Još Hrvatska ni propala....do kraja....

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 22 Feb 2013, 16:05

Čitam, pratim, gledam, pišem i nazočim prosvjedima....pokušavajući probuditi nacionalnu svijest svojih sunarodnjaka Hrvatica i Hrvata, no ne ide mi baš najbolje.

U Vukovaru uvode čirilicu, uvode li dvojezičnost ili dvopismenost? Jer niti srbi ne izgovaraju VUKOVAR drugačije nego mi, iako bih volio da to ime izgovaraju sa više respekta. Dakle uvodi se dvopismenost,jer dvojezičnost već postoji godinama. Tko je prvi predložio uvođenje dva pisma u Vukovar javna je tajna, tom nečasnom događaju sam i sam svjedočio dok sam tamo živio. Lokalna Vlast koju je tada obnašao HDZ na čelu sa g. Petrom Mlinarićem, g.Petrom Čobankovićem i g. Pilipom Karaulom razbija koaliciju sa HSP-om i udružuje se u totalno neprirodnu koalicju sa SDSS-m kojoj su na čelu Miloš Vojnović, Vojislav Stanimirović i drugi.

Kako je moguće da se tada tri Hrvataka branitelja, invalida koji su na čelu domoljubne stranke spuste na taj nivo i šuteći podrže, dapaće promoviraju koaliciju sa spodobama koje su im do jučer htjele doći glave? Kako to da odjednom sve podnesu i zbog čega? Zar je vrijednija fotelja zastupnika, potpredsjednika grdskog vijeća ili pozicija u stranci od Domovine zbog koje su čak i ulogoru dobivali batine? Nije mi jasno?

Mnogi su tada bili bez glasa, mnogi su podržavali svoju stranku koja im je kako jednom u rapravi reče jedan suborac " Pa šta hoćeš Maks HDZ ti je dao mirovinu..." ja sam kad su uveli u Vukovar čirilicu svoju kćer ispisao iz vrtića na kojem su ploče sa dva pisma, da u Vukovaru već postoji čirilica i uveli su je Hrvati da se dodvore koalicijskom partneru, da se dodvore Europi. Ploče stoje na vrtiću u Borovu naselju već više od deset godina i svi su šutjeli....I nije mi HDZ nit SDP dao mirovinu nego sam je zaslužio natopivši zemlju vlastitom krvlju poput mnogih a isplaćuje mi je Hratski puk.

Bio sam na prosvjedu u Vukovaru i sreo mnoga draga, lica, suborce i prijatelje, bilo je pjesme, hrvatskih zastava, bilo je ratnih stjegova, povjesnih odora,bilo je i nas Hrvata. No ono čega nije bilo nije bilo iskrenosti i dosljednosti i to me žalosti. Opet su tamo oni koji su omogućili čirilicu, opet su u VIP zonama. Velik broj mojih suboraca a o tome sam već ranije pisao, sluša narodnjake, piše po zidovima FB ekavicom i lijepi fotografije i promidžbu takvog tipa, čemu ta dvoličnost?Ta dvoličnost je i dovela do dvojezičnosti i dvopismenosti. Neki mi pišu po FB zidovima " Nije muzika kriva za rat..." to osobito misle ove poratne generacije koje se doje tim šundom, no nažalost velik je u tome i udjel djece samih ratnika Kako? Zašto?. Kakva smo mi to Nacija? U Dalju već nekoliko godina stoje dvopismeni natpisi na svim javnim zgradama i na ulicama, i to ulicama koje nose naziv hrvatskih heroja, policajaca koji su branili policijsku postaju do posljednjeg daha, i tome se šuti, pače čak sam dobio komentar raspravljajući, u stilu " Maks nije me briga za Dalj, mene zanima samo Vukovar...." reče jedan suborac da mu ime ne spominjem. Dokle je došla podjela? U Vukovaru sam proveo jedan dan i mogu reći da sam razočaran, ništa nije išlo na bolje od kada sam otišao, samo kafića ima više i veći je broj iz kojih trešti "čirilica". Čak su ti i popunjeniji.

Ništa nije bolje niti u drugim dijelovima Lijepe Naše, kroz kulturu i pjesme su nam se vratili četnici, estradni izdajnici tome su puno pripomogli , pjevaljke,pjevači i skupine koji su prvi išli pjevati u Srbiju za par tisuća kuna a do jučer su bili Hrvatski nacionalni brend, kleli se u Domoljublje,dans su im važnije lova i tantijeme k`o šljivi rat, čirilicu, neimaštinu nezaposlenost oni imaju ovce za šišanje koje im plaćaju stanarinu i sve ostalo.

Mislim da Hrvatska nacija mora shvatiti, posebice njeni najodaniji sinovi da POLITIKA snosi odgovornost za sve nedaće koje su nas snašle, da su oni koji se bave politikom, koriste politiku na ovaj ili onaj način doveli do ovoga stanja hrvatske Nacije i to upravo zato što ne znaju koristiti se POLITIKOM u svrhu nacionalnog i općeg dobra, pa čak ako to zahtjeva žrtvu gubljenja pozicije u stranačkoj hijerarhiji, jer taj nas je komformizam i podložništvo već koštalo u povijesti.

