BLIC PITANJE
BLIC PITANJE
Pregledavajući razne komentare i teme o kalibarima, evo jedno brzinsko pitanje (bez uvrede, i bez omaložavanja, ali malo ljudi zna za to). U jednom komentaru zapazio sam spominjanje kalibra za sačmarice 12, 16, 20 itd.
Pitanje glasi: kako se određuje kalibar za te neužljebljene cijevi?
Objašnjenje dajem u ponedjeljak.
Pitanje glasi: kako se određuje kalibar za te neužljebljene cijevi?
Objašnjenje dajem u ponedjeljak.
Re: BLIC PITANJE
He, he, he...zgodno pitanjce....ali nisi naveo nagradu
1 funta (stara mjera za težinu) olova
koliko jednakih kugli toliki je kalibar sačmarice.
Znači ako iz funte olova izvučemo 12 jednakih kugli olova i provučemo kroz odgovarajuću
cijev, ta cijev je kalibra 12. Cijev dobiva samo brojčanu oznaku bez ikakvih mjernih oznaka
iza nje (cm, mm i sl) kao kod druge vrste streljiva.
Brojčana oznaka koja se još pojavljuje kod navođenja kalibra sačmarice odnosi si se na dužinu
patrone (npr. 12/70 ili 12/76).
1 funta (stara mjera za težinu) olova
Znači ako iz funte olova izvučemo 12 jednakih kugli olova i provučemo kroz odgovarajuću
cijev, ta cijev je kalibra 12. Cijev dobiva samo brojčanu oznaku bez ikakvih mjernih oznaka
Brojčana oznaka koja se još pojavljuje kod navođenja kalibra sačmarice odnosi si se na dužinu
D-V-C
M R K I
M R K I
Prebrzo si me prešao, premda sam uvjeren da jako malo ljudi zna za to, pa si možda trebao pustiti neko vrijeme. U svakom slučaju:svaka častmrki 007 wrote:He, he, he...zgodno pitanjce....ali nisi naveo nagradu![]()
![]()
![]()
1 funta (stara mjera za težinu) olovakoliko jednakih kugli toliki je kalibar sačmarice.
Pa tko je polagao lovački ispit pred komisijom , a ne u birtiji to je morao znati jer je to navedeno u literaturi i bilo je jedno od pitanja ako si ga izvukao.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
Nisam lovac, već strelac, i ne znam za pitanja za polaganje lovačkog ispita. Pitanje je postavljeno iz štosa, a što se tiče lovaca, nisam siguran da znaju.BOXI wrote:Pa tko je polagao lovački ispit pred komisijom , a ne u birtiji to je morao znati jer je to navedeno u literaturi i bilo je jedno od pitanja ako si ga izvukao.
Oni malo "učestaliji" korisnici oružja bi to morali znati....a oni koji to nisu...nešto su naučili

D-V-C
M R K I
M R K I
Ajde onda jedno pitanje za one koji su polagali lovčki ispit, pitanje iz kinologije: Što je to PUZDRA?
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
Mogu ja?legion.poljak66 wrote:Ajde onda jedno pitanje za one koji su polagali lovčki ispit, pitanje iz kinologije: Što je to PUZDRA?
Inače je to koža koja prekriva glavić muškog spolnog organa, a u kinologiji ženski spolni organ svinje?
^^ Bez te informacije sam komotno mogao. 
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Baš sam se dobro nasmijao. Istina, bezvezni podatak u svakodnevici, ali ipak je zanimljivo čuti nešto novo ili manje poznato, pa makar i ne koristio to u svom rječniku.Breadfan wrote:^^ Bez te informacije sam komotno mogao.
Malo ti se zmešalo kožica koja pokriva glavić penisa zove se prepucij, a u kinologiji -nauci o psima, puzdra je ona koža u kojoj se skriva meštrija od cucka.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
Imaš pravo za kinologiju, misli su mi otišle sa psima u lovu do divlje svinje - ispričavam se (i tu nisam bio baš siguran), a za prepucij postoji i taj izraz u narodu (puzdra)legion.poljak66 wrote:Malo ti se zmešalo kožica koja pokriva glavić penisa zove se prepucij, a u kinologiji -nauci o psima, puzdra je ona koža u kojoj se skriva meštrija od cucka.
- Knife_maniac
- Satnik

Kako moze biti zanimljivo i saljivo na forumu kad nitko nikoga ne napada, ne prijeti, ne vice, ne cjepidlaci, ne drzi za gusu ....

Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel