Nabava oružja osobe koji imaju PTSP

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
dumcykar
Pozornik
Pozornik

Nabava oružja osobe koji imaju PTSP

Post by dumcykar » 01 May 2022, 19:47

Pozdrav kolege,

Dakle otac mi je bio lovac dok nije dobio PTSP i naravno oduzeto mu je oruzje. On ne pije nikakve tablete niti ima ikakve veze sa PTSP-om sto moze doktor i potvrditi. Pa me zanima jel njemu ikako moguce dobiti opet oruzje nazad? Jel netko imao nekakva iskustva ili zna nekog da je kmao slicnu situaciju.
Sve je moguće osim drvene peći!

Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times

Re: Nabava oružja osobe koji imaju PTSP

Post by Mirok » 01 May 2022, 20:03

Kažeš da ti je otac dobio PTSP i da mu je oduzeto oružje,a da nema veze sa PTSPom ?
E sada,je li ima ili nema PTSP ?
Ne možeš za nešto imati,a za nešto ne imati PTSP .
Znam da svima koje znam ,a da imaju PTSP,oružje je oduzeto.
I mene je na zadnjoj terenskoj provjeri policija pitala imam li PTSP i to sve nakon obavljenoga liječnićkoga pregleda.
Dakako da PTSP može biti prepreka za oružje.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 01 May 2022, 20:08

Tvoj otac mora otici na izvanredni lijecnicki pregled za drzanje i nosenje oruzja u ambulantu medicine rada.
Kod odlaska na taj pregled mora donijeti potvrdu o zdravstvenom stanju svog obiteljskog doktora.

AKo prodje izvanredni lijecnicki pregled, dobit ce oruzje natrag, a troskove ljecnickog snosi nadlezno tijelo.
Ako ne prodje taj pregled, nece mu biti vraceno oruzje, trosak pregleda ide njemu, ali onda ti mozes prepisati oruzje na sebe, ako ispunjavas zakonske uvjete za oruzje.

Mislim da PTSP nije sam po sebi kontrainidkacija za posjedovanje oruzja, ali u slucaju PTSP, zdravsteno stanje ce se procijeniti u ambulanti medicine rada, njihov psiholog, od slucaja do slucaja.

Ocu je oduzeto lovacko oruzje radi PTSP, a onda tvrdis da ga nikad nije imao.
Doktor moze potvrditi da nije nikad imao PTSP, a mup oduzeo oruzje. Nije bas logicno. :A00:

Obicno obiteljski doktor obavjestava mup o promjeni zdravstevnog stanja, mup oduzima oruzje, i upucuju osobu na izvanredni lijecnicki.
Inace mup ne moze znati ko je bolestan ko nije. Moglo je biti oduzeto samo na osnovu prijave doktora.

Ovo je pravilnik o lijecnickom
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/slu ... 6_766.html
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

timmy75
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik
Been thanked: 2 times

Post by timmy75 » 01 May 2022, 20:10

dumcykar wrote:Pozdrav kolege,

Dakle otac mi je bio lovac dok nije dobio PTSP i naravno oduzeto mu je oruzje. On ne pije nikakve tablete niti ima ikakve veze sa PTSP-om sto moze doktor i potvrditi. Pa me zanima jel njemu ikako moguce dobiti opet oruzje nazad? Jel netko imao nekakva iskustva ili zna nekog da je kmao slicnu situaciju.
Image
Put your money where your mouth is.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 01 May 2022, 20:13

Prepis oružja koji spominje Jolly ,može se zatražiti i za to moraš zatražiti nabavne dozvole.
Kada ti se odobre,možeš izvršiti prepis.
Ne postoji način automatskoga prepisa ,pa ni sa oca na sina.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 10 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 01 May 2022, 20:15

Mirok wrote:Prepis oružja koji spominje Jolly ,može se zatražiti i za to moraš zatražiti nabavne dozvole.
Kada ti se odobre,možeš izvršiti prepis.
Ne postoji način automatskoga prepisa ,pa ni sa oca na sina.
Da tocno, ide preko nabavnih dozvola, samo ja nisam htio ici u vise detalja, jer je tema o lijecnickom.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 09 May 2022, 22:45

dumcykar wrote:Pozdrav kolege,

Pa daj nam to malo pojasni ?

Post Reply