Gdje je nestao čovjek? Gdje je nestao Hrvatski ratnik?

Odogovrit ću i na ovo pitanje, mislim da je broj onih iskrenih i dosljednih ljudi malen, manji od broja koji je hrvatsku branio od najezde četnika i čirilice, jer mnogi su bili u postrojbama OSRH no mali je broj ratovao, mnogi ratnici u međuvremenu su otišli sa ovog svijeta, mnogi su u godinama i razočarani prijevarom i izadajom, iznevjerenih očekivanja. Mnogi nemaju sredstava za goli život i ne pada im na pamet ponovo braniti državu u kojoj vucibatine, pobjegulje, dezerteri. Ratni profiteri imaju veće benificije i bolje su priznati od ratnika jer imaju novca. A bolje su priznati samo zato što smo im to mi dopustili prešućujući njihovu izdaju, bolje kotiraju jer ih je više nego nas, jer su lopovluk legalizirali, a nas kriminalizirali da djeci ne moraju objašnjavat svoje dezrtiranje, svoje slušanje čirilice.

Odlučio sam da ću smanjiti svoj angažman i posvetiti se obitelji koju sam skoro izgubio štiteći i čuvajući stečevine Domovinskog rata već niz godina, prosvjedujući i organizirajući prosvjede, brinući za branitelje koji su bez krova nad glavom, ratujući sa politikama i vlašću za uhićene branitelje, pišući i prenoseći istinu. I koja je vajda od toga?

Oni za koje sam prosvjedovao da ih puste jer nisu krivi, dok sam glasno i jasno branio čast dok su tamnovali, kad su izašli iz zatvora odmah su se ukolpili sa onima koji su im potpisivali uhitbene naloge, sa onima koji su u medjijma po njia i njihovoj časti pljuvali...Na nas i Naciju su zaboravili.Oni kojima sam pomogao da steknu krov nad glavom i ostvare prava, danas niti ne pozdravljaju, još se tomu drže pametnijima od Pape. Lijepo kaže izreka pomozi sirotu na svoju sramotu. Tako je is aovim mojim sirotim Hrvatskim pukom. Hoću mu pomoći, ukazati, osvjestiti ga, a on umjesto da vjeruje onom tko od njega ne traži ništa daje svoje povjerenje dokazanim lopinama koji kroz politku uzimaju dušu i kožu s leđa. On daje vjeru strancu i Europi umjesto onima kji su stavili svoj život na kocku za njegov život i boljitak. E moj Bože.

Sada neki neki novi ljudi organiziraju prosvjede, ja ću iz kuće u toplom ogrtaču i kućnim papućama možda popratiti taj događaj koji će mediji prikazati u nekih pet sekundi...

Samo neka paze da se ne zamjere političarima jer bi im mogli uzeti penziju, penzije ćete braćo sačuvati ako sačuvate državu, državu ćete sačuvati ako se počnete baviti politikom i koristite je kao oružje,oruđe i alat za očuvanje Hrvatske Nacije, Hrvatske države. To podrazumjeva novi put, nove snage, bez onih stranaka i pojedinaca kji su se ogriješili o Hrvate i Hrvatsku, čineći ili ne čineći ono što im savjest nalaže. Samo novi pristup i novi ljudi mogu riješiti ekonomske,strukturalne, organizacijske i dvojezino-dvopismene probleme. Samo ljudi koji do sada sa neprijateljem nisu ništa ptpisali što bi štetilo Hrvatskoj. Bez takvih i onih kji su ih do neba podržavali.

Idem si sačuvati obitelj jer braćo ratnici i braćo hrvati jer sam shvatio da ako sa vama budem gradio kuću gradim je od blata i svaki će je pas moći zapišati. Jer dok je ijednom od nas, važnija tuđa nego naša nema nam boljitka. Mašite zastavama, dižite glas i nakon toga sjedite u aute pustite Cecu, idite na cajke te po facebooku lajkajte i lijepite viceve na ekavici. Budite deklarativni domoljubi na dan dva, popijte poslije prosvjeda kavu sa čelnicima Udruga i Stranaka koji će Vas usmjeriti i nahvaliti dok je njima zadovoljen interes, popljuvati kad napravite nešto po svom promišljanju, pognite pred njima glavu i povlađujte im. Prošao sam taj put i znam o čemu zborim. Znajte samo jedno vlast traje četiri godine, domljublje cijeli život. Neki su si umislili da je imati stranački iskaznicu tzv. Domoljubne stranke jednako domoljublju, nije.
Ja sam svoju dionicu odradio i pred Bogom i pred Nacijom.

Mario Maks Slaviček
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Još Hrvatska ni propala....do kraja....

Post by Mike_Torello » 22 Feb 2013, 19:02

Papilon wrote:Mašite zastavama, dižite glas i nakon toga sjedite u aute pustite Cecu, idite na cajke te po facebooku lajkajte i lijepite viceve na ekavici. Budite deklarativni domoljubi na dan dva
eh, koliko samo ovakvih poznajem...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Post Reply