FN 502 pistolj
FN 502 pistolj
Pozdrav,
da li netko zna gdje se u HR može kupiti navedeni pištolj? Ili ako ima prepruku za neki drugi .22 ?
Uvjeti su mount za red dot i navoj za kompenzator. Gdje ima u HR za kupiti kompenzatora? Da li se može uvesti izvana?
Da li postoje neka zakonska ograničenja što se tiče posjedovanja? Da li su dozvoljeni na natjecanjima?
Ovo mi je prvi post na forumu pa se ispričavam ako se je već pisalo o tome...
da li netko zna gdje se u HR može kupiti navedeni pištolj? Ili ako ima prepruku za neki drugi .22 ?
Uvjeti su mount za red dot i navoj za kompenzator. Gdje ima u HR za kupiti kompenzatora? Da li se može uvesti izvana?
Da li postoje neka zakonska ograničenja što se tiče posjedovanja? Da li su dozvoljeni na natjecanjima?
Ovo mi je prvi post na forumu pa se ispričavam ako se je već pisalo o tome...
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
Re: FN 502 pistolj
Treba nabavavna dozvola, za sportsko oruzje.
U HR mislim da FN niko ne uvozi.
Plinska kocnica (muzzle brak) nema zakonskih ogranicenja, ali onda ces morat traziti opcije kod trgovca da ti uveze.
Odnosno kod puskara da napravi.
Na natjecanju se ne koristi, zabranjeno pravilnikom HSS o natjecanjima.
Isto tako red dot se ne koristi - nije dozvoljen istim pravilnikom
Taj FN je dobar za treniranje, kao priprema za VK.
Imas i druge opcije, ako govorimo o sportu.
Hamerli X-ESSE
Smith Wesson 41
Hamerli 280
Pardini SP Bullseye
Zbrojovka Kadet 22lr
Nesto od navedenih bi se moglo naci polovnih ili u trgovinama
Ako je namjena rekreacija, moram priznati da sam malo van tokova da preporucim 22lr pistolj, sa prirpemom za red dot, i tom piinskom kocnicom
Zavisno za koju disciplinu si zamislio. Ima drulov, btw.
U HR mislim da FN niko ne uvozi.
Plinska kocnica (muzzle brak) nema zakonskih ogranicenja, ali onda ces morat traziti opcije kod trgovca da ti uveze.
Odnosno kod puskara da napravi.
Na natjecanju se ne koristi, zabranjeno pravilnikom HSS o natjecanjima.
Isto tako red dot se ne koristi - nije dozvoljen istim pravilnikom
Taj FN je dobar za treniranje, kao priprema za VK.
Imas i druge opcije, ako govorimo o sportu.
Hamerli X-ESSE
Smith Wesson 41
Hamerli 280
Pardini SP Bullseye
Zbrojovka Kadet 22lr
Nesto od navedenih bi se moglo naci polovnih ili u trgovinama
Ako je namjena rekreacija, moram priznati da sam malo van tokova da preporucim 22lr pistolj, sa prirpemom za red dot, i tom piinskom kocnicom
Zavisno za koju disciplinu si zamislio. Ima drulov, btw.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
- jolly
- Cinker - bojna

Taurus tx 22?
Taurusa kao brenda je bilo u uvozu kod nas. Potrazi.
Taurusa kao brenda je bilo u uvozu kod nas. Potrazi.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Vezano za crvenu tocku na pistolju, montiranu na navlaku.
Ocekivani vijek trajanja, 5000 hitaca, ili manje.
Ne trpe udarce, i shokove koje im daje povrat navlake,s a momentalnim zaustavljanjem.
Inace, pistolj sa slike je igracka za rekreativno pucanje, malo treninga. Nista vise od tog.
Ne trpe udarce, i shokove koje im daje povrat navlake,s a momentalnim zaustavljanjem.
Inace, pistolj sa slike je igracka za rekreativno pucanje, malo treninga. Nista vise od tog.
Turn better into best!
Trpe..trpe... kupi Meprolight pa ces vidjeti da nema problema, cak ti ni baterije ne trebaju a radi !!!jolly wrote:Vezano za crvenu tocku na pistolju, montiranu na navlaku.
