kako najlakse izvaditi staru kapislu iz cahure?

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Knife_maniac
Satnik
Satnik

kako najlakse izvaditi staru kapislu iz cahure?

Post by Knife_maniac » 21 Aug 2009, 15:52

kako najlakse izvaditi staru kapislu iz cahure ???
necu puniti streljivo nego bi napravio privjesak za kljuceve od jednog "metka"

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: kako najlakse izvaditi staru kapislu iz cahure?

Post by Mike_Torello » 21 Aug 2009, 16:05

busilicom, borer barem 1mm manji od kapisle... tako sam ja sebi pravio privjeske, i onda probusim i cahuru do kraja na mjestu kapisle i u nju uglavim neki nosac na koji ce se staviti lancic za privjesak...

a kako sam cuo da ju se moze izbiti na kompressor ako upuses zrak u cahuru
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

rubinho
Skupnik
Skupnik

Post by rubinho » 21 Aug 2009, 16:29

ni ne pomisljaj s tim privjeskom ici preko granice jer ce te tretirati kao kriminalca a ni u nekoj kontroli kad ti istresu dzepove neces bolje proci
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 21 Aug 2009, 16:49

Mike_Torello wrote:busilicom, borer barem 1mm manji od kapisle...
Hmm mislio sam vratiti kapislu poslije na mjesto...
rubinho wrote:ni ne pomisljaj s tim privjeskom ici preko granice jer ce te tretirati kao kriminalca a ni u nekoj kontroli kad ti istresu dzepove neces bolje proci
khm... :A06: mislio sam ga okaciti na retrovizor u autu a zrno obojati u crno-crveno :A03:

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 21 Aug 2009, 17:50

rubinho wrote:ni ne pomisljaj s tim privjeskom ici preko granice jer ce te tretirati kao kriminalca a ni u nekoj kontroli kad ti istresu dzepove neces bolje proci
Taman sam htio napisat nešto slično. Jedan kolega na streljani mi je ispričao kako su ga Slovenci na granici zajebavali zbog privjeska na ključevima. Iako je navodno bilo jasno da je prazan metak, trebalo mu je dosta vremena da ih uvjeri..
Nisam baš siguran da je pametno čak i na retrovizor tako nešto kačit, ne zbog ovih naših ovdje nego kad tako odeš negdje van, možeš imat problema.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 21 Aug 2009, 19:31

Ma rijetko idem van...

kana
Razvodnik
Razvodnik

Post by kana » 21 Aug 2009, 19:46

nađi nekoga ko puni streljivo da ti sa kinetičkim čekićem ( ako puni trebao bi ga imati ) za rastavljanje metaka rastavi željenu vrstu streljiva od koje si želiš napraviti privjesak. Ako nema matricu za taj kalibar, kapislu skineš sa izbijačem. Moj savjet, a da nebi imao ''problema'' pri prelasku granice je da si kupiš puffer (alumiijski ili mesingani, imaš i plastični) u željenom kalibru, izbušiš ga i evo privjeska koji solidno izgleda.

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 21 Aug 2009, 21:15

koji te kalibar interesira? Čahura bi morala biti probušena sa dvije - tri rupe a kapisla izvađena i zalivena plastikom. Poput vježbovnog metka. Ovo o kačenju na retrovizor ne bih preporučio, jer ako nekoga preplaši, ne gine prijava (za uznemiravanje ako se ne varam).

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 21 Aug 2009, 22:13

Znaci onda bolje da se ne zajebavam s time, da nebi dobio prijavu pa mi za par god nece zbog toga dati dozvolu ako budem trazio...
Mislio sam staviti 7,62x39

Legion66
Nadnarednik
Nadnarednik

Post by Legion66 » 21 Aug 2009, 22:39

Dobro, a kaj s onim upaljaćima u obliku metka, to isto nekog uznemirava?
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 21 Aug 2009, 22:42

uzmi jednu ispucanu cahuru, blizu kapisle bocno izbusi rupe kroz cahuru i sravi alkicu kroz nju, da izgleda nesto
http://farm3.static.flickr.com/2348/206 ... 12.jpg?v=0
mislim da je tu vise nego vidljivo da metak vise nije u funkciji =) i nabij zrno u nju
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 22 Aug 2009, 00:20

ma ovo izgleda koma !

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 22 Aug 2009, 03:33

Knife_maniac wrote:kako najlakse izvaditi staru kapislu iz cahure ???
necu puniti streljivo nego bi napravio privjesak za kljuceve od jednog "metka"
Za boxer čahure zašilji vrh jednom čavlu da može proć kroz rupicu, i onda to u škripac i izbij kapislu, kasnije se ona može dodatno izravat sa drugim zatupljenim čavlom da se ne vidi mjesto udara igle.

Za berdan kapisle (sa dvije male rupice), tj. kakve se upotrebljavaju na mecima 7.62x39 neznam kako bi izbio kapislu iznutra, mislim da se ona može samo izvana isčupati da se napikne prvo na nešto, pa izbije.Ako ćeš to koristit ko privjesak onda ti nije ni važno jer ako nešto provučeš kroz to neće se vidjet da nema kapisle, a možeš i gurnut neku novu il nešto slično.
Možda bi bilo efektno cijeli metak obojat u zlatnu ili srebrnu boju da ne izgleda onako trash u izvornom stanju.

Btw. ekipa kaj ste tak preplašeni sa tim privjescima ?
magisches schwein

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 22 Aug 2009, 09:07

To bi trebalo izgledati ovako:

004.JPG
007.JPG
008.JPG

Metak je .45 long colt, dobio na poklon, tvornički rađeno.

Zgodno kao privjesak, neznam zašto bi bilo tko oko toga pravio probleme. A da ih izbjegnete potpuno, ima školskih metaka koji su već onesposobljeni i napunjeni plastikom crvene ili plave boje (JNA).
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 22 Aug 2009, 09:59

Eeee tako nobile !

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 22 Aug 2009, 11:35

Armalite Kid wrote:Za boxer čahure zašilji vrh jednom čavlu da može proć kroz rupicu, i onda to u škripac i izbij kapislu, kasnije se ona može dodatno izravat sa drugim zatupljenim čavlom da se ne vidi mjesto udara igle.
Za berdan kapisle (sa dvije male rupice), tj. kakve se upotrebljavaju na mecima 7.62x39 neznam kako bi izbio kapislu iznutra, mislim da se ona može samo izvana isčupati da se napikne prvo na nešto, pa izbije.Ako ćeš to koristit ko privjesak onda ti nije ni važno jer ako nešto provučeš kroz to neće se vidjet da nema kapisle, a možeš i gurnut neku novu il nešto slično.
Možda bi bilo efektno cijeli metak obojat u zlatnu ili srebrnu boju da ne izgleda onako trash u izvornom stanju.
Btw. ekipa kaj ste tak preplašeni sa tim privjescima ?

Bit cijele priče je u tome što ti službena osoba u pretresu može zakomplicirati život ako ti nađe takvo što a nije vidljivo onesposobljeno. Orginal privjesci, upaljači, olovke isto mogu pobuditi pozornost no oni se u većini slučajeva na prvi pogled razlikuju od orginala. Ono što si sam napraviš u privjesak budi pozornost. Kada umjesto kapisle imaš vijak sa alkom za ključeve to se odmah vidi na nije uporabljivo - kao što nobile ima na slici.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 22 Aug 2009, 16:13

Pa ak je privjesak iz aviona se vidi da nije pravi metak, a to što bi te zbog toga mogli zajebavat ili ne, to je njihov problem, zajebavat će te ovak il onak, katkad nije bitan razlog uopće.
magisches schwein

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 22 Aug 2009, 16:33

Jednom na granici sa Slovenijom me je njihova policajka bez da me pogledala, jedno 5x puta pitala "Zašto idete u Sloveniju?" i ja sam joj pet puta rekao "Na razgledavanje." E sad, zamisli da sam imao čahuru ispod retrovizora..i ovako su me zajebavali samo zato što sam iz Hrvatske došo, a još da mi je metak visio (probušen, izbušen, kako god) bi me najvjerojatnije prijavili FBI-u i stavili na popis terorista te bi me gledali na CNN-u sljedeći dan.

Skužio sam da su "pacifističke" anti-gun države i društva, zapravo veće diktature od zemalja s liberalnim zakonima.
To ti je ono "Ja sam pacifist, mrzim oružje i sve vas koje ga imate bi pobio." :mrgreen:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 22 Aug 2009, 20:26

Sad si potvrdio što sam ja rekao, a to da će te zajebavat ako oni žele, nemoraš im dat nikakav povod.
Kad god se ide prek slovenske granice osjeća se priličan animozitet s njihove strane prema nama, ne razumijem što smo im mi skrivili da se tako ponašaju.

Da sad ne skrećemo s teme, jel autor nešto složio napokon da vidimo ?
magisches schwein

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 24 Aug 2009, 21:54

Ako je netko zainteresiran, našao sam vježbovni metak 7,9mm - poklanjam u dobre ruke.

Post Reply