, najvažniji i najposjećeniji štand bio je onaj karlovačkog HS producta. Na marginama sajma održani su sastanci o mogućim isporukama HS-ovih pištolja Pakistanu, a za novu VHS 2 inačicu hrvatske jurišne puške, posebno se zainteresirala delegacija Oružanih snaga Kuvajta.
No HS product je tvrtka koja 95% svoje proizvodnje pištolja plasira na američko tržište. Na štandu smo zatekli tajnika HGK - Županijske komore Zadar Denisa Ikića i direktora Adriatic Securityja Ivicu Zdrilića. Adriatic Security, renomirana zadarska zaštitarska kuća, nabavlja svoju zaštitnu opremu isključivo od domaćim proizvođača. Pištolje kupuju u HS productu, zaštitne prsluke u Borovo-Gumitradeu, a kacige u tvrtki Šestan Buš.
U kuloarima se mogla čuti i priča kako su čak i Srbi bili zainteresirani za kupovinu HS-ovih pištolja, čak i jurišnih pušaka zbog što njihovi najnoviji dosezi u toj domeni, posebice oko proizvodnje i korištenja puške M 21 A nisu ostvarili očekivane rezultate.
Piše: Siniša Klarica/Zadarski list
Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović otvorio je jučer u Spaladium areni u Splitu Jadransku vojnu i zrakoplovnu izložbu - ASDA 2013. (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference). Izložba se drugi put održava u Hrvatskoj, ali ove godine, ponajprije zbog ekonomske krize, s dosta manje izlagača nego što je to bilo 2011. Ipak je organizator izložbe, američka tvrtka TNT Production, okupila više od stotinu izlagača iz dvadesetak zemalja iz jugoistočne i zapadne Europe, Azije, sjeverne Afrike i Srednjeg istoka.
Kao i prošli put, najvažniji i najposjećeniji štand bio je onaj karlovačkog HS producta. Na marginama sajma održani su sastanci o mogućim isporukama HS-ovih pištolja Pakistanu, a za novu VHS 2 inačicu hrvatske jurišne puške, posebno se zainteresirala delegacija Oružanih snaga Kuvajta.
No HS product je tvrtka koja 95% svoje proizvodnje pištolja plasira na američko tržište. Na štandu smo zatekli tajnika HGK - Županijske komore Zadar Denisa Ikića i direktora Adriatic Securityja Ivicu Zdrilića. Adriatic Security, renomirana zadarska zaštitarska kuća, nabavlja svoju zaštitnu opremu isključivo od domaćim proizvođača. Pištolje kupuju u HS productu, zaštitne prsluke u Borovo-Gumitradeu, a kacige u tvrtki Šestan Buš.
U kuloarima se mogla čuti i priča kako su čak i Srbi bili zainteresirani za kupovinu HS-ovih pištolja, čak i jurišnih pušaka zbog što njihovi najnoviji dosezi u toj domeni, posebice oko proizvodnje i korištenja puške M 21 A nisu ostvarili očekivane rezultate.
Piše: Siniša Klarica/Zadarski list
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
Re: HS Produkt izvozni brend?
Moram reći da sam bio danas na sajmu i da sam ostao ugodno iznenađen novom puškom VHS 2!!!
Po meni puno bolja izvedba od prvog VHS-a.
Po meni puno bolja izvedba od prvog VHS-a.
Vec i vrapci na grani znaju ono sto politicari nikada nece jer nemaju LOGIKE.... EX-YU je imala veliki postotak BDP-a proizvodnjom oruzja, svaka republika je radila nekoliko vojnih programa, ako se moglo onda moze se i sada. Dovoljno samo da prodajemo svima onima koji mrze Amere i posao je osigruan do III WWW. Ali dok nasi dupelisci malo poceskaju jajca Obami, pa malo jajca Putinu, ma malo pocackamo Merkelici ......NIKADA NISTA...
Nemoguće je Nemoguće
- istra champion
- Cinker - bojna

Zaštoredboy wrote:Po meni puno bolja izvedba od prvog VHS-a.