Nemoguće je Nemoguće
Najbliže onome što tražiš a da je dostupno u HR bi bio Walther PPQ M2 .22LR. Ima navoj na cijevi jedino nema pripremu za RD. Ako ne inzistiraš na navoju preporučio bih ti ČZ P07 Kadet. Za 500 kuna više dobiješ puno kvalitetnije napravljen pištolj. Osobno ne bih stavljao RD na .22LR pištolj jer samo dodaje težinu na navlaku.
Hvala vam.
Tek sada ispunjavam prvi zahtjev za nabavu sportskog uruzja. Dobio sam potvrdu neki dan. Još moram sa e građana onu potvrdu o nekaznjavanju podići.
Mislio sam za glavni pistolj i za natjecanja uzeti SF19, 9mm, 4.5" sa pogldanim ležištem za red dot i isto ne znam, da li je legalno kupiti verziju sa navojem na cijevi da se može staviti komenzaotr po želji... (pitam za legalnost jer mislim da je u originalu navoj zamišljen za supresor)
Jednom prilikom sam jeftino kupio vortex venom, zapakiran i nekorišten pa da ga stavim gore. Lako ga skinem za natjecanja.
Mislio sam kupiti onaj "metak" 9mm koji ima laser pa da s njim uštimam red dot.
U streljani sam najviše pucao sa tim XDMom baš tim od 4.5", mada je možda ovaj duži 5.2 bolji za natjecanja...
A neki pištolj u kalibru .22LR sam mislio uzeti za trening i više možda za zabavu. Jako mi se sviđa Glock G44, ali on ima plastičnu navlaku pa nije baš ni za stavljanje optike ni ništa. A FN ima aluminijsku koja je tvornički poglodana. Za Taurus sam čuo da je odličan. Spominju njega i taj noviji FN da su jako dobra opcija.
.22 metci su jeftiniji, a manji je i recoil pa mi je više ovako za zabavu...
čitao sam dosta na stranim forumima o problematici sa .22 kalibrom i navlakom. Težina navlake naspram punjenjem metka, sila opruge...
Ali voljan sam se poigrati s time. Znam da ima ljudi koji su uspjeli dosta to dobro uštimati.
Malo van teme...
Da li ima neka tema ovdje ili neki youtube video ili članak negdje, koji objašnjava sva pravila i kategorije natjecanja, način bodovanja?? u HR... Htio bih krenuti sa time amaterski, ali sam skroz početnik.... U principu sa 20m pogađam sve u crni krug mete od 5 do 10. Ali vjerujem da ovi koji su bolji gađaju samo 9 i 10...
I da li se na temelju sporta može u HR kupiti neka poluautomatska puška, tipa HK416 ili AR15 ili nešto takvo ili samo pištolj...
Toliko pitanja, a tako malo vremena
Tek sada ispunjavam prvi zahtjev za nabavu sportskog uruzja. Dobio sam potvrdu neki dan. Još moram sa e građana onu potvrdu o nekaznjavanju podići.
Mislio sam za glavni pistolj i za natjecanja uzeti SF19, 9mm, 4.5" sa pogldanim ležištem za red dot i isto ne znam, da li je legalno kupiti verziju sa navojem na cijevi da se može staviti komenzaotr po želji... (pitam za legalnost jer mislim da je u originalu navoj zamišljen za supresor)
Jednom prilikom sam jeftino kupio vortex venom, zapakiran i nekorišten pa da ga stavim gore. Lako ga skinem za natjecanja.
Mislio sam kupiti onaj "metak" 9mm koji ima laser pa da s njim uštimam red dot.
U streljani sam najviše pucao sa tim XDMom baš tim od 4.5", mada je možda ovaj duži 5.2 bolji za natjecanja...
A neki pištolj u kalibru .22LR sam mislio uzeti za trening i više možda za zabavu. Jako mi se sviđa Glock G44, ali on ima plastičnu navlaku pa nije baš ni za stavljanje optike ni ništa. A FN ima aluminijsku koja je tvornički poglodana. Za Taurus sam čuo da je odličan. Spominju njega i taj noviji FN da su jako dobra opcija.
.22 metci su jeftiniji, a manji je i recoil pa mi je više ovako za zabavu...
čitao sam dosta na stranim forumima o problematici sa .22 kalibrom i navlakom. Težina navlake naspram punjenjem metka, sila opruge...
Ali voljan sam se poigrati s time. Znam da ima ljudi koji su uspjeli dosta to dobro uštimati.
Malo van teme...
Da li ima neka tema ovdje ili neki youtube video ili članak negdje, koji objašnjava sva pravila i kategorije natjecanja, način bodovanja?? u HR... Htio bih krenuti sa time amaterski, ali sam skroz početnik.... U principu sa 20m pogađam sve u crni krug mete od 5 do 10. Ali vjerujem da ovi koji su bolji gađaju samo 9 i 10...
I da li se na temelju sporta može u HR kupiti neka poluautomatska puška, tipa HK416 ili AR15 ili nešto takvo ili samo pištolj...
Toliko pitanja, a tako malo vremena
Za 9 mm pištolj mislim da bi ti ovo najbolje odgovaralo.
https://hs-produkt.hr/products/hs-sf19- ... -cal-9x19/
Imaš već urezano mjesto na slide-u, i imaš navoj za staviti kompenzator. Koliko ja znam nemam nikakvih zakonskih zabrana za kompenzator.
Spomenuo si xdm 5.25 da bi možda bio bolji za natjecanje zbog duljine cijevi. Ali ako pogledaš ovaj novi HS SF 19 4.5 TB RDR, dužina cijevi mu je 134 mm, a na xdmu 5.25 dužina cijevi je 133 mm. Tako da mislim da bi ti više odgovarao SF 19 4.5.
"Metak" laserski 9mm sam i ja sebi uzeo (uzeo sam i kalibar 12) i mogu ti reć da mi je pomogao kod uštimavanja red dota na pumperici i na pištolju.
Za nabavku poluautomatskog oružja
Naravno da je moguće sa sportskom dozovolom. Ako malo prelistaš forum vidjet ces da su i drugi članovi nabavavili krasne primjerke poluautomatskog oružja (ak,ar platforma)
https://hs-produkt.hr/products/hs-sf19- ... -cal-9x19/
Imaš već urezano mjesto na slide-u, i imaš navoj za staviti kompenzator. Koliko ja znam nemam nikakvih zakonskih zabrana za kompenzator.
Spomenuo si xdm 5.25 da bi možda bio bolji za natjecanje zbog duljine cijevi. Ali ako pogledaš ovaj novi HS SF 19 4.5 TB RDR, dužina cijevi mu je 134 mm, a na xdmu 5.25 dužina cijevi je 133 mm. Tako da mislim da bi ti više odgovarao SF 19 4.5.
"Metak" laserski 9mm sam i ja sebi uzeo (uzeo sam i kalibar 12) i mogu ti reć da mi je pomogao kod uštimavanja red dota na pumperici i na pištolju.
Za nabavku poluautomatskog oružja
Naravno da je moguće sa sportskom dozovolom. Ako malo prelistaš forum vidjet ces da su i drugi članovi nabavavili krasne primjerke poluautomatskog oružja (ak,ar platforma)
- jolly
- Cinker - bojna

Potvrda o kaznjavanju ne treba. MUP obavlja svoju provjeru.
Pravila natjecanja:
Govorimo o dvije grupe sportova:
Klasicno streljastvo. ISSF (Savez: HSS)
Prakticno streljastvo. IDPA + IPSC sportovi. (Savezi: HSAS i HSPS)
Svaki sport ima svoja pravila natjecanja.
Klasicno:
Dokumentacija na stranicama HSS, opci natjecateljski akti
http://www.hrvatski-streljacki.hr/Public/Dokumenti.aspx
Prakticno:
https://pscreful.hr/pravila-i-poveznice/
SF19.
Za klasicno streljastvo OK, kao i rekreativno pucanje. Ne ocekuj visoki rezultat, jer na drzavna natjecanja dolaze precizniji pistolji.
Bolji je za prakticno streljastvo. 5.25 je bolji od 4.5 radi duze nisanske linije i podesavajuceg ciljnika, na 4.5 nisan je fiksni
Pravi pistolji za kalsicno: Sig Hamerli P240, SIG p210, CZ 75B sport 2, CZ 75 B TS, Pardini GT 9, CZ 75 SHadow,
Mislim da je najbolji kompromis za objedinit dvije discipline u jednom pistolju Shadow 2.
