Prinova CZ 550

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
hacklordsniper
Desetnik
Desetnik

Prinova CZ 550

Post by hacklordsniper » 20 Jan 2012, 20:15

Evo stigla danas nakon dosta čekanja i moram priznati da je toliko lijepa da bi najrađe spavao s njom :)

Image

Nažalost ovog modela nema u sustavu MUP-a i moram čekati oko mjesec dana da se uvede, do onda će mirovati sa braćom i sestricama u upravo dovršenom novom domu

Image

Uploaded with ImageShack.us
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Prinova CZ 550

Post by Mike_Torello » 20 Jan 2012, 22:45

Lijepa prinova...
BTW kako taj "ormar" prolazi zakonsku regulativu?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

IgyBoy
Razvodnik
Razvodnik

Post by IgyBoy » 21 Jan 2012, 00:34

Najjjjs :A25: Koji cal. ste uzeli? A za ormar, u nekim pp prolazi i drveni, bitno da se ne da otvoriti s "alatima uobicajene primjene".

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 21 Jan 2012, 00:43

ovaj se sve mi se cini moze otvoriti vulgaris kamenom =) osim ako nije neko fens-šmensi "staklo", a mozda je i cijela soba "panic room" pa ni ne treba nesto specijalno za oruzje =)
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

IgyBoy
Razvodnik
Razvodnik

Post by IgyBoy » 21 Jan 2012, 02:04

A nije da je kamen alat uobicajene primjene. Istina da ima i onih koji bi se dali i zlicom otvoriti, ali ne bi sad o nasim zakonima i propisima jer si ga tumaci svatko kako zeli. Lijepo je vidjeti ovakav ormaric, ali ja sam za limenog :A25: Nego, da cujemo o pusci? Bull cijev, neki varmint cal? .308? Koja optika ide gore?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 21 Jan 2012, 02:20

Kalibar je .308, a optiku jos trazi =)
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... 849#p51849

IgyBoy
Razvodnik
Razvodnik

Post by IgyBoy » 21 Jan 2012, 02:35

Neke jeftinjara i pucanje na 600 m? : ))))) Jako tesko. Nije jeftina, ali vjerujem da NAJBOLJA moguca opcija Kahles K-312. Tocno bi bilo grijeh gore staviti nesto ispod toga IMO, a onda samo vjezbaaa 8-)

hacklordsniper
Desetnik
Desetnik

Post by hacklordsniper » 21 Jan 2012, 07:24

Puška je u kalibru .308, model je varmint laminated sa teškom cijevi.

Prije sam držao oružje u kotolovnici u metalnoj grdosiji koja je cijela zahrđala kao i oružje bez obzira na pokušaje suzbijanja raznima sakupljačima vlage i čime ne te je to jedan od razloga drvenog ormara. Drugi je da je otac imao cijeli život (do novog zakona) oružje u sličnom ormaru pa mi je to oduvijek bilo lijepo.

Na postojećoj prostoriji (radnoj sobi) sam izbio balkonska vrata koja su mi ionako smetala i zazidao. Na prozor sam stavio rešetku od inox cijevi koja udovoljava "pravilniku o prostorijama gdje se čuva i proizvodi oružje" te sam izbacio klasična sobna vrata i stavio protuprovalna čelična vrata 4 klase sa maskom od medijapana. Prije svega savjetovao sam se s MUP-om koji je bez pogovora potvrdio da nakon tih intervencija mogu oružje držati unutar prostorije kako i gdje hoću. Ormar nema nikakvo posebno staklo osim što je staklar ispjeskario gore figuru

Za pušku mi još fali optika, nožice (nigdje nemogu pronaći u originalu za ČZ 550, pomoć ?), reloading oprema, montaža za optiku kao i par sitnica poput prostirke za ležanje (jel ima tog kod nas u originalu ?). Nadam se da za otprilike 3 mjeseca idemo na prvi posjet streljani

I da u onom topicu sam tražio jeftinu optiku za MK jer imam jedno 3 bez optike, ne za 308 ;)
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 21 Jan 2012, 17:58

soba samo za tebe :A27:
to sam si oduvijek želio

Žac
Razvodnik
Razvodnik

Post by Žac » 21 Jan 2012, 18:21

Imao sam takvu pušku u kalibru 22-250.
Meni je bila malo preteška za lov ali odlična puška.
Neznam što rade na policiji jer ima takvih pušaka, a i uzimali su oružja zbog uvođenja novog susutava evidencije (dobili kompjutore) a ne rijetkosti pojedinog modela.

hacklordsniper
Desetnik
Desetnik

Post by hacklordsniper » 21 Jan 2012, 18:49

Spinnaker wrote:soba samo za tebe :A27:
to sam si oduvijek želio
U kuci nemam pravo glasa, ali u mojoj sobi radim sto hocu, kad hocu i kako hocu i nitko nema pristupa :)

