Promjena prebivališta
Promjena prebivališta
Iako sam mislio da znam dosta, uvijek me policija nečim iznenadi.
Kod promjene prebivališta u oružnom listu potrebno je donijeti oružje na pregled u PU novog prebivališta.
Ne nalazim tu odredbu u zakonu, možda ne gledam na pravom mjestu. Je li to nečija samovolja? Kao da nismo ista država, oružje u Zagrebu nije isti oružje u Bjelovaru
.
Kod promjene prebivališta u oružnom listu potrebno je donijeti oružje na pregled u PU novog prebivališta.
Ne nalazim tu odredbu u zakonu, možda ne gledam na pravom mjestu. Je li to nečija samovolja? Kao da nismo ista država, oružje u Zagrebu nije isti oružje u Bjelovaru
Re: Promjena prebivališta
Jedan forumaš je ovdje naveo osobni primjer gdje mu je kod preseljenja u drugu županiju i prijavu u MUP-u isto oružje oduzeto i nije vraćeno. Neda mi se tražiti tema.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
@Frulica:
DiN za osobnu zastitu? (sto mi se cini vjerojatnije), ili lovacko/sportsko?
@Ariel
Postoje i varijante - kod tvog upita: oruzni list je trajno po novom zakonu iz 2018? (pa ne treba oruzje na pregled), ili oruzni list ima rok trajanja 5 god (po starom zakonu), pa radi produzenja traze oruzje na pregled - sto je redovni postupak?
(Naime ja sam nedavno pitao ako za produzenje na trajno treba donijeti oruzje na pregled, i rekli su da treba)
DiN za osobnu zastitu? (sto mi se cini vjerojatnije), ili lovacko/sportsko?
@Ariel
Postoje i varijante - kod tvog upita: oruzni list je trajno po novom zakonu iz 2018? (pa ne treba oruzje na pregled), ili oruzni list ima rok trajanja 5 god (po starom zakonu), pa radi produzenja traze oruzje na pregled - sto je redovni postupak?
(Naime ja sam nedavno pitao ako za produzenje na trajno treba donijeti oruzje na pregled, i rekli su da treba)
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
@jolly…mislim da se radilo i DiN-u za samoobranu. Obrazloženje je bilo da u novoj županiji nema potrebu za tom vrstom OL-a.
- jolly
- Cinker - bojna

Da, to sam i pretpostavio. Imali smo i suprotan primjer na forumu pred vise godina.frulica wrote:@jolly…mislim da se radilo i DiN-u za samoobranu. Obrazloženje je bilo da u novoj županiji nema potrebu za tom vrstom OL-a.
Turn better into best!
2 komada oružja, oba na trajno (iz 2020.). Traže pregled.
Jedino što se mijenja je prebivalište odnosno županija.
Jedino što se mijenja je prebivalište odnosno županija.
- jolly
- Cinker - bojna

Neobicno, meni neobjasnjjivo.
Turn better into best!
Gledajte,oni imaju pravo na to...
Meni su oružje pregledavali zadnja dva puta kod produženja OLa.
Ove godine trebam ići za trajno i kažu da više ne treba pregled.
Meni su oružje pregledavali zadnja dva puta kod produženja OLa.
Ove godine trebam ići za trajno i kažu da više ne treba pregled.
Zbunjuje me to što ispada da je svaka PU država u državi. Maltretiranje bez osnove, pa da imam loše namjere, sigurno ne bih imao legalno oružje.
Obavio pregled, kao da prvi put donosim oružje na registraciju. Djelatnik je bio vrlopristojan i korektan pa je sve prošlo u ugodnom razgovoru. No, sutra čekam što će reći gospođa šalteruša.
Ali meni su samo u kancelariji gledali oružje,dakle samo teta je obavila pregled.
Sve iznova, detaljno. Ne bih se čudio da bude i problema. Broj tu, broj tamo, kako to već ide. Maltretiranje i vrijeđanje zdravog razuma.
- jolly
- Cinker - bojna