Pa Puska.
Na temelju sportske dozvole moze, ogranicenje je spremnik 10 komada.
Pravila natjecanja:
Govorimo o dvije grupe sportova:
Klasicno streljastvo. ISSF (Savez: HSS)
Prakticno streljastvo. IDPA + IPSC sportovi. (Savezi: HSAS i HSPS)
Svaki sport ima svoja pravila natjecanja.
Klasicno:
Dokumentacija na stranicama HSS, opci natjecateljski akti
http://www.hrvatski-streljacki.hr/Public/Dokumenti.aspx
Prakticno:
https://pscreful.hr/pravila-i-poveznice/
SF19.
Za klasicno streljastvo OK, kao i rekreativno pucanje. Ne ocekuj visoki rezultat, jer na drzavna natjecanja dolaze precizniji pistolji.
Bolji je za prakticno streljastvo. 5.25 je bolji od 4.5 radi duze nisanske linije i podesavajuceg ciljnika, na 4.5 nisan je fiksni
Pravi pistolji za kalsicno: Sig Hamerli P240, SIG p210, CZ 75B sport 2, CZ 75 B TS, Pardini GT 9, CZ 75 SHadow,
Mislim da je najbolji kompromis za objedinit dvije discipline u jednom pistolju Shadow 2.
Pa Puska.
Na temelju sportske dozvole moze, ogranicenje je spremnik 10 komada.
Turn better into best!
Ovo je tema za spojiti s već postojećima o savjetima za kupnju pištolja?
Ako je za sport, u kojem savezu i koju disciplinu, diviziju, misliš pucati?
Kod ozbiljnijih IPSC strijelaca trening je 300tinjak metaka i više.
"Polu-pro" ili full pro strijelci rade i po 500+ metaka dnevno u dobrom treningu.
Production optics divizija je takva u kojoj je točka montirana na navlaci, nisam baš čuo da ih nakon 10-20 treninga bacaju u smeće.
Ako je za sport, u kojem savezu i koju disciplinu, diviziju, misliš pucati?
odakle ti to?jolly wrote:Vezano za crvenu tocku na pistolju, montiranu na navlaku.
Kod ozbiljnijih IPSC strijelaca trening je 300tinjak metaka i više.
"Polu-pro" ili full pro strijelci rade i po 500+ metaka dnevno u dobrom treningu.
Production optics divizija je takva u kojoj je točka montirana na navlaci, nisam baš čuo da ih nakon 10-20 treninga bacaju u smeće.
Put your money where your mouth is.
Ne bih se složio, punooo više izdrže dobre točke, čak i u extremnim uvjetima.jolly wrote:Vezano za crvenu tocku na pistolju, montiranu na navlaku.
Sage Dynamics je pištoljske točke koncizno obradio, a i testovi istih su mu nemilosrdni, čak i pretjerani.
Famozni SD White paper, odlično štivo ako nekoga zanimaju pištoljske točke:
https://www.sagedynamics.org/_files/ugd ... e912fa.pdf
U mom skromnom iskustvu, RTS 2 (čista competition točka) je odradila cca 4000 komada na Glocku i Tanfu (i frame i slide mounted). Prodao sam ju kao novu, bez ikakvih oštećenja, osim kozmetičkih na finishu.Nikakvih problema niit sa elektronikom niti fizičkih defekata.
Holosun 507C (budget EDC, plinking točka) je odradila na Glocku (slide mounted) nekih 1500+ komada, prodana kao nova neki dan, na putu za Floridu
Vidjeti ćemo kako će biti sa Steinerom i Acrom
μολὼν λαβέ
Sa SF19 4.5 RDR TB nećeš baš biti preoduševljen za sportsko streljaštvo kao što su ti već naveli. Imam ga, ispucao sam solidnu količinu streljiva iz svih modela HS-a, SF19 5.25 ako ćeš na sport kao sport iako onda čak potraži Glock 17L... 6" cijev i taman po pravilniku čini mi se za sport pucati da nije predugo. Za SHTF ti je odličan vojno-policijski pištolj.