Invazija Ukrajine
Re: Invazija Ukrajine
Samim uvlačenjem Amerike, i bliskog istoka u priču. I to u kontekstu relativiziranja, izjednačavanja....
To nije sredina. To su argumenti Putina kojim opravdava vlastite postupke .
To nije sredina. To su argumenti Putina kojim opravdava vlastite postupke .
Možda neki ljudi čitaju BiH tabloide?
Tamo je objavljeno da je Ukrajina napala Rusiju
Aaaaaaaa,sada mi je jasno,ove snimke razaranja ,ubijanja,rušenja gradova ,su ustvari snimke rušenja Moskve od strane ukrajinskih invazijskih snaga.
Tamo je objavljeno da je Ukrajina napala Rusiju
Aaaaaaaa,sada mi je jasno,ove snimke razaranja ,ubijanja,rušenja gradova ,su ustvari snimke rušenja Moskve od strane ukrajinskih invazijskih snaga.
Ne znaš ti još ništa Mirok. U Ukrajini je na vlasti neonacistička narkomafija. Koja je razijedinila ruski narod i izmislila Ukrajince i Ukrajinu. Hoće dovesti zlu Ameriku blizu Moskve.
Rusi ih sada oslobađaju. Tako da sruše demokratsku vlast i postave marionetsku. Usput razarajući im državu.
Nešto slično kao kod nas sa JNA 90ih.
Rusi ih sada oslobađaju. Tako da sruše demokratsku vlast i postave marionetsku. Usput razarajući im državu.
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Žešća toksikologija na forumu svaki put kad se, pazi ovo, ne da je zauzeta "ruska strana", nego je samo preispitana činjenica da se nikada do sada ovako nije digla halabuka oko invazije jedne države na drugu, sada kad to ne radi Amerika.
I onda se ljudi čude što ovaj forum umire.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
Hvala ti prijatelju!IB43 wrote:Ne znaš ti još ništa Mirok. U Ukrajini je na vlasti neonacistička narkomafija. Koja je razijedinila ruski narod i izmislila Ukrajince i Ukrajinu. Hoće dovesti zlu Ameriku blizu Moskve.
Vidiš ,otvorio si mi oči,čovjek uči dok je živ.
Onda nema sraha,dolaze mirotvorci sa istoka
Gledao sam ruske plaćenike Čečene,malo su mi izgledali sa onim bradama.....,ali zapravo sam shvatio da su to Djeda Mrazovi.... i sigurno donose darove,sreću,radost i oni vole malu djecu.....
Toksikoligija je povlačiti bliski istok i druge rase za opravdati zločin.johnnyboyy1711 wrote:Žešća toksikologija na forumu svaki put kad se, pazi ovo, ne da je zauzeta "ruska strana", nego je samo preispitana činjenica da se nikada do sada ovako nije digla halabuka oko invazije jedne države na drugu, sada kad to ne radi Amerika.
Isti argument su koristili i islamski teroristi u Europi, dok su ubijali ljude koji ništa sa tim nemaju. Nije Putin izmislio ništa novo. Kopira.
Ukrajina nema nikakvih dodirnih točaka sa bliskim istokom. I ne vidim kakve to veze ima sa demokratskom odlukom ukrajinskog naroda.
BTW Irak se napalo nakon što je okupirao Kuwait. To je nekako palo u zaborav. Kao i sunitsko šijitski ratovi.
Svejedno. Nema ama baš nikakve veze sa Ukrajinom.
Za svijet je najbolje da se Ukrajina uspije sama obraniti, uz pomoć u materijalu i sankcijama. Nisam očekivao da će se moći oduprijeti tako kako se sad čini. No opet, do nas dolaze samo informacije s jedne strane, dok je druga blokirana, pa pravu istinu vjerojatno ne znamo.
Nije blokirano ništa. Nisu društvene mreže jedini izvor informacija.
BTW naši ne prenose redovno, ali širom Rusije su protesti protiv rata.
Kako sam napisao ranije. Nije Putin toliko jak. Fali mu ljudstva, financija i tehnike. Da, tehnike. Ruskoj su vojsci još uvijek glavni oslonac stare kante iz sovjetske ere. Malo su proizveli novoga. Nemaju novaca.
Tuku u glavu (glavni grad) jer su svjesni da financijski ne mogu dugo. A i svaki dan duže, sve više gubi potporu unutar Rusije.
BTW naši ne prenose redovno, ali širom Rusije su protesti protiv rata.
Kako sam napisao ranije. Nije Putin toliko jak. Fali mu ljudstva, financija i tehnike. Da, tehnike. Ruskoj su vojsci još uvijek glavni oslonac stare kante iz sovjetske ere. Malo su proizveli novoga. Nemaju novaca.
Tuku u glavu (glavni grad) jer su svjesni da financijski ne mogu dugo. A i svaki dan duže, sve više gubi potporu unutar Rusije.
Kako nije? rt.com ne radi već danima.
Evo i službeno: https://sputniknews.com/20220226/austra ... 93230.html
Evo i službeno: https://sputniknews.com/20220226/austra ... 93230.html
Istina, sad i meni radi. Nije bilo tako ovih dana.
Edit: opet ne radi, timeout
Edit: opet ne radi, timeout
Last edited by Ariel on 26 Feb 2022, 15:37, edited 1 time in total.
Joj na ova tvrdnje o zlom Putinu krampusu i Americkim "spasiteljima" cu se samo grohotom nasmijati
.600 000 poginulih civila u Iraku nisu ljudi,oni su zasluzili smrt valjda?Sta vi Irak zamisljate kao neke divljake??Pa to je nekad bila napredna i bogata zemlja.Zestoko nasjedate na Americku propagandu ,a ta njihova "demokratizacija" je svugdje u svijetu donjela sta i ovdje,mafiju,drogu,kriminal,profitere,ubojstva,nemilosrdni neoliberalni kapitalizam, i rusenje srednjeg staleza ,sto ta drustva prije dolaska americke "demokracije" skoro i nisu poznavala.
Ne kazem da je Putin andjeo,ali sam skoro siguran da sve ovo dolazi iz iste kuhinje i njegov napad odgovara Zapadu.Biden i Boris Johson su izazivali vec godinu dana na rat u Ukrajini,ocito je da njima treba rat po svaku cijenu ,i mislim da su najvise krivi za Ukrajinsko stanje ,a nije ih briga za Ukrajinu ni 1 posto.Ljudi ne budite djeca,ovo je plan za formiranje novog svijetskog poretka i politickog i ekonomskog
.Lozite se bezveze.
Ne kazem da je Putin andjeo,ali sam skoro siguran da sve ovo dolazi iz iste kuhinje i njegov napad odgovara Zapadu.Biden i Boris Johson su izazivali vec godinu dana na rat u Ukrajini,ocito je da njima treba rat po svaku cijenu ,i mislim da su najvise krivi za Ukrajinsko stanje ,a nije ih briga za Ukrajinu ni 1 posto.Ljudi ne budite djeca,ovo je plan za formiranje novog svijetskog poretka i politickog i ekonomskog
DDOSAriel wrote:Istina, sad i meni radi. Nije bilo tako ovih dana.
Edit: oper ne radi, timeout
Što je bilo u Iraku pojma nemam, jer ne živim tamo.Darko11 wrote:Joj na ova tvrdnje o zlom Putinu krampusu i Americkim "spasiteljima" cu se samo grohotom nasmijati![]()
.600 000 poginulih civila u Iraku nisu ljudi,oni su zasluzili smrt valjda?Sta vi Irak zamisljate kao neke divljake??Pa to je nekad bila napredna i bogata zemlja.Zestoko nasjedate na Americku propagandu ,a ta njihova "demokratizacija" je svugdje u svijetu donjela sta i ovdje,mafiju,drogu,kriminal,profitere,ubojstva,nemilosrdni neoliberalni kapitalizam, i rusenje srednjeg staleza ,sto ta drustva prije dolaska americke "demokracije" skoro i nisu poznavala.
Ne kazem da je Putin andjeo,ali sam skoro siguran da sve ovo dolazi iz iste kuhinje i njegov napad odgovara Zapadu.Biden i Boris Johson su izazivali vec godinu dana na rat u Ukrajini,ocito je da njima treba rat po svaku cijenu ,i mislim da su najvise krivi za Ukrajinsko stanje ,a nije ih briga za Ukrajinu ni 1 posto.Ljudi ne budite djeca,ovo je plan za formiranje novog svijetskog poretka i politickog i ekonomskog.Lozite se bezveze.
Ali sa sigurnošću mogu tvrditi da smo našu vlast sami birali i da Amerika sa tim nikakve veze nema.
Kao što ništa od toga što si napisao nema veze sa Ukrajinom. I obična je ruska propaganda o zlom zapadu.
Ne,u pravopisu su obicno dobri oni sa nizim IQ ,jer se obicno neinteligentniji bave nebitnijim detaljima, a ne suštinom :=)Ariel wrote:Pravopis daje na kredibilitetu, treba i o tome razmisliti.