Još uvijek se radi u kal. 22-250 vi.308. Mogao sam pušku unjeti u oružani list kao ČZ 550 Standard ali smo se složili da bi zbog tog jednog dana moglo biti problema, a prođe i mjesec dana. Meni je ionako svjedeno jer puška neće biti spremna za "van" barem 3-4 mjeseca. Iako istina, poprilično je teška pa za lov nikako nije idealna puška.
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!

hacklordsniper
Desetnik
Desetnik

Post by hacklordsniper » 26 Jan 2012, 23:48

Optika je na putu sad ostaje pitanje kome povjeriti montažu optike? Prema onome što nalazim na googlu Rusan?
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 27 Jan 2012, 09:31

Kako se Hameg i Fluke uklapaju uz CZ ? ( Malo zaj....vidim da ti je stol preuredan ) :D
Nemoguće je Nemoguće

hacklordsniper
Desetnik
Desetnik

Post by hacklordsniper » 27 Jan 2012, 10:56

lex-lutor wrote:Kako se Hameg i Fluke uklapaju uz CZ ? ( Malo zaj....vidim da ti je stol preuredan ) :D
Desno je i Agilent, nije baš uobičajen spoj dva zanimanja ali se dobro slažu jer jedan zarađuje, drugi troši :)
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 27 Jan 2012, 13:18

Desno je i Agilent, nije baš uobičajen spoj dva zanimanja ali se dobro slažu jer jedan zarađuje, drugi troši :)
:o

Aaaaaaa tako, znaci da nisam jedini u takvoj kombinaciji tj. spoju zeljezarije-Armerije, kako bi rekli nasi susjedi i elektronike...
Nemoguće je Nemoguće

IgyBoy
Razvodnik
Razvodnik

Post by IgyBoy » 27 Jan 2012, 13:29

hacklordsniper wrote:Optika je na putu sad ostaje pitanje kome povjeriti montažu optike? Prema onome što nalazim na googlu Rusan?
Ako vam nije predaleko, sigurno je jedan od najboljih i ima rjesenja za sve moguce situacije. Njegova Rusan montaza, ili Weaver šinja i mijenjate prstenove po potrebi :A25:

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 01 Feb 2012, 16:12

Za tu cehinju bi stavio samo ove nosace http://warnescopemount.com/, za kvalitetu poogoglaj forume, imas orginal za CZ 550- prstenove nalegnu ti na te utore na pusci ne treba ti nikakav dodatni nosac prstenova : http://warnescopemount.com/product/maxi ... iver-line/
ali moras paziti i promjer okulara na optici kao i visinu jer se moze desiti da neces moci povuci rucicu zatvaraca do kraja- pa stoga posalji mail prije koji model optike ces stavljati na pusku - vlasnik tvornice ce ti dati sve odgovore i preporuke za nosace
a cijena je povoljnija s carinom, nego najjeftinija ni priblizno kvalitetna u HR, pazi samo na promjer tubusa prilikom narudzbe, a posto nemas mehanicke nisane kupuj fixnu montazu ili kakvu vec zelis, i skidajuca od ovog proizvođaca je vrhunska, drzi grupu bez ikakvih odstupanja!!

hacklordsniper
Desetnik
Desetnik

Post by hacklordsniper » 01 Feb 2012, 16:23

Planirao sam optiku i pušku predati Rusanu da napravi nosače jer ih dosta ljudi hvali i s obzirom da planiram uraditi neke modifikacije na puški koje nemogu sam?
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 01 Feb 2012, 16:31

hacklordsniper wrote:Planirao sam optiku i pušku predati Rusanu da napravi nosače jer ih dosta ljudi hvali i s obzirom da planiram uraditi neke modifikacije na puški koje nemogu sam?
Ne znam koje modifikacije ces raditi na pusci, ali sa ovim Warne nosacima je cas posla montaza i upucavanje , sam ih mozes namontirati i lako upucati -cca 35 min. jer legnu u utore na toj tvojoj pusci , zadnji utor na toj tvojoj pusci je tvornicki lastin repak i montaza nalegne u zadnji utor i sama se fixira samo pritegnes, a prednji izvuces skoro do kraja na prednjem utoru cca 3-4 mm pred kraj ovisno o duzini tubusa optike , i to pritegnes i to ti je to , a cijena je bila cca 100-110 dolara za skidajucu montazu- ringove koja je i skuplja od fixne ,a carinu nije trebalo platiti doslo na kucnu adresu.

Naravno radis sve po PS-u, puska zasticena u skripcu fixirana tako i optika i sve lagano pritezes, pa poslije na streljanu ili u lovište sa stolom
Last edited by fricky on 01 Feb 2012, 16:45, edited 4 times in total.

hacklordsniper
Desetnik
Desetnik

Post by hacklordsniper » 01 Feb 2012, 16:41

Ma nista strasno, vijak koji će zatvoriti iza rupu kad se ukloni alkica za remen i neke sitnice.
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!

Post Reply