Izjava za MUP o izabranom liječniku nosioci oružnih listova
Re: Izjava za MUP o izabranom liječniku nosioci oružnih list
hvala na savjetima
bio danas u PU i sve je prošlo ok .
Da ne otvaram novu temu...., naime obavio sam liječnički 2007 g. i prema zakonu je bilo da vrijedi 10 g. tj. do 2017.g., i sad ja slučajno zovem referenta i kaže on meni da moram obaviti liječnički do 05.06.2013., jer se mijenjao zakon. Zakon se mijenjao to znam... molim ako neko ima iskustva da li je tako ili nije. Hvala!
Javi kad saznas, bas me zanimaju te igre kod nas. Sasvim normalno bi bilo da se za izdana uvjerernja prije promjene zakone nista ne mjenja, pogotovu ako imas upisan rok vazenja pregleda na uvjerenju,,,,ali sve je moguce.
Nemoguće je Nemoguće
Vrlo slican slucaj kod mene, 2006 ljecnicki, vrijedi do 2016.
Od uvodjenja novog zakona i izmjena zakona nabavljeno novog oruzja, za sve dobio oruzni list do kraja trajanja tog ljecnickog, tj. do 2016.
Referentica kaze vrijedi ljecnicki do kada vrijedi (10 godina) bez obzira sto novi ljecnicki vrijede 5 godina.
Neki vlasnici moraju obaviti novi ljecnicki, ali samo oni koji to nisu nikad napravili (clanak 55 izmjena zakona).
Od uvodjenja novog zakona i izmjena zakona nabavljeno novog oruzja, za sve dobio oruzni list do kraja trajanja tog ljecnickog, tj. do 2016.
Referentica kaze vrijedi ljecnicki do kada vrijedi (10 godina) bez obzira sto novi ljecnicki vrijede 5 godina.
Neki vlasnici moraju obaviti novi ljecnicki, ali samo oni koji to nisu nikad napravili (clanak 55 izmjena zakona).
Što ti piše u oružnom listu? Ako ti u oružnom listu piše da vrijedi do 2017. onda do 2017. ne moraš na liječnički pregled.Aguila wrote:Da ne otvaram novu temu...., naime obavio sam liječnički 2007 g. i prema zakonu je bilo da vrijedi 10 g. tj. do 2017.g., i sad ja slučajno zovem referenta i kaže on meni da moram obaviti liječnički do 05.06.2013., jer se mijenjao zakon. Zakon se mijenjao to znam... molim ako neko ima iskustva da li je tako ili nije. Hvala!
I ja sam imao sličan slučaj. Ja sam oružni izvadio 2006. Početkom 2011. (budući da se ZoO u međuvremenu promijenio) odem u MUP i lijepo pitam dali moram na liječnički. Jedna referentica mi je rekla da moram.
I tako uzmem na poslu slobodno prijepodne, obavim liječnički i odnesem potvrdu u MUP, a druga referentica mi kaže da nisam morao na liječnički do 2016.
Inače, u međuvremenu sam kupovao još oružja i vadio nove oružne listove i u svaki novi obrazac su mi upisivali da vrijedi do 2016.
Za liječnički me niko nije ništa pitao.
Srce kucaj, puško pucaj...
Guns control means shooting a tight group!
To ti kažeš, kažem ti što mi je referentica rekla.sin wrote: Što ti piše u oružnom listu? Ako ti u oružnom listu piše da vrijedi do 2017. onda do 2017. ne moraš na liječnički pregled.
Poslao sam upit u MUP.
Kad dobijem odgovor, javljam.
Meni nije tako bilo. OL je izdan na 10 godina, ali sam nakon 5 dobija pismo iz moje RZO u PU u kojem mi je rečeno da moram priložiti novi lječnički. Ja san ga donija, zaveden je, OL virjedi ka i prije, ništa u njega nije upisivano, a kad isteče moran doniti novi lječnički za obnoviti ga.sin wrote:Što ti piše u oružnom listu? Ako ti u oružnom listu piše da vrijedi do 2017. onda do 2017. ne moraš na liječnički pregled.
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.
Moje iskustvo je točno onakvo kako sam ga opisao u svom prethodnom postu. Jasno mi je da je neko mogao imati drugačije iskustvo jer (o tome se puno pisalo na ovom forum) se praksa i tumačenje propisa razlikuje od PU do PU.
Srce kucaj, puško pucaj...
Ponovo sam danas bio kod referntice i sad je već druga priča, naime kaže mi ako ste dobili na 10 godina onda vam i vrijedi. Pitam kako je moguće da ste prije 2 mj. drugačije tumačili, kaže da u zakonu nigdje ne piše da se liječnički koji je dobiven na deset godina mora nakon 5 godina ponoviti, ali da su svojevremeno dobili naputak iz vrha Mup-a koji im sugerira drugačije.
Usporedo sam prije desetak dana poslao upit u MUP, na mail i na kojega mi još uvijek nitko nije odgovorio.
Usporedo sam prije desetak dana poslao upit u MUP, na mail i na kojega mi još uvijek nitko nije odgovorio.