Restauracija Remingtion FiledMaster 572
- hacklordsniper
- Desetnik

Restauracija Remingtion FiledMaster 572
Prije nekoliko godina sam kupio pušku iz naslova, oduzetu i u poprilično lošem stanju iz samilosti da ju spasim od državne preše.
Dosad nisam pucao iz nje više od jednom ili dva puta te tako nije nikad došla na red za obnovu. S obzirom da zima steže odlučio sam ovoj ljepotici vratiti stari sjaj kakav je nekad imala. Vjerojatno će biti gotova kroz 10 dana, uz korak po korak cijelog procesa.
Vlasnik/vlasnici prije su uklonili mehaničke nišane u potpunosti, na spremnik su zavarili alkicu za remen, svi vijci su više-manje uništeni, kundak je pun oštećenja.
Sutra krećem sa kundakom...
Dosad nisam pucao iz nje više od jednom ili dva puta te tako nije nikad došla na red za obnovu. S obzirom da zima steže odlučio sam ovoj ljepotici vratiti stari sjaj kakav je nekad imala. Vjerojatno će biti gotova kroz 10 dana, uz korak po korak cijelog procesa.
Vlasnik/vlasnici prije su uklonili mehaničke nišane u potpunosti, na spremnik su zavarili alkicu za remen, svi vijci su više-manje uništeni, kundak je pun oštećenja.
Sutra krećem sa kundakom...
- Attachments
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- hacklordsniper
- Desetnik

Re: Restauracija Remingtion FiledMaster 572
S obzirom da nemam pametnijeg posla u subotu u 23 odlucio sam rijesiti mehanizam okidača. Sve je do detalja rastavljeno, očišćeno, podmazano, uklonjena hrđa i popravljena boja na štitniku okidača. Na mehanizmu samo ostaje obojiti prsten na kočnici u crveno (originalna boja je otpala)
Okidač je bio u poprilično lošem stanju pa sam ga polirao do zrcalnog sjaja
Okidač je bio u poprilično lošem stanju pa sam ga polirao do zrcalnog sjaja
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- hacklordsniper
- Desetnik

Danas sam krenuo sam unutarnjim dijelom spremnika. Napravljen je od mesinga i sve što mu je bilo potrebno je jedno dobro poliranje pa premaz zaštitnog sredstva koje će usporiti proces oksidacije istog. Iznutra sam ga također ispolirao na način da sam krpicu umočio u sredstvo za poliranje, smotao kuglicu, stavio unutra i ispalio nekoliko puta pištoljem za ispuhivanje
Najviše problema mi je zadao vanjski dio spremnika na kojeg je netko zavario alkicu za remen. Sam dio je napravljen od vrlo tankog lima i morao sam gotovo sat vremena lagano brusiti var da ga ne oštetim (slike poslije jer se vani suši boja
)
Ostatak puške je pobojan, prilažem slike prije i poslije...
U procesu je i otkriven razlog kvar na pušci zbog kojeg je ispalio svaki drugi metak, puknuta udarna igla.
Kundak je u grubo pobrušen, pokitan i čeka sušenje kita pa bajcanje i lakiranje. No možda prestanem raditi na kundaku jer sam našao nešto ( http://www.ebay.com/itm/Remington-870-1 ... 27c2982bdb ). Problem je jer nema prednji dio, a ja ga nemogu locirati nigdje.
Najviše problema mi je zadao vanjski dio spremnika na kojeg je netko zavario alkicu za remen. Sam dio je napravljen od vrlo tankog lima i morao sam gotovo sat vremena lagano brusiti var da ga ne oštetim (slike poslije jer se vani suši boja
Ostatak puške je pobojan, prilažem slike prije i poslije...
U procesu je i otkriven razlog kvar na pušci zbog kojeg je ispalio svaki drugi metak, puknuta udarna igla.
Kundak je u grubo pobrušen, pokitan i čeka sušenje kita pa bajcanje i lakiranje. No možda prestanem raditi na kundaku jer sam našao nešto ( http://www.ebay.com/itm/Remington-870-1 ... 27c2982bdb ). Problem je jer nema prednji dio, a ja ga nemogu locirati nigdje.
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

neznam o kojem je sredstvu za poliranje rijec, ali tako imam osjecaj da je tog sredstva za poliranje ostalo jos unutra.... ja bih to napravio malo drugacije, bakrenu zicu, smotati u spiralu, na kraju ostaviti alkicu na kojoj bi se mogla izmjenjivati krpica i onda sve skupa sa aku busilicom izvrtio, najprije sa sredstvom za poliranje a onda pocistio cistom krpicom... ako se u tubu spremnika moze uci sa obije strane spiralnu zicu bih napravio tek nesto duzu od polovice spremnika, kad bi bila dugacka kao cijeli spremnik vece su sanse da se savije... ako me kuzis na sto sam mislio.hacklordsniper wrote:Iznutra sam ga također ispolirao na način da sam krpicu umočio u sredstvo za poliranje, smotao kuglicu, stavio unutra i ispalio nekoliko puta pištoljem za ispuhivanje
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- hacklordsniper
- Desetnik

Nije ostalo unutra nista jer sam jos sa cistim krpicama i nitrom isprao iznutra, sjaji se ko sunce.
Za grubo poliranje koristim kemipol proizvode i za onaj zadnji zrcalni sjaj i čišćenje Abro metal polish (ovaj http://www.abro.com/media/images/products/0063_full.jpg )
Za grubo poliranje koristim kemipol proizvode i za onaj zadnji zrcalni sjaj i čišćenje Abro metal polish (ovaj http://www.abro.com/media/images/products/0063_full.jpg )
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- hacklordsniper
- Desetnik

