PITANJE

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
long range
Razvodnik
Razvodnik

PITANJE

Post by long range » 28 Sep 2010, 13:19

Imam neku zračnu pušku, mađarske proizvodnje, stara 20-ak godina. Tek sada sam je našao. Puška ima jedan problem, a to je da kada se puni, a puni se povlačenjem poluge koaj je sa gornje strane ne uhvati zrak već se poluga vrača kao da ništa nije bilo. primjetio sam da uhvati zrak kada drugom rukom pomaknem prema naprijed okidač. Jel zna netko kako riješiti taj proble. Sliku ću ubaciti drugom prilikom, sada sam je zaboravio slikati, a ostala mi je na vikendici.
Tested in fire

zdebat
Poručnik
Poručnik

Re: PITANJE

Post by zdebat » 28 Sep 2010, 16:52

Ako je to normalno funkciniranje puške postoji mogućnost da se na taj način snaper za napinjanje aktivira.

long range
Razvodnik
Razvodnik

Post by long range » 29 Sep 2010, 14:53

Nije, jer ponekad, ali iznimno rijetko uhvati zrak i na taj način bez guranja okidača prema naprijed. Mislim, bilo bi mi je žao baciti. Ako neko milsli da zna rješenje, molom neka javi.
Tested in fire

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BoB » 29 Sep 2010, 17:35

možda je tako i zamišljeno, a možda je neki sistem direktnog spoja.
zapni ju i lagano izlupkaj sa svih strana, ako okine posao je za tokara, ako ostane zapeta , provjeri da vijci nisu napravili elipse u ležištima te izvadi, očisti i podmaži mehanizam okidača i eventualno zamijeni oprugice.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 29 Sep 2010, 18:49

Zelis reci da kad ju napnes da klip ne ostaje u zapetom polozaju nego se vraća nazad, osim kad prije napinjanja gurnes okidac prema naprijed?

Za pocetak bi ju bilo dobro rastaviti koliko mozes bez specijalnih alata (preša za oprugu) i dobro očistiti i podmazati mehanizam okidaca... mozda je jednostavno prljav pa se ne vraca u pocetni polozaj nakon okidanja.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

BoB
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BoB » 29 Sep 2010, 22:16

zapravo, prvo pronađi vijak za štelanje hoda okidača
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us

long range
Razvodnik
Razvodnik

Post by long range » 30 Sep 2010, 14:20

Tako je, kod napinjanja, ne ostaje zapeta osim kod pomicanje okidaća. Isprobat ću sve što ste napisali pa ću vidit jel funkcionira, a za 3-4 dana ću do vikendice i da je slikam. Zaboravio sam reć da kada se iz nje ispali, diabola sve probija, jaka je za poludit. Eto, hvala na trudu i odgovorima
Tested in fire

mesko
Razvodnik
Razvodnik

Post by mesko » 01 Oct 2010, 10:12

Provjeri da nije puknuta opruga koja služi da se okidač poslije ispaljenog hica vraća u početni položaj. Meni je na zračnoj pukla ta opruga i došlo je do istog problema koji si opisao.
Pištolj je bolje imati a ne trebati, nego ne imati a trebati.

Post Reply