Meni je za nedavnu nabavnu dozvolu trebalo cekati oko 53 dana (za sportsko)....
Hmmm... talasa se puno.
Recimo, sa onog linka koji sam stavio danas, polemizira se (ne)legalnost uvjerenja lovackih skola:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15124374
Kaze:
Đuro Dečak jučer nam je rekao kako se nema kome opravdavati za cijenu lovačke dozvole, a ponajmanje privatnim učilištima.
- Bilo bi im bolje da šute jer oni su ti koji su prodavali dozvole i davali dozvole lovcima, a da ovi nisu niti vidjeli puške ili ispalili metak. To je velika opasnost i ja kao lovac želim znati s kim idem u lov. Mi imamo dokaze i ako je potrebno, možemo ih javno objaviti o ljudima koji su kupovali dozvole. To su kriminalne radnje", kaže Dečak.
On procjenjuje da je izdano oko 4000 takvih dozvola, pa će uskoro na adrese 1070 lovačkih društava u sklopu HLS-a poslati preporuku da ne prihvaćaju lovce s dozvolama učilišta dok ne obave balistiku.
- Morate znati da se njihove diplome ne priznaju ni u jednoj zemlji EU.
HSS
Odnosno, od strane HSS (Hrvatskog streljackog saveza):
Predsjednik je također izrazio potrebu da stručna služba HSS-a
pošalje dopis MUP-u da se obavi provjera članova klubova kojima je izdana potvrda o članstvu
u HSS-u radi nabave oružja. Visina ostalih članarina i naknada ostaje ista.
Prijedlog Huberta Kišpala jednoglasno je usvojen.
Kraj citata
http://www.hrvatski-streljacki.hr/dokum ... 102021.pdf
Drugim rjecima predsjednici dva najjaca saveza u Hravtskoj, JAVNO izrazavaju sumnje u vrijednosti uvjerenja ili diploma, koje sami potpisuju.
Sto drugo ocekivati, nego duze postupke?!
Hmmm... talasa se puno.
Recimo, sa onog linka koji sam stavio danas, polemizira se (ne)legalnost uvjerenja lovackih skola:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15124374
Kaze:
Đuro Dečak jučer nam je rekao kako se nema kome opravdavati za cijenu lovačke dozvole, a ponajmanje privatnim učilištima.
- Bilo bi im bolje da šute jer oni su ti koji su prodavali dozvole i davali dozvole lovcima, a da ovi nisu niti vidjeli puške ili ispalili metak. To je velika opasnost i ja kao lovac želim znati s kim idem u lov. Mi imamo dokaze i ako je potrebno, možemo ih javno objaviti o ljudima koji su kupovali dozvole. To su kriminalne radnje", kaže Dečak.
On procjenjuje da je izdano oko 4000 takvih dozvola, pa će uskoro na adrese 1070 lovačkih društava u sklopu HLS-a poslati preporuku da ne prihvaćaju lovce s dozvolama učilišta dok ne obave balistiku.
- Morate znati da se njihove diplome ne priznaju ni u jednoj zemlji EU.
HSS
Odnosno, od strane HSS (Hrvatskog streljackog saveza):
Predsjednik je također izrazio potrebu da stručna služba HSS-a
pošalje dopis MUP-u da se obavi provjera članova klubova kojima je izdana potvrda o članstvu
u HSS-u radi nabave oružja. Visina ostalih članarina i naknada ostaje ista.
Prijedlog Huberta Kišpala jednoglasno je usvojen.
Kraj citata
http://www.hrvatski-streljacki.hr/dokum ... 102021.pdf
Drugim rjecima predsjednici dva najjaca saveza u Hravtskoj, JAVNO izrazavaju sumnje u vrijednosti uvjerenja ili diploma, koje sami potpisuju.
Sto drugo ocekivati, nego duze postupke?!
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Da, trebalo bi. Moderatori, slobodno nek prebace na zasebnu temu. 
Turn better into best!
Prebivalište jedan grad u županiji, boravište u drugom. Na boravištu se može držati pod uvjetima kao u prebivalištu... PP u prebivalištu informacija da ako se ide u boravište u drugu županiju da oružni ne treba mjenjati, da ne treba ništa u drugoj PU/PP prijavljivati. Ako se mjenja PREBIVALIŠTE van PP/PU onda u novoj PP/PU prijaviti oružje i zatražiti izmjenu u oružnom listu/listovima.
Takvu situaciju sam imao i ja dugo vremena. Sef na oba mjesta (policija provjerila), uredno prijavljeno boravište i PU informirana o promjeni lokacije oružja.
Kod promjene prebivališta, samo odradio papiroligiju. Ali oružje je već bilo pod tom PU kao boravište.
Kod prelaska granice, a kako je moram prijeći. Informirao bih PU o transportu i granične službenike obje države na ulasku i izlasku.
Nikada problema.
Kod promjene prebivališta, samo odradio papiroligiju. Ali oružje je već bilo pod tom PU kao boravište.
Kod prelaska granice, a kako je moram prijeći. Informirao bih PU o transportu i granične službenike obje države na ulasku i izlasku.
Nikada problema.