evo onoga cega se svi bojimo

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

evo onoga cega se svi bojimo

Post by k.horvat » 27 Aug 2008, 07:52

15-GODIŠNJU djevojčicu koju je jučer u Rudanovcu njen 14-godišnji prijatelj pogodio u glavu zračnom puškom liječnici su danas kolima Hitne pomoći prebacili u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj.

Djevojčicu je u glavu pogodio njen prijatelj, koji je zračnu pušku uzeo iz kuće bez očeva znanja. Djevojčica je jučer primljena na odjel neurokirurgije Klinike za dječje bolesti u Karlovcu. Neslužbeno se doznaje da joj je metak probio kosti lica i ušao u mozak tako da još nije poznato hoće li operacija uopće biti moguća. Liječnički konzilij mora odlučiti hoće li operirati djevojčicu, a dodatne probleme im zadaje i krvarenje u strukturama lica, te upala koju bi mogao izazvati nesterilni metak. Kad je danas prevezana u Zagreb, djevojčica je bila budna i prisebna.

Pretpostavlja se da je metak ispaljen iz velike blizine, jer inače ne bi mogao probiti nekoliko kostiju u glavi. Djevojčica je u bolnici rekla kako ju je netko želio prestrašiti pucnjem iz zračne puške, a policija još pokušava utvrditi točne okolnosti događaja.

Izvor Index.hr

patch
Satnik
Satnik

Re: evo onoga cega se svi bojimo

Post by patch » 27 Aug 2008, 09:43

ajme, koji bed. Policija bi trebala obaviti vrlo ozbiljan razgovor s roditeljima.... a i drzavno odvjetnistvo takodjer

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Re: evo onoga cega se svi bojimo

Post by Mr.Cabdriver » 27 Aug 2008, 10:29

patch wrote:ajme, koji bed. Policija bi trebala obaviti vrlo ozbiljan razgovor s roditeljima.... a i drzavno odvjetnistvo takodjer
Ljudi ne shvaćaju ozbiljno oružje i razgovor ne pomaže tu. Prije nego uzmeš oružje u ruke, trebaš stati, nakloniti mu se prema japanskoj tradiciji, razmisliti i tek ga onda uzeti u ruke.
Primjer od moje nesuđene nevjeste. Stari joj šeta po kući sa napunjenim kalašnjikovom, ostavi ga na stolu i zaspe (od rakije) a puna kuća male djece... jednom sam cijepao drva i vratio sam se u kuću po čašu vode i klinci se igraju rata sa kalašnjikovom a ovaj mrtav pijan zaspao. Da su skužili kočnicu bio bi rafal... uf... normalno od tog braka na kraju nije bilo ništa jer nije kalaš dolazio u miraz tako da sam to sve lijepo odjebo. :twisted:

Ljudi jednostavno ne shvaćaju oružje ozbiljno i ponekad mi se čini da taj paranoidni zakonik o oružju i nije toliko strašan s obzirom na način kako se ljudi koji imaju oružje ponašaju. Ajde nije mi problematičan primjer zaštitara koji uvijek ima baby-glocka .45 u pederkuši, al kad to počne izvodit čovjek koji ima pištolj u rukama 3 minute + onih 5 minuta "obuke" i "testova" u MUP-u onda se zabrinem i to jako. A 99% ljudi kupuje pištolj da bi bili John Wayne kad uzme pištolj u ruke i ostavlja ga posvuda - ima mu u toj glupoj glavi jednaku rizičnu vrijednost kao i kutija cigara.
S obzirom da ga ne smiješ upotrijebit ni pod kojim uvjetima jer ideš u prdekanu kako god okreneš kad ga upotrijebiš, većina ljudi nabavlja pištolje upravo zbog cool faktora.

Tako i zračnice... pa nemoš to ostavit nadohvat ruku klincu opijenom sa GTA ili nekom sličnom edukativnom igrom koji nikad praktično nije pucao iz toga i nije dobro izbiflan o opasnostima. Svaki objekt u pokretu je životno opasan. Pa normalan čovjek neće nekoga gađat kamenom da bi ga malo poplašio a kamo li puškom... tsk tsk.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Post Reply