Zbog teleskopskog kundaka i selektora paljbe ala H&K
SCORE:303 COMPETITION/209MEDAL; 121 GOLD 61 SILVER 27 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
CUSTOM GUN MASTER
Evo samo jedna mala glupost da sada može pucati i ljevak jer ima opciju izbacivanja čahura sa obje strane.istra champion wrote:Zaštoredboy wrote:Po meni puno bolja izvedba od prvog VHS-a.![]()
![]()
![]()
Zbog teleskopskog kundaka i selektora paljbe ala H&K
A da ne pričam dalje o još većim glupostima samog izgleda puške.
Manje vise o ukusima, meni samo nije jasno zasto se takva izlozba odrzava u vukojebeni poput Splita ?
Mozda ako je namjenjena posjetiteljima iz Ex-Yu no za sve druge moguce posjetitelje Split je u tri P.M. , valjda je logika da se tako nesto odrzava u gradu koji je povezan sa ostatkom svjeta svim mogucim opcijama...od kojijh je na prvom mjestu ZRACNI promet...
Opet su neki sitni interesi u igri na racun opce koristi....
Tipicno za Rvatistan.
Mozda ako je namjenjena posjetiteljima iz Ex-Yu no za sve druge moguce posjetitelje Split je u tri P.M. , valjda je logika da se tako nesto odrzava u gradu koji je povezan sa ostatkom svjeta svim mogucim opcijama...od kojijh je na prvom mjestu ZRACNI promet...
Opet su neki sitni interesi u igri na racun opce koristi....
Tipicno za Rvatistan.
Nemoguće je Nemoguće
Radim na ZL Split, iznenadio bi se koliko je raznih delegacija doslo sa zracnim prevozom.
I to se ne dolazi sa redovnim linijama, nego sa Gulfstream 4 i slicnima.
I to se ne dolazi sa redovnim linijama, nego sa Gulfstream 4 i slicnima.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Mozda zato jer bio ovo bilo tesko izvesti u Zagrebu, premda je tamo mozda malo bolja zracna luka....lex-lutor wrote:Manje vise o ukusima, meni samo nije jasno zasto se takva izlozba odrzava u vukojebeni poput Splita ?
.
Last edited by jolly on 26 Apr 2013, 18:33, edited 2 times in total.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Takodjer mislim da ni Split nije vukojebina.
Iza Zagreba najrazvijeniji grad. Ne treba suditi po gradonacelniku.
Zivim u Rijeci, ali prodjem kroz Split povremeno.
A tek Splicanke, ajme majko, kad ih vidim na rivi.... odmah bih ostao tamo. Ma kakva vukojebina? To je destinacija!

Iza Zagreba najrazvijeniji grad. Ne treba suditi po gradonacelniku.
Zivim u Rijeci, ali prodjem kroz Split povremeno.
A tek Splicanke, ajme majko, kad ih vidim na rivi.... odmah bih ostao tamo. Ma kakva vukojebina? To je destinacija!
Turn better into best!
E sada si ga provalija i osta živ!!!lex-lutor wrote:Manje vise o ukusima, meni samo nije jasno zasto se takva izlozba odrzava u vukojebeni poput Splita ?
Nadan se da je ovo bila zajebancia ili je sajam treba bit u Puli u areni?
.....E sada si ga provalija i osta živ!!!
Nadan se da je ovo bila zajebancia ili je sajam treba bit u Puli u areni?
Evo samo da zavrse krov na areni i da povezu arenu kanalom do mora kako bi unutra mogli napraviti anticku marinu za posebe goste.....
OK zajebanciju na stranu, koji gradovi u HR zapravo jos uvijek imaju aktivnu mornaricku luku ??
Nemoguće je Nemoguće
uz sve te novine koje su neki od vas naveli, novost je i to što se na novoj verziji regulator paljbe nalazi sa strane..jedne i druge,,kao i kod većine pušaka, time je puška postala, praktičnija, sigurnija i upotrebljiva jednako dobro i za dešnjake i ljevake..kod stare je regulator bio ispred okidača..što i nije baš praktično a ni sigurno...još jedna novost je to što cjev više nije narebrena kao kod prve verzije što bi značilo da je odkvalitetnijeg materijala i da podnosi veće temperature pa s tim nije potrebna ni narebrenost cijevi radi hlađenja..etoo...par novina i uz one koje ste već naveli..kundak..nišan..itd..mislim daje ova puška doživjela pozitivan pomak i da će ova verzija bit ona koja će ispunit očekivanja svih nas..iako ni prva nije bila toliko loša koliko se po njoj pljuje (koristio sam ju na poslu i ok je)--ukratko OPTIMIST SAM!

