Noćno gađanje

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Noćno gađanje

Post by Mike_Torello » 10 Apr 2010, 23:34

dok sam skuzio da vani ne puse, i dok sam pripremio metu i stol za pusku vec je pao sumrak... ispucao prvih 10 JSB-a za test, na tih 35 velikih koraka nisam vidio rupe na meti jer je vec pao mrak... jedino sto je meta djelomicno bila izlozena ulicnoj rasvjeti pa sam ju mogao vidjeti, ali sam jako tesko vidio tanki dio koncanice na njoj... =( tek zadnjih 10 diabola (5 Finale Match i 5 JSB-a) sam pucao na metu ispod koje je bila ucvrscena baterijska led svjetiljka, koje olaksanje, vidio sam i metu i crne tocke i koncanicu kao po danu...

uglavnom postalo je pre mracno za korekcije na optici pa sam vise manje ganjao grupe sa razlicitim streljivom teko toliko da vidim na istom papiru tko kuda nosi... i mogu reci da sam se prilicno iznenadio kako Diana High Power ima veliki pad (ciljano je u gornji lijevi kvadratic), ne sjecam se u prijasnjim gađanjima da je bila tolika razlika... no mozda su me stigle i godine pa me ni pamcenje ne sluzi vise =)

Ako sutra vrijeme posluzi mozda bih izmjerio tocnu udaljenost, i do kraja korigirao optiku, prebacio laser na lijevu stranu optike i uštimao ga. Jos mi nekako nije jasno kako mi koncanica kad nisanim lijevom stranom izgleda ok, a kad glumim desnjaka izgleda nakrenuta... to jos moram provjeriti prije, a prilicno sam se trudio staviti pusku u wasservagu kad sam montirao optiku i poravnavao koncanicu prema liniji koja je takodjer bila u vagu.... sad ga jebi... moram dati jos nekom da isproba pa da vidi jel se to samo meni cini ili sta...

uglavnom evo i rezultata... s obzirom na uvjete (noc i neujednaceno drzanje puske zbog nesređenog mjesta za gađanje) super sam zadovoljan napravljenim =) pucano je sa naslonom na montirane nogare na pusku... morat cu jos pokusati sa necim "meksim" bez nogara jer vidim da mi je pomak po visini cca 5min u odnosu na okomicu kad disem. zato ona zadnja serija JSB-a i ima oblik crte, a ciljano je u gornji lijevi cosak kvadrata, a ne u sredinu kao kod ovih ostalih (vise manje sredinu jer se koncanica na kvadratu jedva vidjela dok nisam osvjetlio, onda sam vec mogao birati i koji cu cosak, a onako je bilo dobro ako vidim mrlju, a kamoli da skuzim da je kvadrat)
Attachments
nocno.jpg
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Re: Noćno gađanje

Post by Breadfan » 11 Apr 2010, 13:19

Za zračnicu, udaljenost i noćne uvjete, to su odlične grupe. ;)
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Noćno gađanje

Post by Mike_Torello » 11 Apr 2010, 14:01

Ja sam zadovoljan =) sad kad budu dobri dnevni uvjeti htjeo bih postaviti mete na 20-25-30-35-40-45-50m i isprobati sva ova streljiva koja cesce koristim i napraviti si lijepo tabelu o padu razlicitih zrna i onda vise nemam frke =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Post Reply