Cijev je grubo ispolirana i potom sam je dao na niklanje i potom kromiranje. Rupe preostale od mahaničkih nišana sam ispunio dvo komponentnim epoksidom i onda narezao navoj za inox vijke. Mogao sam ih trajno sanirati prije kromiranja, ali sam ih ostavio u slučaju da ipak nekad odlučim staviti mehaniku.
Čeka se kundak i nova udarna igla...
Čeka se kundak i nova udarna igla...
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Cijena kromiranja cijevi?
- hacklordsniper
- Desetnik

Čišćenje, niklovanje pa kromiranje 150knMike_Torello wrote:Cijena kromiranja cijevi?
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
Vec sad se vidi da ce to biti odlicna puscica,
Gdje si kupio tu pastu za poliranje?
- hacklordsniper
- Desetnik

Kemipol imam tu u lokalnom ducanu sa alatom, a Abro takođeru lokalnog trgovini autodijelovafricky wrote:Vec sad se vidi da ce to biti odlicna puscica,![]()
![]()
Evo i slike kundaka koji dolazi, još samo moram smisliti prednji dio (nemoguće ga je naći u paru sa ovim kundakom)
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
Možda ovdje možeš naći odgovarajući komad laminiranog drva i onda napraviti taj prednji dio?
http://rifle-stocks.com/laminated_woods.htm
Inače svaka čast na poslu i trudu
http://rifle-stocks.com/laminated_woods.htm
Inače svaka čast na poslu i trudu
- hacklordsniper
- Desetnik

Odlučio sam stari dio prekitati i dati na airbrush, nemam druge opcije. Sve ostalo bi koštalo previše
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- hacklordsniper
- Desetnik

Evo puska je gotova (nazalost nemam mogucnost kvalitetnije poslikati jer nemam racunalo doma da prebacim sa fotića). Najviše vremena je trajala izrada novih vijaka jer su stari svi bili pokidane glave, a kompliciralo je i to da navoji nisu metrički
Prednji kundak je pobrušen i napravljen airbrush da bude identičan zadnjem jer nisam uspio locirati novi prednji dio. S obzirom da je kundak jučer stigao sa airbrush-a trebalo je napraviti novi vijak koji ide kroz cijeli kundak i spaja isti sa sandukom. S obzirom da je novi kundak nešto duži i stari vijak nije odgovarao, a moralo je biti gotovo "odmah" svaka pohvala ide kolegi koji je sa zubarskog stolca otišao u radionu i cijelo popodne tokario/glodao novi vijak!
Stigla je i optika za pušku, Nikon rimfire prostaff 4x30. U subotu je prva proba!
Prednji kundak je pobrušen i napravljen airbrush da bude identičan zadnjem jer nisam uspio locirati novi prednji dio. S obzirom da je kundak jučer stigao sa airbrush-a trebalo je napraviti novi vijak koji ide kroz cijeli kundak i spaja isti sa sandukom. S obzirom da je novi kundak nešto duži i stari vijak nije odgovarao, a moralo je biti gotovo "odmah" svaka pohvala ide kolegi koji je sa zubarskog stolca otišao u radionu i cijelo popodne tokario/glodao novi vijak!
Stigla je i optika za pušku, Nikon rimfire prostaff 4x30. U subotu je prva proba!
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Svidja mi se zavrsen projekt, ali ne i boja istog 
- hacklordsniper
- Desetnik

Uživo izgleda daleko boljeMike_Torello wrote:Svidja mi se zavrsen projekt, ali ne i boja istog
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

kad vidim oruzje plave ili/i crvene boje podsjeca me na ovo...
http://m2.sourcingmap.com/smapimg/en/n/ ... 43272n.jpg
A puno komada natjecateljskog oruzja ima te boje... no meni to jednostavno ne lezi... crna, smeđa, siva, zelena.... to su mi boje koje nekako pristaju za oruzje, ovo ostalo tipa, zuta, plava, crvena.... hm... ne... no to je samo moj ukus =)
zelim pohvaliti onoga tko je radio airbrush, jer da nisam znao pomislio bih da je original i prednji dio, koliko se to naravno moze vidjeti na slikama =)
http://m2.sourcingmap.com/smapimg/en/n/ ... 43272n.jpg
A puno komada natjecateljskog oruzja ima te boje... no meni to jednostavno ne lezi... crna, smeđa, siva, zelena.... to su mi boje koje nekako pristaju za oruzje, ovo ostalo tipa, zuta, plava, crvena.... hm... ne... no to je samo moj ukus =)
zelim pohvaliti onoga tko je radio airbrush, jer da nisam znao pomislio bih da je original i prednji dio, koliko se to naravno moze vidjeti na slikama =)
- hacklordsniper
- Desetnik

Ruga se onaj koji ima kundak od šalunga za beton 
Da Airbrush je izveden toliko realno da nema šanse da se primjeti, Požar je legenda
Da Airbrush je izveden toliko realno da nema šanse da se primjeti, Požar je legenda
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ovaj tvoj je od istog matetijala samo obojenog prije ljepljenja, a moj barem nije plave boje =)hacklordsniper wrote:Ruga se onaj koji ima kundak od šalunga za beton