Najvažnije je da se puška stalno unapređuje...
ako je HS produkt uspio stvoriti evolucijom kroz par modela skoro pa savršen pištolj široke namjene, nije nemoguće da to postigne i sa jurišnom puškom.
Pogotovo je važna modularnost, da si korisnik može složiti i podesiti kako mu već odgovara, jer nije svatko isti.
Ona rebrena cijev mi se čini kao loš izbor sa stajališta zaštite od korozije i čišćenja, onakve površine sa hrpom izbočina puno lakše hvataju prljavštinu i zadržavaju vlagu, od ravnih, glatkih površina.
Niti jedna strana jurišna puška nema takvo rješenje cijevi, s pravom.
Selektor paljbe prijašnji model je loša ideja ako se puca sa debelim zimskim rukavicama...
ak ima dodatnih fotki, stavite slobodno.
ako je HS produkt uspio stvoriti evolucijom kroz par modela skoro pa savršen pištolj široke namjene, nije nemoguće da to postigne i sa jurišnom puškom.
Pogotovo je važna modularnost, da si korisnik može složiti i podesiti kako mu već odgovara, jer nije svatko isti.
Ona rebrena cijev mi se čini kao loš izbor sa stajališta zaštite od korozije i čišćenja, onakve površine sa hrpom izbočina puno lakše hvataju prljavštinu i zadržavaju vlagu, od ravnih, glatkih površina.
Niti jedna strana jurišna puška nema takvo rješenje cijevi, s pravom.
Selektor paljbe prijašnji model je loša ideja ako se puca sa debelim zimskim rukavicama...
ak ima dodatnih fotki, stavite slobodno.
- istra champion
- Cinker - bojna

Da, unapređuje se loša kopija francuskog FAMAS-a, konstruiranog prije 40 godinagun_hater wrote:Najvažnije je da se puška stalno unapređuje...
SCORE:303 COMPETITION/209MEDAL; 121 GOLD 61 SILVER 27 BRONZE
CUSTOM GUN MASTER
CUSTOM GUN MASTER
Ovo me podsjeca na pricu o MZ-u ili Trabantu.....rekao bi moj kolega u ta vremena, mozes ti uloziti 10 milja maraka na MZ ali uvijek imas MZ-ca....istra champion wrote:....Da, unapređuje se loša kopija francuskog FAMAS-a, konstruiranog prije 40 godina
Nemoguće je Nemoguće
Griješiti je ljudski,...........ali je osjećaj božanski.
Ti bi barem trebao znat bolje.istra champion wrote:Da, unapređuje se loša kopija francuskog FAMAS-a, konstruiranog prije 40 godina
"Hate to burst your bubble" ali HS Produckt od 250 tisuća proizvedenih pištolja godišnje više od 90% izvozi na američko tržište.Dobije se pedesetak milja dolara.lex-lutor wrote: Dovoljno samo da prodajemo svima onima koji mrze Amere i posao je osigruan do III WWW. Ali dok nasi dupelisci malo poceskaju jajca Obami, pa malo jajca Putinu, ma malo pocackamo Merkelici ......NIKADA NISTA...
Zatvori taj ulaz, i tvornica može staviti ključ u bravu, a 1000+ radnika pojačat državnu statistiku (ne)uspješnosti.
Btw. neki dan sam čuo u lokalnoj streljani najnoviji suludi trač; "HS Produkt će prodati amerikancima jer kada uđemo u EU nećemo smjeti proizvoditi oružje".
Osoba je to izjavila mrtva ozbiljna i sa stopostotnom sigurnošću u sebe, tako da nije imalo smisla ispitivati javno tu skandaloznu tvrdnju.
Još je zanimljivija ova rasprava u kojoj pljujemo sami po sebi, jer je sve naše kao loše a nešto drugo bolje...........pa oružje ima kratak vijek trajanja i sve je, za sve dobro.....neka se samo proizvodi i prodaje!!!