Ma ne,zapad nikako ne moze biti los.Pa oni su spasitelji svijeta.Englezi su jasili na Indijkama kao na konju, i tako ih spasavali.A zli su ovi sa istoka, i zli uvjek imaju kalasnjikov.Bas kao u Rambu.Evo i Venecuela i Libija cvijeta, i bas su bogati od kad su ih oni "demokratizirali" i odkad nema strasnih diktatora Gadafija i Chaveza sve im je krenulo.IB43 wrote:
Što je bilo u Iraku pojma nemam, jer ne živim tamo.
Ali sa sigurnošću mogu tvrditi da smo našu vlast sami birali i da Amerika sa tim nikakve veze nema.
Kao što ništa od toga što si napisao nema veze sa Ukrajinom. I obična je ruska propaganda o zlom zapadu.
Još uvijek nikakve veze sa Ukrajinom.
Spomeni i Otomane, Rimljanje, Napoleona, Mongole, Inke, Hitlera...
I još ni tada ne bi imali veze sa današnjom Ukrajinom.
Ne bi ni da dođeš do Kaina i Abela. Nikakve veze sa demokratskom voljom ukrajinskog naroda.
Da, imperijalizam i osvajanje su stari koliko i čovječanstvo. Nikada nisu bili dobri i nikada neće biti opravdanje za daljna osvajanja i diktature.
Spomeni i Otomane, Rimljanje, Napoleona, Mongole, Inke, Hitlera...
I još ni tada ne bi imali veze sa današnjom Ukrajinom.
Ne bi ni da dođeš do Kaina i Abela. Nikakve veze sa demokratskom voljom ukrajinskog naroda.
Da, imperijalizam i osvajanje su stari koliko i čovječanstvo. Nikada nisu bili dobri i nikada neće biti opravdanje za daljna osvajanja i diktature.
Ameri su danima upozoravali na ruski napad.Darko11 wrote:Joj na ova tvrdnje o zlom Putinu krampusu i Americkim "spasiteljima" cu se samo grohotom nasmijati![]()
Ne kazem da je Putin andjeo,ali sam skoro siguran da sve ovo dolazi iz iste kuhinje i njegov napad odgovara Zapadu.Biden i Boris Johson su izazivali vec godinu dana na rat u Ukrajini,ocito je da njima treba rat po svaku cijenu ,i mislim da su najvise krivi za Ukrajinsko stanje ,a nije ih briga za Ukrajinu ni 1 posto.Ljudi ne budite djeca,ovo je plan za formiranje novog svijetskog poretka i politickog i ekonomskog.Lozite se bezveze.
Neki su zbog toga napadali amere da izmišljaju i potiču na rat.
Rusi su izjavljivali da nema nikakve invazije i da je neće biti.
I onda invazija na Ukrajinu ,koja je planirana godinama ranije
Ali nisu krivi napadači,oni su to morali jer su ih na to svi prisilili i oni se jadani,samo brane ...
Stvarno mi žao Rusa
Ima veze sa Ukrajinom, jer zapad nikad nista nije ucinio za Ukrajinu. Samo su zrtveni jaganjci u njihovim igrama i mozemo svi kolektivno naebat zbog njihovih igara oko Ukrajine.Uvjeren sam da Putin nebi ovako reagirao da ga nisu izazivali .Biden cim je dosao na vlast nicim izazvan na ekranima kaze lani Putinu da je uboica itd......Ne mozes to govoriti jednom drzavniku ,ni da je premjer male nebitne Hrvatske,a nicim izazvan,posebno ne vodji jedne takve sile.To je primitivluk i otvoreno huskanje na novi rat.
A što je Putin nego ubojica i razbojnik?Darko11 wrote:Ima veze sa Ukrajinom, jer zapad nikad nista nije ucinio za Ukrajinu. Samo su zrtveni jaganjci u njihovim igrama i mozemo svi kolektivno naebat zbog njihovih igara oko Ukrajine.Uvjeren sam da Putin nebi ovako reagirao da ga nisu izazivali .Biden cim je dosao na vlast nicim izazvan na ekranima kaze lani Putinu da je uboica itd......Ne mozes to govoriti jednom drzavniku ,ni da je premjer male nebitne Hrvatske,a nicim izazvan,posebno ne vodji jedne takve sile.To je primitivluk i otvoreno huskanje na novi rat.
Pogledaj npr postoje li demokratske slobode kod njega?